keskiviikko 29. marraskuu 2017

Ihanan pehmeä & terve iho (sis. arvonnan)

MOIKKAMOI!

Onko mitään ihanampaa kuin pehmeä iho? Sellainen, joka eikä kirsitä ja joka hehkuu hyvinvointia? Iho, joka on kiitollinen siitä pienimmästäkin vaivannäöstä, jonka sille suot? Mun mielestä hyvinhoidettu ja pehmeä iho on on asia, josta en suostu tinkimään. Olenkin kertonut teille peloistani ja huolistani viimeisten kahden vuoden aikana liittyen siihen, että miten ihoni reagoi ikääntymiseen. Pääasiassa olemme jutelleet kasvojen ihosta, mutta katsastetaan nyt pintaa syvemmälle koko vartalon ihoon. Iho on ihmisen suurin elin, joten jo ihan senkin takia siitä tulee pitää hyvää huolta. Kaupallisen yhteistyön myötä Medisoftin kanssa sain testiin kotimaisia Medisoft -ihonhoitotuotteita sekä pohtimaan pehmeän ja terveen ihon salaisuutta hieman enemmän. 

Olen huomannut parin viime vuoden aikana, että niin kasvojeni kuin vartalonikin iho on alkanut ohenemaan. Kasvojen iho minulla on aina ollut kovin ohut, mutta nyt olen huomannut, että myös vartalon iho alkaa olemaan ohuempi. Verisuonet paistavat helpommin läpi ja välillä tuntuu, että dekolteenkin iho on kuin silkkipaperia. Lisäksi ihon kimmoisuus on selvästi vähentynyt täytettyäni 40 vuotta. Silloin pari vuotta sitten siis :) Tämän parin vuoden ajan olen ollut vartalovoidekoukussa. Huomannut, että mitkä tuotteet sopivat iholleni ja mitkä eivät. Kovin hajustetut tuotteet ovat saaneet pahimmassa tapauksessa aikaan nokkosihottumatyyppisen reaktion. Medisoftin tuotteet ovat miedosti hajustettuja ja ne sopivat koko perheelle. Herkkä ihoni ei ole reagoinut niihin, mistä olen erittäin onnellinen, sillä tuntuu että olen nyt löytänyt tuotesarjan, joka toimii!

Olen kuukauden päivät testannut Medisoftin tuotteita päivittäisessä käytössä. Medisoft on iholle ihana kotimainen tuotesarja, joka on saatavilla ihan päivittäistavarakaupoista. Laadultaan tuotteet kuitenkin vastaavat apteekeissa myytäviä ihonhoitosarjoja, sillä Medisoft on tunnettu medikaalisesta osaamisestaan. Yksi asia, mitä arvostan ihonhoidossa on se, että ihonhoitorutiinit eivät saa viedä liian kauaa aikaa. Joten pesunesteen pitää olla tarpeeksi pesevä, mutta hellä ja samoin vartalovoiteen nopeasti imeytyvä, mutta varsin kosteuttava. Niinä päivinä, kun urheilen käyn kaksi kertaa suihkussa. Se, jos mikä kuivattaa ihoa melkoisesti. Olen huomannut, että tuo Hoitava PESUNESTE pesee hellästi, mutta varmasti. Eikä iho kiristä sen käytön jälkeen niin kuin usein suihkun jälkeen. Välillä pesen myös kasvoni tuolla pesunesteellä ja se toimii siihenkin tarkoitukseen oikein hyvin. Sen, kuten muidenkin testiin saamieni ihonhoitotuotteiden pH on 5,5 eli iholle varsin ihanteellinen. Ihanteellisen pH:n tuotteet auttavat säilyttämään ihoa suojaavan luonnollisen happamuuden ja rasvakerroksen.

Täytyy myöntää, että on ollut päiviä, että olen laistanut suihkun jälkeisestä vartalon rasvauksesta. Kun on ollut olevinaan niin kiire. Tiedän, että se ei ole hyvä juttu! Mutta jos tiedän, että joudun samantien pukemaan päälle tiukat housut tai sukkahousut niin mikään ei ole ilkeämpää kuin vetää housuja jalkaan niin, että ne kinnaavat vartalovoiteen mukanaan. Medisoftin Hoitava VARTALOVOIDE imeytyy älyttömän nopeasti ja jättää ihon silkinpehmeäksi ja joustavaksi. Eikä ole ongelmaa kiireessäkään, etteikö olisi saanut tiukkoja housuja vedettyä jalkaan :)

Näin alkutalvesta ja talvisin huomaan varsinkin töissä käsieni ihon kuivuvan. Ehkä se on se paperien käsittely osaltaan lämmityksen kanssa, mikä saa tämän aikaan. Välillä sormenpääni ja kynsinauhani ovat karheat kuin santapaperi. Hoitava KÄSIVOIDE on luksusta kuiville käsille; se sisältää ihoa hoitavaa glyseriiniä sekä suojaavaa ja kosteuttavaa sheavoita. Ja jälleen tässäkin arvostan suunnattomasti sitä ominaisuutta, että voide imeytyy nopeasti eikä jätä käsiä tahmaiseksi niin kuin jotkut käsivoiteet.

Se on jännä juttu, että ulkomailla tulee käytettyä käsihuuhdetta aina. Mutta miksei niitä bakteereja voisi estää leviämästä täällä Suomessakin. Varsinkin näin flunssa-aikaan. Desinfioiva KÄSIHUUHDE pääsi meillä kylpyhuoneen altaan reunalle ja sitä tulee käytettyä päivittäin monta kertaa. Lapsillekin olen sanonut, että heti koulusta tullessaan pitää mennä pesemään kädet ja vastedes käyttämään myös käsihuuhdetta.

Minkä takia ihoa tulee hoitaa? Edellä mainitsinkin, että sen pehmeyden ja kimmoisuuden takia, mutta jo ihan terveydenkin takia on ihon hyvinvointiin panostettava. Kuiva, haavautunut iho imee enemmän bakteereja sisäänsä. Jo senkin takia ihon hyvinvointiin tulisi panostaa. Terve ja pehmeä iho on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takia merkittävässä osassa.

Haluaisitko sinäkin kokeilla Medisoft -tuotteita? Vastaamalla alla olevaan kysymykseen olet mukana Medisoft -tuotepaketin arvonnassa (arvon kaksi pakettia):

 Miten pidät ihosi ihanana?

Arvonta-aika alkaa nyt ja loppuu 6.12. klo 10.00. Arvonnan säännöt löydätte täältä.

KAUNISTA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,


87 Responses to “Ihanan pehmeä & terve iho (sis. arvonnan)”

 1. Tuula sanoo:

  Avantouinti,raikas ilma ja hyvät unet. Tietysti myös ihoöljy ja kasvorasva.

 2. Miia sanoo:

  Miedoilla puhdistuaineilla ja hyvällä kosteutuksella :)

 3. Aurinkoinen sanoo:

  En nyt tiedä olenko saanut pidettyä ihoani ihanana, mutta yritystä on ollut. Säännöllinen pesu ja erityisesti kasvojen ja käsien rasvaus ovat jokapäiväistä. Kesällä aurinko hoitaa, mutta talvi on Suomessa ongelma. Näitäkin tuotteita olisi mukava kokeilla.

 4. Tuija sanoo:

  Säännöllinen hoito oman ihotyypin mukaan. Tosi tärkeä merkitys myös mitä syö ja miten nukkuu.

 5. Miikku sanoo:

  Nyt just on vähän hakusassa iholleni sopivat tuotteet. Imetyshormonit kai sekoitti pakan…

 6. Sanna sanoo:

  Talvella iho vaatii hellää hoivaa ja kosteutusta, joten pyrin sitä antamaan hellävaraisilla pesuaineilla ja kosteuttavilla voiteilla. Varsinkin jalat on kuin korput talvisin. Säännöllisyys on tai olisi , tärkeää rasvauksessakin.

 7. Laura sanoo:

  Apteekin ihonhoito-tuotteilla hoidan omaa ihoani. Olisikin kiva päästä testaamaan toimivatko nämä yhtä hyvin! :)

 8. VickanV sanoo:

  Säännöllinen rasvaus omalle iholle sopivalla voiteella on toimivin juttu :)

 9. Riittale sanoo:

  Kasvojeni iholle pyrin käyttämään sekaiholle tarkoitettuja anti-age voiteita.
  Vartalolle kosteuttavia suihkushampoita, koska olen aika laiska käyttämään vartalovoiteita.

 10. Sari sanoo:

  Olen aina ollut kova rasvaamaan ihoa. Vartalovoidetta käytän aamuin illoin ja näin ihoni on pysynyt ihanan pehmeänä eikä se kuivu talvellakaan. Kasvoille säännöllinen kuorinta ja kosteuttava naamio.

 11. Hyvärinen sanoo:

  Säännöllinen ravaus ja laadukkaat tuotteet! Mukava arvonta:)-Marja

 12. klaara sanoo:

  Olen lukenut näistä tuotteista ja olisin valmis kokeilemaan niitä tähän korppukuivaan ihooni. Rasvaan kroppaani joka aamu suihkun jälkeen ja käsiävi joudun rasvaamaan useamman kerran päivässä varsinkin näin talviaikaan.

 13. Minttu-Maaria sanoo:

  Rasvaamalla ja juomalla vettä

 14. Maaritt sanoo:

  Ulkoilu, monipuolinen ruoka ja riittävä uni ovat minulla toimivin juttu, mutta etenkin talvella iho kaipaa myös kosteutusta. Mukavaa viikkoa! :)

 15. Hanna sanoo:

  Rasvaamalla ja veden juomisella.

 16. Jasmina sanoo:

  Rasvaamalla, rasvaamalla ja rasvaamalla. Myös syömällä terveellisesti.

 17. Seija sanoo:

  Hyvä kysymys! Tuntuu kuin kaikki vaikuttaisi ihoon, sää, vaatteeiden materiaali, suihku, liikunta, vesi tai sen puute, sairaudet ja ruokavalio..Toisaalta, jos iho pääsee kuivahtamaan, tuntuu, ettei siihen auta mikään. Paitsi säännöllinen rasvaaminen joka ikinen päivä ja aina suihkun jälkeen. Tässä tulee esiin se tuotteiden laatu, kun ne kaikki eivät auta niin ennaltaehkäisyssä kuin hoitavinakaan. Olisin hyvin kiinnostunut kokeilemaan uutta!

  Tv. Seija

 18. MaaritL sanoo:

  Kosteutus on minulla ihan välttämätöntä, varsinkin näin talvella. Olenkin kova hamstraamaan ihovoiteita, niitä kuluu paljon :)

 19. Milli sanoo:

  Perusvoiteilla päivittäin. Kesällä voi vähän lepsuilla voitelusta.

 20. SoileKoo sanoo:

  Kyllähän talvella jokapäiväinen rasvaus tekisi hyvää koko kropalle… aina ei vaan jaksa / muista. Ehkä uusilla tuotteilla (jotka ovat mielestäni myös hyvännäköisiä pakkauksia) sitä tulisi tehtyä :)

 21. Ellu sanoo:

  Rasvaus ja veden juominen. Käyn paljon uimassa ja sen huomaa ihossa nopeasti, jos ei rasvaile. Sääret ja kantapäät ovat ne jotka kuivuvat eniten mutta kantapäihin olen löytänyt täydellisen rasvan (jota kylläkin saa vain Puolasta ja viimeksi käydessäni hamstrasin kolme purkkia mukaan:D).

 22. Riina sanoo:

  Pulahtelu kylmään veteen, hyvät perusvoiteet ja hikoiluttava liikunta.

 23. manna sanoo:

  Vettä sisäisesti, rasvaa ulkoisesti.

 24. Jenni sanoo:

  Juomalla vettä riittävästi ja rasvaamalla ihoa, varsinkin kädet ovat näin talvisin ja hoitoalalla työskennellessäni erityisen koetuksella. Käsirasvaa kuluu eniten, mutta pitäisi muistaa myös muu vartalo.

 25. Janna sanoo:

  Riittävä rasvaus on auttanut itsellä moneen ongelmaan!

 26. Mallukka sanoo:

  Ei erittyisiä niksejä, perusrasvaus.

 27. Marika sanoo:

  Huoltoa sisäisesti ja ulkoisesti eli riittävä uni, monipuolinen ruoka ja iholle sopivat voiteet. Näin ilmojen kylmetessä ja talven lähestyessä atoopikon on tärkeä huolehtia tuosta ihon kosteustasapainosta eli paksumpaa / tuhdimpaa voidetta ympäri kroppaa.

