maanantai 04. joulukuu 2017

Brunssiherkusta lounasherkuksi

MOIKKAMOI IHANAT!

Pikkupakkanen ja maanantai. Uusi viikko ja hiljalleen taivaalta tippuvat lumihiutaleet. Tykkään ♥ Juuri passeli ilma niille talvisille hieman potkua antaville lämpimille pataruoille ja pitkään haudutetuille tomaattisooseille. Ai vitsit, ootteko koskaan syöneet shakshukaa? No en ollut minäkään ennen viime viikkoa. Instagramissa aina kuolailen seuraamieni ruokaihmisten ruokakuvia ja jo kesästä asti on tehnyt mieleni tehdä shakshukaa. Mutta aina se on tyssännyt siihen, että ei jaksa mitään brunsseja alkaa sen ihmeemmin kehittelemään. Kunnes shakshukakuvia alkoi taas vilisemään siellä instassa. Mietin, että mitäs helkuttia, kuka sen on määrännyt että tuota vain brunssilla voi syödä. Niinpä eräänä päivänä kotitoimistolla syötiin shakshukaa lounaana. Ja pojat, että toimi hyvin! Niin hyvin oli valkosipulilla jälleen höystetty tämä ruoka, että eipä olisi ollut asiaa ihmisten ilmoille heti lounaan jälkeen…ainakaan valkosipulikammoisten sellaisten ilmoille :D

Shakshukasta on reseptiä moneen lähtöön. Meillä syötiin sellaista versiota, johon heiteltiin niitä aineksia, mitä kotoa löytyi. Koska ruoka on lähtöisin Lähi-Idän suunnalta, niin siinä maistui tulinen, makea, suolainen ja lisäksi vivahteena suloinen kaneli. Meillä kotona leijaili sama mausteinen tuoksu. Juustokuminan puutteessa lisäsimme ruokaan tavallista kuminaa. Harmillisen vähän tulee kokattua ruokia tuolta suunnalta. Vuodenvaihteen jälkeen pitää kunnostautua asian suhteen!

HELPPO SHAKSHUKA

loraus öljyä pannulle
1 solo valkosipuli
1 punasipuli
2 suippopaprikaa
400 gr laadukasta tomaattimurskaa
1 makea chili, pilkottuna ja siemenet poistettuna
1 tl kuminaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kanelia
2 dl vettä
(kirsikkatomaatteja tertussa)
fetajuustoa
4 kananmunaa
tuoretta korianteria

1. Kuullota pienisteltyjä sipuleita öljytyllä (uuniin sopivalla) valurautapannulla hetki
2. Lisää sekaan pienistellyt paprikat, tomaattimurska, chili ja mausteet
3. Anna porista hetken ajan ja lisää vesi
4. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia
5. Lämmitä uuni 200 asteeseen
6. Riko kananmunat pannulle pieniin kuoppiin, lisää fetaa murusteltuna (sekä kirsikkatomaatteja)
7. Paista uunin keskitasolla noin viitisen minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsyneet tarpeeksi
8. Silppua päälle tuoretta korianteria ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Oli kyllä niin ihanaa vaihtelua meidän perheen lounasruokiin. Tosin eipäs tämä nyt niin nopea ja helppo lounas ole, mutta on kaiken sen odottelun väärti :) Hei, muistatteko kun taannoin keskusteltiin täällä blogissa kananmunan keltuaisista? Pitkän aikaa meni, että keltuaiset olivat ns. normaali keltaisia. Shakshukaan valikoitui taas luomumunia, joiden keltuaiset olivat aivan hailakkaan keltaiset. Ei se makua kuitenkaan pahentanut. Päinvastoin. Jännä miten nuo vaihtelee…

Nyt vielä muutama tunti töitä. Vaikkei lauantain pikkujoulut venyneetkään kovin myöhäiselle, niin silti tänään on väsyttänyt jokseenkin paljon. Jälleen kerran olen onnellinen siitä, että harvoin tulee missään käytyä. Töiden jälkeen olisi suunnitelmissa esikoisen kanssa lukea matikan kokeisiin rymsteerata. Tarkoitus on heittää olkkarin sohviin uudet päälliset ja pyöräyttää toinen sohva vastakkaiselle seinälle. Ilman tuhahteluja, sillä mies on työreissussa 

IHANAA ALKANUTTA JUHLAVIIKKOA,

PS. tuleeko liikaa ruokapostauksia, jos huomisellekin on sellainen? :D
Olisi tarjolla ihan älyttömän hyvä herkku Itsenäisyyspäivän iltaan, esimerkiksi!

 

 


11 Responses to “Brunssiherkusta lounasherkuksi”

 1. Seijahannele sanoo:

  Kyllä herkulliset reseptit aina kelpaavat – eli ei tule liikaa.

 2. Hennu sanoo:

  Ihana ruoka! Hyvin sopii lounaaksi. Pistä huomennakin reseptiä vaan tulemaan, niitä tarvitaan aina :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hennu
   ja kiitos, tuo shakshuka on niin äärettömän hyvä :)

   Resepti tai linkki siihen uusimmassa postauksessa <3

 3. Sanna sanoo:

  Tsissus kun näyttää herkulliselta!Reseptejä ei voi olla liikaa:)

 4. Meri sanoo:

  Nämä sinun ruokapostaukset ovat ihania joten ei tule liikaa reseptejä ☺ Täältä saa niin herkullisia ohjeita, vielä kun oppisi kattamaan yhtä kauniisti! Minulla onkin tarkoitus lähteä ostamaan uusia astioita, lähinnä tarjoiluvateja, tarkoituksena olisi pitää tapasilta ja kutsua ystäviä kylään ❤ Ehkäpä minäkin joskus opin.

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Meri <3

   Äsh, ei se kauniisti kattaminen paljoa vaadi...huiskii sinne tänne vaan astioita ja vähän vihreää ;D

   Ihanaa, tarjoiluvateja kun ei voi koskaan olla liikaa!

   Kyllä sinä opit <3

 5. -A- sanoo:

  Ruokapostauksia/reseptejä/herkkukuvia EI voi koskaan olla liikaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Amen <3

   Kiitos, sillä niitä riittää :D Rakastan tehdä ruokaa, syödä sitä ja kaiken lisäksi vielä kuvata sitä. Mutta ruokablogia blogistani ei onneksi saa ;)

 6. klaara sanoo:

  Ei ole liikaa reseptejä. Minusta on kiva lueskella toisten ohjeita, joista saa aina vinkkejä omaan tekemiseen.

Kommentoi