torstai 23. marraskuu 2017

Tunnelmallinen joulukattaus

HEIPPAHEI IHANAT!

Saahan jo pikkuisen joulustella, saahan? :) Tottakai tähän aikaan vuodesta se jo sallitaan. Kaupallisen yhteistyön myötä Ellos:n kanssa pääsin fiilistelemään joulun tunnelmaa jouluisen kattauksen myötä.

Olen yllättänyt itseni sillä, että tänä vuonna olen ottanut joulua vastaan varsin maltillisesti. Maltillisemmin kuin aiempina vuosina. Kerroinkin teille, että yleensä tähän mennessä olen vähintäänkin tehnyt jo koeversiot jouluaaton jälkiruokapöydän herkuista. Suunnitellut joulun väripalettia ja koostanut ensimmäisen version jouluaaton menusuunnitelmasta paperille. Tänä vuonna olen kuitenkin ajatuksen tasolla valmistellut joulua, vaikken niin ole vielä ehtinyt essuni kanssa keittiössä joulun herkkujen parissa puuhastelemaankaan. Lukuunottamatta muutamia jouluisia herkkuja.

Tänä vuonna vietämme joulun Lapissa, mutta se ei tarkoita sitä, ettemmekö laittaisi uutta kotia joulukuntoon. Joulua edeltävänä viikonloppuna koristelemme kodin jouluun. Tuomme kuusen sisälle, koristelemme sen ja katamme joulupöydän kauniisti. Syömme ensimmäiset jouluruoat ja nautimme. Ruokahuoneen ja olohuoneen väliin sijoitetaan perinteisesti joulukuusi, jonka oksilla lepäävät tuikkivat kynttilät tuovat ihanaa joulun tunnelmaa myös ruokahuoneen puolelle.

Siinä missä joinain vuosina joulumme oli hyvinkin valkoinen, niin juhlimme joulua tänä vuonna tunnelmallisen tummissa sävyissä. Tummansinistä, kultaa, ripaus vihreää. Pienesti vaaleilla sävyillä piristettynä. Voipi olla, että kuuseen pääsee myös muitakin palloja kuin niitä valkoisia ja hopeisia. Löysin nimittäin mummun kätköistä tummansinisiä ja kullanvärisiä palloja.

Mutta se joulukattaus, se näyttää tänä vuonna kutsuvan hämyisältä ja kotoisalta. Sellaiselta, että kun pöydän keskelle kattaa jouluiset ruoat ja kaataa lasiin hieman hyvää juotavaa, niin pöytä kutsuu istumaan äärelleen pitkän kaavan mukaan. Pöytäliinaksi joulupöytään pääsee jo tuo aiemmin Ellokselta ostamani tummansininen Pembroke -pöytäliina. Ei huolta kuulkaas silittämisestä, sillä se saa luvan kanssa olla ryppyinen. Meillä äidillä oli tapana käyttää joulupöydässä tärkättyä valkoista joululiinaa. Me luomme lapsuudenkodissani uusia jouluperinteitä ja ainakaan toistaiseksi niihin ei kuulu tärkättyä pöytäliinaa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä :) 

Yhtä viehättävän ryppyisenä näyttäytyvät juhlapöydässä lautasliinat. Pembroke -pellavalautasliinat ovat pestyä pellavaa ja ostin nekin jo aiemmin syksyllä. Harmillisesti niitä ei tällä hetkellä näyttäisi tummansinisenä olevan, monissa muissa kauniissa väreissä kuitenkin. Lautasliinarenkaiden virkaa ajaa hamppunaru sekä koristeena toimii eukalyptusoksa. Samaa eukalyptusta löytyy myös kauniista kullanvärisestä Glänta -lasilaatikosta.  Joulupöydässä ruoka nautitaan kauniista Svala -lautasista sekä Svala -kulhoista.

