perjantai 27. lokakuu 2017

❆ Fredagsmys ❆

HEISSULIVEI!

Toivottavasti siellä on viikko sujunut mukavasti ja hyvillä mielin lähdette viikonlopun viettoon! :) Täällä ainakin perjantai-iltaa on odotettu; se aikaeroväsymys ei vaan suostu väistymään. Eilen heräsin ekan kerran vasta herätyskelloon, mutta tänäänkin päivä on alkanut 04.40. Liekö siitä johtunut, mutta huh, mikä perjantai meillä oli töissä. Aivan hervotonta menoa. Jälleen kiitos tuolle luottotuotteelleni Kanebo 38 -maskaralle, ettei ihan kokonaan valunut poskille. Vaikka väsynyttä menoa olikin pitkin viikkoa, niin oli kyllä hurjan mukava ja tehokas työviikko. Kuten olen niin monta kertaa todennut, niin mulla on maailman parhaimmat työkaverit. Se on ihan suunnattoman ihana asia!

Hei, perjantaimyyssiruoka juontaa tällä kertaa viime viikon reissulta. Eräänä iltana sightseeing-päivän jäljiltä vedimme hieman happea hotellin aulabaarissa. Vaikka emme kovin nälkäisiä olleetkaan, niin silti teki mieli napostella jotain. Lähetin miehen baaritiskille ja saatesanoiksi annoin ”yllätä mut” :D Hetken päästä baarimikko palasi parmesanranskalaisten ja gin tonicien kanssa. Enpä olisi aiemmin ajatellut, että rapeat ranskikset ja parmesan sopii niin hyvin yhteen. Tuo iso lautanen hujahti parempiin suihin alta aika yksikön.

Tänään oli alunperin tarkoituksenani tehdä samanlainen setti, kunnes bataattiranuhimo iski. Ei ole rapeiden bataattiranskalaisten voittanutta. Tällä kertaa ostin bataattiranskalaiset kaupan pakastealtaasta, mutta eipä nuo niin vaikeita itsekään ole tehdä :) Kun bataattiranskikset tulivat uunista ripsottelin niille sormisuolaa ja raastoin parmesania päälle. Kylkeen valkosipulimajoneesidippiä sekä pinaattiparsakaalisalaattia. Yksinkertaista, mutta ah niin hyvää. Parmesanbataattiranskalaiset tulivat jäädäkseen. Suolaisen ja makean liitto toimii aina!

Viinilasillinen ja sohvalle vatsan viereen köllöttelemään. Odottelemaan. Saan raksun kotiin vasta vähän myöhemmin. Toivottavasti bataattiranskalaiset eivät pahastu pienestä mikrolämmityksestä ;) Viinikin ehtii hienosti ilmaamaan itsensä lasissa tässä odotellessa. Perjantain musiikista vastaa iki-ihana Melissa Horn ♥ Ja ehkä myöhemmin Vain elämää -tähdet!

IHANAA ALKANUTTA VIIKONLOPPUA,

PS. muistakaa siirtää kelloja! Kerrankin sitä toivoisi, että kelloja siirrettäisiin eteenpäin eikä taaksepäin :D


2 Responses to “❆ Fredagsmys ❆”

 1. RvaManteli sanoo:

  Hei,

  Näyttää niin herkulliselta, bataattiparmesanranut menee kokeiluun samantien.

  Minua kiinnostaisi kovasti, millä aineilla saat bistron ja keittiön kaapeista sormenjäljet pois. Meidän keittiöremppa on valmistunut ja tuskailen sormenjälkien kanssa. Kiiltovalkoiset kaapit, musta kivitaso, musta induktiotaso ja rst-liesituuletin ovat sormenjälkiä täynnä. Kivitasoon jää pyyhkimisjäljet pesuaineesta. Rasvatahrat jää kiiltämään induktiotasoon. Tiptop-ihmisen painajainen! Joo, pienet on murheet minulla

  Katselin keittiöesittelykuviasi. Kyllä on tyylikäs keittiö ja samoin bistro. Huomasin, että maustelaatikossa sinulla on jonkinlainen ritilä. Mistä sellaisia löytyy? Entä oletko tyytyväinen piilolaatikoihin? Miten ne toimii, pomppusalpasysteemillä?

  Terv. RvaManteli

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Rva Manteli

   ja kiitos kaunis ♥

   Mattamustassahan näkyy kaikki jäljet. Mutta yllätyin, että saan ne ihan vedellä ja tiskirätillä. Yläkerran keittiön kaapinoviin ja lieteen (sekä rst -liesituulettimeen) käytän ikkunasuihketta. Se toimiii hyvin :) Ja jos induktiotasossa on oikein pahoja rasvatahroja, niin sit laitan Vimiä. Annan vaikuttaa hetken ja sitten poistan.

   Kiitos, ollaan todella tyytyväisiä sekä keittiöön että bistroon. Maustelaatikon ritilä on edellisestä kodista mukaantullut juttu ja se on muistaakseni Puustellilta :) Piilolaatikot ovat ihan älyttömän kätsyt. Ne ovat ihan vedettävissä, ei pomppusalvoilla.

   Kivaa alkavaa viikkoa ♥

Kommentoi