maanantai 14. elokuu 2017

Jotain vanhaa, jotain uutta – olohuoneessa

HEIPPAHEI!

Ja hurjan ihanaa maanantaita :) Aamulla koiran kanssa lenkillä ollessani tuoksutin sen. Saapuvan syksyn nimittäin. Ihanan raikas ja kuulas tuoksu. Sellainen tuoksu, joka saa ajatukset vaatekomeroa siivoamaan. Siirtämään ne kesähepeneet (jep, just ne, joille on tänä kesänä ollut hirmuisen paljon käyttöä ;D) taaemmas ja ottamaan isot villatakit etualalle. Tosin päivästähän sukeutui varsin lämmin. Oikein mukava sisällä toimistossa istumista ajatellen. Eilen miehen kanssa kiepsautimme olkkarin siihen malliin, jossa se on ollut viimeiset neljä vuotta. Eri kalusteilla tosin. Äidillä oli tämä ihan tismalleen samanlainen järjestys ja täytyy kyllä todeta, että se vaan sopii tuohon olohuoneeseen. Olohuone aukeaa jotenkin nätimmin ja pianon eteen jää hyvää tilaa. Tilaa heittää siihen se jumppamatto aamujumppia varten. Tilaa leikkiä koiran kanssa. Tilaa lasten legoleikeille (kyllä, legot ovat vieläkin pop!). Tilaa parkettien partaveitsille.

Tuo Kate Moss kaipailee rinnalleen kaveria. Eilen siihen mallailimme, tosin ilman Katea, muutamaa grafiikkateosta ja saas nähdä. Itse en ole vielä niihin syttynyt, mutta ehkä ne joku päivä pääsevät seinälle. Lukunurkkauksen tuoli pääsi olkkariin mustan tason viereen. Se toimii tällä hetkellä lähinnä karvaisen kaverin tutkapaikkana. En tiedä mistä johtuu, mutta huh tuo koiruli on alkanut vahtimaan reviiriään; liekö siitä, että meillä on piha täynnä remonttimiehiä tämän tästä ja toinen puolustaa perhettään. Jostain muistan lukeneeni, että tällaista ns. vahtihaukkumista ei saisi kieltää koiralta.

Onneksi sunnuntaisin ei hauku, jos jotain positiivista ;) Sen lisäksi pitää omana reviirinään vielä tuota tien toisella puolella olevaa vanhaa kotia ja haukkuu sinnekin menevät ”tunkeilijat”. Lue: asunnon uudet omistajat. Reppana, kun niin paljon pitää vahtia ♥ 

Nyt on keskikerros melkein valmis. Niin onnellinen olen, että saimme järjestettyä tilaa myös tv-huoneelle. Ja että ruokapöytä sujahti luontevasti paikoilleen. Työhuoneessa on vielä vähän säätämistä. Tällä hetkellä meillä on sekä kotoa töitä tekevän miehen että minun isot tietokoneruudut samalla pöydällä ja ai että tekee silmälle pahaa ;) Usein itse käyn käsittelemässä vain kuvat tuolla isolla näytöllä ja muuten teen työt läppärillä keittiön pöydän äärellä. Jokin ratkaisu tosin tähän kotitoimistosysteemiin pitää saada!

Lauantain juhlista kotiin lähtiessämme sain mukaani neljä ihanaa syyshortensian oksaa veljen vaimolta. Jotenkin ne ovat niin kauniin raikkaita. Liki keväisen värisiä. Alunperin suunnittelimme tekevämme, tai no teettävämme, pihan vasta keväällä, mutta viikonlopun sateiden jälkeen olen sitä mieltä, että piha on pakko saada kuntoon vielä syksyllä. Se on sellaista mutavelliä, että ei muusta väliä. Ja olishan se ihanaa keväällä lumien sulettua nähdä jotain muutakin kuin mutaa. Illalla kumpparit jalkaan ja kohti vadelmapuskia. Suurimpien mutakasojen poisvienti on tehnyt jo pienen upliftin muuten mutaiseen pihaan. Siellä näyttäisi olevan yhdessä puskassa myös mustia viinimarjojakin. Kauneus on katsojan silmissä :)

Toivottavasti siellä on viikko alkanut mukavissa merkeissä 

MAANANTAITERKUIN,


23 Responses to “Jotain vanhaa, jotain uutta – olohuoneessa”

 1. Riina sanoo:

  Hyvältä näyttää! Mistä on tuo Buddha-veistos peräisin? Pitkään olen sitä sisustuksissasi ihaillut ja miettinyt oman, joskin kenties pienemmänkokoisen hankkimista…

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina ja kiitos <3

   Tuo isompi buddhan pää on muistaakseni ostettu Plantagenista muutamia vuosia takaperin. Pikkuinen buddhaveistos sivupöydällä on tuotu ulkomailta :)

   Kivaa keskiviikkoa!