Koristeita ei sen liiemmin joulupöytään tarvita, vaan ilme saa olla tavallaan pelkistetty. Kattaukseen sopivat vaaleat Juvel -paperikoristeet ja pöydältä saa löytyä muutama Spira -paperikoriste. Kullanvärisiin Dorri -kynttilänjalkoihin täytyy ostaa joulupöytään arvoisensa antiikkikynttilät. Taljat tuolin selkämyksillä tuovat lämpöä ja pehmeyttä, kuten tuo myös tuo varsin kaunis ja jouluinen Elsa -tyynynpäällinenkin.

Kotona mennään vahvasti siis tummien sävyjen saattelemana jouluun, mutta uskonpa, että nämä samat kattauksen kaunistajat matkaavat kanssamme viettämään joulua mökille Pyhälle. Tunnelmalliset keloseinät yhdistettynä rouheaan pellavaan luovat ympärilleen tunnelman, jollaisen voi kokea vain Lapissa. Jouluaattoa ja sinistä hetkeä odotellen.

Tässä syksyn ja alkutalven kuluessa olen tutustunut Elloksen monipuoliseen tuotevalikoimaan. Niin sisustuksen kuin vaatteidenkin suhteen. Joka ikinen kokemus on aina ostotilanteesta tuotteiden toimittamiseen on ollut positiivinen. Siitä kertoo jo sekin, että olen kampanjan ulkopuolella asioinut tuolla Elloksen nettikaupassa usein. Hups, vaikka pienimuotoisessa ostokiellossa olenkin :)

Jokos siellä on joulukattaus suunniteltu?

TUNNELMAA TORSTAIHIN TOIVOTELLEN,


8 Responses to “Tunnelmallinen joulukattaus”

 1. Ei ole täällä joulukattausta suunniteltu, ensin pitää suunnitella ja viettää Suomi 100v juhlat. Mutta yksi jouluhomma on hoidettu: Pukinkontissa odottaa jo uusin Ruis Sahvoni Henkien labyrintti. Joten kirjoitapa pukille jos et ole jo uuden Ruis Sahvonin ilmestymistä noteerannut :-)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi ja hei ei voi olla todellista – mä just mietin sua ja Ruis Sahvonia yks päivä, kun suunnittelin tekeväni joululahjakirjapostauksen :D

   Mutta juu, kiiiiitos en ollut nimittäin huomannut Ruis Sahvonin uutta. Nyt se on lahjalistaan kirjattu <3

   Kivaa viikonloppua!
   Ja juu, Suomi 100 -spektaakkelit on vielä ennen joulua :)

 2. Milla sanoo:

  Kiinnostaisi tietää miten kauan teillä on ollut nuo Vitran? ruokapöydän tuolit ja minkälaist kokemukset käytössä niistä on? Kiitos etukäteen tiedosta.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Milla!

   Nuo ovat nyt olleet kolmisen vuotta (http://atmarias.indiedays.com/2014/12/11/dsr-tuolihaave-toteutui/) ja on erittäin hyvät käyttökokemukset. Nämähän ovat istuinkorkeudeltaan vähän matalammat, mutta nyt kun on tottunut ja tytötkin kasvaneet, niin ei ole ongelma (eikä ole kyllä edes ollutkaan).

   Jos tykkää, että ovat liian kovat istua, niin taljat ovat näissä hyvät :)

   Kivaa viikonloppua <3

   • Milla sanoo:

    Kiitos, tilattiin jo Jouluksi kotiin. Mukava joululahja. Istuinkorkeutta on pari vuotta sitten nostettu 2 cm:llä. Koeistunassa Artekilla tuntuivat mukavilta.

    • Maria Maria sanoo:

     Hei hieno homma, onnea uusista tuoleista (sit kun tulevat) <3

     Ja iso peukku tuolle istuinkorkeuden korotukselle :)

 3. Nina sanoo:

  Kaunista, kuten aina ❤️
  Tuo pöytäliina ja lautasliinat sopisivat kivasti myös itsenäisyyspäivän kattaukseen.

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Nina <3

   Ja hei todellakin, sininen on kaunis väri jo senkin takia, että se on kovin isänmaallinen. Juhlavakin :)

   Ihanaa viikonloppua sinne!

Kommentoi