sunnuntai 28. tammikuu 2018

Turvallisesti kotona & arvonta

HEIPPAHEI IHANAT!

Elettiin viime vuoden elokuun puolen välin aikoja. Ihanaa elokuun iltaa, jolloin lapset olivat menneet sänkyyn ajoissa ja itselläni oli hetki laatuaikaa omassa seurassani ennen nukkumaanmenoa. Iltaa, jolloin yleensä olisin nauttinut tuosta turvallisesta pimeästä, joka oli laskeutunut valoisien kesäöiden jälkeen. Tuoden tullessaan tuulahduksen tulevasta. Pimeistä syysilloista, jolloin fiilistellään oman kodin turvassa sateen ropistessa ikkunaan. Sujahdin puhtaisiin lakanoihin kirjan kanssa ja nostin koiran jalkopäähän jalkoja lämmittämään. Pian uni vei voiton ja nukahdin. Havahduin kuitenkin kevyestä unestani siihen, että kuulin kolahduksen. Tuulikin oli alkanut ulvomaan vanhan talon nurkissa myrskyn edellä. Kuulin toisen kolahduksen. Olin aivan varma, että ulko-ovemme oli käynyt. Kaupallisen yhteistyön myötä Verisuren kanssa Verisuren sanansaattajana pääsen tämän talven ja kevään aikana kertomaan teille kodin turvallisuudesta ja siitä, kuinka tärkeää se meille on. Kuinka meillä on turvattu se, mikä suojaa niitä kaikista tärkeimpiä eli ihmisiä ja koskemattomuutta. Kuinka olemme turvanneet kotimme.

En uskaltanut nousta sängystä katsomaan, oliko ulko-ovi oikeasti käynyt. Mieleni teki laittaa työreissussa olevalle miehelle viestiä, mutta tiesin sisimmässäni säikkyväni ihan turhaan. Toisaalta taas mietin, että koskaan ei voi olla liian varovainen mitä tulee sen kalleimman eli oman perheen ja kodin turvallisuuteen. Olimme jo jonkin aikaa miettineet hälytysjärjestelmän hankkimista, sillä muutamalla ystäväperheellämme sellainen oli. Tuona yönä täytin netissä Verisuren kyselyn, jossa ruksasin kohdan ”Olen kiinnostunut maksuttomasta kodin turvallisuuskartoituksesesta.”.

Siinä missä aiemmassa yhdessä tasossa olevassa kodissamme tila tuntui olevan paremmin hallussa, tuntui nyt hieman pelottavalta hallita kolmea kerrosta. En ollut vielä nukahtanut uudelleen, kun kuulin ääniä jälleen. Tällä kertaa se oli esikoinen, joka oli herännyt tuulen huminaan. Kapusi viereeni nukkumaan ja juuri kun olimme nukahtaneet, kuulin jälleen ääniä. Se tunne, kun herää kesken uniensa johonkin ääneen, on jotenkin lamauttava. Hyvä, kun uskaltaa edes hengittää. Liikkumisesta puhumattakaan. Tälläkään kertaa se ei onneksi ollut se Kasper, Jesper tai Joonatan vaan pikkuisempi, joka rymysi myös omasta huoneestaan peiton ja tyynyn kanssa kohti meidän sänkyä.

”Äiti, mua pelottaa.” sanoi esikoinen. Siinä sitten koitin sanoa, että ei mitään hätää. Näyttää esimerkkiä, että urheita ollaan, sillä kuka sitä nyt omassa kodissaan pelkäisi. Yön pimeydessä ajatus alkoi laukkaamaan vielä lisää ja olin varma, että kadullamme postilaatikoissa näkyvät Verisuren tarrat eivät olleet turhaan niissä. Olinkin kuullut, että aikoinaan rakkaalla kotikadullamme oli murtauduttu pariin kolmeen taloon. Jotain liigahommia, kuulemma. Mutta ei ne silloin tule, kun olette kotona. Tuo oli lause, johon turvauduin. Lopulta heräsin muutaman hassun tunnin nukuttuani työpäivään kaikkea muuta kuin levänneenä. Onneksi Verisuresta oltiin yhteydessä heti tuona päivänä ja sovimme ajan kodinturvakartoitukseen reilun viikon päähän, kun mieskin olisi kotona.

