tiistai 07. marraskuu 2017

Lounasleipien ehdotonta eliittiä

ID HEIPPAHEI!

Mitä kuuluu tiistai-iltaanne? Tänne kuuluu sitä perusarkea. Tortillatiistaita ja syömisen jälkeen molemmat lapset hävisivät kuin tuhka tuuleen. Mitäpä siinä muuta kuin molemmat miehen kanssa tuumaamaan yhteen ääneen, että tehdäänkö vähän aikaa töitä.  Hän työhuoneessaan ja mä ruokahuoneessa. Näppäimistön naputus taustaäänenä. Arkiromantiikkaa kerrassaan ;) Päätin jo, että tänä iltana vastaan kommentteihinne ja jätän postauksen tekemättä. Mutta kun tuli kirjoittamisen tarve. Kyllä ne kommentitkin vielä tämän illan kuluessa saa vastaukset.

No niinhän siinä sitten kävi, että unohdin viime viikolla laittaa teille näiden lounasleipien ohjeen. Vaikka niin lupasin. Pahoitteluni. Täytyy sanoa, että rakastan tätä tunnetta, kun on monta rautaa tulessa, mutta yllättävän usein huomaan pohtivani, että onko jotain jäänyt tekemättä. Onneksi ei ole mitään sen vakavampaa jäänyt tekemättä. Marraskuu, kaikessa ihanuudessaan, on buukattu aivan täyteen; on blogitöitä, töitätöitä, ystävien treffausta ja kaikkea muuta kivaa. Veikkaanpa, että siinä yksi syy siihen, että marraskuu ei anna lannistaa. Pahinta on jäädä möllöttämään ja yksin ihistelemään pimeyttä eikö vain? :)

Liian raa’at kananmunat ovat olleet itselleni pienimuotoinen kammo. Veljen vaimon kahden minuutin munia töissä olen hieman karsastanut, kunnes kerran maistoin löysäksi jätettyä kananmunaa. Suolaa ripottelin päälle ja avot. Siitä syntyi ajatus näihin lounasleipiin. Helppoa ja herkullista, jälleen kerran. Niin kuin Marian keittiössä on tapana tehdä. Täyttääkin ihan mukavasti. Kuviin en näistä paistanut öljyssä, vaan laitoin paahtimen kautta. Mutta ehdottomasti suosittelen tuota öljyssä rapsakaksi paistamista.

LOUNASLEIVÄT KAHDELLE

2 isoa siivua maalaisleipää
öljyä
1 avokado
2 löysäksi keitettyä kananmunaa
sormisuolaa
pippuria
tuoretta persiljaa
-puolita leivät ja paista niitä pannulla öljyssä
-kuori avokado ja murskaa sitä hieman haarukalla
-lisää mustapippuria muutama pyöräytys
-lisää avokado leivälle
-puolita kananmunat ja lisää avokadososeen päälle puolikas/leipä
-ripsottele päälle sormisuolaa ja persiljaa

********************

Ja nyt niiden kommenttien kimppuun. Eikun ensin oven takana ulospääsyä vinkuvan koirulin kanssa ulos. Toivottelen sinne teille oikein tunnelmallista tiistai-iltaa :)

TIISTAITERKUIN,

 


2 Responses to “Lounasleipien ehdotonta eliittiä”

 1. Nam! Avocado saa kyllä kaiken muuttumaan herkuksi ja – vaikka siitä ihan arkinen raaka-aine on tullutkin – niin jotenkin se myös muuttaa kaiken astetta ylellisemmäksi! Taidanpa tehdä näitä tänään iltapalaksi :)

  Kivaa loppuviikkoa sulle Maria!

  • Maria Maria sanoo:

   No niin,
   miten tämä jäi aivan välistä tämä sun kommenttisi? Anteeksi kauheasti!

   Hienosti sanottu avokadosta, allekirjoitan sen täysin :) Mä olen viime aikoina huomannut, että avokadoissa on ihan hirmuisesti eroja. Harmittaa niin vietävästi kotona, kun huomaa avokadon olevan sopivan napakka päältä, mutta sisältä jo vähän mustunut. Välillä sen takia en uskalla avokadoja ostaakaan. Onneksi kauppakassipalvelusta ostamani avokadot ovat priimaa…keräilijät taitavat olla alan ammattilaisia :D

Kommentoi