tiistai 06. maaliskuu 2018

5 x helpompi kotiinpaluu

MOIKKAMOI IHANAT

ja hei terkkuja täältä Tampereelta :) Kotona ollaan oltu jo pian kuutisen tuntia ja nyt sinnitellään väkisin hereillä. Vaikkei aikaeroa olekaan kuin pari hassua tuntia, niin tuo aamuyöllä lähtenyt lento oli kyllä eka ja vika laatuaan. Joskus muistan, että miehen kanssa otettiin Bangkokista kotiin lento aamuyöllä (tai sitten kone oli vain reilusti myöhässä), mutta mikään ei ole tuskallisempaa kuin väkisin pysyä hereillä lentoa odotellessa. Mies lähti hiihtämään juuri, mutta ei saanut musta kaveria. Tuntuu, että sydän pamppailee jo väsymyksenkin takia ihan urheilusuorituksen verran ;)

Tänään mua on kotona seurannut tuollainen pieni valkoinen karvapallo, joka ei ole malttanut ennen tätä edes nukkua päiväunia. Ettei vaan kotiväki katoa jonnekin. Onneksi meillä on tuo tuttu ja turvallinen paikka Tobylle reissujen ajaksi. Kasvattaja, kun mielellään ottaa hänet hyvään hoitoon. Mä olen kyllä jälleen sitä mieltä, että kerta kerran jälkeen reissuissa on aina edelliskertaa kovempi ikävä Tobya. Toisaalta kotiinpaluutkin ovat koiran myötä tuntuneet ihanalle. Muutenkin ollaan näiden vuosien varrella omaksuttu muutamia tapoja, jotka helpottavat sitä lomalta kotiin- ja arkeenpaluuta.ID

PALUU SIISTIIN KOTIIN
Yleensä siivotaan ennen reissua, jotta on kiva tulla siistiin kotiin. Nyt ei yksinkertaisesti ehditty. Niinpä miehen lähdettyä töihin aloin itse tuumasta toimeen. Ensin siivosin keittiön, pesin pitkästä aikaa jääkaapin, pyyhin pölyt ja oioin sohvatyynyt. Heti oli mukavampi fiilis olla kotona. Mielellään sitä palaisi siihen siistin kodin tuoksuun reissusta tullessaan, mutta menee se näinkin :)

KURVAA KOTIIN KUKKAKAUPAN KAUTTA
Kun se koti, johon palaat on siisti, niin se huutaa pöydilleen leikkokukkia. Itse kävin tosin tänään vasta kukkakaupassa siivousoperaation jälkeen, mutta nyt on kolmessa maljakossa leikkokukkia.

TEE RUOKAKAUPPATILAUS VALMIIKSI
Mä näpyttelin eilen uima-altailla ollessamme valmiiksi kauppakassitilauksen. Otin siihen vähän varoaikaa noudon suhteen, josko lento olisi ollut myöhässä. Mutta mikä ihanuus oli kukkakaupasta kurvata hakemaan kahdeksan kassia ruokatarvikkeita ja latoa ne kaappeihin sekä juuri puunattuun jääkaappiin. Ah autuus! Ellei kauppakassipalvelua ole saatavilla, niin tee ainakin kauppalista valmiiksi reissun aikana.

VARAA EKALLE ILLALLE HELPPOA ARKIRUOKAA
Meinasin tuossa kyllä syödä ennen ruokaa rasiallisen pensasmustikoita ja olisin hyvin voinut kuitata oman iltaruokani niillä. Koska muu perhekin kaipasi ruokaa, niin tehtiin pitkästä aikaa simppeliä pestopastaa. Siihen sivuun rucola-avokado- tomaattisalaattia ja hei, viidessä minuutissa oli iltaruoka valmis!

PURA REISSUKASSIT SAMANTIEN
Ne kun jää helposti lojumaan makkarin lattialle päiviksi. Tai siis mulla jäisi, ellei olisi tuota miestä, joka varsin pedanttina haluaa suorittaa kaikki nämä tällaiset toimenpiteet heti pois alta. Ja tottahan se on, että kotiinpaluu on kivempi, kun purkaa ne reissuvaatteet pois matkalaukusta mitä pikimmin.

