lauantai 20. tammikuu 2018

Sokerittomat suklaakeksit & lauantaiset

CIAO CIAO!

Siinä missä aiemmin perjantait olivat suosikkipäiviäni ja sen jälkeen sunnuntait, on nyt kiilannut vahvasti kärkeen lauantai. Lauantait on leppoisia, eihän siitä pääse mihinkään. Vieläkin kikattelen tuolle eiliselle teatterinäytökselle. Mikäli teillä on asiaa tänne Tampereen suuntaan tai olette täällä jo valmiina niin käykää katsomassa Frenckellissä Miehenkäyttöopas. Aivan h-u-i-k-e-a! Jotain kertoo jo se, että se yksi nessu, joka mulla oli mukana oli ihan litimärkä esityksen jälkeen. Kyyneleet valuivat meikkien kanssa pitkin poskiani, sillä ei vain pystynyt lopettamaan nauramista. Tiedättekö, että on naurua ja sitten on naurua. Sellaista tikahduttavan pakahduttavaa hepulinaurua, jota ei pysty lopettamaan. Se oli eilen sellaista. Naurutykitystä koko parin tunnin ajan.

Nykymaailma vaatii paljon ja mutta se on se huumori, joka kantaa. Eilisessä pätkässä laitettiin halvalla sekä miehiä että naisia, joten tasa-arvoasioihin ei kannata puuttua tämän osalta. Samaistumiskohtia oli niin monia. Tosin yleistääkään ei sovi. Mutta me tykkäsimme, että tuo oli niin huumorimielellä tehty, että kenenkään ei tarvitse suivaantua. Muun muassa Ikean kaapin kokoamispätkä. Mieshän ei voi katsoa sitä ohjevihkoa. Ei sitten millään. Sitten päästellään ärräpäitä ja apua tarjotessaan saa vastauksen ”en tartte apua”, vaikka oikeesti tarviskin :D

Eilisen ansiosta on tänäänkin posket kipeänä ja olotila on sellainen pulppuavan iloinen. Niin iloinen, että kotitöitä on ollut ihana tehdä ja pyöräytinpä siinä vaivihkaa iltapäiväkahville myös keksejä. Pitkästä aikaa näitä peruskaurabanaanikeksejä, joihin lisäsin vähän suklaista makua raakasuklaajauheella.

SOKERITTOMAT SUKLAAKEKSIT

2 banaania
2,5 dl kauraryynejä
1 tl leivinjauhetta
loraus hunajaa
kourallinen rusinoita
1 rkl raakakaakaojauhetta

-muussaa banaanit ja sekoita muussattuihin banaaneihin muut aineet
-nostele lusikalla leivinpaperin päälle noin 12-15 nokaretta
-”lätistä” nokareet
-paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla

Paistoin nämä muuten ritilän päällä, niin pohjistakin tuli rapsakat! Tälle päivälle on agendassa vielä ulkoilua ja sitten on pakko hautautua sohvalle tuon kirjani kanssa. Niin ihania kuin nuo Carlos Ruiz Zafonin kirjat ovatkin, niin ei auta pitää montaa päivää taukoa lukemisessa; itse ainakin unohdan kuka on kukakin ja mitä on tapahtunut. Lisäksi luvassa myös kommentteihin vastaamisia ja ehkä pientä kuntopiiriä. Ex tempore -meiningillä mennään, kuten elämässä vähän yleensäkin :)

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,


6 Responses to “Sokerittomat suklaakeksit & lauantaiset”

 1. Marjo sanoo:

  Hei,
  Zafón ottaa todella lujille,kahlasin läpi kolme aiempaa Barcelona-tarinaa parin kuukauden aikana viime keväänä – tekoa voisi verrata maratoniin! Tämä uusin saa kyllä odottaa vielä vuoroaan, ehkä ensi kesänä …

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjo,

   todellakin; kirjat ovat niin jotenkin intensiivisiä, että niihin on pakko keskittyä. Yhtään lausetta ei voi jättää lukematta :D Hih ihana vertaus tuo maraton!

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

 2. Jenni sanoo:

  Nyt on kyllä niin possuolo, just itse postasin kinuskisesta bostonkakusta- sokerikuorrutteineen, kinuskikastikkeineen kaikkineen :D Mun pitäis varmaan kans kokeilla näitä kevyempiä herkkuja kun tuntuu että joulun ajan kaloritankkaus on jäänyt pahasti päälle…

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Jenni

   ja ei ei ei mitään possuoloja ♥
   Niin hyvältä kuule kuulostaa tuo kinuskinen bostonkakku, että täytyypi mennä kuolailemaan sun blogiin :D Mullakin kyllä tulee kaloreita…vaikken sokeria nyt syökään. Tuntuu, että ruokaa kuluu senkin edestä :)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 3. Kaura sanoo:

  Tällaisia keksejä on tullut itsekin joskus kokeiltua, mutta vaaleana versiona. Kiva vaihtoehto sokeriversioille, ja tulee nopeasti. Ihana tulppaaniaika, ja kauniit kukat.:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Kaura!

   Mä olen myös tehnyt niitä vaaleita (eli pelkkä bansku ja kaurahiutale) ja nekin on ihania! :) Meillä tänään pikkuisempi nimesi keksi kumikekseiksi….olivatten vähän nahistuneet nääs ;D

   Ihanan suloista sunnuntai-iltaa ♥

Kommentoi