lauantai 03. maaliskuu 2018

Koti-ikävä on ihana asia!

MOIKKAMOI MURUT!

Ja iloista lauantaiaamua ♥ Olen tässä jo parin päivän ajan matkustanut ajatuksissani sinne koti-Suomeen kotisohvalle. Just tuohon, joka on ikkunan alla. Siinä on mun paikkani mustan jalkalampun alla. Eilen, kun ulkona oli iltapäivästä hurjan kylmä ja taivas vihmoi sadetta toivoin hetken olevani kotona takkatulen äärellä. Viettämässä suloista lauantaiaamua perheen kanssa. Just sellaista kuin teillä siellä toivottavasti tällä hetkellä on meneillään. Tai ei ehkä vielä näin aikaisin, vaan parin tunnin päästä.

Onneksi tuo tunne vaihtui nopeasti hetkessä nauttimisen tunteeseen. Sekin auttoi asiaa, kun katsoin tulevien parin päivän säätä ja siellä näyttäytyi auringon molluska. Joka paistaa jälleen :)
Kerroinkin teille taannoin, että aina jossain vaiheessa reissua se koti-ikävä iskee. Joka ikinen kerta. Moni voisi ajatella, että miksi sitten edes reissata, jos on tällainen kotihiiri. Mutta se jutun juoni onkin just siinä; klassinen sanonta ”Joskus täytyy matkustaa kauas nähdäkseen lähelle” pitää kyllä ihan tasan tarkkaan paikkansa. Sitä reissaa ehkä rentoutuakseen. Katkaistakseen arkirutiinit ja ne velvollisuudet, joita kotona on. 

Jotkut viisaat ovat sanoneet, että arjesta pitäisi muodostaa sellainen, että tarvetta lomalle ei ole. En ole koskaan tuntenut olevani varsinaisesti loman tarpeessa, mutta tässä yhtenä iltana jäin tuijottamaan musta ja miehestä otettua kuvaa; vajaan viikon loma oli tehnyt tehtävänsä tietämättäni. Huomasin, että meidän molempien silmät loistivat. Itseltäni tuli pitkästä aikaa kuin luonnostaan hammashymy. Rentous näkyi kuvasta selvästi. Ehkä mä sitten olin kuitenkin loman tarpeessa, vaikken sitä itsessäni tunnistanutkaan.

Tiedä häntä, mutta itse huomaan loman onnistumisen siinä, että alan kelaamaan työjuttuja. Tiedän, että kuulostaa oiken kamalan kivalta lomapuhteelta tuo työasioiden ajatteleminen :D Aivokapasiteettiä on vapautunut ihan hirmuisesti työjuttujen suhteen. Blogia ajatellen luonnokset pullistelevat aiheita, joista haluan kirjoittaa. Aiheita, joista tiedän myös teidän tykkäävän.

Maalitehdasta ajatellen olen saanut järjestykseen pääni sisällä pari asiaa, jotka ovat pitkään jo hieman vaivanneet. Tai odottaneet ratkaisua. Intoa puhkuen odotan jopa heti reissun jälkeistä tiukkaakin tiukempaa työviikkoa, joka on omistettu myyntipalaverille.

Joten ehkä tämä koti-ikävä on loppujen lopuksi varsin positiivinen olotila. Koti-ikävä on ihana tunne. Sillä mikä sen parempi paikka kuin oma koti. Huomaa, että etäisyys on tehnyt tehtävänsä. Huomaa, että on saanut ladattua akkuja ja näkee kaiken selvemmin. Jos paljastan teille yhden jutun, niin ettehän kerro kellekään? Koti-ikävissäni olen selannut blogistani kotikuvia (kuten nämä tämän postauksen kuvia viime heinäkuulta) ja mikä ehkä nössöintä niin puhelimen kuvavirrasta tuijottelen ennen nukkumaan menoa Tobyn kuvia. Nössö mikä nössö, mutta ah niin ylpeä siitä ;)

KIVAA LAUANTAITA TOIVOTELLEN,


10 Responses to “Koti-ikävä on ihana asia!”

 1. JonnaG sanoo:

  Niin tunnistan tämänkin tunteen. Ihana on reissata mutta mikään ei voita kotinurkkia ja omassa sängyssä nukkumista<3
  Ja kyllä mekin katellaan iltaisin reissussa ton karvaisen katupojan kuvia.

  Matkustaminen on ihanaa mutta kyllä koti ja arki on parasta.

  Mukavaa loppulomaa teille!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Jonna

   ja hei ihana kuulla, että siellä toinen kotihiiri ♥

   Mä niin odotan, että tuossa tunnin päästä pääsen nukkumaan omaan sänkyyn; eilen aamulla heräsin Dubaissa klo 06.00 Suomen aikaa ja sen jälkeen en ole kuin pikaisesti ummistanut silmät lentokoneessa :D

   Ihanaa tiistai-iltaa sinne ♥

 2. Susa sanoo:

  Tänä aamuna sanoin miehelle, että pitäiskö tänä syksynä / talvena tehdä mieluummin kaksi viikon reissua kuin yksi kahden viikon reissu. Vuosi sitten oltiin kahden viikon matkalla ja voi että mulla oli loppulomasta koira ja koti-ikävä! Alkoi ihan ärsyttää se ruoka ja ne aina hiukan kosteat lakanat ja vaatteet! Mutta nyt kun viimeisestä matkasta on jo aikaa, niin voi elämä mikä matkakuume mulla onkaan! Onneksi tiedän, että tuleva kevät ja mökkikausi saa sen taas väistymään ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja suosittelen! Me tosin oltiin nyt vähän reilu viikko (10 yötä), mutta jotenkin tuntuu ihanalta vähän jakaa lomia pariin eri reissuun ♥

   Ollaan tultu siihen tulokseen, että me ei enää jakseta olla kahta viikkoa samassa hotellissa; oikeastaan tuo 10 yötäkin oli ihan passeli aika jakaa kahteen eri hotelliin :)

   Matkakuume on kamala, varsinkin näin kroonisena :D

   Oih, mökkikautta odotellessa ♥

 3. Elma sanoo:

  Niin tunnistan tunteen. Tultiin muutama päivä sitten parin viikon reissusta kotiin, ja nyt oon leijunnut onnesta, kun oon KOTONA :)

  – Elma –

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Elma

   ja hei ihanaa, sielläkin on päästy reissaamaan ja varsinkin nauttimaan siitä olotilasta, joka vallitsee kun palaa kotiin ♥

   Tää on ihan parasta vaikka tietynlainen reissuhaikeus vie vähän aikaa kotiutumisenkin jälkeen :)

 4. PiPa sanoo:

  Onkos tässä maalitehtaan mainos

  • Maria Maria sanoo:

   No ei ollut :D
   Täällä blogissani kaupalliset yhteistyöt merkitään asiaankuuluvalla tavalla!

 5. Minkki sanoo:

  Heippa.
  Mistä tuo musta vitriini on hankittu? :-)

Kommentoi