torstai 07. joulukuu 2017

Rauha ♥

ILTAA IHANAT YSTÄVÄT!

Tiedättekö, että sitä tuli reilun parin vuoden aikana reissattua Balilta Los Angelesiin, New Yorkista Singaporeen. Reilun parin vuoden aikana sitä tuli myös saateltua viimeiselle matkalle isä, mummu ja äiti. Kolmet hautajaiset, kolme surun kuivaksi pusertamaa jäähyväistä. Kolme Käyn kohti Sinua -virttä. Lempivirteni, jota lauloin kurkkua kuristaen, rinnasta pakahtuen. Tänään Samuli Edelmannin karismaattisen äänen laulamana tuo lempivirteni soi kauniisti Tampereen Tuomiokirkossa. Ensimmäistä kertaa tänään se kuulosti toiveikkaalta. Kurkkua ei kuristanut ja sydämeen laskeutui rauha 
Just sellainen rauha, joka saa ihmisen hymyilemään ilman, että ilmekään värähtää. Olemaan levollisin mielin. Tuossa hetkessä sitä tajuaa, että just nyt on niin kovin hyvä olla. Ei tarvitse olla lentolippuja takataskussa. Ei tarvitse paeta ikävää tai surua. Sitä tajuaa, että se mihin on uskonut, ei ole jättänyt. Helposti sitä surun hetkellä voisi alkaa vihaamaan. Kyseenalaistamaan uskonsa. Mihin ikinä sitä kukin uskookaan. Pääasia, että uskoo.

Kerroinkin eilen, että itsenäisyyspäivästä alkaa itselläni rauhoittuminen jouluun. Jo eilinen päivä meni hyvin, hyvin tunteellisissa merkeissä. Joulunalusaika herkistää, vuosi toisensa jälkeen. Tuntuu, että mitä syvemmissä vesissä sitä käy, niin sitä herkemmäksi sitä tulee. Toisaalta sitä ajattelee myös niin, että kun sitä elämää horjutetaan tarpeeksi, niin ehkä sen takia myös ne katvealueet tuntuvat juhlalta. Tänään tuntuu juhlalta se, että ensimmäistä kertaa hautajaisten jälkeen pystyin tuntemaan iloa kirkossa. Pystyin hymyilemään eikä nessujakaan tarvittu. Ensimmäistä kertaa näin kauniit maalaukset ja ikonit. Ensimmäistä kertaa kirkon puupenkistä ei ollut kiire minnekään.

Tästä on hyvä jatkaa kohti joulua ♥  Mutta täytyy vielä sanoa, että on tuo Samuli ihana. Ekan kerran kohdattiin joskus 90-luvun alussa Tampereen Kauppaoppilaitoksessa olleessa tilaisuudessa. Pääsin yhteiskuvaan permanentattuine hiuksineni ja sain nimmarin. Peggya kulutettiin kasetilta siinä määrin, että nauha taisi loppujen lopuksi katketa. Iso kolaus teini-ikäisen Marian elämässä. Mutta siitäkin selvittiin.

KAUNIITA UNIA 

 


10 Responses to “Rauha ♥”

 1. Mirvs sanoo:

  Kuulostaapa ihanalta ja niin tutulta. Suru säilyy aina, mutta se elää ja muuttaa muotoaan.
  Rauhallista joulunodotusta❤

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos
   ja hei juuri näin, surukin voi olla tavallaan lohdullista ja toiveikasta ♥

   Sinne myös, ihanaa joulunodotusta ♥

 2. Marita sanoo:

  Tiedätkös mitä? Tulin hyvin onnelliseksi tästä postauksestasi. Olen tainnut joskus rukoillakin puolestasi, ihan että löytäisit uskon ja rauhan. Ja kyllähän sinusta huokuukin rauha ja levollisuus, jotakin samaa kuin Samulissa :) Be blessed.

  • Maria Maria sanoo:

   Voi ihana Marita, kiitos ♥♥♥

   Hih, levollisuus ja rauha on välillä kaukana, mutta pulppuavan pinnan alla ne siellä jossain on ;D

   Ihanaa joulunodotusta ♥

  • Hertta sanoo:

   Marita, ihan samat sanat täältä, on lähtenyt muutama rukous Marian ja ihanan perheensä puolesta :)

   Ja pieni kommentti silti Marian lauseeseen… ei oikeasti ole sama, mihin uskoo. Valitettavasti nyt eletään aikaa, jolloin ihmisten ymmärrys on kovasti hämärtynyt erilaisten new age -juttujen keskellä. Halutaan uskoa vain siihen, mikä kuulostaa kivalta ja itselle sopivalta. Se vie valitettavasti pahasti harhaan. Kaikki näkevät, mitä maailmalla (ja Suomessakin) tapahtuu. Jokainen ymmärtää, että kaikki ei ole nyt ok, mutta moni ei halua uskoa näkemäänsä. Ei ole montaa totuutta, vain ainoastaan yksi. Ja väittäisin, että jokainen suomalainen on sen kuullut, mutta syystä tai toisesta siihen ei uskalleta tarttua, vaikka syvällä sydämessä se tuntuu kaikkein oikeimmalta, aidoimmalta ja tutuimmalta. Koska se on sinne syntymässämme jo asetettu.

   Mutta nyt menee niin saarnaamiseksi, että päätän tähän. Ihana postaus ja Samuli oli omakin idoli aikoinaan. Karismaa ja lempeyttä löytyy, upeasta äänestä puhumattakaan :)

   • Maria Maria sanoo:

    Voi kiitos kaunis Hertta ♥

    Erittäin viisaita sanoja, ei lainkaan saarnaamista :)

    Tunnelmallista lauantai-iltaa ♥

 3. Milla sanoo:

  Kaunis postaus ja kaunis on kirkkokin. Täytyypä pistäytyä seuraavalla Tampereen reissulla ihailemassa alttaritaulua. Mukavaa Joulun odotusta.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Milla ♥

   Käy ihmeessä, tuomiokirkon lisäksi suosittelen käymään kauniissa Aleksanterin kirkossa :)

   Ihanaa viikonloppua ♥

 4. JonnaG sanoo:

  Samuli❤
  Vaikka se lukis ääneen puhelinluetteloa, mä kuuntelisin. Se ääni on niin pehmeä ja rauhoittava.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna

   ja hei just noin, osuit naulan kantaan ♥

   Voih, mistähän saisi Samulin lukeman iltasatucd:n…se jos mikä rauhoittaisi :D

   Ihanaa lauantai-iltaa ♥

Kommentoi