sunnuntai 06. elokuu 2017

Koko perheen hyvinvointi & arvonta

HUOMENTA IHANAT!

Jatketaan pienen kesätauon jälkeen Life Ambassador -postaussarjaa kaupallisen yhteistyön myötä Lifen kanssa. Hyvinvointi, sehän on tämän vuoden kantava teemani. Kerroin tuossa menneellä viikolla, että kesällä tuli vähän repsahdettua niin liikunnan kuin ravinnonkin suhteen, mutta nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni. Hyvinvointi on niin moniulotteinen käsite, että toisaalta siihen mielestäni liittyy myös lempeys itseään kohtaan. Henkinen puoli. Se, että osaa antaa nämä repsahdukset itselleen anteeksi ja jatkaa matkaa puhtaalta pöydältä.

Alkuvuonna määrittelin hyvinvoinnin tavoitteeni seuraavasti: ”Mitä hyvinvointi tarkoittaa omalla kohdallani? Sitä, että tuntee olonsa energiseksi, jaksaa arjessa ja lisäksi riittää vielä paukkuja pikkuisen ylimääräiseenkin. Sitä, että hymy ylettää päästä varpaisiin, sisältä ulos. Se, että pyhäkolminaisuus on tasapainossa; liikunta, lepo & ravinto.

Olenko ensimmäisen puolen vuoden aika päässyt tähän tavoitteeseeni? Kesäkuussa olisin vastannut vielä kyllä, mutta heinäkuu teki poikkeuksen. Toki muutto aina verottaa ja vie voimia. Paukkuja ei todellakaan ollut mihinkään ylimääräiseen. Mutta nyt kun muutto on kunnialla ohi, on nuo kolme hyvinvoinnin peruspalikkaa laitettava kuntoon. Ei enää myöhäisiä iltakukkumisia ja väsyneitä aamuja. Ei tekosyitä liikkumattomuuteen. Ei sokeripöhöä tai lisäaineilla täyteen umpattuja pikaruokia. Luonnollisesti hyvää herkutellen ja maltilla liikkuen. Itsestään hyvää huolta pitäen.

Luonnollisempiin hyvinvoinnin ratkaisuihin kuuluvat lisäravinteet ovat päivittäin käytössäni. Kiitos tämän yhteistyön tuoman tiedon. Kallisarvoisen tiedon luonnollisemmasta hyvinvoinnista. Jälleen kerran lähdin intoa puhkuen tapaamisestamme Maaritin kanssa. Maaritia voitte käydä konsultoimassa Lielahden Life-myymälässä.  Hän on todellakin alan rautainen ammattilainen.

Palasimme keskustelussa hyvinvoinnin alkulähteille ja siihen, että miten valita runsaasta valikoimasta ne tärkeimmät tuotteet. Tärkeimmät tuotteet koko perheelle. Mitkä ovat ne tärkeimmät lisäravinteet, joiden avulla voida hyvin. Mistä lähteä liikkeelle. Maitohappo, monivitamiini, kalaöljy, d-vitamiini ja magnesium muodostavat jo sellaisen rautaisen kombon, että jos nämä tuotteet löytyvät omasta päivittäisestä käytöstä, niin hyvä niin.

Life Multivitamin -sarjasta löytyy monivitamiinivalmisteita miehille, naisille, nuorille, vanhemmille, paljon liikkuville, kasvissyöjille ja  raskaana oleville. Kevään söin MultiWoman -monivitamiineja, jotka sisältävät 12 eri vitamiinia ja 8 eri kivennäisainetta. Lisänä monivitamiineista löytyy kasviuutteita, joiden luonnolliset tehoaineet tukevat vitamiinien imeytymistä. Juoksukoulun aikaan vaihdoin naisille suunnatun monivitamiinivalmisteen Life MultiSport -monivitamiiniin ja sillä olen nyt jatkanut juoksukoulun jälkeenkin, vaikkei varsinaista hikiliikuntaa ole niinkään tullut harrastettua.

MultiSport -monivitamiini on erityisesti paljon liikkuvalle tarkoitettu monivitamiini, jossa on erityisen suuret annokset kaikkia energia-aineenvaihduntaan osallistuvia B-ryhmän vitamiineja sekä C-vitamiinia, seleeniä ja sinkkiä, jotka paitsi suojaavat soluja hapetusstressiltä, myös edistävät immuunijärjestelmän pysymistä normaalina. Liekö tuon immuunijärjestelmän buustauksen ansiota, mutta muuta perhettä koetellut kesäflunssa ei tällä kertaa minuun iskenyt.