 2. Voih, näyttää kyllä niin kauniilta! Alkusyksystä on aina kiva laittaa kotia kuntoon kesän jälkeen, me ollaan ainakin eletty ihan kaaoksessa koko kesän kun on ollaan oltu niin paljon poissa kotoa ja vielä pari viikkoa sekin jatkuu. Mut joo, ehkä se harmoninen olohuone löytyy kohta sieltä kaikkien muiden kasojen keskeltä :D

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Laura <3

   Sepäs se onkin, että yleensä kesällä koti toimii vain pitstoppina.

   Kyllä se sieltä löytyy se harmoninen olohuone ;D

   Ihanaa keskiviikkoa! <3

 3. Irma sanoo:

  Niin kaunis, kodikas ja kutsuva.Ei paremmin voisi kalustaa. Kyllä äiti tiesi….usko pois!
  Irma

 4. Sari Riekkola sanoo:

  Ompa kyllä hyvä järkkä nyt, aina siinä menee hetki, ennekuin huonekalut löytävät paikkansa. Hauvelillahan onkin oikein soppeli paikka tuossa, meillä kanssa haukutaan ja ilmoitetaan heti, jos pihaan tulee auto.

  Kaunista viikkoa sinne! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sari <3

   Ja just niin, kaikella on aikansa ja paikkansa :)
   Hih, ihana vahtikoira sielläkin!

   Kiitos samoin <3

 5. -kata- sanoo:

  Hei! Kivalta näyttää, tosin en yhtään hahmota, miten piano tuohon sijoittuu. Mutta se johtuu ehkä hahmotuskyvystäni :)

  Ilman muuten vahtihaukkuvaa koiraa saa ja pitää komentaa. Vahtihaukun on tarkoitus ilmoittaa laumalle (+ sen pomoille) asiasta, sen jälkeen asiasta ei ilmoiteta, koska johtaja hoitaa. Kyse siis taas johtajuudesta: jos koiran antaa vain räksyttää, koira katsoo sen ihmisen olevan heikko johtaja. Eli oikea tapa toimia: koira vahtihaukkuu, omistaja kertoo, että jep, nyt riittää ja koira hiljenee.

  Ja muiden kuin tontilla liikkuvien vahtiminen ja haukkuminen kannattaa lopettaa heti, muuten teillä on käsissänne kohta todellinen ongelmaräksyttäjä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kata,
   no hitsi, vastaus katosi taas jonnekin bittiavaruuteen; yritetään uudellen :)

   Kiitos kaunis <3 Neljänneksi vikasta kuvasta hahmottaa parhaiten tuon pianon paikan ;)

   Hei ja kiitos vinkeistä - sä olet ihan pro koirien kanssa! Kaimion kirjat ovat jossain muuttolaatikoissa, mutta pitää kaivaa nekin esille. "Riittää" sana on alkanut haukkumiseen nyt parin päivän aikana tepsimään. Sen jälkeen toinen kyllä murahtelee issekseen hieman :D

   Kivaa keskiviikkoa!

 6. Viivi sanoo:

  Nyt palaset loksahtivat oikeille paikoilleen. Ruokapöytä on oikeassa paikassa ja puunvärisenä sopii paikalleen oikein hyvin. Olohuone on sopivan väljästi ja ilmavasti kalustettu. Täytyy todeta, että tumma nojatuoli tukee värimaailmaa ja yhdistää tummat kaapit sisustukseen. Piano on arvoisallaan paikalla. Oikein kodikasta ja silmä lepää. Tässä kodissa on mukava ottaa syksy vastaan ja sytyllä kynttilöitä pimenevissä illoissa.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Viivi, palaset ovat todellakin nyt paikoillaan <3

   Sanos muuta, syksyisiä iltoja odotellessa ;) Tosin eipä nämä aurinkoisetkaan päivät ole hassumpia!

   Ihanaa keskiviikkoa!

 7. Tiina sanoo:

  Ihanan avara ja rauhallinen sisustus/värimaailma olohuoneessanne nyt. Komppaan, että äitisi oli järjestystä pohtinut ja parhaan tuon huoneen mallille löytänyt ;)
  Teillä on kaunis koti ja söpö koira joka ’vahtii’ sitä. Mukavia kesäisiä päiviä ja toivottavasti lämpimiä tummia iltoja!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Tiina <3

   Juu, nyt tuntuu kuin olisi tullut kotiin -järjestyksenkin suhteen :)

   Sinne myös ihania elokuun päiviä, nautitaan <3

 8. Riikka sanoo:

  Kyllä viikko onkin alkanut mukavissa merkeissä; lämmin ilma ja syysfiilis!
  Mutta täitä löytyi nuorimmaisen päästä…se siitä sitten. Kuuria kehiin ja täikampa laulamaan. Mutta teillähän on jotenkin nyt rennomman oloista, kun on ilmavaa kalustuksen suhteen. Ja ehdottomasti laittaisin grafiikkaa tms. aitoa taidetta teidän seinille! Se kuule kruunaa kaiken, usko pois. Itse en pidä yhtään noista julistetauluista; niistä tulee vähän sellainen teinimäinen fiilis. Ja klassinen lause ”se nyt on mun mielipide”. Mutta teillä on muutenkin niin kivan näköistä, siksi uskallan sanoa suoraan.
  Ihunaa viikkoa sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Riikka

   ja hei noi täit. Meillä tuli just koulusta viesti, että kutosluokkalaisen luokkakaverilta on löytynyt täitä. Yök!

   Kiitos, mäkin tykkään, että on rennompaa nyt! Hih, se on kato tää keski-ikä, niin yrittää printtien ja julistetaulujen avulla olla nuori ;D

   Juu, grafiikat on ihania, mutta ne vaatii silmän tottumista. Ehkä joku päivä!

   Ja hei aina saa sanoa suoraan <3

   Kivaa keskiviikkoa sinne!

 9. Maarit sanoo:

  Teillä on kyllä kaunis koti ja sisustus! Olet ehkä jossain postauksessa jo kertonutkin seinien sävystä, mutta jos saa kysyä vielä uudelleen. Meillä on nimittäin ihan perusvalkoiset seinät ja nyt on alkanut tuntumaan, että jokin tuollainen hieman harmaaseen taittava sävy olisi kivempi. Se toisi ehkä lisää syvyyttä ja sisustusta paremmin esiin.

  Kauniita kesäpäiviä sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Maarit <3

   No vitsit, kun en muista seinän sävyä...äidin kanssa se yhdessä päätettiin nelisen vuotta sitten. Jos en nyt ihan väärin muista niin on NCS S 1500-N , mutta en mene vannomaan :)

   Kiitos ja sinne myös! :)

 10. Kaija sanoo:

  Aivan jäätävän ihana koti. Olet kalustanut niin kauniisti hyvällä maulla.

  Meillä myös cottonpoika, joka muistaa haukahtaa kaikki tulijat ja kesämökillä myös ohikulkijat ;) Täytyyhän kotia vartioida!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Kaija <3

   Hei ihanaa, sielläkin suloinen cotton :) Ei ole päivääkään, ettei tuo ilahduttaisi olemassa olollaan. Näin kotitoimistopäivinä keskittymiskyky vaan herpaantuu, kun toinen tulee tuijottelemaan viereen nappisilmillään :D

   Kivaa keskiviikkoa!

 11. KastehelmiB sanoo:

  Teidän uudessa kodissa on ihanan kotoisan näköistä. Pienen pyörittelyn jälkeen kalusteet usein loksahtavat paikoilleen.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis <3

   Kodikkuus on se, mitä lähdettiin hakemaan ja sitä saatiin :)

   Kivaa keskiviikkoa! <3

 12. MD sanoo:

  Hei!

  Mistä olet löytänyt tuon ison lasipullon? Vastaava on ollut hakusessa jo pidemmän aikaa, mutta en ole ehtinyt sisustusliikkeitä kiertämään eikä muualla ole vielä tullut vastaan tuollaista juuri oikeanlaista. Kokeilen siis josko löytyisi oikotie onneen. :)

  Kiitos avusta jo etukäteen! :)

Kommentoi