tiistai 12. syyskuu 2017

Kielletyt tunteet

MOIKKA IHANAT!

Hei, siinä missä viime viikolla olin työpäivien jälkeen aivan töttöröö ja naatti, riittää tällä viikolla työpäivien jälkeen energiaa vaikka muille jakaa. Eilinen ilta kului rakkaiden ystävien kanssa arkiruokatreffeillä.Väsymystä ei edes huomannut ennen nukkumaan menoa. Tänä iltana energia on kummunnut ehkä tuosta ihanasta valoilmiöstä taivaalla. Sekä siitä, että vietettiin varsin onnistunut myyntikokous maailman parhaiden työkavereiden kanssa tänään.

Väsymys tai se tunne, että ei jaksa on ainakin itselleni ollut, harmi kyllä, tietynlainen tabu. Aiemmin. Nykyään sitä osaa jo myöntää väsymyksensä, onneksi. Pikkuhiljaa sitä on alkanut pääsemään pois ”kiellettyjen tunteiden” tuntemisesta. Sallinut ne tunteet itselleen. Tajuten, että sitä on vain itse itselleen tehnyt hallaa kieltämällä tietyty tunteet. Tai tehnyt niistä kiellettyjä.  Tulevana viikonloppuna matkataan naisporukalla jo perinteeksi muodostuneeseen syyskohteeseen eli Tallinnaan. Kuvat ovat muuten sieltä viime vuoden reissultamme :) Jossain vaiheessa ajattelin (hölmösti), että mikä oikeus mulla on olla kolme yötä pois kotoota hauskanpidossa? Syödä ravintoloissa ja nukkua aamuisin pitkään.

Viettää laatuaikaa ihanien ystävien kanssa ja aloittaa päivä mimosalla, jos siltä tuntuu. Sitten aloin oikeasti pohtimaan, että keneltä se on pois, että pääsen tuulettumaan. Miksi mä koen tietyt tunteet sellaisina, että en voi niitä sallia itselleni? Ollaan juteltu aiemminkin teidän kanssanne siitä tietystä syyllisyydestä ja huonosta omatunnosta, joka varsinkin meillä äideillä nostaa tämän tästä päätään. Ihan kuin tuo maailman rakkain aviomies ja maailman parhain isi ei täällä pärjäisi tyttöjen ja yhden karvaisen kaverin kanssa kolmea yötä. Näin jälkikäteen ajattelen, että olen ajatuksissani tietyllä tapaa aliarvioinutkin toisen kyvyt. Enkä ole edes usein antanut toiselle mahdollisuutta viettää laatuaikaa tyttöjen kanssa. My bad!

Joten nyt aion heivata roskakoriin ne kielletyt tunteet. Tehdä niistä sallittuja. Aion nauttia täysin rinnoin siitä, että kolmeen päivään mun ei tarvitse tehdä ruokaa. Ei tarvitse viedä koiraa ulos. Kuunnella lasten kinastelua tai etsiä kiireessä kouluaamuna kadoksissa olevaa sukkaa. Aion nauttia siitä, että saan kolme päivää jutella vaan aikuisten juttuja ja syödä muiden tekemää ruokaa.

Saan nauttia ihanien ystävien seurasta, meikattavana olosta (kiitos Nanna jo etukäteen :D) ja siitä, että ei välttämättä ole kiire nukkumaan. Jalkahoidosta enkä kuulkaas edes mistään tavan jalkahoidosta, vaan sellaisesta joka nautitaan kuohuviinilasillisen kanssa. Saan vaihtaa vaatteita sen seitsemän kertaa ennen ulos lähtemistä ilman, että kukaan tuhahtelee ;) Saan palata sunnuntaina kotiin maailman rakkaimpien ihmisten luokse akut ladattuna. Elämä on kyllä nyt aika kivasti balanssissa ♥ 

IHANAA TIISTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,

 


7 Responses to “Kielletyt tunteet”

 1. Anna sanoo:

  Ihana postaus <3 Mulla on 1vk5kk tyttö ja toinen lapsi tulossa. Jotenkin sitä ei osaa oikein antaa toiselle siimaa, vaan haluaa pitää ohjat omissa käsissään. Tyttö pärjäisi kyllä pidemmänkin aikaa erossa isästään, mutta jotenkin itse aina kiirehdin kotiin ;) ja se syyllisyys, jos ees jonnekin lähtee. .En oo siis missään bilettämässä

 2. Anna sanoo:

  Tai yöreissuilla vielä käynytkään, vaan tarkoitan ihan parin tunnin käyntejä tai jossain hieronnasda esim käyntiä :D
  Mutta kyllä äiditkin tarvii ja saa välillä hemmotella itseään, ja nautin kyllä kovasti esim jos oon jossain hieronnassa käynyt! <3
  Hyvää Tallinnan reissua ja turha syyllisyys pois! <3
  Mäkin voisin joskus jonku tommosen reissun toteuttaa kun lapset vähän isompia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anna <3

   ja anteeksi, kun vastaamiset vähän laahaa!

   Se on niin tärkeää saada edes hetki omaa aikaa, juurikin esimerkiksi hieronnan tai ihan vaikka vaan maitokauppakäynnin ajan. Muistan kyllä ihan samat tunteet kuin sinulla lasten ollessa pienempiä. Hirmuinen kiire oli aina kotiin :)

   Juu, kyllä sinullekin tällaisia reissuja vielä tulee <3

   Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

 3. -A- sanoo:

  Hyvää keskiviikkoiltaa! Mies, lasten isä ollut aina kova reissaamaam työn puolesta. Työ myös joskus vaatii pitkiä työpäiviä. Joten vastuu lapsista ja kodista on ollut enemmän minulla. Mutta, kun minulla toisinaan on naisteniltoja (ravintolaillallisia), on lohduttavaa ajatella, että se lastenhoito ja vaikkapa ruoanlaitto tulee selkärangasta ja mies pärjää touhuduon kanssa. Olen kyllä sen luontoinen, että helposti yritän neuvoa miestä tai neuvonkin, mutta miehen katse yleensä kertoo kaiken ja osaan sulkea suuni. Odotan kovasti itse, että Suomilomalla kerkiän tavata ystäviä ja tuttuja, se antaa tälle Hausfraulle niin paljon energiaa myös. Tuulettua Suomessa, suomalaisten kaverien kanssa. :) Kaikkea hyvää loppuviikkoon!

  -A-

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan sinne Saksaan :)

   Tiedätkö, me ollaan sitten saman luonteisia…itse kanssa jättäisin suurin piirtein kirjalliset ohjeet, mutta onneksi tajuan ajoissa olla näin tekemättä :D

   Ystävien kanssa tuulettuminen on tärkeää; vastapainoa perhe-elämälle <3

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

 4. Susanna sanoo:

  Mihin meette syömään? Kaipaan taas vinkkejä uusista Tallinnan ravintoloista.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susanna,

   tällä kertaa syötiin lounaat Clayhill’sissä ja Manna La Roosassa. Iltaruoat Tai Bohissa ja Controventossa :) Laitan huomenna postausta ko. ravintoloista!

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi