sunnuntai 08. lokakuun 2017

Onnellisempi vatsa – onnellisempi minä ♥

HEI HUOMENTA IHANAT!

Hyvinvointihan on ollut se punainen lanka tänä vuonna blogissani. Luonnollisempi hyvinvointi. Se, jonka puitteissa luotiin raamit jo heti alkuvuonna ja jonka eteen on tehty töitä. Niin psyykkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin eteen. Välillä hienosti onnistuen, välillä kompuroiden ja matkaa taas jatkaen. Olemme teidän kanssanne jutelleet niin flunssakauden vinkeistä kuin liikkuvan ihmisen vitamiinitarpeista, matkalla tarvittavista luonnontuotteista ja yleiseen jaksamiseen liittyvistä jutuista. Tänään jutellaan vatsanhyvinvoinnista osana kaupallista yhteistyötä Lifen kanssa. Suuntasin jälleen kerran Lielahden Life myymälään alan ammattilaisen eli Maaritin juttusille.

Onnellinen vatsa, onnellinen minä. Näinhän se menee. Tiesittekö, että jopa joka kymmenes suomalainen kärsii vatsavaivoista? Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee vatsasta ja sen onnellisuudesta. Kuten viimeksi kerroinkin, niin esimerkiksi syysflunssan ehkäisemisessä ja hoidossa vatsan ja suoliston hyvinvoinnin merkitys on suuri.

Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että tulemme vatsani kanssa toimeen ihan hyvin. Joskus vähän liiankin hyvin ja nautin köllötellä sen vieressä 😉 Elämässäni on ollut muutamia ajanjaksoja, kun vatsa on ilmaissut tyytymättömyytensä. Kivistellyt, kovistellut ja esittänyt puhkeamaisillaan olevaa vappupalloa. Yleensä tällaisia tilanteita syntyy stressaavina ajanjaksoina. Vatsa reagoi kipuilemalla. Osin se johtuu siitä, että kun on oikein kiire ja ruuhkavuodet painavat päälle niin unohdan syödä tasaisin väliajoin. Ruokailuvälit venyvät liian pitkiksi ja annoskoot liian suuriksi.

Kierre on valmis; vatsa alkaa kipuilemaan, jolloin ei edes tee mieli syödä. Lifen valikoimista Maarit neuvoi minulle täsmätuotteen liian ison annoskoon jälkeiseen ähkyyn; Great Earth Ergozymen, jossa on monipuolinen sekoitus ruoansulatusentsyymejä. Entsyymien lisäksi se sisältää ruoansulatusta tukevaa suolahappoa sekä maitohappobakteereita. Rakastan syödä illalla ulkona ja usein tulee syötyä liian raskaasti. Tämä täsmätuote saa ruoansulatuksen käyntiin ja olon vähemmän tukalaksi kuin mitä yleensä raskaan ilta-aterian jälkeen.

Liian rasvainen ruoka ja liiallinen kahvinjuonti ovat sellaisia, jotka ovat saaneet vatsani voimaan huonosti viime vuosina. Vaikken ole varsinaisesti närästyksestä kärsinytkään, niin joku tuolla ylävatsassa kuplii töissä iltapäiväkahvin jälkeen tehden olon epämukavaksi. Tähän vaivaan Maarit suositteli Frutin -purutabletteja, jotka rauhoittavat vatsaa hedelmäkuitujen avulla. Kun tabletin pureskelee, se muodostaa syljen kanssa vatsan limakalvoja suojaavan vaahdon, mikä estää muun muassa vatsahappoja nousemasta ylöpäin.

Miten hellin vatsaani? Samalla tavalla kuin itseäni, kokonaisvaltaista hyvinvointiani. Muistatteko, kun ihan ensimmäisessä Lifen Ambassador -postauksessa juttelimme hyvinvoinnin kulmakivistä. Siitä pyhästä kolminaisuudesta eli levosta, ravinnosta ja liikunnasta. Näistä huolehtiminen on tärkeää myös vatsan hyvinvoinnin takia.

♥ UNI ♥

Ainakin itse tarvitsen sen liki kahdeksan tuntia yössä unta. Mikäli sitä en saa, menee seuraava päivä sumussa. Kroppa huutaa polttoainetta eli yleensä kaikkea epäterveellistä syötävää. Herkkuja, jotta jaksaa pysyä hereillä. Ruokia, jotka saavat vatsan huutamaan apua. Väsyneenä ateriarytmini venyy liian pitkäksi ja kuten todettua, se ei ole vatsan hyvinvoinnille hyväksi.

