sunnuntai 13. elokuu 2017

Sunnuntai on saunapäivä

HEISSULIVEI!

Kiitos hurjan paljon rohkaisevista kommenteistanne tähän selkäkipuun (jep, se tuli takaisin – kiitos eilisten juhlien ja liian pitkään istumisen)  Palaan kommentteihinne tuonnempana. Nyt ajattelin viedä teidät ekaa kertaa visiitille tuonne miehen valtakuntaan, man caveen, jossa sijaitsee saunaosastomme. Koska sunnuntai on meillä perinteisesti saunapäivä. Viimeiset 15 vuotta sauna on ollut yläkerrassa meidän vaatehuoneen tilalla, mutta silloin kun tähän kotiin aikoinaan muutimme, vuonna 1982, niin sauna oli kellarissa. Harmi, kun ei ole kuvia tuosta alkuperäisestä saunasta, mutta voitteko uskoa, että se oli maalattu entisten asukkaiden toimesta? Kyllä, seinät punaisella, lauteet vihreällä ja kaiteet sinisellä. Ihan oikein kunnon maalilla. Sanomattakin selvää, että armas ahteri kaipasi allensa peflettiä. Enemmän kuin koskaan :D Emme ajatelleet vaalia historiaa, vaan teimme saunasta oman näköisemme. Pukuhuoneen kohdalle tuli poreamme ja pientä jumppaa käytiin kantavan seinän kanssa, joka erotti pukuhuoneen suihkutilasta. Sen osittainen purkaminen onneksi onnistui, rautaisten tukipalkkien avulla ja saimme tilaan avaruutta. Aiemmassa kodissa meillä oli kaksi suihkua, joita harvoin käytettiin yhtä aikaa. Sen takia uskalsimme päätyä vain yhteen suihkuun. Tai onhan tuossa tuo katon rajassa oleva lautassuihku ja tavallinen käsisuihku, jos molempien tyttöjen pitää päästä suihkuun samaan aikaan. Alunperin mietimme osittaisen lasiseinän tekemistä saunan ja suihkutilan väliin, mutta jossain vaiheessa ajatus kokolasiseinästä nosti päätään. Ja hetkeäkään emme ole tuote päätöstä katuneet.

Kuten emme myöskään sitä, että lauteet tehtiin leveämmästä laudasta kuin normaalisti. Saunaosastolle kuin koko kellarikerrokseenkin halusimme hämyistä tunnelmaa. Täällä meillä on aika paljon rautaa vedessä, joten jo senkin takia valkoiset laatat ovat aika hankalat suihkutiloissa. Kuparinhohtoista mustaa 10 x 10 laattaa laitoimme lattiaan, sillä toiveemme isommista lattialaatoista ja unidraineista taisi tulla kaatojen suhteen liian myöhään ;) Seinille tiililadonnalla Aitokiven Drizzle Black -keraamista laattaa*. Se on musta, mutta ei liian jyrkkä. Hieman elävä pinta tekee siitä kodikkaan. Suihkun taakse  meille tuli tehostejuova Aitokiven Black QR Mosaic -kivimosaiikkilaatalla*.

Tuota samaa mosaiikkilaattaa on myös kantavassa kattopalkissa. Kivimosaiikki olisi mahdollista käsitellä Kivimestareiden Kiviöljyllä, jolloin mosaiikin sävy tummenee. Ehkä tuo käsittely tehdään vielä jossain välissä :)

Tuntuu, että tuo kellarikerros on vielä niin täynnä remppapölyä, että vaikka olemme moneen kertaan saunaosaston pesseet, niin silti sitä pölyä aina jostain sinne tulee. Jahka saadaan bistrokeittiö valmiiksi tämän kuun lopulla niin sitten helpottaa pölyn kanssa :) Tuo mummulan vanha pöytä pääsi kellarin aulaan. Tuo tummanpuhuvaan kerrokseen ihanasti lämpöä. Huomenna luvassa katsaus uusittuun olkkariin! Mutta nyt on pakko nousta jaloittelemaan ja laittaa iltaruoka uuniin. Ostoslistalla on sellainen sähköinen pöytä. Kotitoimistolle ja töihin. Huomaan, että tuo istuminen ei ole hyvästä. Ja hei, ei kai se ole hyvästä kellekkään :)

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

*-merkityistä tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

 


20 Responses to “Sunnuntai on saunapäivä”

 1. Rida sanoo:

  Oih mikä unelma tuo teidän uusi kylpyosasto, tuollaisen kun saisi meillekin

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Rida <3

   Meillä on kaikissa kodeissamme ollut aina vanhat kylppäritilat + saunat ja nyt kyllä tuntuu niin luksukselta tämä :)

 2. Tessa sanoo:

  Tuo sana rympsteeraus tuo lapsuuden mieleen. Olen kotoisin Satakunnasta. Ei varmaan sikäläinen sana, mutta lapsena sen kuullessaan tiesi, että huojekalut vaihtaa paikkaa, jopa joku muuttaa huoneesta toiseen :). Ruokapöytänne on on varmaan mielissään uudesta paikastaan ja olohuoneen huonekalut löysivät uudet paikat. Toimii. Sisustusintoa uuteen viikkoon.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tessa,

   hih, mä en tiedä mistä toi rymsteeraaminen on mulle tarttunut. Sanana. Toimintona toki äidiltä :D

   Kiitos <3

 3. Sanna sanoo:

  Yksinkertaisesti upea!itse pidän myös tummasta tunnelmasta.Oma saunamme on musta ja ilman lautassuihkua(sadesuihkua) ei kyllä osattaisi enää olla.Se on ollut meillä jo monta vuotta.Samanlainen lasiovikin meillä kylppärissä:)Ihan kymppi teidän saunaosasto!Saisinpa itsekkin tumman kylppärin,mutta kalkkisen veden vuoksi jäänee haaveeksi.ihastuin kympillä tampereen hotelli tornin mustaan kylppäriin,kun kesällä siellä vierailimme.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Sanna

   ja hei kiitos kaunis <3 Tykätään kyllä, että nyt meni nappiin tämän tilan kanssa :)

   Sadesuihku se oikea nimi olikin...mä eilen sitä mietin, että mikä se on :D

   Tornissa on muuten ihanat kylppärit! Mutta hyvältä kuulostaa teilläkin saunaostasto <3

 4. Upea!<3 Olisipa ihana rankan työpäivän päälle vaikka perjantaina lillua ammeessa...Meilläkin on kylppärissä tehty paikka poreammeelle, vaan vielä(kään) ei sellaista ole tullut laitettua, kun ei silloin alunperin. Ehkä joskus, jos remppaamme kylppäriä tulevaisuudessa.:)

  Täytyykin käydä kuromassa blogiaukkoja umpeen, oon ihan pihalla sun selästä ja kaikesta muustakin! Toivottavasti pian helpottaa, selkäkivut on varmasti yksi ikävimpiä kipuja.<3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos ihana Taina <3

   Sanopas muuta - mulla oli yhdessä opiskelukämpässä kylpyamme ja siellä lilluin rusinaksi asti. Toivottavasti nyt ei käy samoin ;D

   Juu, treeniä, lepoa ja lääkettä niin kyllä se siitä :)

   Kiitos <3

 5. Maaruska sanoo:

  Yksinkertaisesti upea! Näkisin sinut sisustussuunnittelijana ihan heittämällä!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos kaunis <3

   Hih, en tiedä olisiko minusta sellaiseksi muiden kodeissa enää, mutta omassa kodissa tykkään nähdä suunnitteluni tulokset ;)

 6. Viivi sanoo:

  Tunnelmallinen ja houkutteleva kylpyosasto. Onnistunut kokonaisuus, joka kestää aikaa. Saunan lasiseinä tosiaan onnistunut valinta.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Viivi <3

   Tunnelmaa ja aikaa kestävää lähdettiin hakemaan ja niin ihanaa, kun sellaista saatiin :)

   Juu, täytyy muistaa vaan pestä tuota lasiseinää!

 7. Anna sanoo:

  Upeat ja tunnelmalliset saunatilat teillä! Itse asun vanhassa kerrostalossa jonka kylppärissä neliöt on käytetty melko tehokkaasti..

  Mutta pitipä kommentoida sähköpöydistä sen verran että ehdottomasti kannattaa sellaiset hankkia niin töihin kuin kotiinkin. Hankimme sähköpöydän Nekalan Martela Outletista, enkä voi kuin suositella! Laadukas pöytä huokealla hinnalla, ja plussaa siitä että se on kierrätetty.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja kiitos <3

   Sehän se vanhoissa kerrostaloissa onkin, että kylppärit tuppaa olemaan vähän ahtaita. Mulla oli yhdessä opiskelukämpässä erikseen wc (johon ei juuri mahtunut edes seisomaan suoraan) ja sitten suihku komerossa :D

   Hei kiitos vinkistä, olinkin unohtanut Martela Outletin. Sieltä ostettiin töihin aikoinaan kalusteita!

 8. Seija sanoo:

  Heissan ! Ihanalta näyttää. Näytin kuvia miehellenikin, kun jossain ajatuksissa väläytetty mökille sähkösaunaa ym. Hän tykkäsi! Olisiko mahdollista saada vielä lisää kuvia tuosta tehostelaatan käytöstä? Se miellyttää silmiäni kovasti.

  Terkuin, Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Heissan heissan Seija

   ja kiitos <3

   Mä voisin kuvata lisää tuota tehosteseinää joku päivä ja tulla laittamaan kuvia tähän postaukseen :)

 9. Laura sanoo:

  Ai vitsi miten ihana tuo saunaosasto!! Me like!<3 Miten muuten olisi, voisitko vilauttaa tyttösten huoneita täällä blogin puolella myös? Olisi kiva saada sisustusvinkkejä tytön huoneeseen! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Laura <3

   Tottahan toki, pikkuisemman huone alkaa olemaan valmis, mutta esikoisen huone on vielä vähän kesken :)

 10. Kristiina sanoo:

  Apua, ihan hirveä saunakateushan tässä iskee! Näyttää aivan upealta ja tunnelmalliselta. Asun ulkomailla ja sauna on tällä hetkellä vain haave, mutta otan sen siltä kannalta, että tässähän ehtii kerätä vaikka mitä saunainspistä siihen kun muuttaa takaisin Suomeen. Tykkään kyllä niin paljon sun sisustustyylistä, tosi siisti ja elegantti, mutta samaan aikaan ennen kaikkea kotoisa. Mitäs sitä enempää voisi toivoa. :)

 11. […] rappuset alas tultuaan on pieni aula, josta on käynti saunaosastolle. Vasemmalle kädelle jää tekninen tila ja huone, joka toimii tällä hetkellä varastona. Jonain […]

Kommentoi