torstai 03. elokuu 2017

Ruokatila

HEIPSULIHEI!

Toivottavasti teille kuuluu hyvää ♥ Mulla on harvoin niitä päiviä, kun mikään ei kulje. Tänään on yksi sellainen. Koko päivä on hösätty menemään sinne tänne, lääkäriä, apteekkia, töitätöitä ja eräänlaista remppaa. Ja kremppaa. Se selkä, joka alkoi ennen muuttoa vaivaamaan ei ole tykännyt muuttotouhuista sitten yhtään. Venyttelystä veti todella herneet nenään. Tällä viikolla olen herännyt aamuyöstä kipuun, illan lihasrelaksanteista ja kipulääkkeistä huolimatta. Aamuisin on tullut vengottua itsensä ihan ihme asennoissa ylös sängystä. Ärsyttää itseänikin tämä jääräpäisyyteni lääkäriin menon suhteen, mutta olisihan siellä voinut käydä aiemminkin.

Aamulla sain lääkäriltä uudet lääkkeet, kanto- ja nostokiellon lisäksi ja lähetteen lannerangan röntgeniin, johon on lähtö ihan pian. Poissuljetaan murtumat sun muut luissa. Kaaduin aika pahasti talvella hiihtolenkillä ja siitä lähtien tuo selkä on vihoitellut tasaisin väliajoin. Yleensä kyllä vähemmän aikaa kerrallaan. No mutta, nyt on hoitoputki auki ja odotan ihmeparannusta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin jatkuva kipu. Sellainen, jonka terän saa vain vaimenemaan särkylääkkeillä. Iso hatunnosto ja tsemppihali teille, jotka siitä joka päivä kärsitte.

Sairauskertomuksesta päivän aiheeseen; hei, meillä on ruokapöytä. Ihanaa! Ja se sopii tuohon tilaan niin nätisti. Vähän vielä pohdin, että onko nyt liian paljon puupintaa. Että maalaisko kuitenkin pöydän valkoiseksi tai kenties mustaksi. Puupinta on kyllä kaunis, sitä en kiellä, mutta se on nyt siinä rajoilla alkaako menemään vähän liian kotoisaksi tämä sisustus :) Pöytähän on mun vanhempieni vanha. Se on vain ollut tuossa naapureilla lainassa viimeiset neljä vuotta. Arvostan sitä, että se on aivan täyttä puuta. Painaakin sen mukaisesti.

Ruokapöytä on 95 cm x 180 cm, joten sopii kuudelle vallan mainiosti. Tarpeen tullen saa päähän vielä istuinpaikat. Mallailin tuota pöytää myös keittiön jatkeeksi, mutta aivan liian ahtaaksi kävi tila. Ja hei, mikä hienoa niin nyt ruokapöydästä näkyy tv-huoneen telkkari. Pari viikkoa ilman ruokapöytää ja lapset tottuivat syömään sohvalla. Nyt on pieni siitä poisopettelun paikka… Eilen ruokapöydän äärellä sadepäivää fiilistellessäni ja töitä tehdessä huomasin monen eri ihmisen pysähtyvän kadulla katsomaan meille sisään. Iltaisin on kyllä syytä pitää verhot kiinni, sen verran näyteikkunalla ollaan. Ruokapöydän sijainti on muuten mieleeni. Tykkään, että siitä näkee myös takan.

Järkyttävää, kuinka paljon vielä remppapölyä leijuu tuolta kellarista ylös ja ulkoa sisälle. En edes huomannut sitä ennen kuin näin alla olevan kuvan. Tsekatkaa tuo peilin alunen! Huh, jahka remontti on kokonaan valmis, niin on pakko puunata nurkat uudemman kerran.

Pahoitteluni kuvatulvasta, kerrankos sitä ;) Nyt sinne röntgeniin. Palataan ihanat illalla kommenttiboksin puolella!

AURINKOISIN TORSTAITERKUIN,


57 Responses to “Ruokatila”

 1. Hennu sanoo:

  Kurjaa toi kipu :( sitä on vaan niin vaikeaa saada itsensä ajoissa lääkäriin, tiedän tunteen. Toivottavasti tulee selvyyttä kivun syyhyn.

  Kivalta näyttää uusi koti <3

 2. Henna-Maria sanoo:

  Ehdottomasti mustaksi pöytä ❣

  • Maria Maria sanoo:

   Se olisi kyllä ihana, mutta mietin meneekö liian tummaksi :) Täytyy koklata kuvankäsittelyllä <3

 3. Heli sanoo:

  Siis teillä on kyllä niin uskomattoman kodikasta, aina huokailen ihastuksesta näiden sinun kuviesi äärellä!

