lauantai 21. lokakuu 2017

Travel is the only thing you buy, that makes you richer ♥

HEIPSULUHEI

te ihanat lukijani sekä rakas matkapäiväkirjani! Terkkuja lentokentältä; kotiinpäin ollaan tulossa. Hitaasti, mutta varmasti. Auto piti palauttaa kympiltä ja kone Chicagoon lähtee vasta 14.30. Hengailua, hengailua. Tässä hengailun ohessa ollaan puhuttu reissun kohokohdista. Jollekin meistä se on ollut Disneyland, toiselle NHL-peli. Itselläni niitä kohokohtia on monta. Ei voi laittaa järjestykseen kokemiaan asioita. Voi vain olla nöyrin mielin kiitollinen siitä, että meillä on mahdollisuus matkustella. Näyttää lapsille maailmaa.

Kuten tuossa kerroin niin reissun ehdotonta eliittiä on ollut se, että ollaan saatu olla 24/7 perheen kanssa. Ilman niitä arkisia rutiineja ja työpäiviä. Kokeisiin lukemista ja limittäin meneviä aikatauluja. Silti, tällaisen reissun jälkeen odottaa jo sitä arkeakin. Ihanaa sunnuntai-iltaa ja maanantaiaamua, kun kello herättää töihin 06.00. Aamulenkkiä koiran kanssa ja sitä, kun maanantaina töistä kotiin tullessaan kaatuu jet lagin riivaamana sänkyyn :D

Jos jotain reissun kohokohtia mainitsisin niin ehdottomasti se, että rakas ystäväni Anu lensi alas Kaliforniaan Portlandista miehensä kanssa meitä treffaamaan. Meillä on Anun kanssa piiiitkä historia (klik) ja osaltaan saan ”syyttää” itseäni siitä, että Anu on asunut täällä rapakon takana jo parikymmentä vuotta. Mutta nyt taas treffattiin ja voi sitä onnen päivää. Juttu jatkui siitä, mihin se viimeksi jäi. ”Äiti, se Anu puhuu paljon. Melkein yhtä paljon kuin sä.” Totesi taannoin toinen tytöistämme. Tämä pitää paikkansa. Hiljaista hetkeä ei tullut. Syötiin hyvin (kuten tapanamme on), kippisteltiin ja käytiin NHL-pelissä. Haikein mielin hyvästeltiin.

Vaikkei Mikki Hiiren tapaaminen nyt niin iso asia enää tällä iällä ole, niin silti Disneyland jaksaa ihastuttaa kerta toisena jälkeen. Satumaailma, johon aikuisenakin uppoutuu. Lasten ilon ja riemun todistaminen vierestä on myös erittäin palkitsevaa. Onneksi kuitenkin nuo kullannuppuset osaavat iloita myös niistä arkisista, pienistäkin jutuista.

Hyvin syöminen on reissun kohokohtia, oli kohde sitten mikä tahansa. Tällä kertaa söin kertaheittämällä elämäni parhaimman pihvin (so sorry, lihaton lokakuu, että koit kolauksen). Selanne Steak Tavernaan Laguna beachille olimme varanneet etukäteen pöydän. Mutta emme tienneet, että pääsemme Teemun omaan privaattihuoneeseen. Harmi, että en kehdannut kameran kanssa juurikaan hösäillä tuolla ravintolassa.

Reissun kohokohtia oli myös kruisailu ympäriinsä ja paikallisten kanssa jutteleminen. Pienten kaupunkien esikaupunkialueilla ajelu taloja ihastellen. Tiedän, että me ihmistet arvostamme eri asioita ja niistä ei sovi kiistellä. Me kuitenkin ollaan miehen kanssa painotettu lapsille sitä, että jos yhtään isona meinaa nähdä maailmaa, niin kielten opiskeleminen olisi kannattavaa. Ja se, että uskaltaa avata suunsa, vaikkei välttämättä olisi varma tuleeko kieliopillisesti oikeita lauseita. Oppi on mennyt kyllä hyvin perille, sillä tuo meidän isompi pikkuinen osasi asioida itsenäisesti ja tilata itselleen ruokaa ja juomaa. Ilo oli myös kuulla lasten suunnasta anteeksipyynnöt ja kiitokset niin, että paikallisetkin ymmärtävät.

