perjantai 12. tammikuu 2018

Terveellisemmät naposteltavat perjantai-iltaan

HEI HELLUREI

ja kannat kattoon; se olis perjantai ja viikonloppu edessä! Viikonloppu, jolle ei ole mitään ohjelmaa. Ihanaa! Huomenna pyörähdetään koko perheen voimin vähän kaupungilla ja mieli tekisi taas mennä johonkin Escape Room -tyyppiseen juttuun. Viimeksi tytsytkin olivat siellä ihan liekeissä. Ehkä räväytysmatseja ja löffäilyä. Hiihtosuksille annetaan kyllä kans kyytiä, kun on luvattu niin mahottoman hienoa ilmaakin. Esikoisen kanssa tämä perjantai-ilta kuluu työhuoneen koko seinän levyistä kaappia siivotessa. Sinne kun muuton yhteydessä tungettiin tavaraa vaikka kuinka. Ihan turha katsokaas lähteä ostamaan tänne työhuoneeseen säilytyskalustetta, ennen kuin on saanut tuon kaapin siivottua. Veikkaanpa, että sieltäkin vapautuu pari vetolaatikkoa mun blogitarvikkeille siivouksen jälkeen :)

Vaikkei suolaiset herkut niin pannassa olekaan, poislukien toki sipsejä sun muita, niin silti niidenkin suhteen on tammikuu menty melko kurinalaisesti. Mieli on tehnyt kaikkea terveellistä herkkua ja naposteltavaa. Lehtikaalisipsien kanssa koin aikoinaan salamarakkauden, mutta rakkaus tyrehtyi, kun tukahdutin suhteemme liialla intohimolla. Yhteishyvä -lehdessä näin punakaalisipsien ja avokadodipin ohjeen ja päätin sitä kokeilla. Onneksi kokeilin, sillä tästä tuli mun suosikki. Heh, ehkä muunkin perheen suosikki, jos näitä olisi heille jäänyt ;) Pikkuisempi kävi kyllä muutaman sipsin dippaamassa ja totesi olevan hyviä! Ehkä lasten makuun sipseihin lorahti liikaa mustapippuria…

Kaikkien löytämäni ohjeiden mukaan paistoaika olisi pitänyt sipseillä olla noin pari tuntia. Noh, minä kiireisenä lisäsin volyymia lämpömittarissa ja paistoin noin 45 minuuttia. Ihan kivasti rapsakoituivat, mutta mikäli teillä on aikaa, niin paistakaa ohjeen mukaan! Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

PUNAKAALISIPSIT & AVOKADODIPPI

punakaalin lehtiä
loraus öljyä
hyppysellinen sormisuolaa
mustapippuria

-poista kaalin lehdestä lehtiruoti ja pienistele kaali sopiviksi paloiksi
-sekoita kulhossa kaalinlehdet, öljy, suola ja mustapippuri
-paista 150 asteessa noin kaksi tuntia välillä käännellen
(tai tee niin kuin minä ja paista 200 asteessa noin 45 minsaa välillä käännellen)

1 avokado
1/2 sitruunan mehu
loraus vettä
tuoretta korianteria

-kuori avokado ja poista kivi
-sekoita aineet blenderissä sekaisin

Varoituksen sana; näihin tulee himo! Mutta mieluummin näihin kuin niihin manhattansipseihin, joihin joskus oli himo :D Nyt himotukset on onneksi taltutettu tältä erää ja tie käy kohti kauppaa. Iltaruoaksi lapset haluaisivat pizzaa…ehkä senkin voisi valmistaa astetta kevyemmin. Ilman niitä salameita ja aurajuustoja. Tai sitten ei, aika näyttää!

IHANAA PERJANTAITA & ALKAVAA VIIKONLOPPUA,


4 Responses to “Terveellisemmät naposteltavat perjantai-iltaan”

 1. Riina sanoo:

  Minä syön punakaalini mieluummin raasteena tai muissa muodoissa, mehukkaampaa niin eikä pääse kuumentaminen vaikuttamaan vitamiinipitoisuuteen. Sama mm. lehtikaalin kanssa. Uunin pitkä ”huudattaminen” mietityttää kasvissipsien tekemisen kohdalla myös; ekoteko se ei ainakaan ole, koska raaka-aine on syötävissä täysin ilman kypsentämistäkin. Avokadoja oon viime aikoina korvannu herneillä erilaisissa tahnoissa: kotimainen vaihtoehto kaukaa tuotujen avokadojen sijaan.

  Keittiössä on kiva kokeilla ja löytää uusia tapoja ja yhdistelmiä :) Viime aikoina oon miettinyt kotimaisuus-, vitamiinipitoisuus- ja ekologisuuspointteja köökissä; yks näkökulma ruoanlaitossa nekin :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina,

   no sehän on ihan selvä, että mikään ekoteko tuo parin tunnin uunittaminen ei ole :D Mä syön myös punakaalia (ja kaikki kaaleja itseasiassa) raasteena, mutta välillä sitä kaipaa vähän vaihtelua.

   Hei ihan tosi hyvä idea korvata avokado herneillä esim tahnoissa! Ei olisi tullut mieleenikään, joten kiitti vinkistä :)

   Hyviä pointteja olet miettinyt, meidän kaikkien tulisi miettiä näitä vielä enemmän ♥

 2. Pitäis kokeilla itsekin jotain tämäntyyppisiä terveellisimpiä sipsejä. Tosin mulla ei tee mieli niitö tavallisiakaan ikinä, JOS niitä ei ole jossain tarjolla. Ja silloinhan sipsikäsi alkaa toki toimimaan :).

  Ootko Maria kokeillu bataattipitsaa? Mä tein taas eilen itselleni, kun tytär toivoi ihan tavallista kinkkupitsaa. Sitä voisin syödä vaikka joka toinen päivä. On niin paljon nopeampikin kuin kukkakaalipohja.

  Mukavaa viikonloppua sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Hannna

   ja hihii, sä olet sitten samanlainen kuin mä; jos satun istahtamaan pöydän ääreen, jossa on sipsejä tarjolla, niin käsi menee sinne sipsikippoon magneetin lailla :D

   En ole koklannut bataattipitsaa, mutta nam, että kuulostaa hyvälle.

   Kiitos vinkistä Hanna ♥

Kommentoi