perjantai 05. tammikuu 2018

Viivy vielä hetki ♡

HEIPPA IHANAT!

Eilen illalla jälleen tapani mukaan istuin olohuoneen sohvalle, nostin jalat hetkeksi ylös ja vaan olla möllötin. Katselin ympärilleni ja mietin, että mikä tilasta tekee niin levollisen. Iltahämärässä jopa taianomaisen. Se kietoo mukaansa sellaiseen rauhalliseen olotilaan, jota ei usein tule koettua. Josta aina kiireen keskellä kuitenkin haaveilee. Sitten sen hoksasin; se on tuo kaunis joulukuusemme. Aiempina vuosina meillä on joulu siivottu ripeästi pois joulun jälkeen. Niin tänäkin vuonna kyllä lähti punaiset tontut heti reissusta kotiuduttuamme. Punaiset pallot riisuin kuusesta uudenvuodenaattona. Sitä silmällä pitäen, että uudenvuodenpäivänä laitamme kuusen pois.

ID

Uudenvuodenpäivänä onneksi oli sen verran muuta touhutettavaa, että kuusen riisuminen ja ulosvieminen jäivät. Hyvä niin, sillä olen tällä viikolla nauttinut kuusenkynttöiden loisteesta enemmän kuin ikinä. Istunut kuusta ihaillen iltojen lisäksi sohvalla myös aamuisin. Hymähdellyt hiljaa kuusen ylimillä oksilla oleville kahdelle pienelle puufiguurille, mummulle ja vaarille kuulemma, jotka mies sinne ripusti. MVP:t eli most valuable playersit kun ansaitsevat aitiopaikan kuusessa. Olen pohtinut myös sitä, että millä tuon kauniin ja kotoisan valon korvaan kuusen poisviemisen jälkeen. Kausivalothan on yksi ratkaisu, mutta niitä olen tottunut käyttämään vain syksyllä. Ei ne oikein keväällä taida toimia :)

Toivoisin tämän utuisen ja hämyisen tunnelman jatkuvan ja jatkuvan. Viipyvän vielä hetken. Kuusi kyllä varistaa armottoman paljon, joten tulevana viikonloppuna siitä pitänee luopua. Senpä takia ajattelin omistaa tämän illan vielä kuusen valossa lukemiselle. Fredagsmys -tarjoiluista juttua sitten tuonnempana. Tämä ensimmäinen työviikko loman jälkeen on ollut positiivisen kiireinen, kiitos vuodenvaihdejuttujen ja ihanien asiakkaiden. Ehkä jo senkin takia illalla on parempi priorisoida ja jättää tietokone avaamatta. Kuusen valossa lukemisen lisäksi taidetaan kaivaa pitkästä aikaa scrabble esiin! Se on tätä kotoilun kulta-aikaa jäljellä vielä muutama kuukausi. Sitten tulee taas oltua ulkona valoisassa kaikki illat. Joten hei kantsii ottaa tästä ihanasta, mutta pimeästä vuodenajasta kaikki ilo irti, eikö vaan? ♡

Koetaanko siellä ruutujen toisella puolella kuusihaikeutta?
Voihan toki olla, että tää on taas näitä ”olen tulossa vanhaksi” -juttuja :D Nyt takaisin ruokikselta töiden pariin, palaan edellisten postausten kommentteihin iltapäivän kahvitauolla!

IHANAA PERJANTAITA,

PS. ai niin, pahoitteluni jos aiheutin teille postauksen otsikon kanssa korvamadon.
Itselläni on soinut Mikko Alatalo, joka pyytää viipymään vielä hetken, korvissa koko päivän ;)


16 Responses to “Viivy vielä hetki ♡”

 1. Susa sanoo:

  Voi Maria! Mulla on ollut ihan sama fiilis koko viikon! Sanoin lapsille ja miehellekin etten millään haluaisi luopua kuusesta vielä. Mietin ihan samaa, että millä ihmeellä sen taianomaisen tunnelman sitten luon… No ainakin toistaiseksi tuo saa möllöttää paikallaan ja minä istun uskollisesti sohvan nurkassa joka ilta sitä ihailemassa ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja ihanaa, etten ole ainoa ”kuusihaikeudesta” kärsivä! Meillä kuusi riisuttiin tänään. Suru puserossa. Se nimittäin varisti niin paljon, että koira oli täynnä neulasia kuusen ohi kävellessään :D

   Nyt on olohuoneessa sellainen tyhjä aukko. Toisaalta ihanan avaraa, mutta toisaalta…

   Leppoisaa loppiaisiltaa ♥

 2. Annikki sanoo:

  Ihan samat fiilikset. Johtuneekohan se siitä, että ainakin täällä Etelä-Suomessa on koko ajan sateista, harmaata, pimeää ja ankeaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Annikki!

   Varmasti tuo pimeys tekee osansa :) Kuusi kun valaisee niin äärettömän kauniisti ♥ Hei täällä Tampereella on nyt illasta alkanut satamaan lunta ja se jää onneksi maahan. Toivotaan sinnekin valoa ja lunta!

   Ihanaa loppiaisiltaa ♥

 3. JonnaG sanoo:

  Hihii, sain korvaamadon jo otsikon lukemisesta::DD
  Meillä kuusi lähti jo viime viikolla.
  Mä aina fiilistelen joulua etukäteen ja se odotus on ihan parasta, mutta joulun jälkeen – tack och hej!

  Pian kehiin tulppaanit ja helmikuussa jo orastava valo.
  Ihanaa.

  Leppoisaa viikonloppua, täällä HopLopista palailevia miespuolisia odottaa tuore pulla. Eikun kahville!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Jonna

   ja eikä….so sorry :D

   Mä olen ollut samanlainen kuin sä aiemmin. Tää on eka vuosi, kun kuusen ulosviennin kanssa ei ole ollut mitään kiirettä. Tänään se kyllä vietiin, kun varisti niin paljon!

   Oijoi, ei se kevätkään huono asia tulppaaneineen kaikkineen ole!

   Nam, sokerilakkolaiselle ei saa kertoa, että on leiponut pullaa :D

   Ihanaa loppiaisiltaa sinne ♥…taidan hakea pari mandariininsiivua tähän pullanälkään ;)

 4. Seija sanoo:

  Juuri, mitä kirjoitat. Olen sanonut miehelle, en voi luopua kuusesta. Mistä niin rauhoittava valo? Meillä ei kuusi karise, menee alkuviikkoon purkaminen. Miten rakastankaan kuusta ja laitettiin jo jouluviikon tiistaina. Ihanaa vikkonloppua❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Seija

   ja juuri niin, mistä niin rauhoittava valo? Tässä istun ruokapöydän äärellä koneen kanssa ja on niin outoa, kun kuusenkynttilät eivät kimalla tuossa edessä. Jotenkin autiota ja pimiää :)

   Meillähän kuusi tuli kanssa ajoissa; viikko ennen joulua. Pikkuhiljaa alan ymmärtää ihmisiä, jotka ottavat kuusen jo paljon aiemmin :D

   Ihanaa loppiaisiltaa ♥

 5. Nautiskelija sanoo:

  Minun kotona riisuttiin joulukuusi usein vasta Nuutin päivänä. ”Hyvä Tuomas joulun tuopi ja paha Nuutti pois se viepi..” Niinpä meilläkin usein kuusi on olohuoneessa sinne asti. Jotenkin, kun on vielä niin pimeää, on kiva aamuisin lähteä töihin kuusen valosta. Ja iltaisin vielä nauttia siitä.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa!

   Voih, tuo Nuutin päivä kuulostaa hyvältä ajalta viedä kuusi ulos. Jos meillä olisi kuusi varistanut vähemmän, niin ihan varmasti oltaisiin vielä se pidetty :) Veikkaan, että otti nokkiinsa, kun oltiin viikko pois kotoa…vaikka jätettiinkin sille vettä :D

   Kuusenvalossa on toden totta ihana fiilistellä työaamuinakin ♥

   Leppoisaa loppiaisiltaa ♥

 6. Sanna sanoo:

  Täälläkin siivotaan joulua pois,mutta ei haittaa,tuli tehtyä hirveä moka.Nimittäin meillä oli muovikuusi.Tämä moka ei tule toistumaan,fiilis oli sen osalta surkea.Ensi jouluna taas aito kuusi hakureissuineen ja tuoksuineen.Ei ole aidon kuusen voittanutta:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei eikä, mekin tehtiin Lapissa tuo moka! Koska ei ollut muuta vaihtoehtoa. Veikkaan, että teidän muovikuusi tosin oli vähän hienompi kuin meidän ”yksioksasiellätoinentäällä” -muovikuusi :D

   Ei ole aidon kuusen voittanutta, samaa mieltä olen ♥

   Ihanaista loppaislauantai-iltaa ♥

   • Sanna sanoo:

    Kiitos samoin!Mistä tuo ihana kultainen ananas on peräisin?

    • Maria Maria sanoo:

     Hei kiitsa,

     tuo ananas on ystäväperheeltä saatu, mutta löysin sen pohjasta tarran, joka kertoi sen olevan House -merkkinen eli Prismasta <3 :)

 7. Marjo sanoo:

  Niinpä, täälläkin fiilistellään kuusen äärellä, kuusen, joka ei ole karistanut tänä jouluna neulasiaan juuri lainkaan. Täytän kuusenjalan kolme kertaa päivässä, kun tuntuu neste kelpaavan. Meillä kuusi saa viipyä niin kauan kuin pysyy kuosissaan. Olen sijoittanut sen saliin, jossa arkena harvemmin oleillaan. Kuusi saa valaista huonetta ja mieltä pitkälle tammikuuta, joskun olen riisunut sen jopa vasta Runebergin päivän tienoilla! Ohikulkijat ovat ihmetelleet kynttilöiden valoa mutta vuosien varrella ihmettelyt ovat loppuneet.Jokainen tekee mielensä mukaan, eikö niin?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjo

   ja ai että, kuulostaa ihanalta ♥
   Ja sepäs se juuri, että jokainen tablaa tyylillään :)

   Meillä on kuusen kasteleminen miehen hommaa, täytyykin kertoa, että kastelet kolme kertaa päivässä. Tietää sitten ensi vuonna tehdä saman. Jos kuusi siis imee. Jonain vuonna ei ole imenyt juuri lainkaan ja sitten ei juuri lainkaan kyllä säilykään :D

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

Kommentoi