  Kovasti voimia ja tsemppiä selän kanssa, tiedän tunteen. :( ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Heli <3
   Koti on vielä vaiheessa, mutta silti jo kodikas :)

   Voih, tsemppiä sinnekin selän kanssa <3

 4. Sanna sanoo:

  Tsemppiä selän kanssa!Siis älä missään nimessä maalaa!Tosi kaunis pöytä,puuta ei ole yhtään liikaa.

  • Sanna sanoo:

   Samaa mieltä!Älä maalaa.Kaunis pöytä juuri noin

   • Maria Maria sanoo:

    Kiitos Sannat <3

    Pöytä on niin kovin kaunis noin, mutta vähän riitelee omaan silmääni tuon lattian kanssa :)

    Ja kiitos Sanna nro 1 selkätsempeistä :)

 5. Anne sanoo:

  Pöytä on kyllä kivan värinen,mutta musta toisi varmasti mahtavasti särmää! Itsellä aina pistää silmään jos samassa tilassa on montaa eri puunsävyä, varsinkin isoina pintoina niin kuin nyt tuo lattia ja pöytä. Siksi maalauksen kannalla :)

  • Sanna sanoo:

   Eieieiei:)Musta liian synkkä ja tilakin aika pieni.

   • Anne sanoo:

    Puunsävyinen pöytä ei tilaa suurenna, lähes päinvastoin. Myös valkoinen maali olisi ihana, raikastaisi koko huonetta. Tulee helposti tunkkainen ja hämärä vaikutelma kun kaikki puunsävyt yhdistetään samaan tilaan :(

    • Maria Maria sanoo:

     Heippa Anne ja Sanna,

     mä mietin, että musta voi olla vähän ehkä synkkä, mutta sopisi sävyihin kyllä :)

     Voi näitä elämän vaikeita päätöksiä :D

 6. Sari Riekkola sanoo:

  Hyvältä näyttää, tosin en kyllä osaa sanoa, kumpi ois parempi puunvärinen vai musta pöytä, puunväri tuo kivasti lämpöä ja musta taas tois sitä särmää…

  Toivottavasti kivun syy selviää ja saat helpotusta, voimahaleja täältä <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sari
   ja kiitos – selkä on jo parempi vaikkei syy ole selvinnyt <3

   No siinä se ongelma just onkin, että rakastan tuota puunväristä pöytää JOS se ei olisi muiden puunväristen kanssa samassa tilassa. Mitäs jos vetäisi lattian valkoiseksi? ;D

 7. Riina sanoo:

  Samaa mieltä Annen kanssa pöytäasiassa.

  Voimia selän kanssa! Täällä myös selkäkipuilua, mutta syytän mustikka-aikaa. Soisilla seuduilla on huono laskeutua polvilleen välillä…

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina
   ja just näin! Pöytä on ihana, jos se olisi ainoa puunvärinen huoneessa tai ei riitelisi lattian kanssa :)

   Tsemppiä sinnekin, mä erehdyin poimimaan ruhtinaalliset 3 dl mustikoita viikonloppuna ja auts. Tosin nyt helppaa jo :)

 8. Sari sanoo:

  Olen Henna-Marian ja Annen kanssa mustan linjalla, ehdottomasti! Vaikka monesti alkuperäinen väri on se paras mutta tässä teidän tilassa ja värimaailmassa musta toimisi loistavasti!
  Lähetän paljon voimia kurjaan selkävaivaasi!
  Kauniit ja taitavasti otetut kuvat, jälleen kerran :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sari

   ja tuo musta houkuttelee kovin…ainoa mitä mieti on, että meneekö liian pimeäksi koko huone. Vaikeita päätöksiä :)

   Kiitos ja kiitos <3

 9. Kirsi sanoo:

  Olen viime kesästä lukenut blogiasi ja viihtynyt sen äärellä.Kiitos monista koskettavista kirjoituksista ja Tobyn seikkailuista.

  Taidan olla ainoa, joka pitää pöydästä puunvärisenä.

  Mitä ovat nuo hempeät kukat maljakossa, sillä en tunnista niitä?
  Nautikkaa elokuun hämärtyvistä illoista uudessa kodissanne, joka on kauniisti sisustettu.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Kirsi

   ja hei kiitos – ihana kuulla <3

   Minäkin pidän pöydästä puunvärisenä...se vain vähän riitelee tuon lattian puunvärin kanssa :)

   Nuo kukat ovat Plantagenista, mutta en kuollaksenikaan muista mitä ovat. Yhdistin ne eukalyptukseen ja passaavat kyllä hyvin keskenään :)

   Kiitos <3

 10. Jenni sanoo:

  Pöytä on kaunis puisenakin :) Onko nuo tuolit uudey ja mistä ne on?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Jenni,

   se on superihana, mutta vähän tuppaa riitelemään lattian kanssa <3

   Tuolit ovat reilut kolme vuotta vanhat Vitran DSR:t, Vepsäläiseltä ostettu :)

 11. Eppu sanoo:

  Todella kaunis pöytä! Älä vaan mene maalaamaan sitä miksikään. Jos vielä on täyttä puuta. Kenen valmistama pöytä on? Voisin itselleni ostaa tuollaisen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Eppu

   ja tuo on kyllä kaunis pöytä <3

   Hei, mä katson illalla kotona löytyykö pöydästä leimoja ja jos löytyy niin palaan asiaan :)

 12. Miia sanoo:

  Joo, pöytä valkoiseksi.

 13. K sanoo:

  Älä vaan mustaksi tuota laita, Hieno tuollaisenaan. Jos muutosta haluaa niin kuultovaalea lakka (toisi hieman sävyä pintaan) ja lisää avaruutta tilaan vaaleuden myötä. Mun mielestä musta tuhoaa ton. Yksi vaihtoehto ois laittaa lasilevypäälle (vaikka savunharmaa, jolloin puupinta pysyisi hyvänä ja lasi toisi uutta ilmettä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi K

   ja ihan totta, kuultovaalea (tarpeeksi vaalea) lakka voisi toimia. Pitääkin koklata kuvankäsittelyohjelmassa mikä toimii ja mikä ei :)

   Lasilevylle myös peukku :)

 14. iukku sanoo:

  Pöytä on niin kaunis, älä vaan maalaa. Silmäsi tottuvat varmasti :) Mustassa pöydässä näkyy kaikki pöly, kokemusta löytyy.

  KIvalta näyttää, mä varmaan olisin luopunut TV- huoneesta ja tehnyt siihen tilaan ruokailutilan. En ehkä ihan hahmota kuinka nuo huoneet kulkevat suhteessa toisiinsa. Hyvältä tuokin näyttää ja teidän koti <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Iukku <3

   Pöytä on niin kaunis, mutta vähän riitelee lattian sävyn kanssa.

   Me emme halunneet tähänkään kotiin telkkaria olohuoneeseen. Tuo nykyinen tv-huonehan on ollut aikoinaan vanhemmillani ruokahuoneena :) Katsotaan, kun saadaan mancave valmiiksi, että miten päin näitä rymsteerataan :)

 15. Kaisa L sanoo:

  Hei!

  Hieno pöytä. Minulla taitaa olla sama pöytä . Omani olen jossain vaiheessa maalannut ihan tumman ruskeaksi. Pöytä on kyllä tosi kaunis tuollaisen puun värisenäkin, mutta ehkä tumma pöytäkin sopisi teille hyvin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Kaisa

   ja hei onnea hienosta pöydästä :)

   Tumma olisi ihana, mutta voisi kyllä pimentää pientä olohuonetta entisestään. Mikäli siirrämme ruokatilan tv-huoneeseen, niin sitten tuo pöytä menisi hienosti mustana :)

 16. Tytti sanoo:

  Hei,
  Aivan ihanan näköinen koti teillä! Ja tuo pöytä – se on niiiiin hyvä – ihan nappi tuossa. Se tuo lämpöä ja suorastaan kutsuu syliinsä nauttimaan yhdessäolosta. Mielestäni puisella pinnalla kattaus on kaikista kaunein. Ainakin kannattaa jonkun aikaa ensin maistella miltä pöytä tuollaisena tuntuisi. Minä vaihdoin aikanaan valkoisen pöytämme tammiseen perintöpöytään enkä ole katunut! :) Ps. mun selkävaivani hävisi fyssarin ja sängynvaihdon avulla. Vähän tosin kirpaisi se satsaus mutta kannatti sekin!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tytti

   ja kiitos kaunis <3

   Tuo pöytä on uskomattoman kaunis - se vain vähän riitelee lattian kanssa. Olenkin tässä pohtinut lattian maalamista valkoiseksi :D

   Hei kiitos vinkistä, meillä on tuo mökkisänky iiihanan pehmeä....mutta ihan killeri selälle :)

 17. Linni sanoo:

  Mitkäs nuo ruokapöydän tuolit on? Haussa vähän samanmoiset..:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Linni,

   ne on nelisen vuotta vanhat Vitran DSR:t, Vepsäläiseltä aikoinaan ostettu :) Ihanat ja ajattomat!

