sunnuntai 05. marraskuu 2017

Kiireisen tyypin ”on the go” -lounas & arvonta

SULOISTA SUNNUNTAIHUOMENTA IHANAT!

Sanotaan, että ruuhkavuodet ovat klisee. Käsite, jonka joku on keksinyt helpottamaan meitä keski-iän kourissa olevia. Jotta voimme samaistua toisiimme ja tuntea, että emme ole yksin kiireemme kanssa. Useimmiten äitejä, mutta yhtälailla ruuhkavuodet koettelevat isiäkin. Myös lapsettomia, joiden ura on nousujohteessa. Olen pyrkinyt tietoisesti hidastamaan elämää. Mutta vainka kuinka pyristelenkin kiirettä vastaan, niin fakta on, että niitä kiireisiäkin päiviä mahtuu kalenteriin. Niitä, kun huomaat iltapäivällä kello neljän jälkeen, että olet käyttänyt koko päivän polttoaineena aamupalalla nauttimaasi kaurapuuroa. Ihmettelet voimatonta ja ärtynyttä olotilaasi, kunnes tajuat, että asialle olisi pitänyt ehtiä tekemään jotain. Olisi pitänyt ehtiä syömään. Kiitos kaupallisen yhteistyön Knorrin kanssa pääsin tutustumaan paremmin helppoihin ja herkullisiin lounasratkaisuihin, nimittäin Knorrin Snack Poteihin.

”Juoksen autosta sisään, rapsutan pikaisesti koiraa tervehdykseksi, heitän takin kaulahuiveineen eteisen tuolille. Napsaisen vedenkeittimen päälle ja kun vesi kiehuu, tarkistan sähköpostit puhelimestani. Avaan lounaspurkin kannen ja kaadan spagettien päälle kiehuvaa vettä. Hyvä, viisi minuuttia aikaa vastata pariin tärkeään sähköpostiin. Juoksen yläkertaan tietokoneen ääreen. Joitain asioita, kun ei voi vain hoitaa kännykän välityksellä. Mietin mielessäni, että onneksi näitä näin kiireisiä päiviä ei liiemmin viikon varrelta löydy. Mielessäni kiitän sitä, että joku on keksinyt meille kiireisille lounaan, jonka valmistamiseen ei montaa minuuttia mene. Lounaan, jonka mausta ei kuitenkaan ole tingitty. Lounaan, jonka voi nauttia suoraan purkista. Lounaan, jonka voi napata mukaan matkaan.”

Meillä on pari kertaa syksyn aikana ostettu kaupan kuivahyllyltä löytyviä suloisia pikkupurnukoita. Kiehautettu vettä ja odotettu muutama minuutti. Lapset ovat näitä nauttineet koulun jälkeen, mikäli ovat olleet kovin nälkäisiä. Täytyy rehellisesti myöntää, että alkujaan itselläni oli Knorrin Snack Pot -ateriaratkaisuja kohtaan hieman epäluuloja; voiko noin hyvää saada aikaan noin helposti? Muutaman haarukallisen olen lasten kipoista maistanut tämän syksyn aikana ja vakuuttunut, että aterian valmistamisen helppous ei tarkoita sitä, että mausta tai laadusta on tingitty.

”Kipaisen portaat takaisin alakertaan ja mietin, että miksi täytyy juosta. Pysähdyn, vedän henkeä ja jatkan matkaa kävellen. Lattia narisee jalan alla kohti keittiötä kävellessäni. Tuttu ja turvallinen tunne. Tuttu ja turvallinen on myös tuoksu keittiössä. Se, joka tulee Knorrin Snack Pot:sta. Tänään kiirepäivän lounaaksi valikoitui Spaghetti Carbonara. Suussa sulava kermainen kinkkuspaghetti. Sen sijaan, että olisin ottanut lounaani tällä kertaa automatkalle mukaan, päätän rauhoittua hetkeksi syömään. Istun eteisen tuolille ja sallin itseni hengähtää. Rauhassa syöminen ja ruokaan keskittyminen kun ovat asioita, joista en mielelläni tingi.”

Knorrin Snack Potit ovat tulleet viime aikoina itselleni tutuksi työpäivien nopeana ja herkullisena lounaana. Aamulla jääkaappiin katsoessani ja todetessani, että eipä sieltä mitään lounaaksi kelpaavaa löydy, olen heittänyt kassin pohjalle Snack Potin ja lähtenyt töihin. Keittänyt töissä vettä ja syönyt lounaan suoraan purkista työpisteelläni. Tai ajan niin salliessa nauttinut lounaani posliinilautaselta. Kiireisen arjen luksusta. Nämä on the go -tuotteet mahdollistavat myös sen, että ne kulkevat vaivattomasti mukana ei vain töissä vaan myös esimerkiksi työmatkoilla, harrastuksissa ja matkoilla. Termariin mukaan kuumaa vettä ja maittava lounas tai välipala on valmista nautittavaksi paikasta riippumatta.

”Nousen ylös nojatuolista, laitan haarukan astianpesukoneeseen ja roskat roskiin. Huomaan, että nojatuolin, jolla juuri istuin on vallannut tuo koiraystäväni. Katsoen kulmiensa alta kuin pyytäen hetken läsnäoloa. En malta olla ottamatta kiireen keskellä hetkeä ja upottaa sormet toisen pehmeään turkkiin. Tuntuu, että siinä missä vielä vartti aiemmin olin melkein nälkäkiukun partaalla, hymyilee elämä yhtäkkiä. Päätän, että vaikka monista asioista kiireen keskellä joudunkin tinkimään, niin maistuva lounas ei ole yksi niistä. Jätän Tobyn nukkumaan tuolille, puen takin ylle ja riennän seuraavaan tapaamiseen.”

Tuoteperheestä löytyy yhteensä viisi vaihtoehtoa meille kiireisille. Meidän perheessä on testattu ja maukkaiksi havaittu Knorr Snack Pot Spaghetti Bolognese, Knorr Snack Pot Spaghetti Napoli ja Knorr Snack Pot Spaghetti Carbonara. Seuraavan kerran täytyy ostaa Knorr Snack Pot Perunamuusi pekonilla sekä Knorr Snack Pot Rice Curry. Nämä maukkaat ja nopeat kiireisen tyypin päivän pelastajat ovat melko lompakkoystävällisiäkin; hinta purkilliselle hyvää on vähän yli euron luokkaa.

Missä tilanteessa Knorrin helppo ja maukas, 5 minuutissa valmistuva
lämmin välipala Snack Pot olisi sinulle täydellinen ateriaratkaisu?  :)

Vastaamalla ylläolevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiosiossa, olet mukana huikean tuotepaketin arvonnassa mukana. Knorrin Snack Pot -tuotepaketti sisältää kaikki viisi herkullista makua. Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy viikon päästä sunnuntaina klo 12.00. Arvonnan säännöt löydätte täältä.

SULOISTA SUNNUNTAIN JATKOA TOIVOTELLEN,


74 Responses to “Kiireisen tyypin ”on the go” -lounas & arvonta”

 1. Taina Vuorela sanoo:

  Koululaiset 9v ja 14v voisivat näppärästi lämmittää välipalaksi itse, molemmat vanhemmat kotona yleensä vasta viiden aikaan. Silloin käynnistyy kiireellä jo päivällisen laitto!

 2. OutiH sanoo:

  Lapsille koulupäivän jälkeen.

 3. Ilona sanoo:

  Kiireessä lounaaksi

 4. tiitu sanoo:

  Tämä olis mulle kyllä aivan uus tuttavuus, enkä ehkä tulis ostaneeksi itse kaupasta. Mutta kiinnostaisi kokeilla töissä lounaaksi. Tiitu

 5. Annika sanoo:

  Käyttäisin tuota kiireisen työpäivän lounaana, vaikuttaa hyvältä.

 6. TonttuS sanoo:

  Ottaisin sunnuntai-piknikille mukaan evääksi. Tarjoaisin kamullekin. Maistuisi varmasti muulloinkin toki!

 7. Maria sanoo:

  Töissä:)

 8. Suvi sanoo:

  Vastasyntyneen poikavauvan äitinä olisi helpottavaa, jos saisi kotiruualta maistuvaa, mutta helposti valmistuvaa ruokaa ihanaan mutta niin väsymyksen täyttämään arkeen

 9. manna sanoo:

  Aina kun nälkäkiukku yllättää:)

 10. Helle sanoo:

  Venellä, lapsille koulun jälkeen ja retkellä :)

 11. Maarit sanoo:

  Kiitos vinkistä, tämä oli aivan uusi tuttavuus. :) Nämä sopisi hyvin lapsille koulupäivän jälkeen tai itselle kiireessä lounaaksi.

 12. Marika sanoo:

  Hei!

  Nämä olisivat mahtava lounas niinä päivinä, kun ruokatauko max 15min. Tuo noin 15min aika ruokailuun on niin lyhyt, että on paako,miettiä jotain ”helposti” syötävää ruokaa. Ruoka pitää olla helposti pureskeltavaa ja mielellään maukasta, tässä taitaa olla ratkaisu nopeisiin lounaisiin.

  Mielellään söisin ajan kanssa, rauhallisesti.

 13. Tarja sanoo:

  Kyllä ne näissä ruuhkavuosissa ovat äidin lounaiden pelastuksia. Joko töissä tai etänä kotona ollessakin. Harvoin sitä jaksaa, ehtii ja viitsii itselleen alkaa värkätä mitään isompia lounaita ja kun lapsille kuitenkin sitten laittaa päivällistä, niin tällaiset pikaratkaisut ovat maukkaita ja nopeita nauttia vaikkapa siinä työpisteellä. Tokihan olisi mukava syödä ajan kanssa, mutta aina se ei ole mahdollista ja on mahtavaa, kun löytyy nopeitakin vaihtoehtoja, laadusta tinkimättä :)

 14. Kati sanoo:

  Pojalle ennen kiekkotreenejä, kun kiire on kova. Itselle etäpäivänä, kun ei henno keskeyttää työntekoa kuin hetkeksi.

 15. nelliina sanoo:

  Töissä evääksi, kun en jaksa miettiä ruokaa. Mukana.

 16. Sanna_83 sanoo:

  Tämähän olisi oivallinen ratkaisu hillasuolle ja retkeilyyn yleensäkin. Aivan kuten mainitsit niin termariin lämmintä vettä mukaan ja se on siinä.

 17. Jasmiina sanoo:

  Kiireisessä elämässä se että voi syödä jotain maukasta, nopeasti valmistuvaa ja ilman tiskiä….. kiinnostaa :-)

 18. Mini sanoo:

  Kun esikoinen aloittaa koulun, niin nämähän olisivat käteviä itse lämmitettäviä snackeja iltapäivisin koulun jälkeen.

 19. Meri sanoo:

  Helppo lounas kiireiselle opettajalle, joka ei oikein ehdi kunnon lounastaukoja pitämään

 20. Tuuli sanoo:

  Ei niinkään minulle itselleni, kun omalla kohdallani en tunne käsitettä nälkäkiukku, saatan pärjätä kokonaisen päivän pelkällä aamupalalla. Tiedän, olen outo…

  Mutta 15v pojalleni tämä olisi oikein näppärä juttu, varsinkin sellaisena päivä jos kokkia sattuu laiskottamaan ;-)

  Ja vaikka kokkia ei edes laiskottaisi, niin joskus ruoka vaan loppuu kesken. Parhaimpina päivinä kasvava nuorimies on tainnut syödä neljä lämmintä ateriaa.

 21. Sari E sanoo:

  Kiireisen päivän lounas…tai kun nälkäisenä kotiutuu illan harrastuksista ja pakko saada nopeasti ruokaa.

 22. klaara sanoo:

  Lounasruokana tuo olisi aivan verraton.

