torstai 10. elokuu 2017

Ohikiitävää ♥

HEIPSULIHEI IHANAT!

Tänään piti kertomani nukkumisjuttuja, mutta nyt ei kuulkaa ehdi vetelemään tirsoja, joten palataan niihin myöhemmin :) Aina silloin tällöin, aika usein itse asiassa, sitä tulee ajateltua elämää. Tulee näitä päiviä, kun oikeasti pysähtyy paikoilleen miettimään menneitä. Koiran pissatuslenkin lomassa. Sitä tikulla silmään, jota vanhoja muistelee. Mun mielestä on ihana palata muistoihin. Kuten jälleen kerran, niin tänäkin vuonna koululaisten kesäloma vilahti silmissä. Paljoa ei tehty. Muuta kuin pakattu ja purettu muuttolaatikoita. Mutta siitä huolimatta tuntuu, että kesä oli yksi parhaista. Kuitenkin saatiin ihan järkyn paljon aikaan. Ja hei, kesä ei suinkaan loppunut koulujen alkamiseen.

Samalla kun kertaa mennyttä kesää niin ei voi kuin todeta, että vuosi vuodelta aika hurahtaa ohi nopeammin. Aika on ohikiitävää. Isompi rakkauspakkaus aloitti tänään alakoulun vikan luokan. Justhan se oli, kun tippa linssissä häntä saattelin ekalle luokalle. Toisella pikkuisella on vielä muutama vuosi alakoulua jäljellä. Isompi lähti alakoulun vikalle luokalle tänä aamuna äitinsä farkuissa ja tennareissa. Kohta kirii pituudessa jo ohi. Pienempikin on hurahtanut pituutta kesän aikana ihan huomaamatta.

”Niin ohikiitävää ikävä ja riemu joka hetken värähtää.
Mitä toivot että jää kun pihan poikki kuljet, ja jäljet häviää.”
(Juha Tapio)

Niin, millaisen jäljen sitä jättää vuosien saatossa jälkeensä? Mitä muistoja sitä jättää lapsille lapsuudesta? Tuntuuko lapsista, että lapsuus oli, tuli ja meni? Miten opettaa lapset nauttimaan joka hetkestä, myös kesäloman loppumisesta? Ihan hirmuisen sentimentaalisesti olen tänään asioita ajatellut. Vaikka ilon ja onnen päivähän tämä. Tämäkin.

Täytän tänään 28 vuotta, aika monetta vuotta peräkkäin :) Näin 42-vuotiaana olen onnellinen, että pystyn jälleen kerran toteamaan eläväni elämäni parasta aikaa. Joo, kyllähän sitä tänään silmälasiliikkeessä laseja sovittaessani huomasin, että otsaan on tullut taas muutama juonne lisää, posket ovat ottaneet suunnan kohti Kiinaa ja tyvikasvu on armoton noille platinanvärisille tehostehiuksille. Mutta siitä huolimatta. Tänään oli ensimmäinen aamu noin kuuteen viikkoon, kun sain herätä kivuttomana.Vielä odottelen lääkärin soittoa röntgenin tuloksista, mutta eiköhän sieltä puhtaat paperit tule. Vanha ja raihnainen, sitä tupataan sanomaan vuosien karttuessa. Tänään tunnen oloni pitkästä aikaa virkeäksi ja levänneeksi. Kipu on turruttanut, joten nyt kun sitä ei ole, niin sitä aistii asiat paremmin. 

Myös sen, että ekaa kertaa pitkään aikaan meillä on tyhjä koti. Vaikka kesälomalla jossain vaiheessa mietin, että alkaispa jo koulu (kinastelevat lapset ja kotitoimisto on vähän hankala yhtälö välillä), niin olo on tänään ollut hieman haikea tyhjässä kodissa. Onneksi on tuo karvainen sylivauva, joka pitää seuraa. Koska mies lähtee tänään työreissuun, niin juhlittiin synttäreitäni etukäteen jo eilen. Ensinnä kahviteltiin maailman parhaimpien appivanhempien kanssa ja sitten käytiin illalla vielä syömässä oman perheen kesken. Alkoholittoman arjen sai yhden kuohuviinilasillisen ajaksi unohtaa. Jälkiruoan jälkeen pyyhin suuni lautasliinaan ja totesin, että hups. Söin pienen pallon jäätelöä. Ihan huomaamattani. Ajan karttuessa sitä oppii tietämään ne hetket, kun osaa antaa itselleen löysiä. Meillä oli superihana ilta, vaikka se meni lasten tämän päivän koulupäivää ajatellen vähän liian myöhäiselle. Nukutaan sitten viikonloppuna!

Hei huomasitteko muuten kuvista, että meidän ruokapöytä muutti keittiön viereen? Laitan kuvia uudesta ruokatilasta ja sen myötä uudistuneesta olohuoneesta tulemaan joku päivä. Näin on aika hyvin. Palaset loksahtelevat kohdilleen. Ohikiitävissä hetkissä ♥

ILOISIN TORSTAITERKUIN,


14 Responses to “Ohikiitävää ♥”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Ihanasti kirjoitit, itsekin tänä aamuna siivoillessa täällä kotona, tunsin haikeutta tyhjistä lasten huoneista. Muistelin, kuinka ne vielä hetki sitten täyttyivät lasten leluista ja iloisista nauruista. Nyt molemmat ovat täysi-ikäisiä ja asuvat onneksi vain tunnin ajomatkan päässä, joten jos ikävä kasvaa oikein suureksi, voi nopeasti ajella heitä katsomaan :)

  Lapset ovat lainaa, niin kuin sanotaan, mutta nyt sen on vasta kunnolla sisäistänyt. Ihanaa, kun siellä tytöt vielä kotona, nautihan siitä ja ottakaa kaikki ilo irti yhteisistä ajoista, aika menee liian nopeaan…

  Katoinki instan puolelta, että olit vaihtanut ruokapöydän paikkaa ja hyvältä näytti, kivaa nähä vielä isommastikin.

  Kaikkea hyvää torstaihisi Maria <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sari

   ja kiitos <3

   Sanos muuta, mihin tämä aika menee? Just tuo on mun painajainen, kävellä lasten tyhjiin huoneisiin....:D

   Juu, nautitaan näistä vuosista. Vaikka ne välillä vähän tappelee, niin osaa ne olla kyllä niin kultaisia <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 2. Nina Ekdahl sanoo:

  Onnea Maria!

  “I only drink Champagne when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it
  – unless I’m thirsty.”

  -Lily Bollinger-

  Kuplivan ihanaa syntymäpäivää! ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Ihana Nina,

   kiitos <3

   Ja hei nyt alkoi kielenkantaa kutkuttamaan...onneksi alkoholiton arki ei päde perjantaina :D Lähdetään yhdeksi yöksi mökille ja huomenna takaisin kaupunkiin!

   Kivaa viikonloppua teitillen! <3

 3. Jonna sanoo:

  Samoissa mietteissä saattelin kuopuksen tänään eskariin ja mietin, mihin nää vuodet menevät?!

  Valtavan onnellista, ihanaa ja aurinkoista synttäripäivää sinne toiselle elokuiselle!
  Hip, hip hurraa!!!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna

   ja voih, sielläkin ollaan jo askel lähempänä koulutaivalta pienimmän kanssa <3

   Kiitoskiitoskiitos ja sinne elokuiselle myös onnea <3

 4. Seija sanoo:

  Hei, ihana postaus! Ja paljon onnea syntymäpäivän johdosta !!

  T. Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Seija <3

   Vuodet ne vierii, mutta mieli säilyy virkeänä ;)

   Ihanaa viikonloppua! <3

 5. Kati sanoo:

  Lämpimät synttärionnittelut Maria! Tänään on myös esikoiseni 18 v-synttärit, yhtä aikaa iloinen ja haikea fiilis. Olemme juuri lähdössä koko perhe yhdessä syömään Masuun juhlan kunniaksi.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Kati

   ja kiitos – sinne myös myöhästyneet onnittelut esikoisen 18-v johdosta <3

   Hei mekin oltiin keskiviikkoiltana Masussa juhlistamassa mun synttäreitä etukäteen. Ihana paikka :)

   Kivaa viikonloppua! <3

 6. Irma sanoo:

  ”Huomisen ihminen kuvittelee,mutta sitä ei vielä ole olemassa.Eilinen on totta, mutta sitä ei enää ole. Jää vain tämä päivä.”(lainaus)

  Lämpimät Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!

  Irma

 7. Johanna sanoo:

  Hei,

  samanlaisia mietteitä täälläkin. Kesä hurahti ohi ihan mielettömän nopeasti ja arki alkaa täälläkin ensi maanantaina koulujen alkamisen ohessa.

  Meillä poika aloittaa jo seiskaluokan; olenkin ihmetellyt, että minne hävisi se metrin mittainen taapero, joka ihan äsken tässä oli ;) Niin se aika lentää ja itse ei meinaa perässä pysyä. Mutta hei, nautitaan tästä päivästä! Jokainen päivä olkoon uusi alku.

  Vielä toivotan ihanaa syntymäpäivän iltaa rakkaiden ihmistesi parissa <3

  Terveisin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka :)

   Niin teillä alkaa vasta maanantaina koulut. Oih, muutama lisäpäivää lomaa olisi tullut tarpeen koululaisille, mutta hienosti ovat jaksaneet. Onneksi viikonloppu kolkuttelee ovella :)

   Just näin, jokainen päivä olkoon uusi alku. Ei sitä muutakaan voi kuin ihmetellä, että mihin tämä aika menee <3

   Kiitos ja hei mä toivotan toistamiseen jo hyvää viikonloppua sinnepäin (keittiön säilytyspostauksessa tuli eka kerta) :)

Kommentoi