maanantai 26. helmikuu 2018

Tuhannen ja yhden yön tarinoiden jäljillä

HEISSULIVEI IHANAT

ja mukavaa maanantaita! Aurinko paistaa jälleen täällä Dubaissa. Eilinen sunnuntaipäivä valkeni harmaana ja sateisena. Päätimme ottaa suunnaksi Dubai Mall -ostoskeskuksen. Ja härregud; siinä missä joskus olen rakastanut shoppailua tuntui tuo kauppojen loputon taival aivan mahdottomalta käydä läpi. Ehkä ei ollut tarkoituskaan käydä kaikkia kauppoja läpi, mutta viidessä tunnissa niitä ehti lasten tahtiin kiertämään jonkun verran.

Tarkoituksenamme oli tulla ostoskeskuksesta takaisin hotellin altaille, mutta koska taivas vihmoi pientä vesipisaraa otimme varasuunnitelman käyttöön ja kurvasimme taksilla Souk Madinatiin. Kiitos teidän vinkkien blogissa ja instagramin puolella :)

Ai että, mikä paikka! Tiedostan, että se on basaareineen kaikkineen rakennettu pelkästään turisteille, mutta silti annoin haaveiden lentää. Mietin paikallisia nähdessäni, että millaistakohan heidän kotonaan on. Olisi ihana päästä vierailemaan jonkun paikallisen kodissa. Tämä haave ei pidä paikkaansa vain täällä Dubaissa, vaan aika monella reissulla olen huomannut haaveilevani tästä.

Olisi ihana päästä näkemään sitä paikallista asutusta. Enkä tarkoita mitään sheikin hienoa palatsia vaan sellaisen tavallisen dubailaisen kotia. Tavallista arki-iltaa ja sen touhuja. Paikallisia taksikuskeja tykkään myös haastatella. Taksikuski kertoi meille Dubaissa asuvan reilun kolme miljoonaa ihmistä, mutta autoja on kuulemma nelinkertaisesti tuo määrä. Sanoin tänään miehelle altailla, että toisaalta kaipaan niitä ryhmämatkojen tuomia etuja tai lähinnä sitä, että lentokenttäkuljetuksen aikana opas kertoo maan historiasta ja kulttuurista :D Mutta sen olisin voinut itsekin selvittää ennen tänne tulemista. Niin monta avointa kysymystä on mielessäni. Niin paljon tiedonjanoa. Tänä iltana ajattelin romaanin sijaan nettailla ja selvittää mm. sen, että miksi osa miehistä kulkee valkoisissa kaapuissa ja miksi niitä päähineitä sanotaan. Paljonko maksaa Maserati ja minkälainen tämä arabikulttuuri pohjimmiltaan on. Mistä saa tuota taivaallista leipää, jota eilisessä fattoush -salaatissani oli. 

Tiedättekö mitä, vaikka aluksi tuntui, että saamme kahlattua Dubain kymmenessä päivässä läpi, niin tällä hetkellä tuntuu, että vaikka saisimmekin (no emme kyllä saa…), niin tänne on silti palattava uudelleen. Niin ristiriitaiselta kuin se tietyiltä osin tuntuukin. Ei sillä, että ihannoisin sitä luksusta ja kultakimallusta, mikä täällä vallitsee. Vaan sen takia, että tämä kulttuuri on alkanut kiehtomaan ihan älyttömän paljon.

Koko Lähi-itä on alkanut houkuttelemaan ja katselin tuossa jo sillä silmällä, paljonko maksaisi lennot Tel Aviviin. Tiedän, että kaikilla ei ole tällaista intohimoa matkustamisen suhteen kuin meillä. Eikä tarvitsekaan olla, mutta suosittelen kaikille hieman matkailua. Sillä se avartaa. Kaikilla ei ole siihen kuitenkaan mahdollisuutta. Sen takia tunnen oloni kyllä niin etuoikeutetuksi, että pystymme näyttämään lapsille maailmaa mahdollisimman monelta eri kantilta. Tosin nämä ovat taas niitä asioita, joista ei sovi kiistellä; meille sopii se, että töitä painetaan arkena niska limassa ilman työaikoja. Sen tuottaa hedelmää, jonka avulla voimme tehdä sitä, mistä koko perhe nautimme. Varsin onnellinen olen myös siitä, että lapsetkin ovat kiinnostuneita jälleen uudesta kulttuurista. Vaikkeivat dyynisafarille suostukaan lähtemään :D

Nyt pimenevään Marinaan tutkailemaan, miltä se puoli kaupungista näyttää. Huomen illalla on pakko ottaa taksi ja hurauttaa kuvissa näkyviin maisemiin hämärän laskeuduttua. Tuolla kun näytti olevan niin monta ihanaa ravintolaa sen libanonilaisen lisäksi, jossa lounastimme! Tuntuu, että monet kaupungit heräävät loistoonsa vasta pimeän tultua. Niin myös Dubai  ♥

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA!

PS. pahoitteluni, että näin lomalla kommentteihin vastaamiset kestää tavanomaista pidempään 


21 Responses to “Tuhannen ja yhden yön tarinoiden jäljillä”

 1. Sirpa sanoo:

  Oi ihana Dubai!! Vietimme viime joulun ajan Dubaissa juuri 10 päivän matkalla. Olihan se hämmentävä paikka, kun ensimmäistä kertaa siellä oli. Käykää katsomassa Dubai fountains, tanssivat suihkulähteet. Esitykset iltaisin puolen tunnin välein. Käynti alueelle Dubai Mallista. Suihkulähteiden ”tanssi” ja valoshow on huikea. Tämä muodostuikin meille ohjelmanumeroksi monena iltana ja monta kertaa :D. Jos haluatte shoppailla edullisemmin ja ”inhimillisemmin” kuin Dubain keskustan ostoskeskuksissa, hurauttakaa taksilla Dubai Outlet Malliin (se vanhempi outlet). Ei tämäkään mikään pieni shopping center ole, mutta ei niin rasittava kuin Dubai Mall, eikä siellä ole samanlainen ihmispaljous. Lisäksi kukkarolle huomattavasti kevyempi. Sieltä löytyy esim. mielettömät Niken, Adidaksen ja Under Armourin liikkeet / osastot. Nikellä ihania ”karkki” kenkiä, joita Suomessa ei ole. Taksimatka kestää n. 20 min. Dubai-Al Ain Road (E66). Kullan kimallusta voi käydä katsastamassa Deiran kulta soukeissa. Siellä myös mausteita ja paljon muuta. Hauskaa lomaa :))

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sirpa

   ja hei ihanaa, säkin sitten tiedät kuinka Dubaihin voi ihastua ♥

   Nuo suihkulähteet olivat uskomattomat, kuten myös Burj Khalifan valoshow.

   Kiitos vinkistä, tänään illalla suunnataan Deiran kultasoukkeihin ja katsotaan, josko vielä ehtisi tuonne Outlet Mallille :)

   Kiitos ja ihanaa alkavaa viikonloppua sinne ♥

 2. Ihan samanlainen kulttuurikiinnostus heräsi mulla ja kaverillakin! Illat hotellilla googleteltiin kaikkea päivän mittaan mietityttänyttä :) Sano lapsille että kannattaa lähteä aavikkoajelulle, se oli hurrrrjaa mutta niin siistiä :D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tiia!

   Se on jännä juttu, miten sitä oikein janoaa lisää tietoa tästä kulttuurista :) Onneksi wifit toimii, niin pysyy guuglailemaan :D

   Ollaan yritetty ylipuhua noita lapsia, mutta äsh…ehkä ens kerralla ♥

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 3. Tanja sanoo:

  Hei, itse en ole vielä käynyt Dubaissa, mutta
  seuraamme miehen kanssa Mo Vlogia. Tässä linkki
  https://youtu.be/lba4-sfLGMA
  siinä ravintola nimeltään Nusr-Et Steakhouse Dubai.
  Ravintoloita myös mm. Amerikassa. Saanut hyviä arvosteluja, mutta meillä ei,ainakaan vielä, omakohtaista kokemusta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tanja

   ja hei kiitti vinkistä, tuohon Mo Vlogiin pitääkin tutustua ja tuo ravintola tuntui ensivilaisulla ainakin todella ihanalle ♥

   Kivaa alkavaa viikonloppua :)

 4. Sari sanoo:

  Olin vuosi sitten marraskuussa Dubaissa toisen kerran ja matkasimme metrolla ja se oli helppoa ja kätevää. Naisille oli omat vaunut! Yksi paikka missä kävimme oli World jonne oli noin puolen tunnin matka Dubaista. Siellä oli koko maailma samassa paikassa. Turistirysä mutta kannatti käydä, hyvin siellä yhden illan kuljeskeli.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sari

   ja hei tuota metroa olemme miettineet monasti, mutta silti hypätty aina taksiin :D

   Hei tuosta Worldista en olekaan kuullut, mutta pikaisella nettailulla tulin tulokseen, että aivan varmasti käymisen arvoinen paikka.

   Kiitos siis vinkistä ja ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 5. Tanja sanoo:

  Uusi yritys linkin kanssa ;)

  https://youtu.be/OIVFw1EuK2w

 6. siiri sanoo:

  Allekirjoitan niin kaiken kirjoittamasi ajatukset! Tuo on niin totta; niska limassa paahdetaan arkea, jotta voidaan tehdä niitä juttuja , joista eniten nautitaan. Eli matkustaa koko perheen voimin.
  Ja voi pojat, kyllä on tuhannen ja yhden yön tunnelmaa reissussa, haluaa lisää! Ruoka, tuoksut, valot,ihmisten ystävällisyys…. Nautin , kun näen lasteni imevän tuota kaikkea itseensä.