Mutta nyt kuulkaas on sauna lämmin, joten sinne pesemään reissussa rähjääntymiset pois. Sen jälkeen luvassa kisakatsomoa (hyvä Tappara!) samalla, kun otan vastaamattomat kommentit haltuun. Kiitos vielä niistä ihanat ♥ Olen ihan älyttömän iloissani, että reissupostaukset sai teiltä niin hyvän vastaanoton. Yleensä kun reissupostaukset tuntuvat olleen vähemmän suosittuja. Mulla olisi vielä muutama Dubai-postaus tulossa…jos ei haittaa ? :)

TIISTAITERKUIN,


12 Responses to “5 x helpompi kotiinpaluu”

 1. Jaana Karhu sanoo:

  Oi, kotiin on aina niin ihana tulla ♥ Dubai postaukset tervetuloa. Itse olen käynyt yhden kerran Dubaissa, 11-vuotiaana joten ei niin kamalasti kokemusta tuosta paikasta :D Kuitenkin rakkaita muistoja ♥ Käsittääkseni Dubai on noista ajoista muuttunut melkoisen paljon.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jaana

   ja hei sanos muuta – ei ole oman kodin voittanutta ♥

   Kiva kuulla, Dubaista voisi postata vaikka koko loppukuun ajan! Niin ihana paikka se oli :D

   Juu, veikkaan että Dubaihin on noussut muutama pilvenpiirtäjä sinun vierailusi jälkeen :)

   Ihanaa tiistai-iltaa ♥

 2. siiri sanoo:

  Ihanaa, lisää vaan Dubai-postauksia!
  Ja kaikkea muuta myös, blogisi on ihan ykkönen!
  Meillä myös koirulit oli onnesta sekaisin, niinkuin mekin, kun palattiin kotiin- ihan parasta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Siiri,

   no niitähän piisaa :D
   Voi kiitos sinulle – te ootte kyllä ihan parhaita enkä tekisi tätä ilman teitä lukijoita ♥

   Rapsutuksia sinne koiruleille ja ihanaa tiistai-iltaa ♥

 3. Kaura sanoo:

  Tervetuloa takaisin.:) Matkapostauksia vain lisää, mielenkiintoista luettavaa. =)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kaura ♥

   On ihana olla kotona :)

   Hei kiva kuulla, matkapostausta pukkaa jo heti tänään!

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 4. Hanna sanoo:

  Lisää matkapostauksia!
  Me lennettiin samalla lennolla Dubaista su-ma yönä. Päätin myös että ei yölentoa enää ikinä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja kiitos, matkapostauksia on tulossa lisää ♥

   Juu ei enää ikinä! Mennen tullen oli vähän kököt lentoaikataulut ja tuossa juuri laskimme, että se, mitä säästimme lennoissa meni sitten hotelliöihin molemmista päistä. Tai lähtiessä vain late check outtiin, mutta silti!

   Katsoin, että Emirates lentää Tukholmasta suoraan ja hinta ei ollut paha! Pitäisi vain löytää hyvä diili Tampereelta Tukholmaan, niin ei menisi auton parkkiinkaan rahaa :)

   Kivaa keskiviikkoa ♥

   • Hanna sanoo:

    Meillä on Helsinkiin matkaa 300 km joten oli kiva automatka vielä lennon päälle…
    Tuo on kyllä totta, jos ottaa vähän kalliimmat eli päivälennot niin säästää hotellikuluissa. Me varattiin huone jo edelliselle päivälle ennenkuin saavuttiin, koska aikainen check in ei ollut varmaa. Ja sama oli pois lähtiessä , huone luovutettiin klo 01 ja maksettiin seuraavaan päivään.
    Mutta halvat lennot houkuttaa, pitäisi osata ajatella pidemmälle!

    • Maria Maria sanoo:

     Voi apua! Teillä oli sitten vähän pidempi automatka kuin meillä!

     Me tehtiin hotellien kanssa samoin; otettiin se huone jo edellisenä päivänä ja sit ostettiin klo 22 asti lähtöpäivänä. Ei pystynyt ostamaan pidemmälle, joten oli aikamoista kökkimistä kentällä :D

 5. Jm sanoo:

  Dubai vaikuttaa mielenkiintoiselta :) Millainen hintataso siellä on? Ja hei, mistä tuo teidän keittiön matto onkaan? (Oon tainnut joskus aiemminkin kysyä mutta unohtamut käydä lukemassa vastauksen)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan!

   Dubai on ♥

   Ruoka oli samoissa hinnoissa kuin täällä, hotellit olivat kalliimpia, mutta taksi oli halvempi :) Mitään ostoksia ei tehty, mutta huomasin että ainakin vaatteissa oli myös sama hintataso kuin täällä meilä.

   Tuo matto on Prismasta ostettu!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

Kommentoi