lauantai 25. marraskuu 2017

Illan hämyssä

MOIKKAMOI!

Pikaiset lauantain alkuillan terkut tulin toivottelemaan. Juuri tultiin kotiin kaupungilta. Eikä miltä tahansa kaupunkireissulta vaan lounastreffeiltä sielunsiskojen kanssa. Tällä kertaa lounasseurueeseen kuului myös kaksi hottista miestä ja kourallinen kakaroita :) Ilta jatkuu parin tunnin päästä täällä meillä ja sitä ennen pitäisi foliottaa 30 uuniperunaa uuniin, tehdä muutama maistuva täyte niille ja pyöräyttää kylkeen salaatti. Kotikin on vähän niin ja näin pyykkikasoineen, mutta ei haittaa. Tarpeeksi tuttuja kun tulee kylään, niin ei sen kuulkaas niin väliä vaikka pyykkikasat odottavat viikkaajiaan sängyllä.
Nuo viisi tyttöä bondasivat samantien ja nyt meillä on kuopuksen huoneessa otettu liimat, peel of maskit, boraxit sun muut slimen tekotarvikkeet esille. Viihtynevät illalla pitkään askarteluidensa parissa, siinä missä me aikuiset saamme istua ja jutella. Tänään meille tulee ensimmäistä kertaa kylään sellainen määrä ruokavieraita, että tuo mummulan vanha ruokapöytä ei ihan riitä.

Hain veljen perheeltä lainaan ylimääräisen pöydän. Vaikkei arkikäytössä tarvitakaan isompaa ruokapöytää, niin välillä sitä siintää ajatus, että josko sitä sittenkin pitäisi sellaiseen 10 hengen pöytään investoida. Tosin se tarkoittaisi sitten sitä, että ruokahuoneen takaseinällä oleva senkki joutaisi sieltä pois. 

Kynttilät on sytytetty ja sohvatyynyt oiottu. Seuraavaksi vuorossa pöydän (pöytien) kattaus. Eikä sekään edes haittaa, ettei meiltä löydy 10 samanlaista lautasta tai lasia. Ehkä tuosta saisin sen keräilykohteen, mitä muutama päivä sitten peräänkuultin ;) Mutta nyt kahvit tulille ja sitten tuumasta toimeen. Ihana ilta tiedossa, toivottavasti sielläkin 

LAUANTAITERKKUSIN,

 


6 Responses to “Illan hämyssä”

 1. H sanoo:

  Suosittelen jatkettava pöytää…
  Meillä on Ikean koivuinen Norden -sarjan iso pöytä, jonka saa sisään piilotettavalla jatkopalalla tosi pitkäksi, mahtuu n.12 hengen seurue. Ja koska pöytä on umpipuuta, niin sen voi tulevaisuudessa maalatakin jos siltä tuntuu. En kyllä ole varma, saako kyseistä pöytää vielä.
  Ihanalta kuulostaa teidän ilta.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa H!

   Ja kiitos, tuo jatkettava pöytä olisi varmastikin paras vaihtoehto! Nordenia olen katsellut silloin kun se vielä oli Ikean valikoimissa, se on ihana :)

   Pikaisesti Tori.fi:stä katsoin niin täällä meillä Tampereella olisi yksi Norden pöytä saatavilla!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Marja sanoo:

  Jatkettavaa pöytää minäkin ehdotan harvemmin kai kuitenkin noin iso porukka on yhtäaikaa pöydänympärillä meillä itsellä on jatkettava pöytä. Yritän kuvista hahmotella missä teillä telkkari on tällä hetkellä?
  Mukavaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Heissan Marja

   ja sehän se käytännöllisin vaihtoehto olisi, tuo jatkettava pöytä nimittäin :) Kiitos vinkistä!

   Telkkaria ei keskikerroksesta löydy, ainoastaan kellarista ja makkarista :) Ihan hienosti ollaan tultu toimeen ilman, vaikka aluksi mietinkin, että miten meidän käy!

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 3. Nanna sanoo:

  Komppaan edellistä! Ollaan ostettu Ikean Norden Torin kautta, kun sitä ei enää ole valikoimissa ja on loistopöytä. Parhaimmillaan 14 henkeä istunut sen ääressä, kaunis ja massiivipuinen. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nanna
   ja kiitos, tuo Norden (miks mä koko ajan meinaan kirjoittaa, että Nordean :D) on kyllä ihana!

   Ja massiivipuusta iiiiso plussa :)

   Katsoin tuossa Tori.fi;sä, että meillä täällä Tampereella olisi yksi pöytä noudettavissa, mutta se pitäisi hioa ja käsitellä. Ei siis maksaisi edes mitään!

   Muksaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi