keskiviikko 04. lokakuu 2017

Sisustuksen kannalta ongelmallinen tila

MOIKKAMOI IHANAT!

Tämä rymsteerausinnostukseni siirtyi kodista myös työpaikalle. Tänä aamuna aloimme suunnittelemaan tuota meidän neljän naisen avotoimistoamme, josta yhdeltä puuttui työpiste. Iltapäivästä oli toimisto kunnossa. Neljä uutta työpöytää koottuna ja tietokoneet asennettuna. Kyllä nyt kelpaa. Harmi vaan, että loppuviikko kuluu pääosin kotitoimistolla. Pitää kyllä käydä muutama juttu tekemässä töissä ja siinä samalla ihastella uutta toimistoa ;)

Tykkään, että mun on yleensä helppo hahmottaa tila ja sen funktio. Tällä kertaa tuntuu, että olen ihan purjeessa tuon meidän keittiön jatkeena olevan aulan kanssa. Kiitos teille eiliseen postaukseen vinkkejä antaneille♥ Tuossa tilassahan meillä oli lukunurkkaus ja sen jälkeen ruokapöytä. Nyt lukunurkkauksen tuoli on olohuoneessa eikä sitä kärsi sieltä pois siirtää. Ruokapöytä on ruokahuoneessa, joten tuohon ”ongelmatilaan” kannettiin ensihätään esikoisen huoneesta lasinen sivutaso. Sinne pitää ostaa muutama iso korilaatikko alatasolle. Vaikka olen vähän sitä mieltä, että lukunurkkaus on käsitteenä kiva, niin toiminnallisuudeltaan voipi olla, että se sakkaa. Tosin sen viikon ajan, kun meillä oli lukunurkkaus tässä se toimi kyllä loistavasti. Siinä tuli luettua lehtiä monena päivänä.

Kerroinkin, että silloin kun äiti ja iskä asuivat tässä kodissa, niin tuossa oli sellainen Aspen-henkinen ruudullinen nojatuoli. Meillä iskä oli kova lukemaan. Siinä tuolilla on lukenut monen monet kirjat meidän tytöillekin. Paikan historia on siis vahvasti lukunurkkaushenkinen. Sivupöydälle konjakki (lääkkeeksi) ja jalat rahille. Joskus muinoin tuo tila oli erotettu keittiöstä seinällä ja tilassa oli silloin ns. pirttipöytä penkkeineen. Tila on vain 2 metriä leveä ja 2 metriä pitkä, joten mitään isoa pöytäryhmää siihen ei sopisi. Kuitenkin pähkäilemme nyt sitä, että tarvitaanko siihen ns. arkiruokapöytä. Meidän ruokahuonehan tosin on ihan vieressä, tuossa tuijottavan naisen seinän takana :D

Te, keillä on ruokahuone erikseen, niin onko teillä myös sellainen arkiruokapöytä? Sellainen pyöreä vanhanajan pöytä kuulostaisi ihanalle. Tai sitten tuosta tulee löffäys/lukunurkkauspiste. Mutta millainen löhötuoli? Divaani siihen voisi sopia hyvin. Siitä näkisi takkatulenkin. Vai onko vielä jotain muuta uutta vaihtoehtoa, jota en osaa edes ajatella? Elämän jälleen näitä suurimpia ongelmia, eikö? ;)

Nyt hieman siivoten, että miehen on kivempi tulla työreissusta kotiin ♥ 

KESKIVIIKKOTERKUIN,

 


37 Responses to “Sisustuksen kannalta ongelmallinen tila”

 1. Marja sanoo:

  Meillä on ruokailutila erikseen sekä vielä keittiössä ruokailuryhmä, kun siinä on niin näppärä aamupalat ja arkena syödä. Sitten taas juhlavammin katetaan ruokailutilaan. Näkisin tuossakin tilassa pienen ruokapöydän ja siinähän ne seuralaiset voivat rupatella samalla kun kokkailet:)- Marja

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marja,

   kiitos kaunis ♥

   Niin mäkin ehkä näkisin…sellaisen pienen ja siron pöydän :)

 2. Nina sanoo:

  Mä jättäisin tilan tuollaiseksi kuin se nyt on, koska tuo on tosi nättimys! Tauluja lisäisin hiukan kollaasiksi. Mun mielestä ei kaikella tilalla tarvitse olla varsinaista funktiota. Eli jos se on vain välitila sanan varsinaisessa merkityksessä.

  • Nina sanoo:

   …jatkan vielä, kun lähti ajatus laukkaan. Mikset laita sisustuslehtiäsi tuohon alahyllylle? Pyöreä matto on tuossa kiva, mutta täyttäisikö hiukan isompi (pyöreä) matto ”tyhjän” tilan paremmin?

   • Maria Maria sanoo:

    Moikku Nina

    ja kiitsa ♥

    Se on just sellainen välitila! Jos keittiöön päin olisi vielä seinä, niin tila olisi ehkä helpompi sisustaa. Ei siis aina kannata kaadella seiniä, kun avaruutta haluaa :D

    Tiedätkö, ne sisustuslehtipinkat lähti muutossa kierrätykseen. Monasti olen vähän harmitellut sitä, mutta ne olivat vähän riesa, kun niitä oli niin paljon.

    Juu, matto on auttamattoman pieni tuohon tilaan, mutta kun en tiedä minne muuallekaan sen laittaisin ;)

 3. Irma sanoo:

  Pieni ruokapöytä ja neljä tuolia. Pöytä mielellään pyöreä.Anteeksi,mutta taulukollaasi noin pienellä seinällä olisi mielestäni raskas.Löydät varmasti oikean ratkaisun pulmaasi.

  Irma

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Irma

   ja kiitos ♥

   Mitä enemmän asiaa mietin, niin ehkä se on se pieni pyöreä pöytä joka tuohon tilaan sopisi. Voi kun saisi jostain lainaan, niin voisi kokeilla :)

 4. Anna sanoo:

  Pieni 4 hengen pöytä tuoleineen, jossa voi syödä aamupalan ja iltaisin tehdä läksyt? Muistanko ihan väärin, että teidän lapset tuppaa tekemään läksyt ruokapöydän ääressä oman työpöydän sijaan… vai olikohan jonkun muun perheen ”ongelma” :-)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja kiitos kaunis ♥

   Hihii, muistat ihan oikein – lapset levittävät tavaransa ruokapöydälle koulun jälkeen. Nyt on ruokahuoneen pöytä vallattu ja pöytäliina täynnä kummauksesta tullutta putua :D

   Neljän hengen pöytä voisi kyllä toimia!

 5. Johanna sanoo:

  Heips!

  Ennen kuin näin tuon viimeisen kappaleen postauksestasi, niin ajattelin mielessäni, että laittaisin itse siihen pyöreän pöydän tuoleineen ;). En kyllä aamuisin viitsisi lähteä aamupalalle ruokahuoneeseen paitsi viikonloppuisin :)
  Meillä on keittiössä baarijakkarat saarekkeessa ja siinä tulee kyllä aamiaiset nautittua.

  Kiva seurata näitä sinun rymsteerauksiasi, itse kun en ole ollenkaan sellainen, että siirtelen huonekaluja paikasta toiseen. Muistan jo lapsuudestani ystäviäni, jotka vähän väliä vaihtoivat huonekalujen paikkaa ja minä en ;) Vaihtelu siis virkistää…

  Mukavaa loppuviikkoa!

  Terv, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Johanna

   ja kiitos ♥

   Hei, sepäs se onkin että aamuisin on hyvä, että pöytä on lähellä. Tällä hetkellähän mä syön aamupalan olohuoneen sohvalla (siis arkena, kun herään muuta perhettä aiemmin) :D

   Entisessä kodissa tuo saareke baarijakkaroineen oli the place aamupalalle. Ja läksyille.

   Kiitos, mä olen kyllä perinyt rymsteerausgeenit tuplana ;)

   Kiitos ja samaa sinne!

 6. Claudia sanoo:

  Heippa Maria, ehdottomasti 4-hengen pöytä tilaan, jossa tyttöjen mukava tehdä läksyjä ja jutella kanssasi, kun kokkailet. Ystävän/ystävien/vieraiden kanssa seurustelu, kun taas ;) kokkailet. Aamu- ja iltapalat sekä kun ei koko perhe paikalla, niin helppo ja vaivaton kattaa tarjottavat lähelle. Ja tietysti saat mahdollisuuden toiseen mieleiseen pöytään ja tuoleihin, koska kivoja malleja kyllä löytyy. ;) Takaseinän maalaat mustaksi jos päädyt valkoisiin tuoleihin ja pöytään.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Claudia

   ja kiitos sinulle ♥

   Hei tuo takaseinän maalaushan mulla oli vireillä, kun ruokapöytä oli tässä tilassa, mutta en koskaan saanut aikaiseksi. Jos sen maalaisi mustaksi niin valkoinen pöytä ja tuolit natsaisi aikas kivasti. Ja hei, siihen joku kaunis kattovalaisin vielä pöydän päälle :)

 7. Tiia sanoo:

  Joku pieni pöytä. Pyöreä tai 4hengen tavallinen. Pinnatuolit.
  Tutuilla noin, kun ruokailutila niin pieni ns. Aamiaispöytä keittiössä. Kun juhlia tms niin siinä on tarjottavat tarjolla.

  Toinen vaihtoehto puinen kapea vanhanaikainen penkkisohva. Niitä myös uutta tuotantoa kivoja.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiia

   ja kiitos ♥

   Hei, mun pitkäaikainen haave pinnatuoleista voisi käydä nyt toteen! Kiitti vinkistä siis :) Nehän passaisi talon ikäänkin ihan hyvin! Totta tosiaan, tuo pöytä toimisi lisätilana, kun vieraita.

   Penkkisohvakaan ei kuulosta hassummalta, jos se olisi tarpeeksi kapea. Ja hei nyt aloin miettimään penkkisohvaa ja suorakaiteen muotoista pöytää. Voi ei, ei ole helppoa, kun on liikaa vaihtoehtoja :D

 8. Tiina sanoo:

  Mä laittaisin pienen saarekkeen ja siihen baarituolit. Lapset voi tehdä siinä läksyjä, voitte syödä aamupalaa jne. Ja vieraat voi siemailla viiniä kun sä kokkaat. Ja onhan saareke tosi kätevä ruuan tarjoilemiseen.

  Itse haaveilen ihan kunnon saarekkeesta jakkaroineen kaikkineen. Nyt meillä on siis tavallinen saareke, joka on kyllä ihan huippu. Ei tarvii koskaan änkeä ruokia ruokapöytään tarjolle vaan ne saa nätisti katettua saarekkeelle.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tiina

   ja kiitos kaunis ♥

   Saareke olisi kyllä kanssa varteenotettava vaihtoehto. Mutta sen pitäisi alkaa tuosta seinästä eikä ikkunasta, sillä ikkuna tulee sen verran alas :)

   Meillähän oli saareke edellisessä kodissa ja se oli kyllä huippu! Tähän keittiöön sitä ei vain saanut laitettua :P

 9. Johanna sanoo:

  Moi Maria! Sulla on niin ihana blogi – käyn täällä joka päivä, vaikka koskaan en kommentoi. Anteeksi, pitää ryhdistäytyä!

  Mutta siihen asiaan, nyt on pakko kommentoida, kun meillä on myös samantyylinen rintamamiestalo. Olohuone ja ruokatila on aikalailla yhtenäistä tilaa ja keittiö siinä ruokatilan kyljessä mallia kompakti. Ruokatilassa on iso pöytä ja keittiössä on pieni, 100×100 pöytä. Se on aivan mahtava! Siinä nelihenkinen perhe arkiruokailee niin tiiviisti, että pöytään ei muuta mahdu; ei lehtiä, ei leluja eikä muutakaan häiriötekijää. Niinpä pöydän ääressä vaihdetaan päivän kuulumiset ja yön unet. Ollaan siis todella läsnä kokoajan. Ison pöydän ääreen katetaan, kun syödään hienommin. Ja juhlissa pikkupöytä on loistava tarjoilupöytä. Suosittelen!

  Iloista syksynjatkoa ja kiitos ihanasta blogista <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja voi hei kiitos, ihanaa että jätit kommenttia ♥

   Hei, sopiskohan meillekin tuohon neliönmallinen pöytä. Pitääkin piirtää tila paperille ja mallailla :) Se on totta, että ylimääräinen pöytä tulisi kyllä tarpeeseen, varsinkin juhlissa!

   Kiitos ja samoin sinne, ihanaa syksyä!

 10. Oon salaa vähän kateellinen sulle, kun pystyt rymsteeraamaan ja vaihtelemaan huoneiden ja nurkkausten käyttötarkoitusta :) Mä rakastan meidän kotia ihan älyttömän paljon (on siis itse rakennettu oman pohjapiirustuksen perusteella), mutta välillä harmittaa, etten silloin suunnitteluvaiheessa tajunnut jättäa pohjaan enemmän vaihtelun mahdollisuuksia. Ruokailuhuone olisi ihana, mutta ennen kaikkea mä kaipaisin just sitä lukunurkkausta! Meillä on jokaisella neliöllä oma funktionsa ja rymsteeraus on liki mahdotonta. Tai sitten mä en vaan näe niitä mahdollisuuksia, jotka ehkä olisivatkin olemassa. Pitäisikin kutsua sut käymään ja rymsteeraamaan :)

  Hei, pieni mainos lihattoman lokakuun merkeissä: mun blogista löytyy kahden viikon lihaton ruokalista, jos kasvisruokailu kiinnostaa! Ihanaa torstaita ja loppuviikkoa sulle Maria <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Emma
   ja kiva ”nähdä” taas ♥

   Eih, nyt sai lukunurkkaus puolestapuhujan. Ei sekään hassumpi vaihtoehto ole. Mistä mä nyt tiedän, että kumpi tulee enemmän tarpeeseen? Ei ole helppoa ei :D

   Juu, pistä osoite tulemaan, olen jo matkalla ;)

   Hei kiitos, täytyykin mennä tutustumaan ♥

 11. Roomatar sanoo:

  Pyöreä pöytä ja neljä tuolia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Roomatar ♥

   Se voisi olla käytännöllisin ratkaisu! Pöytätilaa, kun ei ole koskaan liikaa :)

 12. Sanna sanoo:

  Minäkin laittaisin kauniin pienen pöydän aamukahvihetkiä varten:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna
   ja kiitos sinullekin avusta ♥

   No se kyllä on varmaan se, mihin päädymme. Tosin näin tuossa alla Heidin kommentin ja mietin, että niin – miksikäs ei? :D Voi kun olisi pieni pyöreä pöytä tuoleineen, jota kokeilla tilaan…

 13. Heidi sanoo:

  Mites se sikarituoli ?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Heidi

   ja hei vitsit, miten sä muistit sen haaveilemani sikarituolin? :) Kiitos muistutuksesta ♥

   Nyt tää mun pähkäilyni sai taas uuden elementin…huh. Sellainen patinoitunut ruskea nahkatuolihan olis aivan ihana :)

 14. Seija sanoo:

  Hei, nyt tuli vielä sellainen puoli-idea tai fiilistely mieleen…sellasesta lounge-tyyppisestä tilasta.. miten olis seinien vierille sohvaa ja keskelle sarjapöytää..siinä olis kiva lukea lehteä, hörppiä kahvia, pelata jotain, ja miksei syödä sormisyötäviää..Kunhan kuvittelen ;) Neljän reilu pöytä pinnatuoleineen taitaisi olla se käytännöllisin..:) terkuin, Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Moro Seija

   ja hei kiitti, tuollainen lounge-tyyppinen ratkaisu olisi huippu! Kiitos vinkistä ♥ Täytyy miettiä, että mistä saisi sellaiset sohvat ja paljonko maksaisi. Sinne sohvien sisäänhän voisi rakentaa säilytystilaa…

   Täytyy funtsailla!

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 15. Siiri sanoo:

  Täälläkin ollaan pienen (pyöreän) ruokapöydän kannalla :) mulla on ihan vaan kerrostalokaksiossanikin kaksi ruokapöytää, olkkari kun on todella iso ja keittiö oma huoneensa. Keittiössä syödään pienessä, tällä hetkellä kahden hengen pöydässä aamupalat ja arkiruuat, usein ihan yksikseen. Olkkarin puolelle isoon pöytään katetaan sitten isommalle porukalle. Myönnettäköln, että silläkin puolella tulee myös syötyä yksin, koska telkkari ;D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Siiri

   ja kiitos pienen pyöreän pöydän kannatuksesta ♥ :)

   Tuo pieni pyöreä pöytä kuulostaa niin hyvältä, tosin Seija tuossa ylhäällä ehdotti lounge-tyyppistä ratkaisua sohvineen ja nyt oon ihan ymmällään, että mitä tekisi. Jos saisi kaikki vaihtoehdot kokeiltua niin olisi hyvä :D

   Hih, telkkari on hyvä syy ;)

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 16. Marjaana sanoo:

  Heippa!
  Laittaisin myös pyöreän pöydän. Osui silmään Jyskistä kaunis valkoinen ja hinta taisi olla 120e.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjaana

   ja kiitos ♥

   Kävin katsomassa Jyskin sivuilla ja siellähän oli tosi kauniita ja budjettiin sopivia pöytiä :)

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 17. Hilla sanoo:

  Ikeasta se kiva pieni pinnasohva mustana, siihen talja ja pehmeitä r
  tyynyjä…seuraksi neljän hengen pöytä ja pinnatuoleja.Tällaisen setin olen nähnyt kahvilassa ja ihana oli.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Hilla

   ja hei, kiitti vinkistä ♥ Mä en ole tuollaiseen pinnasohvaan törmännytkään, pitääkin mennä saman tien guuglettamaan :)

   Kuulostaa näet erittäin hyvältä tämäkin ratkaisu!

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

   • H sanoo:

    No voi että. Se puinen pinnasohva olikin poistunut valikoimasta. Oli koivuinen ja musta. Mutta ehkä se vielä palaa. Ainakin saman sarjan kaappeja on molemmissa väreissä vielä. Oon katsellut sitä sohvaa, mutta kun ei mahdu. Pitäis olla se 400neliöinen vanha pappila tms. :)

    • Maria Maria sanoo:

     Moikka H,

     just eilen käytiin pikaisesti Ikeassa ja huomasin, että pinnasohvaa ei ollut. Höh, mutta löysin yhden pyöreän pöydän :D Ei ostettu tosin vielä.

     Juu, tänne myös sellainen 400 neliön pappila. Ja mielellään jonkun talon mukana tulevan kodinhengetär-siistijän kanssa ;D

     Ihanaa perjantaita <3

Kommentoi