lauantai 09. joulukuu 2017

Rakkaudesta mustiin huonekaluihin & musta senkki

…tai vaihtoehtoisesti Paint it black part 17!

HEIPSUNKEIPSUN IHANAT

ja superihanaa lauantai-iltaa! Tanssin joulunäytöstä ja ruokailua veljen perheen kesken. Niistä on tämä lauantai tehty tähän mennessä. Luvassa vielä sohvaröhnötystä miehen kanssa ja erään kirjan loppuun  lukemista. Illan vaativin tehtävä on pitää tulta takassa ja saada pitsapohja kohoamaan just täydellisesti. Ei huono lauantaiksi, eihän ?

Eilen vähän olin sitä mieltä, että mitenköhän mun ja öljyvahan käy tuon ruokahuoneen senkin kanssa. Kuten kerroin, niin suutarin lapsella ei ole kenkiä; puupuhtaalle puulle (käsittelemättömälle siis) tarkoitettu tuote ja yli-innokas maalari, kun eivät ole ihan paras yhdistelmä silloin, kun tietää, että käsiteltävä kohde on jollain käsitelty. Mutta kun edes olisi tiennyt millä :) Lakkaa siinä ei ollut, mutta ehkä joku kylläste tai vaha. Senpä takia ihan varovasti sutaisin vaahtomuovisudilla ensiksi senkin toiseen kylkeen. Öljyvaha ei paennut, joten mitään silikonimömmöä senkin pinnassa ei ollut. Hyvä juttu. Sitten vähän isompi sutaisu sudilla ja helpotuksen huokaus siinä vaiheessa, kun huomasin, että senkin pinta imee öljyvahan sisäänsä.

Ekan kerran imi tuotteen sisäänsä täysin. Väristä tuli tummanruskea. Suutarin lapseen vedoten en malttanut odottaa toisen käsittelykerran kanssa vaan aloitin samantien sieltä senkin kuivasta (lue: siitä kauiten kuivuneesta) päädystä. Kahden kerran jälkeen senkki oli jo ihana. Musta, mutta joistain paikoin rusehtava kuulsi omaan silmääni. Vedin samantien kolmannen kerran ohuelti. Ja hei, älkäähän kokeilko tätä kotona vaan lukekaa käsittelyohjeet purkin kyljestä ;) Antakaa minkä vaan maalituotteen kuivaa rauhassa ennen uusintakäsittelyä. Suutarin lapsella hommaan meni aikaa reilu tunti. Koska oli malttamaton. Illalla senkki oli jo täysin kuiva ja sai päällensä lamput sun muut koriste-esineet. Käsittelyn myötä senkin kaikki ”kauneusvirheet” tai rosoisuudet tulivat ihanasti esille. 

En tiedä mistä tämä rakkauteni mustiin huonekaluihin juontaa juurensa. Eikä mihin tahansa mustiin huonekaluihin vaan tällaisiin hieman rouheisiin. Ruokapöydän tartuntapohjamaali ja valkoinen kalustemaali odottavat vielä inspiraatiota. Jotenkin ehkä tekisi mieleni sutaista pöytäkin mustaksi. Mutta sitten kun se on kertaalleen vedetty tartuntapohjalla ja kalustemaalilla valkoiseksi saa sen kyllä mustaksi helposti. Eli ehkä huomenna sitten sellaista proggista! Jännä juttu muuten, miten kuva vääristä tuon senkin ja ruokapöydän välisen mitan…näyttäisi, että siinä on tosi vähän tilaa vaikka todellisuudessa siinä taitaa olla liki metri.

Nyt kädet taikinaan! Mitään peruspitsaa meillä ei taideta tänään tehdä, vaan haaveissa olisi tehdä päärynä-aurajuusto-pinjansiemenpitsaa sekä ehkä vuohenjuusto-punajuuri-rucolapitsaa. Ehkä yhden kulman voisi täyttää kinkulla ja ananaksella. Jotta lapsetkin saavat syötävää ;)

LEPPOISAA LAUANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


20 Responses to “Rakkaudesta mustiin huonekaluihin & musta senkki”

 1. JonnaG sanoo:

  No niin. Ihanahan siitä tuli.
  Voi luoja mikä senkkikateus nyt iski!;)

  Mukavaa lauantai-iltaa!!!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Jonna

   ja kiitos <3

   Tuo senkki oli ihana puunvärisenä, mutta nyt se on oikein piste iin päälle :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 2. Nina sanoo:

  Ihana tuli!Olen samanlainen hätähousuOlen käyttänyt kalkkimaalilla,siitä saa ihanan mattamaisen pinnan,ei pohjatöitä ,ei haise ja kuivuu nopeasti.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Nina

   ja kiitos <3

   Hihii, ihanaa että meitä on muitakin :D Mulla on kalkkimaali vielä kokeilematta, mutta ehkä tässä vielä jonain päivänä. Tähän halusin puunsyyt näkyviin, joten siksi valitsin öljyvahan!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 3. Riina sanoo:

  Musta raikastaa monen tilan, niin paradoksaaliselta kuin se kuulostaakaan! Just hienosti näkyy kolhut ja muut ”epätäydellisyydet” mustassa pinnassa. Hieno tuli!! Ruokapöydän maalaamiselle kannustus :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Riina

   ja kiitos <3

   Samaa muuten mietin; musta kun mielletään yleensä synkäksi väriksi, niin kyllä se vaan tässäkin tapauksessa raikasti tilan! :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 4. Havfruen sanoo:

  Hyvä tuli ja huoneesta tuli ryhdikkäämpi, mitä se ehkä kaipasikin.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Havfruen <3

   Ja just näin! Tuntuu, että huone sai särmää, mitä se kaipasi :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 5. Tiia / Black + White = Grey sanoo:

  Tulipa kaunis ja ihanasti teidän kotiin sopiva lopputulos. :) Mä aina muuten ihailen sun taitoa tehdä tuollaisia rennon huolettomia asetelmia, jotka ovat kuitenkin harmonisesti tasapainossa – kyllä silmä taas lepää näitä kuvia katsellessa. <3

  Rentoa lauantai-iltaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Tiia <3

   Me tykätään kanssa :)

   Ja hei kiitos, nuo asetelmat syntyvät vähän kuin itsellään...tyyliin "laitetaans noi tähdet ja kynttilät tohon tasolle" :D

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 6. Mari S sanoo:

  Heips!
  Hahaa..tutulta ..niin tutulta kuulostaa! Nyt vedellään kaikki mustaks..enkä malta pahemmin pintoja hioa enkä hinkata. Katotaan kerta kerran jälkeen mitä tulee:)..mies nauraa tempauksilleni..milloin on valkoista vedetään kaikki valkoisella maalilla ja nyt on kaikki vedelty mustaks…maalilla vaan saa ihmeitä aikaan:)!

  Ihanaa joulun aikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Mari

   ja hei jes, siellä toinen kohtalotoveri :D Se on jännä, kun se maalaushimotus iskee, niin eihän siinä voi tehdä muuta kuin maalata. Riskillä ;)

   Kiitos ja sinne myös ihanaa joulun aikaa <3

 7. Niin kaunis! Minä olen myös kovin mieltynyt mustiin kalusteisiin ja tummaan sisustukseen muutenkin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Paula ja kiitos kaunis <3

   Joku noissa mustissa kalusteissa ja tummassa sisustuksessa viehättää. Huomaan instankin puolella tykkääväni sellaisista hämäränhyssykuvista :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 8. Anne sanoo:

  Hei

  Olipa upea senkki. Minä en ole koskaan maalannut mitään kalusteita, ihastuin kyllä nyt tuon helppouteen. Kysyisin kuitenkin mitä öljyvahaa käytit? Haluaisin kokeilla samaa.
  Anne

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anne

   ja kiitos <3

   Kalusteiden maalaaminen on kivaa! Säästää pitkän pennin ja on ekologisempaa, kun ei tarvitse ostaa uutta kalustetta :)

   Käytin Coloria Öljyvahaa, joka tosiaan on tarkoitettu käsittelemättömille puupinnolle. Mutta otin riskin ja tein vastoin ohjetta :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 9. Käyköhän tuo aine keittiön puutasolle, jos sen ensin hioo, mitä luulet?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Marjukka,

   tätä meiltä kysytään usein ja sanotaan, että periaattessa ei, sillä vaikka onkin vesiohenteinen eikä sisällä mitään myrkyksi luokiteltavia myrkkyjä, niin ei kuitenkaan ole elintarvikekelpoinen :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa <3

 10. Wilma sanoo:

  Todella kauniilta näyttää senkki uudellakin värityksellä! Olisin kysellyt senkin päällä majailevista joulutähdistä, että mistä mahtavat olla ja ovatko lähiaikoina ostetut? Aivan ihanat :) Nyt vasta uskaltaudun ensi kertaa kommentoimaan vaikka olen lueskellut blogiasi varmaankin vuoden päivät ja tykästyin heti hirveästi! Luin silloin heti alkuunsa kaikki fredagsmyyssit läpi ja siitä lähtien lähes päivittäin käynyt katsomassa onko uutta postausta ilmaantunut :) Kiitos ihanasta blogista ja ihanaa joulun odotusta sinne teille kaikille!

  ps. Toivottavasti saadaan reseptipostausta pitsoista, kuulostivat nimittäin erittäin hyviltä!

Kommentoi