Erityisesti miehet tarvitsevat monivitamiinin, jossa on myös sinkkiä. Sinkki on ehdoton edellytys testosteronin tuotannossa. Life MultiMan -monivitamiini sisältää sinkkiä normaalia testosteronitasoa tukemaan, sekä viinirypäleensiemenuutetta, jonka sisältämät antioksidantit tukevat tervettä mikroverenkiertoa. Kaikissa Lifen monivitamiineissa on käytetty pääasiallisena B-vitamiinien lähteenä luonnollista guavauutetta. Lisäksi niiden mineraaleissa on käytetty hyvin imeytyviä orgaanisia yhdisteitä. Orgaanisten yhdisteiden ansiosta luonnonmukaiseet vitamiinit imeytyvät tehokkaasti.Kyselin Maaritilta vielä hieman tarkemmin, että mitä suosittelisi lapsille lähinnä tulevaa koulutaivalta silmällä pitäen. Sellaista aivojen hemmotteluainetta, että muisti ja keskittymiskyky pelaisivat. Kuulemma lasten ja meidän kaikkien kannattaisi syödä kalaoljyä. Life Omega-3 70% on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva kalaöljy, joka tukee aivojen, sydämen ja verisuonten toimintaa. Onpa sillä kuulemma myös atooppista ihoa parantava vaikutus. Itse olen syönyt tuota Omega 3 -kalaöljyä nyt viime helmikuusta ja tuntuu, että iho ei ole lainkaan niin kuiva kuin aiemmin.

Viiden tärkeän lisäravinteen listalta löytyy myös maitohappobakteerit. Nuo suolistollemme elintärkeät tekijät. Bioteekilta löytyy kahta eri maitohappobakteerivalmistetta; Bioteekin Probiootti Comp koko perheelle ja Bioteekin Probiootti Plus, joka sisältää neljä erilaista bakteerikantaa. Maitohappobakteerit sopivat päivittäiseen käyttöön, mutta ihan ehdottomia ne ainakin ovat ulkomaanmatkojen ja lääkekuurien aikana.

Tänä kesänä, kuten ei kyllä ihan hirmuisesti viime kesinä muutenkaan, ole aurinko meitä hellinyt. Vaikka kesällä auringosta saamamme D-vitamiini riittäisikin, niin silti me suomalaiset tarvitsemme D-vitamiinia myös lisäravinteena. Iho valmistaa D-vitamiinia auringonvalosta ja Suomessa valon määrä on riittävää vain kesällä keskellä päivää. Ruskettuminen viikon etelänmatkalla turvaa D-vitamiinin saannin vain noin kuukaudeksi. D-vitamiini ylläpitää vastustuskykyä sekä edistää lihaskuntoa ja tasapainoa. Aurinko D -vitamiinikapselit sisältävät 50 μg
 d-vitamiiniä öljykapselissa, jonka on todettu olevan erittäin hyvin imeytyvä. Juuri tuon öljykapselin ansiosta. 

Jos kalaöljykapselit edistivät lasten koulumenestystä (tai ainakin auttoivat aivojen toimintaa ;), niin siellä samoilla linjoilla on Nordic Health Boost B12 -suihke. On tutkittu, että B12-vitamiini on D-vitamiinin lisäksi meille suomalaisille se elintärkeä vitamiini. B12-vitamiini edistää muun muassa hermoston ja aivojen normaalia toimintaa sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa. Tuo koko perheelle soveltuva suihke maistuu niin hyvälle, että kerrankin on joku vitamiinivalmiste, jota lapset haluaisivat lisää.

Olen tämän vuoden aikana oppinut paljon luonnontuotteista ja vitamiineista. Muun muassa sen, että elimistömme ei tuota c-vitamiinia. Sen takia olen ottanut c-vitamiinin luonnollisemmassa muodossa Life Vitamin C + Berries lisäravinnekapseleina. C-vitamiineilla on todettu lukuisia vaikutuksia hyvinvointiin. Näin arjen alettua ehkä tärkein itselleni on se, että c-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä. Se myös edistää raudan imeytymistä ja auttaa elimistöä tuottamaan kollageenia luuston, hampaiden ja verisuoniston hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Life Vitamin C + Berries sisältää uutteita neljästä superhedelmästä ja näiden flavonoidit edistävät osaltaan C-vitamiinin imeytymistä. 

Täytyy myöntää, että tuossa heinäkuun muuttotohinoissa jäi lisäravinteetkin harmillisen usein ottamatta. Mutta nyt on senkin suhteen palattu normaalirytmiin. Ihanaa, tervetuloa hyvinvoiva arki! 

KILPAILU: Nyt teilläkin on mahdollisuus voittaa huikea konsultaatio Lifen ammattilaisen kanssa. Sain arvottavakseni 5 konsultaatiota. Konsultaatio kestää noin tunnin ja sen aikana voitte keskutella Lifen osaavan henkilökunnan kanssa kaikista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä jutuista. Saatte yksilöllisiä vinkkejä ja tuotesuosituksia parempaan hyvinvointiin. Konsultaation yhteydessä on mahdollisuus saada -10% erikoisalennus kaikista sillä kerralla ostetuista tuotteista.  Konsultaatio voidaan järjestää missä tahansa Life -myymälässä Suomessa.

Vastaamalla alla olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiosioissa, olette mukana arvonnassa :)

Millaisille lisäravinteille teidän perheessänne olisi tarvetta?

Vastausaikaa on sunnuntaihin 13.8. klo 23.00 asti.

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


41 Responses to “Koko perheen hyvinvointi & arvonta”

 1. Kati sanoo:

  Ainakin d-vitamini ja maitohappobakteerit, ne on jo vakiotuotteita. Mutta olisi erinomaista saada lisätietoa lisäravinteiden kokonaisuudesta.

  • Tanja patala sanoo:

   Kokoperheen vitamiinit kuntoon.
   Yrityäjä-äiti, urheilija-lapsi ja perheen-isä kokonaisvaltaisesti…

 2. Pipa sanoo:

  Olipa herkullisen näköisiä kuvia! Ja Lifen pakkaukset olivat muuttuneet todella kivan näköisiksi! :)

  D-vitamiinia syödään koko perhe läpi vuoden, mutta muut vitamiinit ovat vain epäsäännöllisesti käytössä. Olisi kiinnostavaa tietää minkälainen pillerikokoelma aamuisin pitäisi napsia, jotta saisi kaiken tarvittavan (eikä mitään ylimääräistä). Lisäksi kiinnostaa mitä vitamiineja huonosti syövälle teinille kannattaisi syöttää.

 3. Johanna sanoo:

  Stressin sietoon ja väsymykseen kaipaisin apua. Tulisi todella tarpeeseen tällainen konsultaatio.

 4. Salla sanoo:

  Tarvetta olisi kaikelle koska emme käytä mitään muita kuin d-vitamiinia talviaikaan. :)

  Välillä aina tulee ostettua purkki sitä ja tätä mutta koska ei ole tietoa mitä kaikkea voi ottaa/kannattaa syödä ja kuinka paljon ettei tulee liika-annostusta niin aika suppeaa on käyttö. Tähän olisi ihana saada ammattilaisen konsultointi.

 5. Laura sanoo:

  Meilläkin olisi tarvetta koko perheen vitamiineille ja tuolle kalaöljylle noita koululaisia ajatellen. Maitohappojakin pitäisi syödä kanssa enemmän, ihan meidän kaikkien. On kesän aikana päässyt vähän kuri repsahtamaan. :)

 6. Katya sanoo:

  Vitamiinilisät pitäisi päivittää etenkin lasten osalta!

 7. Katariina sanoo:

  Todella hyvä postaus, pisti taas ajatteleen mitä kaikkea sitä tarvitseekaan arjessa jaksamiseen. Kalaöljyt ja monivitamiinit ovat tuttuja ja perheessämme epäsännöllisen-säännöllisesti käytössä, mutta olisi ihan mahtava saada henk.koht. neuvot juuri meidän perheen tarpeisiin (+40 naiselle ja miehelle sekä urheilevalle teinille ja nuorelle naiselle).

