torstai 21. joulukuun 2017

Jouluisia ruokamietteitä

HEIPPAHEI IHANAT! 

Enää kolme yötä jouluun – uskomatonta. Viime vuonna joulunalusaika meni aikalailla relaten. Sohvalla kuusta ihastellen ja kirjaa lukien. Tänä vuonna joulunalusaika on suhailtu paikasta toiseen ja siinä välissä käyty heittään hiihtolenkkejä, jotta saa ajatukset nollattua. Näin kiireen keskellä hikiliikunta on itselleni se elinehto. Taas jaksaa 🙂 Tämä joulukuu tai oikeastaan koko loppuvuosi on ollut töiden puolesta aika haipakkaa ja hyvä niin, mutta silti otan tulevan reilun viikon joululoman avosylin vastaan. Tälle päivälle oli vielä muutama palaveri, mutta nyt nekin on kunnialla kahlattu läpi. Things to do -listassa on vielä muutama pikkuinen juttu. Töiden osalta. Toisessa listassa sitten taas on vielä ”jokunen” ruksitettava. Mutta niistäkin selvitään. Sillain, että huomenna kun koulun jälkeen suuntamme Lappiin, on oikeasti se aika rauhoittua kohti joulua.

Osan ruoista tai ruokatarpeista viemme mukanamme täältä etelästä. Lauantain olen pyhittänyt aamun hiihtolenkin lisäksi jouluruokien valmistamiseen. Sinisen hetken, Ave Marian ja glögimukin voimin. Muun perheen taidan hätistää rinteisiin, jotta saan ihan rauhassa fiilistellä. Ainakin hetken aikaa. Laittaa kinkun ja laatikot uuniin. Valmistaa salaatit rauhassa. Jouluaattoiltana pääsemme valmiiseen ruokapöytään, mutta lauantai-iltana nautimme ensimmäisen jouluaterian mökissä. Listalle pääsi graavisiika ja jääkellarin lohi, jotka valmistan jo huomen aamulla mukaan takapaksiin laitettavaan kylmälaukkuun. Peruna- ja lanttulaatikon teen tänä vuonna valmiista peruna- ja lanttusoseesta kerman, siirapin & mausteiden myötä tuunaten. Rosolli, waldorfin salaatti ja ehkä muutama juhlava salaatti, pieni kinkkurulla, puikulaperunoita ja limppua. Mätiä ja smetanaa unohtamatta.

Jälkkäriksi torttuja ja glögiä, muutama suklaapala ja tilkka jälkkäriviiniä. Villasukat jalassa ja muutenkin pukeutumiskoodilla casual mennään tämä joulu. Tai tämäkin joulu. Sehän joulussa se paras asia onkin. Vaikka muuten joululahjat on jo hankittu, niin taidan mennä ostamaan itselleni nuo viime postauksessa jaloissani olleet kashmirjoggerit. Ne kun olisivat ihan omiaan joulunpyhiin 🙂 Hei, nyt työkavereiden kanssa kinkkuleivälle! Palataan asiaan vielä ennen joulua. Huomenna luvassa terkkuja viimeistään tien päältä eli en toivottele vielä hyviä jouluja 🙂

TORSTAITERKUIN,


Kommentoi