Tuosta parin päivän päästä koitti työpäivän jälkeinen kaunis elokuinen ilta. Kiertelin kahvikuppi kädessä juuri remontoidussa lapsuudenkodissani, jota meillä on onni kodiksemme kutsua. Mietin, että tämä on kultaakin kalliimpi paikka. Hieman hihittelin tuolle säikähtämiskohtaukselleni taannoin. Kuka tänne nyt tulisi, meidän kotiimme. Eihän täällä ole edes mitään varastettavaa. Siinä samassa havahduin ajatuksistani, kun lapset ryntäsivät ovesta sisään kertoen, että heidän ystävänsä mummin kotiin oli yöllä murtauduttu. Siihen taloon, jossa olin oman lapsuudenystäväni kanssa monet kerrat leikkinyt. Tuo lapsuudenystäväni äiti oli herännyt yöllä ääniin kahden naamioituneen miehen tunkeutuessa hänen kotiinsa. Ihan kivenheiton päässä meistä. Tämä oli viimeinen niitti. Aikaistin kodinturvakartoitusta.

Reilun viikon päästä meillä oli Verisuren tarrat ikkunoissa, hälytysjärjestelmä asennettuna lisämausteineen. Kotimme on suojattu tällä hetkellä niin rosvoilta kuin palon ja vesivahingonkin varalta. Keskikerroksen aulan oven yläpuolella meillä on se turvallisuuden ääni, puheyksikkö jonka kautta hälytyskeskuspäivystäjä voi puhua kanssamme ja antaa ohjeita esimerkiksi siinä tapauksessa, mikäli jokin palohälyttimistä havaitsisi savua. Keittiön viemärissä meillä on laite, jonka anturi alkaa välittömästi hälyttämään vesivuodosta. Meiltä löytyy myös älypistorasia, jonka saa ajastettua päälle Verisure-sovelluksen avulla. Reissussa ollessa se voi toimia hienosti valaisimessa, mutta ihan se toimii myös aamukahvin keittoapulaisena ja tv:n taustavalon päälle kytkemisessäkin.

Ulko-oven vieressä on käyttönäppäimistö, jonka avulla voimme esimerkiksi laittaa hälytykset päälle kotoota pois lähtiessämme. Tai hälytykset yötä varten silloin, kun olemme kaikki kotona. Tuossa yksikössä on myös SOS-painikkeet hätätilanteita varten. Jos joku tuntematon ja uhkaava henkilö on ovella, niin voi hälyyttää apua. Olemme myös ohjeistaneet lapset siihen, että jos äidille tai isälle tapahtuu kotona jotain eivätkä muista ambulanssin numeroa, niin saavat heti yhteyden Verisuren ammattitaitoiseen päivystäjään SOS-painikkeen avulla. Kodinturvasta lapsiperheessä löytyy muuten loistava kirjoitus Verisuren blogissa, joka kannattaa käydä lukemassa. Kamerat valvovat liikettä ja ovi- ja ikkunavahdit niiden avaamista. Hälytysjärjestelmä on ennakoiva, sillä nuo ovi- ja ikkunavahdit reagoivat jo tärinäänkin. Täytyy todeta, että hälytysjärjestelmän asentamisen jälkeen minua ei ole pelottanut kertaakaan olla kotona. Joskus tytötkin joutuvat olemaan alkuillasta kaksin kotona. Aiemmin tämä ei olisi tullut kuuloonkaan. Nyt laittavat hälärit päälle ja tuntevat olonsa turvallisiksi. Niin kuin omassa kodissa kuuluukin tuntea.

Miehelläni on omakohtaista kokemusta siitä, miltä tuntuu tulla kotiin, kun siellä on käynyt kutsumattomia vieraita. Englannissa jääkiekkoa pelatessaan kohtasi kotona näyn, minkä kukin voi vain sielunsa silmin nähdä, kun kaksi huumeheppua ovat olleet etsimässä rahaksi vaihdettavaa omaisuutta. Samoilla linjoilla olemme sen suhteen, että materiaa saa melkein aina uutta. Mutta se tunne, että joku on loukannut yksityisyyttäsi…se tuntuu pahalta. Jo ihan ajatuksenkin tasolla. Ei ole kerta eikä kaksi, kun reissussa ollessamme olemme avanneet tuon kätevän Verisure-sovelluksen puhelimesta ja tarkistaneet, että muistettiinhan hälytykset laittaa päälle. Sovelluksesta kerron vielä tarkemmin tulevissa postauksissa, mutta sieltä pystyy katsomaan esimerkiksi sen, ovatko lapset saapuneet koulusta kotiin. Tärkeää tietoa sieltä saa myös huonekohtaisista lämpötiloista ja kosteusprosenteista.

LUKIJAKILPAILU

Mikä on sinulle tärkeää kodin turvallisuudessa?

Vastaamalla ylläolevaan kysymykseen, olet mukana Verisuren älypistorasiapaketin (sis. 2 älypistorasiaa, arvo 129 ) arvonnassa mukana.
Osallistumisaikaa on 4.2. asti ja arvonnan säännöt löydätte täältä.

Joku varmaan siellä miettii, että toimiikohan tämä varmasti 24/7? Kyllä se kuulkaa toimii. Kerran olemme itse testanneet päivystäjän ripeyttä; olimme lähdössä mökille ja laittaneet hälytykset päälle. Mies huomasi jotain, mitä piti jättää kotiin autosta. ”Heitän sen vain nopsaa eteiseen!” Huikkasin kyllä vielä autosta hänen peräänsä, että hälytykset on päällä, muista ottaa ne pois. Ennen kuin mies ehti takaisin autoon, puhelimeni soi. ”Onko siellä kaikki kunnossa, kun etuovelta tuli hälytys?” kysyi rauhoittava ja ystävällinen miesääni. Kerroin sitten, että kaikki on kunnossa, mutta mies vain siellä hätyytteli turhia. Tuosta tuli niin hyvä mieli ja turvallinen olo 

Jos kiinnostuit Verisuren hälytysjärjestelmästä, voit varata maksuttoman kodinturvakartoituksen täältä. Turvakartoituksessa Verisuren edustaja kartoittaa kotisi riskitekijöitä ja miten kodin turvallisuutta voi parantaa.

LEVOLLISIN SUNNUNTAITERKUIN,

 


57 Responses to “Turvallisesti kotona & arvonta”

 1. Riittale sanoo:

  Meiltä on kerran varastettu rahaa. Rahat saatiin takaisin, mutta se tunne, että joku vieras oli tunkeutunut kotiin, oli tosi inhottava ja tunne kesti kauan.

 2. Meillä kanssa Verisuren hälytysjärjestelmä. Kun muutettiin reilu kaksi vuotta sitten omakotiin taloon niin halusin hälytysjärjestelmän kun mieskin on työmatkoilla silloin tällöin. Ollaan oltu todella tyytyväisiä ja kustannuksetkin ovat kohtuulliset. Oma koti on kuitenkin se maailman paras ja turvallisin paikka❤️ Mukavaa kevään odotusta teidän koko perheelle!

 3. Minna sanoo:

  tietoturva :)

 4. Ansku sanoo:

  Se tunne, että kotona saa olla rauhassa vailla huolenhäivää.

 5. -kata- sanoo:

  Kodin turvallisuus on tärkeä asia. Itse en tosin haluaisi kameroita, simppelimpi hälytysjärjestelmä riittää.

  Pakko kysyä tuosta, kun soittivat hälyn jälkeen – riittikö tuo oikeasti vastaukseksi? Kilpailijalla kun on turvakoodi (yksittäinen sana), joka pitää osata sanoa puhelimessa, pelkkä ”hups, käväistiin vielä sisällä” ei riitä. Tuolla turvasanalla varmistavat, että hälytyksen omistaja on oikeasti puhelimessa. Mielestäni erittäin tärkeä systeemi.

  • Maria Maria sanoo:

   Juu tottakai kysyivät turvasanan, muutenhan tosiaan eivät pysty varmistumaan, että kuka siihen puhelimeen vastaa :)

 6. Satu sanoo:

  Tietoturva! Mukaan tärkeään arvontaan.

 7. MARJA-LIISA sanoo:

  Kun mieltää asuvansa muuten aika turvallisella alueella, niin ehkä paloturvallisuus nousee päällimmäiseksi huolenaiheeksi.

 8. anne sanoo:

  Tärkeää on turvallisuuden tunne. Esimerkiksi se että palohälyttimiä on riittävästi ja ne toimivat. Vuorotöissä kulkevana lapset joutuvat olemaan usein yksin kotona ja omaa mielenrauhaa lisää huimasti se, että heidän kanssaan on kerrattu hätätilanteita…osaavat sitten toivottavasti toimia (eli hoitee itsensä ja toisensa ulos talosta + hälyttää apua) jos jotain ikävää tapahtuu.

 9. Viola sanoo:

  Lasten turvallisuus. Materialla ei ole merkitystä, sen puolen korvaa vakuutus. Mutta ihmiset talon sisällä… Me ollaan korvaamattomia.

 10. Anu sanoo:

  Turvallisuuden tunne, jota tuottavat mm. palohälyttimet ja varas-/murtohälytin. Tuollainen älypistorasia olisikin mielenkiintoinen tuttavuus…

 11. Riikka sanoo:

  Turvallista aluetta ei olekaan. Tämäkin meidän kaupunginosa, lintukoto, on saanut tuta kaikenlaista. Verisuren tarra postilaatikossa ei oikeasti huumehörhöjen kohdalla auta, se on nähty/kuultu tuolta naapurista. Ikävä kyllä. Toki kiinni jäivät, mutta olivat jo ns. ”talon iholla”, mikä on järkyttävää.
  Paloturvallisuus nousee minunkin mieleeni jos uhkakuvista kysellään.

 12. Anne sanoo:

  paloturvallisuus on tärkeintä. Varkauksien esto myös,sillä on inhottavaa jos joku tuntematon käy kodissa ja rikkoo tai vie omaisuutta.

 13. Aila sanoo:

  Turvallinen olo, että voi olla ilman pelkoa.

 14. Anu sanoo:

  Tärkeää on suhteellinen mielenrauha, joka tulee hälytysjärjestelmän tuomasta turvasta. Verisuren tyytyväisiä asiakkaita ollaan oltu jo muutamia vuosia. Mutta älypistorasialle olisi tarvetta :)

 15. Anne sanoo:

  Paloturvallisuus on mielestäni tärkeää sekä se tunne, etteivät kutsumattomat vieraat tunkeudu kotiini.

 16. Anne sanoo:

  Minulle tärkeää kodin turvallisuudessa on ennaltaehkäisy. Toimitaan niin, ettei ainakaan omalla huolimattomuudella tai välinpitämättömyydellä aiheuteta vaaratilanteita ja turvattomuutta.

 17. Kreetta sanoo:

  Koko perheen turvallisuuden takia olemme myös suojannut kotimme mutta tuollainen älypistorasia vielä puuttuu

 18. Anna sanoo:

  ihmisten turvallisuus, ja se oman kodin koskemattomuus.

 19. sikkuralla sanoo:

  Tietoturva ja paloturvallisuus.

 20. Mini sanoo:

  Lasten turvallisuus, kun olen yksin kotona heidän kanssaN!

 21. SAMP sanoo:

  Paloturvallisuus huolettaa ja on kyllä tärkeää! Tulipalo on pelottava ajatus.

 22. NannaS sanoo:

  Tietoturva ja paloturvallisuus

 23. Airiina sanoo:

  Turvallinen koti kaikin puolin on tärkeää ja kun kotona on taapero niin kaikki paikat pitää laittaa niin ettei pikkuinen turhaan satuta itseään.

 24. Henna sanoo:

  Omakotitalon asukkaana lukot ovat tärkeät kaikissa ovissa ja tietysti tulipalon varalle pitää olla sammutuspeite.

 25. Pee sanoo:

  Tietoturva, palon varalle vakuutukset ja kodin turvallisuus.

 26. Salla sanoo:

  Että lapset on turvassa ja paloturvallisuus

 27. Camilla sanoo:

  Paloturvallisuus on hyvin tärkeää. Myös joudun olemaan paljon lapseni kanssa kahdestaan kotona, niin hälytysjärjestelmä luo turvallisuuden tunnetta murtovarkaiden varalle.

 28. Pipsa sanoo:

  Kyllä kaikki kodin turvallisuus on tärkeää:)

 29. NinaM sanoo:

  Koko perheen turvallisuus tärkeintä ja meiltä löytyykin jo verisuren hälytysjärjestelmä mutta älypistorasioita ei vielä. Ne olisivat seuraavana hankintalistalla, jos nyt ei arpaonni suosi…

 30. Nina sanoo:

  Lapset < meillä myös verisure ja olen tykännyt todella! Vuotovahti maksoi itsensä takaisin alle viikossa kun tiskikone hajosi :)

 31. Tintti sanoo:

  Turvallisuuden tunne <3. Meillä on Verisure, on ollut tosi hyvä ja toimiva kaikin puolin. Minulle tuo turvaa mm. se, että kännykkään tulee ilmoitus, kun koululainen lähtee kouluun ja tulee koulusta. Voin olla hyvillä mielin töissä tai reissussa ja voin kännykästä katsoa, että kotona on kaikki hyvin (lämpötilat ja kosteusprosentit jne).