 8. Orvokki sanoo:

  D-vitam ja B12-vitam.käytössä. kovasti olen miettinyt mitkä mùut olisivat hyväksi.
  Tarjolla on niin paljon, että itse on tosiaan vaikea tietää, mitä kannattaisi käyttää.

 9. Anu sanoo:

  Kaikki näistä kuullostivat tarpeellisilta. Ja kun tietää syksyn ja talven pimeyden lähestyvän hurjaa vauhtia niin ehkä ennen kaikkea jotain, joka toisi energiaa arjen pyörittämiseen niin, että jaksaisi jotain muutakin kuin vain käydä töissä ja laittaa ruokaa. Olispa huippua voittaa tällainen konsultaatio!

 10. Seija sanoo:

  Hei, tämä olisi enemmän kuin tarpeen, ihan terveyssyistä, eli toipumiseen ja jaksamiseen!

 11. Sanna P sanoo:

  Mä itse ainakin kaipaisin lisäravinteita atooppisen ihon hyvinvointiin, laihdutuksen tueksi, parempaan jaksamiseen ja nukkumiseen.

 12. Sanna_83 sanoo:

  Konsultaatiolle olisi tarvetta, koska itse imetän kuopusta ja esikoinen on 4v. kova menijä. Vaikka käytössämme on monivitamiinivalmisteita ja kalaöljykapselit niin silti koen, että tarvitsisimme vielä jotakin lisää.

 13. Tiina sanoo:

  Lifen maitohappobakteerit ja sinkki jo käytössä.
  D-vitamiinit talvisin.
  Erittäin tyytyväinen Lielahden myymälän palveluun.

 14. Marja sanoo:

  Meidän perhe tarvitsisi kokonaisvaltaisen konsultaation ihan kaikesta! Edes D-vitamiineja ei meillä kukaan muista ottaa… Näin syksyn ja pimeän ajan lähestyessä kaipaamme varmasti jokainen apua jaksamiseen niin töissä, koulussa kuin harrastuksissakin. Ainiin! Tuota B12-vitaamiinia mulla onkin käytössä! Muistin tueksi hankittu kun tuntuu etten muista nykyisellään mitään.

 15. Marika sanoo:

  Päivittäisessä käytössä ovat d-vitamiini ja omegatabletit. Näillä on menty jo monta vuotta ja hyväksi havaittu.

 16. Hanna sanoo:

  Säännöllisesti käytössä on d-vitamiini ja kalaöljy mutta tulevaa talvea ajatellen ei tekisi pahaa tarkistaa koko setti niin äidiltä kuin lapseltakin. Mielenkiintoinen arvonta!

 17. Leena sanoo:

  Meillä säännöllisessä käytössä D-vitamiini. Kalaöljyä käyttetty ajoittain. Aihe erittäin kiinnostava. Olisi hienoa kuulla, mitä ravinteita urheilevien nuorien tulisi käyttää, jotta saisvat kaiken tarvittavan. Itseään unohtamatta, jotta jaksaa kiireisen arjen.

 18. Wilhelmiina sanoo:

  Perheessämme isoja haasteita hyvinvointiin ja ruokavalioon tuo mieheni allergiat. Myös toisella lapsellamme on pieniä rajoitteita. Mutta tää iskä on hankalin, ei voi syödä kanaa, ei kalaa, ei tuoreita vihanneksia, hedelmiä eikä pähkinöitä. Melkoisella äijäruokavaliolla siis mennään ja usein tehdään useampaa sorttia, että on jokaiselle jotain. Paljon jää varmasti hänellä saamatta vitamiineja ja muita terveyden kannalta tärkeitä aineita. Ja varmasti tekisi meille muillekin hyvää saada asiantuntijan neuvoja, vaikka porkkanaa ahkerasti rouskutellaan :)

 19. Sari sanoo:

  Kyllä ne ovat B12 ja kalaöljy…niillä pääsisi jo loistavaan alkuun. Sinkkiä syön säännöllisesti mutta noita edellä mainittuja satunnaisina kuureina. Joten ryhdistäytymisen paikka!

 20. Elina sanoo:

  Tuollainen konsultaatio olis kyllä mahtava! Maitohappobakteerit ja vitamiinit pitäis päivittää koko perheelle.

 21. OutiH sanoo:

  Moi vitamiinilla ja maitohappobakteereilla olisi käyttöä suuresti.

 22. Helena Nikkarikoski sanoo:

  Tällainen keski ikäinen nainen, tarttis päivitystä miten tulee huolehtia itsestä nyt, keho on muuttumassa niin kovasti…

  Helena

 23. pimassou sanoo:

  Kala-allergian takia Omega3-valmisteille on tarvetta. Lisäksi D-vitamiini ja maitohappobakteerit.

 24. anna s. sanoo:

  D-vitamiini ja omega3 :)

 25. Miina sanoo:

  D-vitamiini meilläkin on käytössä pimeän vuodenajan mutta kaipaisin apua erityisest paljon liikuntaa harrastavien koululaisten vitamiinien kanssa. Välillä ovat ronkeleita ruokapöydässä niin tulee mietittyä että saavatko kaikkia vitamiineja tarpeeksi…Ja itsellehän pärähti 40 vuotta mittariin alkuvuodesta joten varmaan tarttis omatkin lisäravinne-asiat laittaa kuntoon! :)

 26. Sirkkuli sanoo:

  Maitohappobakteereille ja kalaöljylle olisi käyttöä :)

 27. Aila sanoo:

  Kuivalle ja kutiavalle iholle kaipaisi vähän apua, samoin vatsaongelmiin.

 28. Eeva sanoo:

  Kaikki vinkit väsymyksen selättämiseen ovat enemmän kuin tervetulleita!

 29. JennaO sanoo:

  Monivitamiineille ja d-vitamiinille ainakin :)

 30. Mervi sanoo:

  Olen aiemmin kayttanyt kromia, sinkkia seka Omega 3, vaihtelevasti D-vitamiinia. Ian (40+) ja muuttuneiden liikuntaharrastusten myota myota kaipaisin paivitysta ja ohjeita ihon hyvinvointiin ja yleisen energiatason tukemiseen.

 31. Maria M sanoo:

  Olen vannoutunut luontaistuotteiden kannattaja, itse saanut apua parantumattoman sairauden hoidossa. Olisi kuitenkin hyvä päivittää mitä tällä hetkellä olisi tarpeen syödä. Olisi ihan huippupalkinto:-)

 32. NannaS sanoo:

  Väsymykseen olisi kiva saada jotain :)

 33. hilkka sanoo:

  D-vitamiinia, maitohappobakteereja ja magnesiumia :)

 34. Niina sanoo:

  D-vitamiinia koko perhe syö säännöllisesti, mutta muiden vitamiinien ja lisäravinteiden tarve kiinnostaa. Kun ei kuitenkaan haluaisi syödä mitään turhaan ja etenkin lasten kohdalla täytyy miettiä lisäravinteiden/vitamiinien turvallisuutta.

 35. Hanna sanoo:

  Ihon hoitoon kaipaisin vinkkejä itselle ja meidän teinille. Lisäravinne vinkkejä ottaisin myös mielelläni vastaan. D-vitamiinia syödään mutta muita lisäravinteita aina vähän milloin mitäkin.

 36. Hanne sanoo:

  Ihoon vaikuttavat vitamiinit kiinnostavat, kun tuo ruusufinni välillä puskee pintaan.

 37. ingrid sanoo:

  No ihan kaikelle, teineille, vanhoille, ihon hoitoon, keskittymiseen, jalkakramppeihin jne

 38. MiSa sanoo:

  Musta tuntuu, että olen mennyt ”sekaisin” sen kanssa, että mitä oikeasti kannattaa ostaa. Ennen ostin vaan kalanmaksaöljyä, nyt sen pitää olla LAADUKASTA kalanmaksaöljyä eikä mitään härskiintynyttä. Maitohappobakteereista en tiedä montako miljoonaa bakteeria siinä pitää olla, että on kelvollinen tuote? Mikä lisäravinne tarvii jotain toista imeytyäkseen kunnolla? Entäs jos minä hölmö ostankin vain sen toisen ja hyöty jää saamatta?

 39. SannaMi sanoo:

  Maitohappobakteereja tulee käytettyä. Satunnaisesti muita vitamiineja. Omegat kiinnostaisivat.

 40. Ansku sanoo:

  Koko vitamiinikaapissa olisi läpikäytävää, että kaikki tarpeelliset tulisivat käyttöön. Ihonhoitoon ja vatsantoimintaan liittyvät jutut kiinnostaa.

Kommentoi