 23. moonangel sanoo:

  Töissä nuo olisivat hyviä, varsinkin yövuoroissa :)

 24. Rida sanoo:

  Käyn päivisin kuntosalilla ja sen jälkeen useimmiten on kiljuva nälkä, nämä olisivat hyvä vaihtoehto kun pitää saada nopeasti syötävää

 25. Tiina sanoo:

  Ehdottomasti täytyy kokeilla lapsille kisamatkoille mukaan.
  Sekä töihin joskus kun eväät unohtuu.
  Käyttöä löytyy varmasti

 26. Ulla sanoo:

  Ennen harrastuksia, kun illalliseen on vielä aikaa.

 27. Salli sanoo:

  Töissä lounastauolla olisi mukava syödä tätä.

 28. SAMP sanoo:

  Ensisijaisesti varmaankin kiireisiin päiviin arkiruoan pelastajaksi tai helpoksi ja nopeaksi välipalaksi hiilareita tarvitsevalle lätkäpojalle

 29. Anu sanoo:

  Lapsille välipalaksi, itselle töihin evääksi juuri silloin kun jääkaapista ei löydy mitään, niihin päiviin, kun töiden jälkeen ei ehdi muuta kui sisällä kääntymään ennen kuin pitää lähteä harrastuskuljetuksiin.

 30. Elise H. sanoo:

  Lounaaksi silloin, kun syysflunssa painaa päälle, ja olo on niin voimaton, ettei jaksa itse kokata :)

 31. Aurinkoinen sanoo:

  Mukava lounasvaihtoehto, kun on kiire tai ei halua syödä raskaasti.

 32. Henna sanoo:

  Nälkäkiukun pelastajaksi, kun lapset haetaan tarhasta ja kauppaan ei ehditä…

 33. MaaritN sanoo:

  Voisin kyllä maistaa milloin vain. Ihan ilman kiirettäkin.

 34. Maria sanoo:

  Pojilleni (10 v ja 14 v) koulun jälkeen ennen jalkapallo- ja pesisreenejä. Ruokaa on aina kiire tekemään töistä, että ehtisivät jotain tankata ennen kulutusta :D

 35. Riikka sanoo:

  Salitreenien jälkeen, ennen kauppaan menoa.

 36. SannaMi sanoo:

  Kiireessä käteviä :)

 37. sini sanoo:

  Töissä lounaalla.

 38. SaaraL sanoo:

  Nämä olisi käteviä koululaisille tehdä itse koulupäivän jälkeen,(11&13 v), niinä päivinä kun kouluruoka ei ole maistunut tai äidin työpäivä venyy pidemmäksi.

 39. Päivi sanoo:

  Kiireisen työpäivän lounaaksi.

 40. liinail sanoo:

  Lounaaksi töihin :3

 41. Kira sanoo:

  Purnukkaa olisi kätevää säilyttää työhuoneen kaapissa ja käyttää kiireisen työpäivän keskellä silloin kun lounaalle on vain vähän aikaa tai varsinainen lounas on unohtunut matkasta tai työpäivä venyy pitkäksi.

 42. Kristiina sanoo:

  Töihin mukaan lounaaksi

 43. Manteliini sanoo:

  Kelpaisi minulle itselleni, mutta varmasti koululaiset nappaisivat pitkän päivän jälkeen mielellään …

 44. Seijahannele sanoo:

  Kevyt lounasvaihtoehto kun kokkailu ei kiinnosta.

 45. anna s. sanoo:

  Töihin evääksi olisi tosi kätevä :)

 46. Jaana sanoo:

  Lounaseväs ja illalla ennen harrastuksiin lähtöä :)

 47. MaaritL sanoo:

  Töissä eväänä olisi mainio :) Ja kotona kiireisenä päivänä, töiden jälkeen ja ennen harrastukseen rientämistä :)

 48. Milli sanoo:

  Töissä kätevä lounas!

 49. Sirkkuli sanoo:

  Töihin kätevä mukaan :)

 50. Tinja sanoo:

  Työeväänä tai laiskana päivänä.

 51. Marianne sanoo:

  Minun pitäisi syödä 2-3 tunnin välein jotain, tämä olisi juuri oikea makunautinto silloin, kun ei pääse kunnon aterian ääreen kiireessä.

 52. Jenni sanoo:

  Juuri niinä päivinä, kun ei ole jääkaapissa mitään valmista evästä töihin, olisivat nuo oiva apu :)

 53. Marja-Liisa sanoo:

  Töissä lounaaksi.

 54. Pinjuuna sanoo:

  Treenin jälkeen, jollei ole aikaa muuhun.

 55. Johanna V sanoo:

  Ehdottomasti töissä kun ei ehdi tai viitsi lähteä sateessa lounaspaikkaan kävelemään!

 56. Appa sanoo:

  Näin yksineläjänä käytänkin näitä jo ihan korvaamaan aterian kotosalla, tykkään kokata mutten vain ihan itselleni, hieno ja maukas ratkaisu.

 57. Hennajenniina sanoo:

  Meillä sopisi isommalle lapselle ja minulle hyvin lounas ruuaksi, ennen päivä ruokaa tämä voisi pitää nälän pois myös vilkkaalta pojaltani.

 58. Airiina sanoo:

  Minulle hyvä töissä nopeana ruokana syödä.

 59. Petri sanoo:

  Salille menoa ennen voisin kokeilla, siellä tulee hillitön nälkä välillä jos lähtee tyhjin vatsoin heti töitten jälkeen.

 60. Hanna sanoo:

  Saattaisi pelastaa ne omat työaamut, jolloin kaapissa ei ole mitään evästä.

 61. merja hämäläinen sanoo:

  Loistava eväs töihin!

 62. Tanja sanoo:

  Yrittäjän kiireisinä päivinä, kun keikkojen välillä poikkean kotiin. Silloin loppupäivän voisi pelastaa nopeasti valmistuva, maukas ruoka.

 63. Maria M sanoo:

  Liikaa on tilanteita että ei vaan ehdi syömään kunnolla. Töistä kotiin, lasten harrastuksiin, omat opiskelujutut, niin tällainen ratkaisu on todella hyvä. Lisäksi lapsille koulupäivän jälkeen.

 64. Hanna sanoo:

  Kiireisiin arjen hetkiin, kun ei ehdi kokkailla.

 65. Hanna sanoo:

  Lentokoneessa!

 66. Eeva sanoo:

  Töistä tullessa, kun on nälkä mutta ei jaksaisi muuta kuin romahtaa sohvalle.

 67. Tiia sanoo:

  Lounaalle :)

 68. hilkka sanoo:

  Töihin evääksi olisi varmasti hyvä :)

 69. NannaS sanoo:

  Evääksi todella käteviä :)

 70. Hansu sanoo:

  Usein työpäivän jälkeen ehtii käydä vain pikaisesti kääntymässä kotona ennen harrastuksiin menoa. Niihin hetkiin kyseiset tuotteet olisivat ihan täydellisiä. Aikaa ei ole kokata kunnolla eikä kiireessä syöty leipä pidä nälkää toivotulla tavalla.

 71. Jennaoon sanoo:

  Arki on aika kiireistä ja etenkin töissä tulee syötyä lounaaksi jotain hedelmiä kun ei ehdi lähteä hakemaan kaupasta mitään. Työpaikalla nää olis tosi hyviä lounaita, vois ostaa isomman satsin kaappiin kun ei tarvitse pelätä pilaantumista!

 72. Johanna sanoo:

  Kiireisen arjen keskellä, kun ei ehdi ruokaa itse tekemään.

 73. Camilla sanoo:

  Nämä olisivat loistavia juuri töihin! Minulla on välillä niin kiire, etten meinaa keritä lähteä hakemaan lounasta. Joten voisin hyvin aina säilyttää töissä muutamaa purkkia, kun ei tarvitse pelätä pilaantumista.
  :)

 74. Sallikka sanoo:

  Töihin ja laiskojen päivien pelastukseksi :)

Kommentoi