 32. Maija sanoo:

  Tämä postaus tuli aivan mahtavaan saumaan, melllä on valmistumassa uusi omakotitalo muutaman viikon kuluttua ja sen suojaus on pyörinyt mielessä. Paloturvallisuus on tähän mennessä ollut päällimmäisenä mielessä (verkkoon kytketyt palohälyttimet ovat onneksi nykyään uudiskohteisss pakolliset) mutta mieltä rauhoittaisi myös tieto että varkauden varalta olisi turvaa olemassa. Pistorasiat tulisi siis meillä enemmän kuin tarpeeseen! Kiitos siis taas kivasta postauksesta ja kivaa vuoden alkua :)

 33. Jonna sanoo:

  Kodin turvallisuudessa on tärkeää se, että se mikä on oma yksityisalue pysyy myös yksityisalueena, eikä sitä rikota tavalla tai toisella.

 34. Sirkkuli sanoo:

  Ei ole kodissa vielä mitään älyhälyttimiä tai muita, mutta kannattaisihan se… Eniten huolestuttaa paloturvallisuus.

 35. Nina K sanoo:

  Tietoturva ja paloturvallisuus ovat ne tärkeimmät.

 36. jaana sanoo:

  Hei, arvostaisin kovasti, jos kaupallisten yhteistyöpostausten alussa olisi maininta niistä. Moni bloggaaja niin jo tekeekin ja se on mielestäni reilua lukijaa kohtaan.

  Itselle verisure on tuttu ja olimme siihen tyytyväisiä edellisessä kodissamme.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Jaana,

   tottahan toki laitan aina ensimmäiseen kappaleeseen maininnan kaupallisesta yhteistyöstä, mikäli sellainen on kyseessä. Niin tälläkin kertaa (Kaupallisen yhteistyön myötä Verisuren kanssa Verisuren sanansaattajana pääsen…).

   Vai tarkoititko jotain muuta merkintätapaa?

   • jaana sanoo:

    Kiitos vastauksesta. Esim. Alexan tapa kirjoittaa heti otsikon alle ”kaupallinen yhteistyö” on mielestäni selkeä ja reilu tapa ilmoittaa kaupallisesta yhteistyöstä. Jutun lukee sen jälkeen asiasta kiinnostuneena tai jättää lukematta jos aihe ei kiinnosta.

    • Maria Maria sanoo:

     Juu, voisin alkaa tekemään myös tuollain merkinnän, kiitos vinkistä :)
     Meillä on ohjeistettu Indieplacen puolesta tekemään kaupallinen yhteistyömerkintä näin kuin teemme eli tekstissä pitää selvästi heti ensimmäisessä kappaleessa lukea, että kyse on kaupallisesta yhteistyöstä. Pelkkä yläkulmamaininta kun saattaa monelta jäädä huomaamatta. Mutta ilman muuta jatkossa laitan merkinnän sekä yläkulmaan että ekaan kappaleeseen :)

 37. Teija sanoo:

  Rauhalliset yöunet ja turvallisuuden tuntu. Myös lapsella yksin kotona ollessa.

 38. Päivi sanoo:

  Se juuri, ettei tarvitse pelätä niitä kolahduksia eikä kilahduksia yksin ollessaankaan (nimim. meillä käytiin kutsumatta kotona ollessamme) ja tietää, että mahdollisen tulipalon kohdalla hälytykset toimivat. Ja voi myös lomailla rauhallisin mielin, ei tarvitse hälyttää isovanhempia tai muita sukulaisia/ystäviä tarkistelemaan tilannetta vähän syrjemmässä sijaisevaan kiinteistöön, koska Verisuren hälytysjärjestelmä hoitaa tarkkailun meillä

 39. Enkeli sanoo:

  Kodin turvallisuudessa tärkeintä se, että kotona olevat henkilöt ovat turvassa. Materia on aina korvattavissa, mutta lapseni ja minä olemme tärkeitä.

