torstai 15. maaliskuu 2018

Ruokatilahaaveita

*postaus sisältää mainoslinkkejä

HEIPPAHEI

ja ai vitsit, että meni taas myöhäiselle tämän päivän postauksen kanssa! Se on jännä juttu, että vaikka kuinka suunnittelee pitävänsä blogista välipäivän (mikä on usein tilanne näinä työtyöpäivinä), niin viimeistään tässä illansuussa alkaa tuntumaan, että jotain puuttuu. Niin koukussa tähän blogiini ja teihin olen.

Hei, tuossa kipeänä makoillessani oli aikaa ajatella. Kuten tiistaina matkapostauksen myötä kerroin. Sen lisäksi, että liihottelin ajatuksissani maailmalla liihottelin tuohon meidän keittiön viereiseen tilaan tämän tästä. Siihen, missä nyt on se lukunurkkaus tai lähinnä nojatuoli, jossa mies viettää aikaa ja pitää mulle seuraa, kun kokkailen keittiössä. Joka viime elokuussa näytti tältä:

Nyt kun aamut alkavat olla valoisia muistelin viime kesää, kun tähän kotiin muutettiin. Sitä kuinka ihana tuossa ruokapöydän äärellä oli juoda aamukahvia samalla kun nautti aamuauringosta. Pitää ikkunaa auki ja kuunnella lintujen laulua. Ruokailuhuoneeseenhan meille ei juuri paista aamuaurinko, vaikka ikkuna antaa samaan suuntaan. Mutta keittiön viereen paistaa. Kaipaan aamuaurinkoa ja sitä ikkunan viereistä paikkaa. Tuo ruokapöytämme oli tilaan hiukan liian pitkä. Joten haaveeni on kuulkaas seilannut nyt sellaisessa neljän hengen pöydässä. Arkiruokapöydässä, joka ei poissulje sitä, etteikö tuota erillistä ruokailuhuonetta voida pitää.

Joskus muinoin, kun keskusteltiin tämän tilan käyttötarkoituksesta, moni teistä oli sitä mieltä, että tilaan kuuluu ehdottomasti arkiruokapöytä. Sisimmässäni olen totesin jo silloin, että näinhän se on. Keittiön jatkeena ruokapöytä on aivan luonnollinen valinta. Ja näin, kun lapsien synttäriaika lähestyy, niin mieleeni tuli että olisikohan nyt se oikea aika muuttaa tuo tila ruokatilaksi. Saisi lisää istumapaikkoja siinä samalla :) Ei se ruokapöytä tuossa paikassa ainakaan käyttämättä jäisi. Se on ihan selvä. Kuten olen kertonutkin, niin nuo aamun tunnit ovat itselleni tärkeitä. Se on sellaista meditaatiota ja aivojen nollausta ennen päivän touhuja. Tuo tila on nyt harmoninen nojatuolin kanssa, mutta uskon, että siitä saisi myös houkuttelevan ruokapöydän kanssa.

Mietin hieman pyöreää pöytää ja pinnatuoleja. Kunnes löysin tuolin, joka kummitteli mielessäni myös öisin. Kyseessä on Jotexin Nattavaara -tuoli. Nimenomaan puunvärisenä. Katsokaa nyt kuinka kaunis hän on. Ainoa, mikä ei ole kovin kaunista on hinta. Mutta toisaalta, haaveilemaani y-tuoliin verrattuna, tämä on ihan mukavanhintainen ;) Tuohon valkoinen simppeli pöytä ja päälle musta Townsville -valaisin! Pöydälle maljakkoon sireenejä omasta pihasta. Toim. huom. piha on edelleen mutavelliä, mutta eiköhän se siitä pian sula, jotta saadaan piharemontti alulle!

Mitä mieltä olette? Olisiko korkea aika tehdä tuosta tilasta se, mikä se kaiken järjen mukaan tulee olla eli ruokailutila? :)

TORSTAI-ILTATERKUIN,


19 Responses to “Ruokatilahaaveita”

 1. Sonttura sanoo:

  Sopisi ehdottomasti ruokailutilaksi!! Ja ite kyllä liputtaisin pyöreän pöydän puolesta… vuosi sitten laitettiin itellemme pyöreä pöytä ja oon ollu niin tyytyväinen ja lisäksi muotokielellään kivasti rikkoo kodin kaikkia kulmikkaita muotoja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sonttura ♥

   Sehän siinä just onkin, että meiltäkään ei löydy mitään pyöreää (hihii, paitsi eräs bloggaaja ;D), joten pöytä voisi tuoda pyöreänä kivaa särmää!

   Ihanaa lauantaita!

 2. Tiina sanoo:

  Varmasti pieni pöytä ja kevyet tuolit olisivat tuossa tilassa toimivat ja niiden ympärille on perheen kiva kokoontua, kun häärit patojen ääressä. Itse laittaisin siihen simppelin pöydän ja valkoiset kevyet pinnatuoli, wieniläistuolit tms. Nattavissa omaan makuuni liian hallitseva selkäkaarroke tuohon tilaan vaikka kaunis tuoli onkin, jos sen ympärillä on tarpeeksi ’ilmaa’. Tämä vain minun mielipide, mutta pöytää tuohon joka tapauksessa kannatan. Sä oot niin ihana, kun sairasvuoteellakin jaksat kaikkea uutta suunnitella!! Aurinkoista viikonloppua :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja kiitos sinullekin ♥

   Mä tilasin nuo kuvan tuolit sovitukseen, ne ovat aika dominoivat (eivät siis vielä edes tulleet), mutta kun nyt aloin haaveilemaan, että saisin ne kivasti tuomaan lämpöä tuonne mustaan ruokahuoneeseemme! Saas nähdä :)

   Wieniläistuolit ovat sangen kauniita ja niitä etsinkin, mutta en löytänyt mieluisia :)

   Kivaa lauantaita!

 3. Sanna sanoo:

  Kyllä!Aika on:)Ehdoton paikka pienelle ruokapöydälle.Kuvia ootellessa…..

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Sanna ♥

   Samaa mieltä, aika on tullut :D
   Mä laitan kuvia heti, kun tuo on kuosissa!

   Muksaa lördagia!

 4. Kaura sanoo:

  Onpas nätin näköistä, ja freesiä. :) Tuo on mielestäni kaunis ruokailutilana, ja sopisi sellainen olemaankin. Ihanan valoisa.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kaura ♥

   Sehän se just onkin tuo valoisuus, mitä tuohon tilaan kaipaan! Ja onhan se ihan luonnollista, että ruokapöytä on keittiön jatkeena :)

   Kivaa lauantaita!

 5. Marja sanoo:

  Suunnitelmasi kuullostaa oikein hyvälle. Meillä vaihtui vähän aikaa sitten juuri arkiruokapöydäksi keittiöön pyöreä pöytä ja vastaavanlainen lamppu, mutta kuparisena. Olemme olleet todella tyytyväisiä ratkaisuun ja kuitenkin pöydän ympärille helposti mahtuu 6-7 henkeä syömään. Mukavaa arkiruokailua ja sitten taas ruokailutilassa isopöytä ismommalle porukalle ja juhlatilaisuuksiin. Eikun tartut härkää sarvista ja toteutat!-Marja

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Marja ♥

   Mä tiedätkö mietin myös kuparinväristä lamppua, mutta päädyin mustaan. Saas nähdä meneekö tuolit ja lamppu palautukseen, jahka tulevat ;)

   Tuohon meille ei mahdu kuin halkaisijaltaan 90 cm pyöreä pöytä, joten täytyy vähän mallailla!

   Kiitos ja kivaa lauantaita!

 6. Sari Riekkola sanoo:

  Minunkin mielestä tuohon tilaan sopisi pöytä tuoleineen ja joku värikkäämpi kattovalaisin, seinälle kollaasi tai joku kiva hylly.

  Aurinkoista viikonloppua! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Oi Sari kiitos ♥

   Ja hei kuulostaa niin hyvälle! Tuota värikkäämpää valaisinta (ellei kuparinen ole värikäs) ajatellutkaan, mutta nyt kun sanoit, niin sehän voisi olla hyvä :)

   Kivaa lauantaita :)

 7. Janina sanoo:

  Ehdottomasti pyöreä ruokapöytä! Oon jo alusta alkaen miettinyt, että teille sopis tuohon semmonen. Ja sen seuraksi jotkut ”kevyet” tuolit. Meillä on nyt vuoden ollut pyöreä ruokapöytä, ja se tuo kyllä mukavasti ilmettä. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Janina ♥

   Täytyy mallata, jahka tuolit saapuvat. Nuo tuolit eivät välttämättä sovi 90 cm pyöreän pöydän ympärille ja tuohon tilaan ei isompi pöytä mahdu! Sormet syyhyää, että pääsen testailemaan :)

   Ihanaa lauantaita! :)

 8. Viivi sanoo:

  Ruokapöydän paikka ehdottomasti. Haaveilemasi tuoli on ihan hauska, mutta jää ikävästi pöydän ulkopuolelle tyhjänäkin eli kovin tilaa vievä. Itse pidän tuoleista, jotka saa työnnettyä pöydän alle siistististi, kun istujia ei ole. Makuasia tämäkin. Tärkeää on myös istumamukavuus, oletko päässyt testaamaan suosikkiasi?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Viivi ja kiitos ♥

   Sehän se tuossa tuolissa onkin, mitä emmin. Tilasin tuolit, mutta katsotaan nyt jäävätkö ne meille. Näen ne kyllä sieluni silmin myös tuolla tummassa ruokahuoneessammekin tuomassa lämpöä :) Pitänee mallailla! Ja juu, mukavuus on vielä ihan arvoitus ;)

   Kivaa lauantaita! :)

 9. Irma sanoo:

  Suosittelen.:D

 10. […] viereen ja se onkin ollut jo kovassa käytössä tämän pienen ikänsä ajan. Tänään tulivat ne tuolit, joista teille viikko takaperin tohkeilin. Ajatuksella, että katsotaan nyt. Saahan ne […]

Kommentoi