perjantai 19. tammikuu 2018

Pystyn hengittämään ja neljä muuta viikon kohokohtaa

MOIKKAMOI PERJANTAI

ja moikkamoi te iloiset perjantai-immeiset siellä ruudun toisella puolella :) Ollaanhan siellä hymy huulilla perjantain kunniaksi? Toivottavasti! Näin iltapäivästä sitä on tullut pohdittua kulunutta viikkoa, joka jälleen tuntui olevan ihan älyttömän kiireinen. Vuodenvaihteen jälkeiset viikot ovat töissä kaikkine tilastoineen ja raportointeineen kyllä ihan mahottomia. Siihen vielä päälle muutama muuttuva tekijä, niin avot. Mutta ei voi kuin hymyillä. Tänä aamuna heräsin jo kukonlaulun aikaan kohti verikokeita. Sen jälkeen olen paahtanut keittiössä. Musiikin ja kahvin voimalla.

Pidin tuossa tietoista taukoa yhteistyöpostauksista ja nyt tuntui taas ihanalta tehdä ruokaa, suunnitella kattausta ja kuvata. Käsitellä kuvia ja kirjoittaa postausta. Onni on omistaa työ, josta nauttii ♥ Tai siis kaksi työtä, joista nauttii. Ollakin, että niiden yhteensovittaminen aikataulullisesti ei ole aina kovin helppoa. Tässä viikossa on kaikessa kiireisyydessään ollut paljon kivaa. Muutamia highlighteja tältä viikolta mainitakseni…

Muutama sisustusostos. En muista koska viimeksi olen käynyt sisustuskaupassa. Osaltaan tämä on johtunut materiaaliähkystäni. Alkuviikosta piipahdin ihanaa ystävää Johannaa katsomassa Moodfactorylla ja hei eihän sieltä tyhjin käsin pääse pois. Ostin tuollaisen sarvipään ja puisen seinäveistoksen. Ne etsivät vielä vähän paikkaansa, mutta tällä hetkellä sarvipää on ollut mustan vitriinin vieressä. Se seinä kaipaa vielä jotain. Lisäksi ostimme miehen valtakuntaan alakertuuksiin iiiison seinäkellon. Joka laitetaan viikonloppuna seinälle. Myös sarvipään kohtalo ja tuon puisen taulun kohtalo selviää viikonloppuna. Musta tuntuu, että kun saa yhden 10 tuntisen yön alle, niin jo alkaa sisustamisenkin lyyti kirjoittamaan. Viikonloppuna sanotaan myös hyvästit Katelle tuolla olohuoneessa ja annetaan tilaa perhoselle.

Paljon ulkoilua ja hiihtoon koukuttumista. Toistan itseäni, mutta sanon silti; rakastan tätä talvea. Lenkit koiran kanssa ovat ihan parhautta pakkasiltoina. Kuten myös hiihtolenkit. Se, ken väittää hiihdon olevan ihan junttilaji, niin tervetuloa kokeilemaan. Se on ihanaa eikä mitenkään menneen talven lumia. Hiihdon jälkeinen euforinen olotila on melkein yhtä ihana kuin runner’s high. Tosin tuo euforia ei itselläni ole tullut viime aikoina ihan heti hiihdon jälkeen. Se on tullut vasta sen jälkeen, kun olen selvinnyt rasituksen aiheuttamasta hapenpuutteesta. Ks. seuraava kohta.

Pystyn hengittämään. Tiedän, että on maailman typerintä mennä lääkäriin vasta pää kainalossa. Mutta parempi silloin kuin ei milloinkaan. Niin paljon kuin olen nauttinutkin säännöllisestä liikunnasta alkoi se viime lokakuussa hieman pelottamaan. Tai sen jälkitila. Erään juoksulenkin jälkeen kotiin tultuani, keuhkot alkoivat pihisemään niin, että ilmaa ei mennyt sisään eikä varsinkaan ulos. ”Kohtaus” meni ohi viidessä minuutissa. Sama toistui joka ikinen kerta liikuttuani. Paitsi silloin kuin olin syystä tai toisesta ottanut allergialääkkeen ko. päivänä. Erään hiihtolenkin jälkeen autoon istuttuani olo oli kamala. Tuntui, että en saa happea ollenkaan. Siinä lähti puffit kaulasta ja liki kiristävä kerrastopaitakin. Silmissä meinasi musteta. Ennen lääkäriin menemistä tiesin kyllä mistä on kyse; meillä oli äidillä astma ja siihen aikaan kun meillä oli kissoja lainasimme äidin astmapiippua veljen kanssa tämän tästä pihiseviin keuhkoihimme.

Viime keväänä aloin ihmetellä sitä, miksi aamulenkit koiran kanssa kuluvat yskiessä limaa ylös keuhkoista. Laitoin siitepölyn piikkiin. Pakkasten tultua tämä alkoi taas. Ja nyt silläkin on selitys. Lisäksi selityksen sai nasaaliääni. Allerginen nuha. Jonka hoitaminen ajoissa kuntoon olisi kuulemma voinut estää sen kehittymisen astmaksi. Koko aikuisikäni olen jonkin sortin nuhasta kärsinyt ja ihmetellyt kun flunssien yhteydessä keuhkot leikkaa kiinni. Hengitellyt tuolloin avaavia ja tulehdusta helpottavia. No mutta hei, nyt tehdään viikon sisään testejä jos jonkinmoisia ja mikä ihaninta, sain eilen Ventolinen, jota otin kaksi painallusta ennen hiihtolenkkiä. En muista että olisin kymmeneen vuoteen saanut hengitettyä yhtä syvään ilman pihinöitä. Hiihtolenkin jälkeen olo oli freesi eikä pihissyt lainkaan. ”Koirasta en luovu.” sanoin lääkärille. Ja mikä ihaninta, lääkäri sanoi, että ei tarvitse – meidän terapiakoira Toby 

Perheen kanssa hömpötys. Mulla on maailman paras perhe. Kukaan muu ei varmaan ymmärtäisi meitä ja meidän huumoria. Arjessa parasta on ne illat, kun ollaan kaikki kotona ja möllötetään alakerran sohvalla telkkarin ääressä. Kattellaan huutokauppakeisarin uusintoja kolmatta kertaa ja kukaan ei jaksa vaihtaa kanavaa. Käydään saunassa ja jutellaan niitä näitä. Otetaan kunnon korttipelimatsit ja hihitellään sille, että lasten pitäisi olla jo nukkumassa seuraavaa koulupäivää varten. Perhebondausta parhaimmillaan. Yhtälailla ihanaa on se, että ollaan miehen kanssa symbioosissa, vaikka molemmat makaa omalla puolen sänkyä. Minä kuulokkeilla Maria Veitolan yökyläilyjä puhelimesta katsellen (onks se Miklu Forssell ollut aina noin hottis? ;D) ja toinen omia Netflix-sarjojaan kuluttaen. Fyysisesti vähän kaukana toisistamme, henkisesti kuitenkin aivan lähekkäin.

Miehenkäyttöopas. Jep, joka ikinen kerta teatterissa käydessämme päätetään, että pitäisi käydä useammin. FB muistutti tänään seitsemän vuoden takaisesta. Oltiin silloin juurikin tänään teatterissa. Ja tänään mennään teatteriin taas. Tässä välissä ollaan käyty teatterissa tasan kerran. Onko se usein vai ei? Pitäisi oikeasti käydä useimmin jatkossa. Varsinkin, kun lapset ovat sen ikäisiä, että pärjäävät mainiosti kaksin kotona. Ainakin päiväsaikaan. Tänään illaksi saadaan maailman parhain anoppi ja appiukko lasten kanssa. Sitä ennen syödään porukalla ja jutellaan kuulumiset. Tämän illan jälkeen toivottavasti maha on kipeenä nauramisesta. Toivottavasti osaan käyttää tuota miestänikin paremmin. Tai mitä lie kappaleen nimi, Miehenkäyttöopas, nyt tarkoittaakaan.

Tässä viikossa oli jälleen paljon hyvää! Mutta nyt valmistelemaan iltaruoka ja katsomaan vaatteet teatteriin valmiiksi. Muuten viikonlopulle ei ole taaskaan mitään suunnitelmia.
Muuta kuin sitä sisustamista. Josko saisin tämän työhuoneenkin kuvauskuntoon :)

IHANAA PERJANTAITA & ALKAVAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,


12 Responses to “Pystyn hengittämään ja neljä muuta viikon kohokohtaa”

 1. -A- sanoo:

  Oiiii, teatteriin! ♡ On niin pitkä aika, kun viimeksi olen käynyt. Suomessa asuessa kävimme aika usein tai minä sukulaisteni kanssa. Hieno harrastus ja ajanviettotapa vaikka sitten oman miehen tai vaikka ystävien kanssa. Ihanaa viikonloppua! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa A

   ja juu, mekin harvoin käydään teatterissa, mutta nyt täytyy alkaa käymään useammin. Se on ihana ajanviete :)

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

 2. H sanoo:

  Hiihto on ihan parhautta. Kokovartalohiki ja monen lihasryhmän jumppa samassa paketissa (jopa vatsalihakset käytössä). Sitten vielä se meditatiivinen liikkeen rytmi rauhoittavassa ympäristössä.
  Ihan zen -tila :)
  Inhosin hiihtoa aiemmin, nyt keski-iässä taas ymmärrän sen päälle ;) ja olen saanut tänä vuonna miehenkin hurahtamaan hommaan.
  Tänä aamuna kuuntelin, kuinka pakkaslumi narisi kenkien alla. Totesin, että tätäkin ääntä on kaivattu monena talvena.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa H

   ja allekirjoitan täysin hiihdosta nuo kirjoittamasi :) Se on parasta liikuntaa, mitä tiedän. Ja tuo zen-tila. Ah ♥ Aina ihastelen Suomen luontoa samalla kun hiihdän ja hihittelen juurikin sitä että taidan olla keski-ikäinen :D

   Tätä on kaivattu, kunnon talvea!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 3. Sanna sanoo:

  Tuo pumpulipallo Topsukka on aivan ihana!ja minäkin olen ajatellut ostaa vihdoin sukset,niin päästään jäälle hiihtämään.Kouluajat kun tappoi kaiken suksiin liittyvän totaalisesti:(Mukavaa vkonloppua❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna!

   Ja kiitos, hän on herra hurmaava :) ♥

   Hei sanos muuta, onneksi ei enää tartte hiihtää veren maku suussa niin kuin kouluaikoina :D Nyt se on sellaista leppoisaa, omaan tahtiin tapahtuvaa liikuntaa. Paitsi silloin, kun tulee niitä lenkkejä, että päättää mennä täysillä ;)

   Kivaa sunnuntai-iltaa ♥

 4. Riikka sanoo:

  Minä olen turvautunut muutaman kerran tyttären astmapiippuun, kun olen joskus halunnut kokeilla miten se ns. parantaa suoritusta. Yritin aloittaa juoksuharrastusta, ja tuntui että jalat kantavat mutta keuhkoissa jokin tökkii. Aikani yritin, en jaksanut ja lopetin. En oikein osannut sanoa, auttoiko piippu. Annostus oli tietysti tyttärelle suunnattu, enkä uskaltanut ottaa yhtä annosta enempää.
  Epäilen että minulla voisi olla rasitusastma. Lääkäriin asti en ole viitsinyt lähteä. Tuttava sanoi että kannattaa tutkia, ja jostain luin että ei kannattaisi turvautua piippuun. Nyt sitten vaan harrastan lyhytkestoisia lajeja, tosin rankkoja sellaisia ja keuhkot huutaa hoosiannaa. Kaikesta huolimatta jatkan näin.
  Oih, nyt voisi antaa hiihdollekin uuden mahdollisuuden näin keski- ikäisenä. Siinä olisi souvi edessä; sukset ja hiihtokuteet pitäisi hankkia. Antaa olla, toistaiseksi…

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riikka,

   voi ei, kuulostaa kyllä ainakin mun korvaan siltä (tai siis silmiinikin, kun tätä luen ;D), että kantsii käydä lääkärillä ♥

   Mulla on viime aikoina tuo ihistyskohtaus tullut myös ripeämmistä kävelylenkeistä. Pakkanen ei ole tehnyt hyvää, vaikka muuten pakkasta rakastankin.

   Suosittelen hiihtoa, mutta sitä ennen käyhän siellä lääkärissä. Hiihto kun on niin raskas laji, että keuhkot ovat kovilla!

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

 5. Marjo sanoo:

  Hei,teattari tekee niin mahdottoman hyvää viemällä ajatukset hetkeksi pois arjesta ja todellisuudesta! Näin viimeksi Tsehovin Kolme sisarta -esityksen ja nautin siitä todella paljon.

  Ja hyvä, että olet tutkittavana astmaepäilyn vuoksi. Minulla on ollut rasitusastma melkein 30 vuotta, mutta erinomaisella lääkityksellä en ole oireillut vuosiin ja olo on terveen veroinen. Joskus en edes muista, että olen kroonikko :) Leppoisaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marjo,

   todellakin, teatteri on niin ihanaa viihdettä ♥ Meillä seuraavaksi miehen toiveesta Remeksen Musta Sydän, mikäli vielä saadaan liput :)

   Ihana kuulla, että lääkitys on sinulle sopiva. Me katsomme lääkärin kanssa tuo oma lääkitykseni kuntoon, jahka verikokeiden ja spirometrian tulokset tulevat :)

   Toivottelin jo kertaalleen, mutta toivottelen vielä uudelleen; ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

   • Handeli sanoo:

    Urheilu on ihanaa! Kunhan ei ahdista!

    Ventoline ei ole pitkäaikaiseen käyttöön, pelkällä hoitavalla (kortisoni) pitäisi pärjätä! Siis sitten kun kortisonia on käyttänyt 2-4 viikkoa säännöllisesti, siitä alkaa olemaan hyötyä. Silloin Ventolinen voi jättää pois..

    • Maria Maria sanoo:

     Moikka Handeli!

     Juu, näin lääkärikin sanoi tuosta Ventolinesta :) Jahka saadaan spirometrian lausunto, niin saadaan aloittaa tuo lääkitys!

     Kyllä, ahistaminen varjostaa kyllä koko urheilun ihanuutta :/

     Mukavaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi