perjantai 08. joulukuun 2017

Pikkujoulukuusi & perjantaiset

HEIPPULIHEI IHANAISET!

Kerrankin on perjantai, jota ei ole odottanut kuin kuuta nousevaa. Syystä, että sisäinen kello on jokseenkin tiistaissa 😀 Ei sillä, erittäin mielelläni toivotan viikonlopun tervetulleeksi. Luvassa on tanssiesitystä sekä maalausproggista. Tänään otin töistä mukaan mustaa öljyvahaa, tartuntapohjamaalia sekä valkoista kalustemaalia. Vaikka tuo meidän ruokahuone kovin tunnelmallinen onkin puunsävyisine kalusteineen, niin silti omaan silmään se on ehkä hivenen tunkkainen. Lattia kun on olosuhteiden pakosta lämmintä puuta, niin kalusteet voivat olla sitten sitä mustaa ja valkoista. Tänään ajattelin illalla ahkeroida tuon senkin öljyvahalla mustaksi ja kertaalleen pöydän tartuntapohjamaalilla valkoiseksi. Huomenna aamupäivällä sitten pöytään eka pintamaalikertuus ja tarpeen mukaan myöhemmin toinen. Tai sitten vetäisen senkin mustaksi ja tuumailen, että tarvitseeko pöytä käsittelyä. Ettei tulisi sitä ”Eiku…” -tilannetta, sillä maalikalvon poishiominen ei ole vahvimpia lajejani…

Tosin koska haaveilemme isommasta ruokapöydästä, niin toisaalta voisi antaa mennäkin maalauksen suhteen. En tiedä, mistä tämä yhtäkkinen energia tuli, mutta tuossa oli vuoden päivät, että en jaksanut ryhtyä minkään sortin maalauspuuhiin. Nyt sitä vois sutia tai telaa heilutella sinne tänne. Ehkä se on tuo remppakaaoksen aiheuttaman väsymyksen selättäminen, vihdosta viimein. Kalusteet eivät ole ainoa, joita olen maalaussilmällä katsellut; vaikka rakastankin noita vaaleanharmaita seiniä keskikerroksessa, niin silti silmä kaipaa valkoista seinäpinta-alaa. Tiedän, ihan hassua ja typerää 😉 Mutta kerrankin ajattelin nyt tuumailla rauhassa, ennen kuin seiniä alan valkaisemaan.

Aika monella taitaa olla jo joulukuusi sisällä? Meillä tatsi lipsuu vuosi vuodelta. Aiemmin oli ehdottomasti sitä mieltä, että ennen 23.12. iltaa kuusta ei sisään tuoda. Mutta mutta…mieli muuttuu. Mulla on yhdet jouluiset kuvaukset tulossa ja olen miettinyt, että pieni joulukuusi olisi kiva. Tänään ihan sattumalta hyasinttiostoksilla ollessani bongasin tuollaisen terhakan pikkujoulukuusen, eikös ole ihana? Pakkohan se nimittäin oli ostaa. Pääsee miesluolaan, kun olen kuvaukset suorittanut. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus käydä ostamassa olohuoneeseen iso joulukuusi, sillä sunnuntaina vietetään joulua lähisuvun kesken. Jotkut kun karkaavat taas pakoon jouluhössötystä pohjoiseen 😉 Täytyy pitää sitten peukut pystyssä, että se joulukuusi täällä selviää meidän ollessa Lapissa. Ei se ole kuulkaas enää kuin hujaus ja joulu on täällä. Joululahjat ovat vielä kaupoissa ja kortit askartelematta. Mutta ihaninta tässä on se, että tekemättömät askareet eivät stressaa lainkaan. Aikas leppoisaa 

Nyt tietokone kiinni ja valmistelemaan senkin käsittelyä. Sekin on vielä iso kysymysmerkki, että passaako tuohon minkään sortin öljyvaha päälle. Noista kaukomaiden kalusteista kun ei oikein tiedä, millä mömmöllä ne on käsitelty. Mutta se selviää kohta 🙂  Ihanaa alkavaa viikonloppua!

PERJANTAITERKUIN,


6 Responses to “Pikkujoulukuusi & perjantaiset”

  1. Homevialaura sanoo:

    Onpa suloinen pallerokuusi! Tosi ihana ja kaunista teillä on aina muutenkin. Olen kiinnittänyt ihan samaan huomiota. Ihan kuin kaikilla olisi kuusi tänä vuonna huomattavasti aikaisemmin esillä, kun tavallisesti Suomessa on suosittu mielestäni juuri aatonaattoa. Kysyin aikataulusta Briteissä asuvalta blogikollegalta ja siellä kuusi laitetaan aina paljon aikaisemmin. Ehkä kansainvälinen tapa alkaa rantautua meillekin. Meille hankin kestokuusen ensisijaisesti taaperon takia mutta myös siksi, että nyt joulukuusi voi ilahduttaa pidempään esillä. Ja kuten sanoit: onpa siitä kovasti iloa ja apua kauden monissa kuvauksissakin. 😉 Lämmintä joulunaikaa teidän koko porukalle! Myös Onni jouluneuleessaan lähettää Tobylle veljelliset terveiset.

    • Maria sanoo:

      Heippa Laura

      ja hei kiitos eikös olekin? Mä ihastuin tuohon ihan täysillä, kun sen näin 🙂

      Muistan, että Kanadassa laitettiin myös kuusi jo joulukuun alussa. Toisaalta sopii meikäläisen pirtaan, sillä 26.12. yleensä olen jo täynnä joulukoristeita ja meillä aletaan odottamaan kevättä ;D
      Kestokuusi kuulostaa kyllä hyvältä!

      Oih, Tobylta sinne Onnille myös paljon terkkuja takaisin ja koko porukalle ihanaa joulunodotusta ♥

  2. Sanna sanoo:

    Anna mennä vaan,jos siltä tuntuu.Kaunista tulee anyway!Mukavaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Moi Sanna
      ja kiitos, siitä tuli ihanampi kuin uskalsin toivoakaan 🙂

      Leppoisaa lauantai-iltaa sinne ♥

  3. Ihana pikkukuusi! 🙂 tällainen sopisi meillekin hyvin tänä vuonna. Meillä on muutto- ja remonttitouhut käynnissä nyt joulunajan ja ajatukset ovat niin näissä, että jouluvalmistelut ovat ihan vaiheessa. Mutta totesin, että tulee se joulu, vaikka ei niin hössöttäisikään 😉 tänä vuonna mennään jouluvalmisteluissa vähän siitä, mistä aita on matalin ja onneksi hyviä ruokia saa valmiinakin kaupasta, ellei nyt joku energianpuuska ja inspiraatio niiden suhteen ehdi syntyä ennen joulua.

    Ihanaa viikonloppua ja joulun odotusta! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Paula ♥

      Ja hei just niin, joulu tulee vaikkei hössöttäisikään 🙂 Joskus aikoinaan olin sitä mieltä, että jouluun kuuluu hössötys. Mutta en ole enää!

      Oikein paljon tsemppiä sinne remppa- ja muuttokiireisiin ja ihanaa joulunalusaikaa ♥

Kommentoi