  Turvallisuusasiat ovat pyörineet mielessäni enemmän viimeaikoina, sillä jään lapseni kanssa kahdestaan eron myötä. Haluan, että meillä on turvallinen koti ja turvallinen olo. Pitäneekin pyytää maksuton kartoitus meille.
  Palovaroittimet pitää testata ja hommata joitain sammutusvarusteita, mutta olisi hyvä olla jokin hälytysjärjestelmä ja tuo SOS-painike toisi turvaa myös, jos minulle sattuisi tapahtumaan jotain ja lapseni pitäisi hälyyttää apua tai jos ovella on joku uhkaavan oloinen henkilö. Täytyneekin ottaa asiasta selvää :)

 40. Maarit H sanoo:

  Turvallisuuden tuntu, että voi olla kaikin puolin rauhallisin mielin kotona.

 41. Eeva sanoo:

  Ihmiset ovat tärkeintä. Myös kodin koskemattomuus tärkeää.

 42. Tare sanoo:

  Turvallisuus tulee ennakoinnista tulipalojen varalle sekä tunteesta, että mahdolliset tunkeutujat havaitaan ajoissa eikä perhe joudu vaaraan.

 43. Ruskarouva sanoo:

  Se että ei tarvitse pelätä kotona kaikkia ääniä :)

 44. KP sanoo:

  Turvallisuuden tunne kotona ettei siellä ole kenelläkään mitään pelättävää.

 45. Maria M sanoo:

  Se ettei omassa kodissa tarvitse kenenkään pelätä. Tämä ensisijaisesti silloin kun pelkkä naisväki kotona:-) Vielä tällaisissa tapauksissa koira on hyvä turva tytöillekin kun ovat päinsä kotona. Se kun ei päästä ketään sisälle, jos isäntäväki ei anna lupaa.

 46. Liisu sanoo:

  Se että perhe on turvassa, omassa kodissaan. Ettei kukaan uhkaa turvallisuudentunnettamme.

 47. Poletti sanoo:

  Meillä on myös Verisuren hälytysjärjestelmä, jonka toimivuutta on tullut tahattomasti itse testattua. :D Meillä on hälytykset siten, että kulku tapahtuu hälytysten päällä ollessa vain pääovesta. Jos kulkee muusta ovesta, hälytykset menevät heti päälle. Olin unohtanut hälyjen olevan päällä ja tulin kotiin keittiön ovesta. Siinä samassa alkoi korvia huumaava meteli, jota pelästyi nuorempi poika (siihen aikaan noin 3-vuotias). Vanhempi ei ollut millänsäkään. Verisure tietysti otti heti yhteyttä mieheen, joka ei päässyt vastaamaan, joten he soittivat sen jälkeen minulle. Minä en kuullut heidän soittoaan, koska hälytykset huusivat. Juoksen keittiön ovelta läpi talon eteiseen ja painelen kaikki nappulat mitä löytyy. Taisi siinä mennä SOS-nappulakin. Olihan minulla hätä, kun hälytysäänet eivät sammuneet. :D Mies oli sillä aikaa saatu Verisurelta kiinni. Verisurelta kerrottiin miten ”nainen juoksee keittiöstä kohti eteistä pieni lapsi perässään.” Minähän se siellä säntäilin paniikissa. :D Joten voimme sanoa, että kyllä heidän palvelu toimii. Kiitos heille, jos lukevat! :-)

  Mutta kysymykseesi: Tärkeintä kodin turvallisuudessa on luottamus. Se, että voit luottaa olevasi kotona turvassa tai voit luottaa siihen, että vaikka olet kotoa pois, kotisi on turvattu.

  • Verisure sanoo:

   Heippa Poletti!

   Hienoa kuulla, että olette olleet tyytyväisiä palveluun. Hälytyskeskuksemme päivystäjät ovat tottuneet arjen kommelluksiin ja he ovatkin joka kerta iloisia, kun hälytyksen takaa paljastuu kommellus todellisen hätätilanteen sijaan.

   T: Titta/Verisure

 48. Xeveliina sanoo:

  Koti on paikka, jossa haluan tuntea olevani turvassa aina! :)

 49. SannaMi sanoo:

  Se ettei tarvitse pelätä kotona ollessa :) Eikä tietysti pois ollessakaan!

 50. Janica sanoo:

  Turvallisuuden tunne on ehdottoman tärkeää. Olemme uuteen kotiin muutettuamme paljon pohtineet tätä sekä erilaisia järjestelmiä ja tahoja tähän liittyen. Oli hyödyllistä kuulla teidänkin kokemuksenne!

 51. […] viime postauksestani löytyy tarina siitä, mikä loppujen lopuksi sai meidät päätymään Verisuren […]

Kommentoi