♥ Travel is the only thing you buy, that makes you richer 

Edelleen allekirjoitan tuon yllä olevan väitteen. Muistatteko, kun kerroin, että materian sijaan olen viime vuodet yrittänyt panostaa henkiseen pääomaan? Matkustelu on pieni osa sitä henkisen pääoman kartuttamista. Kokemuksien kautta oppimista ja sen tajuamista, että elämää on muuallakin kuin Suomessa. Suomessa on hyvä asua, mutta se ei poissulje sitä, etteikö sitä aina välillä edelleen haaveilisi ulkomaille muutosta.

Kiitos, kun olette olleet mukana Marian matkoilla. Toivottavasti olette saaneet jotain irti näistä matkakertomuksista ja hei pahoitteluni Insta storyn järjettömästä tykityksestä. Nuo videot olen tallentanut itselleni muistiin. Ne toimivat eräänlaisena matkapäiväkirjana myös. Juttua olisi jatkunut vielä vaikka kuinka, mutta kentällä on rajallinen ilmainen wifi. Sorry siis jo nyt kirjoitusvirheistä sun muista, jos sellaisia on. Perinteiselle oikoluvulle ei liene aikaa ;) Kommentit otan haltuun myös kotona. Kiitos niistä ihanat 

LAUANTAISUNNUNTAITERKUIN,


6 Responses to “Travel is the only thing you buy, that makes you richer ♥”

 1. Johanna sanoo:

  Hei,

  Ihana matka ollut teillä .
  Odottelen jos teet vielä lisäpostauksia tästä. Toiveena olisi, jos kertoisit ihan käytännön asioita; lennoista, autonvuokrauksesta, hotelleista yms eli missä La:n suunnalla kannattaa ehdottomasti käydä
  Eipä muuta kuin Welcome Home ♥️ ja paluu arkeen. Meillä vasta alkaa syysloma, joten se taitaa tarkoittaa pitkiä aamukahvihetkiä ja muuta haahuilua
  Terveisin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna!

   Ja kiitos, matka oli superihana ja nyt on kiva olla kotona ♥️

   Juu, juuri tuollaista postausta pukkaa tulemaan :)

   Ihanaa syyslomaa sinne ♥️

 2. Emnie sanoo:

  Näyttää olleen mielettömän upea ja onnistunut loma! Olisi kiva saada vinkkejä loman varaamiseen. Mitä kautta varasitte lennot ja kuinka paljon etukäteen? Varasitteko etukäteen vierekkäiset paikat lennoille? Entä hotellien varaus ja auton? Meillä neljä lasta ja ollaan pitkään haaveiltu omatoimilomasta, mutta toistaiseksi menty vain matkatoimistojen valmismatkoilla, koska nuo valmistelut aiheuttaa huolta ja vaivaa. Olisi tosi kiva kuulla näistä enemmän, vaikka postauksen muodossa, jos onnistuu. Ihanaa arjen aloitusta!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Emnie

   ja kiitos, loma oli ihana ♥️

   Ilman muuta teen postauksen, jossa otan huomioon myös matkan valmistelutkin :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 3. Sari sanoo:

  Heippa,
  On niin mukava lukea matkoistasi ja remontista lapsuuden kotiisi. Olen saanut paljon idiksiä ja ehkä joskus pääsen toteuttamaan niitä omassa kodissani. Hiljan leskeksi jääneenä 4 lapsen äitinä toivon, että joskus pystyisin toteuttamaan vastaavaa omille lapsilleni mitä sinä pääset toteuttamaan lapsillesi nyt. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sari

   ja ihan ensinnäkin täyty sanoa, että lämpimät osanottoni ja kaikkea hyvää sinne teille ♥️

   Kiva kuulla, että olet tykännyt jutuistani – toivottavasti ne ovat tuoneet hieman lohtua suruaikaan :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi