perjantai 29. syyskuu 2017

Fredagsmys @ Marian bistro

HELLUREI JA HYVIN HELLÄT TUNTEET!

Huh, mikä viikko takana! Ihania juttuja ja sitten myös vähän kökömpiä juttuja. Sellaista tunteiden vuoristorataa ollut vähän tämä viikko. Välillä harmittelen sitä, että miksi otan kaikki maailman murheet kantaakseni. Mutta kun kyseessä on lapsiin kohdistuvat kurjimukset, niin sydän itkee. Niiden lasten puolesta, vaikkei ne lapsukaiset edes läheisiä olekaan. Asioilla on kuitenkin taipumus järjestyä parhain päin, näin toivon tässäkin tapauksessa ♥ 

Hei, sitten iloisempi vaihde silmään. Miten sitä onkaan, että perjantai-ilta tuntuu kahta kauniimmalta, kun on ollut päivän pois kotitoimistolla. Perjantait töissätöissä on varsin mukavia, joten tuplahyöty tästäkin työpäivästä. Työvaatteet vaihtuivat kotivaatteisiin ja kynttilät saivat lepattavat liekit hyvin äkkiä työpäivän jälkeen. Isompi pikkuinen on yökyläsynttäreillä ja pikkuisempi halusi pitsaa. Sitä hänelle haettiin. Miehen kanssa herkutellaan (jahka saadaan molemmat koneet kiinni ;) niin helpolla lohifetapiirakalla, että oksat pois.

HELPPO LOHIFETAPIIRAKKA

4 lehtitaikinalevyä sulatettuna
1 pkt kylmäsavulohta
fetaa murusteltuna
sitruunapippuria
persiljaa (tai mieluusti tilliä, mitä meiltä ei löytynyt)
voiteluun kananmunaa

-yhdistä kaksi lehtitaikinalevyä ja kaulitse niitä hieman
-saksi kylmäsavulohi pienemmäksi lehtitaikinalevyjen päälle
-lisää fetamurska, pippuri ja persilja
-yhdistä loput kaksi lehtitaikinalevyä ja nosta lohifetaseoksen päälle
-nosta pohjan ylimääräiset taikinat kannen päälle
-voitele kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä
-paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia

Kellari/mancave on nykyään se paikka, jossa meidän perhe viettää aikaa. Keskikerroksessa käytetään keittiötä ja yläkerrassa käydään nukkumassa. Marian bistro kellarin nurkassa on myös herännyt henkiin. Eilen siellä tehtiin litratolkulla mehustimella mehua, tänään siellä nautitaan perjantai-illan ruoista. Saatiin tällä viikolla baaritiskin päälle tuo lasi ja se toi viimeisen silauksen koko Marian bistroon (tai mikä sen nimi nyt oikein onkaan ;D)!

Nyt pidemmittä puheitta kohti alakertaa, ruokia, viinilasillista, saunaa ja Vain elämäätä :) Tässä kirjoituksen lomassa pienempikin kullanmuru päätti mennä naapuriin ystävälleen yökylään. Ex tempore -laatuaikaa kaksin miehen kanssa. Tulee kyllä tämän viikon jälkeen tarpeeseen 

TUNNELMALLISTA PERJANTAI-ILTAA,


10 Responses to “Fredagsmys @ Marian bistro”

 1. Sanna sanoo:

  Oih,mikä tunnelma!!ja ruoat näyttää tummaa vasten niiiin hyvältä!Mekin ollaan oltu kolme vkonloppua pois kotoa,töissä ja mökillä.Nyt siivottu ja huomenna pihahommia tiedossa.Mukavaa vkonloppua:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei kiitti ♥ Toi tunnelma on kyllä ihan käsittämätön. Vähän pelkäsin, että saanko sitä edes kameran kautta tallennettua, mutta niin vain sain :)

   Hei, pihahommat kuulostaa hyviltä; meillähän toi pihan on ihan auki rempan jäljiltä, joten pihahommiin ei pääse ennen kuin piharemppa on tehty :D

   Suloista sunnuntai-iltaa!

 2. Tarja sanoo:

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Mikä paikka teillä onkaan ”kotoiluun”.

  Ihanalta näyttää ja kuulostaa tuo piirakka! Tekisin heti, jos ei olisi näitä ruokarajoitteisia talo täynnä (yksi ei halua kalaa missään muodoissa, kaksi muuta kyllä syövät kalaa, mutta ei fetaa…) – ei ihan yksin viitsi koko piirakkaa syödä, vaikka tuskin tiukkaa tekisi :D Tai ehkäpä teenkin puolet tuosta, niin voin yksin herkutella ;)

  Rentouttavaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tarja

   ja voi kiitos kaunis ♥ Tuo mancave on kyllä meiän perheen lempparipaikka…ei vaan miehen, niin kuin aluksi uumoiltiin :D

   Voih, kökköjä tuollaiset ruokarajotteiset. Mitäs jos tosiaan tekisit kokonaisen vain itsellesi? ;) Tuonnehan voi sujauttaa sisään vaikka kinkkua ja ananasta tai jauhelihaa. Helposti muunneltavissa!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa!

 3. Tiina sanoo:

  Nam, miten ihana piirakka! Täytyy testata. Olen aivan häkeltynyt kuviesi tunnelmasta. Voisin vaan jäädä niitä tuijottamaan. Niissä on jotain selittämätöntä kauneutta, joka melkeinpä hypnotisoi.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Tiina

   ja kiitos kiitos kiitos, KIITOS ♥ Kuten tuolla yllä kerroin, niin jännitin hirmuisesti, että miten saan tunnelman vangittua kuviin, mutta niin vain onnistuin :) Voi kunpa voisin kutsua teidät kaikki lukijat paikan päälle fiilistelemään tuota kellarikerrosta perjantai-iltana :D

   Ja hei juu, testaa ihmeessä – piirakka on ältsin helppo ja hyvä!

   Ihanaista sunnuntai-iltaa”

 4. Meri sanoo:

  Teillä on kyllä niin ihana paikka kotoiluun <3 Aivan ihana! Ja nämä sinun kuvat ovat todella hienoa, silmä lepää ja blogisi parissa rentoutuu :) Piirakka näyttää hyvältä, menee kokeiluun. Mukavaa lokakuun ensimmäistä viikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Meri

   ja kiitos kaunis ♥

   Ikinä kuuna päivänä ei uskottu, että saadaan tilasta noin ihana. Ollaan kyllä tosi tosi tosi kiitollisia ja onnellisia :) Kukapa olisi uskonut, että vielä vuosi sitten tuossa oli autotalli ja varasto!

   Kiitos, ihana kuulla että täällä rentoutuu – niin minäkin rentoudun teidän juttuja lukiessani :)

   Kivaa sunnuntai-iltaa!

 5. -A- sanoo:

  Tuo piirakkareseptisi on hyvin houkutteleva. Ja ei pelkästään siksi, että rakastan niin fetaa kuin lohtakin, mutta myös siksi, kun jääkaapissa on 2 jättikokoista fetapurkkia… Ihania tunnelmakuvia, sellaista hämyisää, mutta oikein tunnelmallista. Kyllä tuolla kelpaa perjantaiherkkuja (ja muiden päivien…) syödäkin.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa A

   ja kiitos kaunis ♥

   Joko sait fetapurkit käytettyä? :) Mä rakastan fetaa, mutta mun silmäpussit ei oikein tykkää siitä ;D

   Tunnelmallista tiistai-iltaa täältä varsin syksyisestä Suomesta sinne ♥

Kommentoi