 18. Krista sanoo:

  Minusta pöytä on paras noin.Itselläni on samanlainen,puun syyt näkyy ja hieno palkkiliitos.pöytähän on koivua ja suomalaisen huonekalutehtaan tuote.
  Voihan sitä laittaa vaikka vaalean maton pöydän alle jos häiritsee lattia/pöytä,liikaa puuta asia:)Toivottavasti saat selkäsi kuntoon,kun on koirulikin puunattavana.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Krista

   ja kiitos – pöytä on ihana <3

   Mä olen aiemmin ollut "ei missään nimessä mattoa ruokapöydän alle" -ihminen, mutta nyt voisin kokeilla :)

   Kiitos, koirulin puunaus käy kyllä kieltämättä selän päälle :)

 19. Seija sanoo:

  Moi! Selkäkipu on tuttu juttu täälläkin. Itse olen saanut helpotusta fyssarilta kun ensin kävin röntgenissä ja vakavammat jutut poissuljettiin. Toivottavasti saat avun pian!

  Tuo pöytä on kaunis, mutta ymmärrän, mitä tarkoitat. Voisiko eri vaihtoehtoja makustella eri värisillä liinoilla? Niilläkin saisi kivaa vaihtelua?

  Tsemppiä hurjasti! Sulla on nyt paljon meneillään, kyllä se siitä helpottaa. Kivaa syksyn odotusta

  Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Seija

   ja hei onneksi sun selkäsi on parempi! Mä en ole saanut vielä röntgenin tuloksia, joten niitä odotellessa :)

   Kiitos ja hei liinoilla täytyy ilman muuta kokeilla!

   Kyllä se helpottaa, mutta toisaalta rakastan tätä kiirusta…tämä päivä kuluu pitkästä aikaa töissätöissä ja ai että mä nautin <3

 20. piariikka sanoo:

  Voi tuo pöytä tuollaisenaan tuo kodikkuutta ja lämpöä mun mielestä ja sopii tosi hyvin noiden tuolien kanssa. Ei oo liian kliininen meininki. Itse en siis maalaisi vaan näähän on makuasioita

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Piariikka <3

   Tuo pöytähän on ihanan kodikas ja lattia myös. Joka toinen päivä olen sitä mieltä, että rakastan tätä kodikkuutta...joka toinen päivä mietin, että voisi vähän freesata ilmettä. Ei ole helppoa olla nainen :D

 21. Avsa sanoo:

  Onpa vaikea sanoa, miten tuo pöytäasia pitäisi ratkaista. Ehkä testaisin ensimmäisenä pöydän alle valkopohjaista mattoa, jossa on mustia kuvioita.

  Kokeile myös vaihtaa jalkavalaisinten paikkaa keskenään. Nyt kaksi isoa varjostinta tuntuisi olevan turhan lähellä toisiaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Avsa,

   kiitos vinkeistä <3

   Juu, mattoa voisi kyllä kokeilla pöydän alle. Meillä ei ole itsellä tarpeeksi isoa tai yksiväristä, joten täytyy jostain sellainen hakea koesovitukseen :)

 22. Riikka sanoo:

  Jos minulta kysytään, vastaisin että jos poistaisit sen mustan vitriinin mikä kuvissa näkyy. Vitriinin tilalle jotain vaaleaa, ehkä matalaa -näin ollen tuo pöytäkin voi näyttää ihan erilaiselta sen jälkeen. Suotta maalaisit sen. Musta pöytä voi olla aika hallitseva elementti tuossa tilassa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkuli Riikka

   ja kiitos vinkistä <3

   Voi ei, en suostu luopumaan tuosta vitriinistä ;D Se on ensimmäinen asia, joka olkkarissamme pitää olla ja sen mukaan mallautuu huonekalut. Hih, mutta ihan hyvä pointti sinulla! Ehkä joku päivä koklaan sitä :)

 23. Nina sanoo:

  Tsemppiä kipujen kanssa. Tiedän mitä koet, koska itselläni selkäkipujen aiheuttajaksi paljastui useiden vuosien kestäneiden tutkimuksien jälkeen reuma, jota ei olla vieläkään saatu kuriin, kun ei ole sopivaa lääkettä löytynyt.
  Kortisonipiikeistä sain apua reilun vuoden ajan, mutta nyt ne eivät enää tehoa, joten aika tuskaa tämä elo välillä on. Ja, kun ei riitä, että se reuma olisi pelkästään selässä, vaan se on kaikenkaikkiaan kymmenessä nivelessä / nikamassa.

  Mutta palataanpas siihen pöydän väriin… olen samoilla linjoilla muidenkin kanssa, jotta pöytä on hyvä juuri tuon värisenä. Jos se nyt on ihan pakko maalata niin valkoiseksi maalaisin. Teillä on jo niin paljon tummia kalusteita olohuoneessa, jottei menisi liian synkäksi. Mattoa en kuitenkaan pöydän alle laittaisi.

  No teetpähän niin tai näin, niin lopputulos on varmasti upea <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Nina

   ja hei voi kurjuus, tsemppiä sinne reuman kanssa <3 Ensimmäinen kysymys lääkäriltä, kun sai tietää oireeni, oli "Onko suvussa selkärankareumaa?". Täällä odottelen lääkärin soittoa röntgenkuvista. Selkäkipu onneksi hellitti lääkekuurilla hurjan paljon. Pakaraa ja toista nivusta tosin juilii vielä inhasti.

   Kiitos, tää pöytädilemma aiheuttaa mulle harmaita hiuksia :D Kun tietäisi, ettei pilaa pöytää. Ahdistaakin jo ajatus siitä, että joutuisin hiomaan sen takaisin puulle...

 24. Minttu sanoo:

  En kyllä missään tapauksessa menis pöytää maalaamaan, tosi kaunis tuollaisenaan ♡ Vaalea matto alle jossa voisi olla ripaus mustaa saattaisi sopia tuohon. Itse laittaisin kuitenkin ruokapöydän tuohon tv-huoneeseen, olisi täydellinen ruokailuhuone. Ja miksei tv voisi siirtyä olohuoneeseen.. Ihana ihana koti nuinkin ♡

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Minttu

   ja kiitos <3

   En tiedä mikä meissä on, mutta emme halua telkkaria olohuoneeseen :D Ollaan vähän hassuja sen suhteen ;) Mutta just tässä ruokapöydän äärellä istuessani sain päähäni uuden järjestyksen tänne olohuoneesee. Sitä pitää koklata, jahka mies tulee kanssani rymsteeraamaan :)

 25. Maria sanoo:

  Pöytä on kauniin värinen noin, matto sen alla ratkaisisi puupintojen hennon riitasoinnun Tsemppiä kipuun!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Maria

   ja tuota mattoa pitää kokeilla <3

   Kiitos myös tsempeistä - kipu on onneksi jo vähän hellittänyt. Ei tule mietittyäkään sen mahdollista syytä ihan koko aikaa :)

 26. Anne sanoo:

  Minä taas ehdottomasti maalaisin/maalauttaisin pöydän. Pöydän väriä voisi testailla pöytäliinojen avulla, kumpi miellyttää musta vai valkoinen. Olohuone on nyt täynnä huonekaluja, ahtaan näköistä. Itse laittaisin ruokapöydän tv-huoneeseen, tv:n olohuoneeseen ja tv-huoneen sohvan vaikka mancaveen. Niin kummassakin huoneessa olisi mukavan väljää.. mustan vitriiniin voisi laittaa myös ruokahuoneeseen. Tsemppiä kipujen kanssa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anne

   ja kiitos <3

   Ja tuo on ihan totta, tällä hetkellä olkkarissa on liikaa huonekaluja :) Kunhan saadaan mancave valmiiksi, niin asiaan tulee toivottavasti jotain selkeyttä.

   Meillä ei ole ollut telkkaria 10 vuoteen olohuoneessa emmekä sitä sinne nytkään halua. Joten enää jää pohdittavaksi tarvitsemmeko ylipäätään keskikerrokseen telkkaria :D

   Ja juu, jos tv-huone muuttuu ruokahuoneeksi, niin sinne tulee iiiiso musta vitriini päätyseinälle. Neljä laatikkoa kristalleja odottaa purkajaansa ja vitriiniänsä ;)

 27. Pia sanoo:

  Ihanalta ja kodikkaalta näyttää! En maalaisi pöytää, mutta laittaisin maton ruokapöydän alle. Erottaa eri puupinnat toisistaan ja rajaa ruokailutilan. Maltan tuskin odottaa lisää kuvia teiltä, keittiö on tosi kaunis myös.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Pia <3

   Tuota mattoa pitää kokeilla mitä pikimmin. Meillä ei vain taida olla niin suurta mattoa, kuin tila vaatisi. Täytyy käydä jostain sellainen lainaamassa :)

   Kiitos, kuvia on tulossa vielä tällä viikolla lisää - ajattelin viedä teidät saunaosastolle tutustumaan ;)

Kommentoi