  Nautinnollisia hetkiä teille!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Siiri!

   Ja just näin; kaikille se työtahti ei sovi, että hanskat eivät tipu klo 16. Mutta me mielellään painamme pitkää päivää juurikin sen takia, että niiden avulla voidaan reissata ja höllätä hetkeksi tahtia (heh, tosin mä teen täällä lomallakin töitä, vaikkei nämä blogityöt täällä työltä tunnu :D)!

   Kiitos Siiri ja ihanaa alkavaa viikonloppua sinne ♥

 7. Kaura sanoo:

  Alkoipa itseänikin houkuttamaan reissu Dubaihin. Aika monet kaverit käyneet, ja kaikki ovat kyllä tykänneet. Mielenkiintoisia nämä sun matkapostaukset! Hauskaa loman jatkoa teille! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura ja

   hei suosittelen! Mun täytyy myöntää, että vaikken yleensä ole ennakkoluuloinen, niin Dubain suhteen olin hieman. En tiennyt mitä odottaa. Mikä oli osaltaan omaa tyhmyyttäni, sillä en ottanut kohteesta selvää :D

   Mutta siis aivan tosi positiivisesti olen yllättynyt.

   Kiva kuulla, sillä näitä postauksia tulee vielä lisää ;)

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne ♥

 8. Armi sanoo:

  Pari viikkoa sitten oltiin ihan samassa paikassa ja haaveetkin oli samat. Erilaisuudessaan kiehtova paikka ja kulttuuri, kirjallisuutta aiheesta lähti jonkun verran jonkin jättimäisen ostoskeskuksen jättimäisestä kirjakaupasta :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Armi

   ja ai että, ihanaa että tekin saitte kokea tämän kaiken paikan päällä ♥

   Mulla on myös tapana reissusta ostaa kirjoja, mutta nyt meillä paukkui matkalaukkujen kilorajat jo tänne tullessa, joten täytyy tilata muutama kirja, kun pääsee kotiin :D

   Kivaa alkavaa viikonloppua ♥

 9. Laura sanoo:

  Miesten valkoinen asu on emiraatin kansallisasu kanduura ja huivi kudra. Samaa asua käytetään myös muissa alueen maissa, tosin pienellä variaatioilla. En tiedä oikeaa kirjoitusasua mutta noin ne äännettään. Viereisessä kaupungissa useamman vuoden asuneena vastaan mielelläni kysymyksiisi vaikka spostitse. Dubai on ihana ja kamala samaan aikaan överiydessään. Lämpimästi suosittelen visiittiä Abu Dhabissa ja erityisesti Sheikh Zayedin moskeijassa. Mukavaa lomaa!

  • Minna sanoo:

   Hei Laura, minua kiinnostaa mitä suosittelet Abu Dhabiin. Olemme lähdössä sinne piakkoin lomalle. Tuo moskeija on meillä listalla, mutta mitä muuta? Olen lukenut Mangrove-metsästä kajakeilla, onko se hyvä. Entä mitä firmaa suosittelet aavikkoajeluun? Ja tietty pukeutuminen, onko tiukempaa kuin Dubaissa? Kaiken tiedon otan ilolla vastaan :)
   Suuret kiitokset jo etukäteen

   • Maria Maria sanoo:

    Moikka Minna,

    toivotaan, että Laura näkee nämä kysymyksesi :)

    Ihanaa lomanodotusta sinne ♥

   • Laura sanoo:

    Moskeija ehdottomasti! Se on mykistävä! Manganove-melonta on kiva. Tiistaisin (ainakin, kun siellä asuimme) pääsi formularadalle lenkille/pyöräilemään- kokemus sekin. Sitten kävisin ihan iltakävelyllä Cornichella, koska siellä myös ADssa asuvat ulkoilevat. Lebanese Flower ketjun ravintoloissa saa huippua ruokaa ja jos pitää rantaelämästä suosittelen Saadyatin rantaa. Pukeutuminen on hitusen konservatiivisempaa kuinDubaissa, eli polvet ja olkapäät peittoon.

  • Maria Maria sanoo:

   Oi kiitos Laura ♥

   Tuo Abu Dhabi on meillä mietinnässä maanantaille; hotellin check out on klo 12.00 ja lento lähtee vasta seuraavana yönä klo 04.00. Josko ottaisi kimpsut ja kampsut mukaan ja lähtisi ajelulle. Tuo moskeija kiehtoo eritoten :)

   Kiitos sinulle vielä ja ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

Kommentoi