♥ RAVINTO ♥

Kuitupitoinen ruoka on avain oman vatsani hyvinvointiin. Sekä säännölliset ruoka-ajat. Myös ruoan määrään tulee kiinnittää huomiota. Mieluusti syön usein ja vähän kerrallaan. Mutta kuitenkin niin harvoin, että vatsa saa rauhassa sulatella siinä välissä. Voin hyvin kasvisruokavaliolla. Ja oikeastaan kypsentämätön kasvisruoka toimii vatsalleni kaikista parhaiten. Salaatti, josta löytyy vihreää, punaista ja keltaista. Vaikka parsakaali ja kaalit eivät kaikkien vatsalle sovi, niin musta tuntuu että tuo parsakaali on oman vatsani lemppariruokaa 🙂 Jälleen kerran haluan muistuttaa veden juonnista. Riittävästi, mutta ei liikaa. Vatsa kiittää!

♥ LIIKUNTA ♥

Jotta suolisto toimii ja voi hyvin, on ehdottoman tärkeää liikkua. Harrastaa kuntoliikuntaa ja kävellä auton sijaan. Huomaan, että jos istun toimistolla tietokoneen äärellä päivät pitkät, niin vatsa vetää juntturaan. Myös se ilmapalloefekti vatsan seudulla kertoo siitä, että liikunnat ovat jääneet vähänlaiseksi. Niinä iltoina, kun en ole ehtinyt liikkumaan tuntuu välillä siltä, että joku voisi pian onnitella tulevan perheenlisäyksen johdosta. Vatsa ei välttämättä kivistele, mutta ulkomuodollaan hienovaraisesti yrittää vihjata, että muistathan minut.

Edellä mainittujen pienien tekojen ja muutaman täsmätuotevinkin lisäksi suosittelen suuntaamaan Life-myymälään, mikäli vatsan kanssa on ongelmia. Lifen valikoimista löytyy apu monenlaiseen vatsaongelmaan ja Lifen asiantuntijoilta saa varmasti apua myös mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Maitohappobakteerit ovat ehkä tunnetuin vatsan hellimiseen soveltuva luonnontuote. Life Sporebiotic -maitohappobakteerikapselit sisältävät 3 miljardia maitohappobakteeria kapselissa. Tuote on tehty niin, että se sulaa vasta suolistossa, kun osa maitohappobakteerikapseleista saattaa sulaa jo ennen suolistoa. Tuhlaten siis osan jo maitohappobakteereista matkan varrella. Näin ollen niistä ei ole niin paljon hyötyä. Sporebiotic -kapseleiden maitohappobakteerit kolmenkymmenkertaistuvat suolistoon päästyään niin, että loppujen lopuksi niitä on 90 miljardia.

Aika paljon olen luonnontuotteista nyt opiskellut, mutta yksi tuote tuli minulle ihan uutuutena. Nimittäin Puhdas + Boulardii. Se on hiivatyyppinen mikro-organismi. Hyvänlainen hiiva, ns. probioottihiiva, joka ei ole elävässä muodossa. Koska se ei ole bakteeri, niin antibiootit eivät pääse sitä tuhoamaan. Boulardii toimii maitohappobakteerien kasvualustana. Se korjaa limakalvoja ja siitä on todettu olevan apua esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymässä.

Viimeksi flunssakauden vinkkipostauksessa kerroinkin jo hieman Lectinectistä. Se sisältää aktiivisia mustaseljanmarjan lektiinejä ja tukee immuunijärjestelmää sekä ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa. Lectinect nostaa ohutsuolen sietokykyä ja sopii koko suoliston hyvinvointiin tasapainottaen suoliston toimintaa. Se kiinnittyy suolinukkaan ja estää haitallisten aineiden pääsyä suolistoon. Se toimii ikään kuin blokkaajana. Sopii monenlaiseen vaivaan aina ummetuksesta suolistotulehdukseen.

Life täyttää vuosia ja sen kunniaksi Life Synttärit -kampanjaa vietetään 9.-22.10. kaikissa Life-myymälöissä sekä verkkokaupassa. Luvassa on huikeita tarjouksia esimerkiksi Lifen probiooteista ja Aurinko D-vitamiineista (vahvuudeltaan 100 µg tai 50 µg) sekä ihon ja hiusten hyvinvointia  sekä vastustuskykyä tukevista ravintolisistä, joten kannattaa poiketa paikan päällä tai verkkokaupassa katsomassa synttärihulinoita!

Seuraavaksi ajattelin helliä vatsaani pehmeän samettisella aamupuurolla. Tästä on hyvä startata suloinen sunnuntai! ♥

SUNNUNTAITERKUIN,


Kommentoi