 28. Allu Hukka sanoo:

  Minusta tuntuu, etten oikein onnistu ihoni ihanana pitämisessä. Moni asia on puutteellinen ylläoleviin kommentteihin verrattuna. Minun pitäisi rakastaa ihoani enemmän, jotta huolehtisin ja hoivaisin sen ihanaksi.

 29. Riikka sanoo:

  Ihon pesu hajusteettomalla pesuaineella ja lopuksi rasvaus. Sisäisesti paljon vettä. Näin peli ei ole aivan heti menetetty.

 30. Ulla sanoo:

  Päivittäin kosteus- ja silmänympärysvoidetta eikä koskaan meikit päällä nukkumaan.

 31. Paula sanoo:

  Ihon säännöllinen kuoriminen, rasvaus ja veden juonti. Siinäpä iholle tehtävät taiat. Toki ulkoilu ja terveellinen ruokakin vaikuttavat ihon kuntoon. Aina ei ihanana pitäminen onnistu.

 32. sikkuralla sanoo:

  Säännöllinen rasvaus ja kuorinta noin kerran viikossa.

 33. Kristiina sanoo:

  Kerran viikossa pulahdus kylmään järviveteen ja joka päivä ihon rasvaus

 34. Hanne sanoo:

  Hei!
  Tähän korppu ihoon uppoaa kyllä kaikki voiteet. Hyväksi olen kokenut ihon kuorinnan ja pulahduksen meriveteen. Toki ruokavalio, tupakoimattomuus ja liikunta vaikuttaa. Vaikeinta on pitää huolta riittävästä veden juomisesta!

 35. Ella sanoo:

  Rasvaan tuoksuttomilla/miedosti tuoksuvilla kosteusvoiteilla ihoani ahkerasti.
  Valitsen myös parabeenittomia voiteita, sillä ihoni reagoi niihin helposti.

 36. Susa sanoo:

  Huokaisu… Mitä tähän nyt pitäisi sanoa. Atoopikkona tiedän kyllä miten ihoa pitäisi hoitaa, mutta se toteutus onkin sitten aivan eri asia. Kasvoja kyllä hoidan ja käsiä on pakko rasvata töissäkin, kun kuivuvat niin kovin, mutta se kropan rasvaaminen unohtuu kyllä ihan joka kerta. Ja jostain kumman syytä siihen tarkoitukseen ei löydy kylppärin laatikoista ainuttakaan oikeaa tuotetta.

 37. MaaritN sanoo:

  Riittävästi unta, vettä ja kosteusvoidetta. Arvostan tuotteiden tuoksuttomuutta.

 38. Helle sanoo:

  Veden juominen ja rasvaus, joskus kuorinta☺️, satunnainen avantouinti,

 39. Tuuli sanoo:

  Yritän syödä viisaasti. Rasvana Aqualan L, se on niin monipuolinen, kun käy myös meikinpoistoon.

 40. Anu sanoo:

  Liikunta, ravinto sekä rasvaus, rasvaus ja rasvaus

 41. Karoliina sanoo:

  Ihonhoito, varsinkin vartalon, on heikossa hoidossa. Jos onni suosisi ja tuotteiden myötä ihonhoitoni paranisi!

 42. Heini sanoo:

  Vielä etsin niitä oikeita tuotteita sekä oikeita elämäntapoja, jotta saisin sen ihanan ihon, jonka kadotin noin kymmenen vuotta sitten.
  Parasta aikaa kosteuttava naamio kasvoilla… Jännityksellä odotan lopputulosta!

 43. Satu sanoo:

  Yritän liikkua ja levätä riittävästi ja kosteuttaa ihoa.Ja hymyillä :) Välillä temppuileva, hilseilevä, punottava iho ärsyttää, joten kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä.Mutta loppujen lopuksi ihon kuntoon mielestäni vaikuttavat aikalailla samat asiat kuin meihin ihmisiin kokonaisuutena.

 44. Maaruska sanoo:

  Vettä juomalla,
  nukkumalla,liikkumalla.
  Itseäni välillä hemmottelemalla,
  Meikit naamalla olematta. (Meikkaan kyllä!☺)

 45. Johanna sanoo:

  Hävettää myöntää, mutta vartalonrasvaus meinaa usein unohtua(siis laiskuutta vaan) mutta kun haluan ihon ihanaksi teen kuorinnan kahvinpuru-oliiviöljyseoksella.

 46. Rida sanoo:

  Kärsin ihottumasta etenkin käsissäni joten hoidan ihoani allergialääkkeillä, perusvoiteilla ja tarvittaessa lääkevoiteilla. Näitä tuotteita olisi kiva kokeilla.

 47. Annika sanoo:

  Aamulla pesemällä kasvot vedellä ja käyttämällä kasvovoidetta aamuin, illoin. Lisäksi käsi- ja vartalovoidetta käytän tarpeen mukaan.

 48. Katja sanoo:

  Rakastamalla sitä

 49. Tanja sanoo:

  Riittävästi unta.Ulkoista ja sisäistä kosteutusta. Nautin Ihon kuntoa ylläpitäviä lisäravinteita. Ihon hoito laatutuotteilla. Talvella kiinnitän erityishuomiota ihon rasvaukseen.

 50. Kaura sanoo:

  Kookosöljy aamuin illoin pitää ihon pehmeänä, kuivuu todella helposti. Muutenkin säännöllinen kosteutus, ja tietty veden juonti. :)

 51. Sanna sanoo:

  Uni,puhdistus,neste,ulkoilu ja sauna.sekä rasvaus ja rasvaus:)Jokapäiväisen suihkun jälkeen huolellinen rasvaus:kasvot,KAULA,koko vartalo ja kädet.Näin rypyt ovat pysyneet poissa:)

 52. Maria sanoo:

  Pidän ihoni kunnossa juomalla paljon vettä ja ulkoilemalla. Toki niin hyvänä kuin allergisen ihon voi pitää olisiko tässä tuotteet ihon kunnossapitoon? Olisi kiva päästä kokeilemaan.

 53. tt3 sanoo:

  Rasvaan ihon jokaisen pesun jälkeen ja syön terveellisesti. :)

 54. Johanna sanoo:

  Riittävä uni on tärkeää myös iholle. Rasvata voisin huolellisemmin.

 55. Outi sanoo:

  Huolellinen pesu, kohtuullinen kuorinta ja jatkuva rasvaus ympäri vuoden. Veden juomista pitäisi tehostaa!

 56. Rasvaan itseni jokaisen suihkun jälkeen, juon päivän mittaan paljon vettä ja muistan syödä hyviä rasvoja. Mulla onneksi myös hyvät geenit auttavat asiaa :)

 57. Tiia / Black + White = Grey sanoo:

  Kokonaisvaltainen ihonhoito, johon kuuluu niin kasvojen kunnollinen puhdistus ja kosteutus kuin myös kropn kuivaharjaus + kosteutus päivittäin. :)

 58. Maria M sanoo:

  Olen viime vuosina joutunut kiinnittämään yhä enemmän huomiota kuivaan ihooni. Kunnon rasvaukset, öljyt, kuorinnat ja naamiot. Kaikki keinot pitää ottaa käyttöön.

 59. Henna73 sanoo:

  Juomalla ja rasvaamalla ihoa

 60. Leena H sanoo:

  Hellävaraiset ihonhoitotuotteet ovat tulleet tärkeiksi iän myötä (48v:)).
  Olisipa ihana saada kokeilla noita tuotteita. Osuisipa arpa minun kohdalle. Se olisi elämäni eka netissä.

 61. Mini sanoo:

  Kyllä ehdottomasti tärkeintä on monipuolinen, ravitseva ruoka ja runsas vedenjuonti, sitten säännöllinen hoito omalle iholleni sopivilla tuotteilla. Mielelläni testaisin

 62. Meri sanoo:

  Herkälle iholleni sopivat tuotteet ja kosteutus sisäisesti ja ulkoisesti!

 63. SAMP sanoo:

  Ajoittain raskasta päivystystyötä normityön lisäksi tekevänä olen saanut huomata miten olennainen hyvät yöunet ihon kunnolle on! Riittävä vedenjuonti ja terveellinen ravinto kunnon kosteuttavan ihovoiteen kera auttavat sitten sen verran kuin mahdollista

 64. Henna sanoo:

  Mielelläni testaisin tuotteita! Voisivat sopia herkälle iholleni

 65. Päivi sanoo:

  Juon paljon vettä ja pyrin kosteuttamaan ihoani säännöllisesti hyvillä iholleni sopivilla tuotteilla.

 66. Riikka sanoo:

  Terveet elämäntavat ja säännöllinen rasvaus

 67. Kati sanoo:

  Riittävä uni ja veden juonti

 68. Ellen sanoo:

  Kosteutan aina ihoani ja pesen sen aamuin illoin.

 69. anna s. sanoo:

  Rasvaan sitä päivittäin suihkun jälkeen :)

 70. Ella sanoo:

  Vesi

 71. hilda hissu sanoo:

  Päivittäinen rasvaaminen, lisäksi syön omega-3 lisää :)

 72. Salla sanoo:

  Yritän nukkua ja juoda riittävästi vettä. Ja ihan perusrasvauksella.

 73. Emilia sanoo:

  Päivittäinen rasvaaminen ja riittävä veden juonti. :) Ihana arvonta!

 74. Nina sanoo:

  Näin talviaikaan ihon rasvaaminen kuuluu päivittäisiin rutiineihin, vettä opettelin juomaan heinäkuussa suurempia määriä ja kasvojeni iho näyttääkin paremmalta kuin koskaan. Yöksi laitan dekolteen, kaulan ja kasvojen alueelle seerumia, käsirasvan jälkeen puen puuvillahanskat käsiin. Nämä ovat vain osa rutiineistani. :)

 75. Anne sanoo:

  Terveellisillä elämäntavoilla, puhdistamalla ja kosteuttamalla.

 76. Hanna sanoo:

  Huolehdin ihostani nukkumalla riittävästi, juomalla tarpeeksi vettä, syömällä terveellisesti sekä kosteuttamalla säännöllisesti ihotyypilleni sopivilla tuotteilla.

 77. bikke sanoo:

  Olen ihan kuiva korppu. Saunan jälkeen laitan tosi rasvaista kroppa rasvaa ja sitten seison hetken kuin ristiinnaulittu ::)..

 78. Liia sanoo:

  Säännöllinen puhdistus ja rasvaus! :)

 79. Jaana.R sanoo:

  Kosteusvoidetta ja erilaisia öljyjä ja usein!

 80. Katja V. sanoo:

  Luvattoman vähän tulee vartaloa rasvailtua, inhoan tahmaisia voiteita…käsivoidettakin pitäisi käyttää enemmän :D jos tuotteet olisivat ihania, tulisiko niitä muös käytettyä enemmän?

 81. Arja sanoo:

  Vedellä, puhdistusvaahdolla ja rasvauksella yritän pitää ihoni kuosissa.

 82. Emilia sanoo:

  Säännöllinen puhdistus ja rasvaus! :) Koitan myös huolehtia riittävästä liikunnasta, unen saannista ja veden juonnista.

 83. Ninni sanoo:

  Pyrin pitämään ihon kunnossa säännöllisellä kuorinnalla ja rasvauksella,tosin talvi aikaan tuntuu ettei mikään määrä kosteutusta ole tarpeeksi.Lisäksi runsas veden juonti on eduksi.

 84. Sannamarianna sanoo:

  Rasvaamalla ja juomalla paljon vettä.

 85. Hansu sanoo:

  Veden juonnilla, ilmakylvyillä sekä rasvaamalla ihoa. Toki iän tuomat muutokset näyttää tulevan, vaikka mitä taikoja tekis. Mutta sehän ei haittaa mitään, kuulunee vaan asiaan :)

 86. Pomppu sanoo:

  Haluaisin mielelläni kokeilla Medisoftin tuotteita! Minulla ei ole kerrottavana mitään erityistä keinoa miten pitää huolta ihosta. Hyvät voiteet kyllä auttavat. Ravinto vaikuttaa ihon kuntoon. Itse vältän sokeria. Ja onhan se sanonta ”vesi vanhin voitehista”. Kai siinä on jotain perää.

 87. minttu47 sanoo:

  Juomalla vettä ja rasvaamalla ihoa tarvittaessa – ei kuitenkaan liikaa.

Kommentoi