keskiviikko 02. elokuu 2017

Aikuisten välikausivaatetuksesta

HEIHEI IHANAT!

Elokuu on se viimeinen kesäkuukausi. Kuukausi, joka sulostuttaa vielä lämpimillä ja aurinkoisilla päivillään. Joka saa pimenevine ja viilenevine iltoineen kaivamaan kuitenkin kaapista päällensä pitkälahkeista ja -hihaista. Muistutuksena saapuvasta syksystä. Kaupallisen yhteistyön myötä Elloksen kanssa pääsin kertomaan teille välikausimuodista ja omasta välikausipukeutumisestani.

Puhukoot säätilastot mitä puhuvat, mutta minun mielestäni kesä on ollut säiden puolesta mekkokesä. Mekon kanssa on kyllä usein joutunut pitämään farkku- tai villatakkia, mutta mekoissa on liehuteltu menemään. Välillä villasukkien kanssa sisätiloissa, mutta aika monena päivänä myös varvassandaalit jalassa. Elokuussa, kun siirrytään henkisesti kohti syksyä, siirrytään myös pukeutumisen suhteen kohti viileämpiä ilmoja. Mekot vaihtuvat villasekotteisiin ja ne kaikista kesäisimmät kukkamekot laskostetaan odottamaan seuraavaa kesää. Vaikka kukat syksyn muodissa ovatkin!

Kesästä en silti vallan halua luopua. Valkoinen farkku on ollut tänä kesänä itselleni jälleen se juttu. Ellos Collectionin Celine-housut ovat päällä aivan mielettömän mukavat! Strechvillä ja vielä korkealla vyötäröllä varustetut. Harmikseni olen onnistunut muuttotohinoissa pudottamaan huomaamatta muutaman kilon, joten olisin voinut tilata numeroa pienemmät housut, jotta ne olisivat olleet hivenen tiukemmat. Kapeat lahkeensuut kääntyvät näin elokuussa vielä kesäisesti muutamalle kerrokselle.

Paljastaen nilkat. Sillä välikausivaatetuksessa nilkat saavat näkyä. Sen lisäksi, että ylitin itseni asukuvien myötä (näitähän ei liiemmin blogissani ole nähty), ylitin itseni tilaamalla korkokengät. Tummanvihreinä. Juurikin muuton yhteydessä kuulin miehen taivastelevan, että kuinka monet mustat korkkarit nainen tarvitsee. No, tänä syksynä on korkokengät muun väriset kuin mustat. Aina haaveilen, että käyttäisin töissä sisäkenkinä korkokenkiä. Ehkä tänä syksynä otan tämän haaveen toteutukseen. Pääsee tuo korkokenkärivistö vaatehuoneesta käyttöön.

Nora-avokkaat ovat mokkaa ja niissä on pehmeä nahkavuori. 8 cm korko on juuri omiaan tällaiselle tennari-ihmiselle, joka haluaa opetella korkokenkien käyttäjäksi. Takaraivossa siintää äitini puheet sanfransiscolaisista naisista ja heidän kauniista jaloistaan. Kipittävät kuulemma menemään ylä- ja alamäkiä korkokengissään :)

Off shoulder -puseroita ei voi olla koskaan liikaa. Henkareissani roikkuu toinen toistensalaisia kopioita vaaleansinisenä, joten tätä välikausiasua ryhdittämään valitsin raidat. Ivy-puseroa voi käyttää olkapäät paljastavana versiona tai sitten nostaa pääntien olkapäille. Viileisiin päiviin olkapäät paljastavan paidan kanssa kannattaa ottaa mukaan neuletakki. Ikinä kun ei tiedä elokuun keleistä, millaiseksi ne päivän mittaan muuttuvat. Elloksen Consciuous Choice -valikoimiin kuuluva Carin-neuletakki on ihanan miellyttävää viskoosia/puuvillaa.

Asu kruunaantuu Ellos Collectionin hopeanvärisellä Rannekorulla sekä Marlin Hoop -korvakoruilla.

Loppukesän välikausivaatetuksessa näkyy tänä vuonna kukkia, farkkua, röyhelöitä ja pastellisävyjä. Kuulostaa ihanan naiselliselta eikö? Perinteisen collegepaidan sijaan elokuussa pukeudun astetta fiinimpään collegepaitaan. Ellos Collectionin roosanvärinen Alice-collegepaita on mukavan ohutta collegekangasta ja nuo kauniit solmittavat nauhat hihansuissa toimivat ihastuttavina detaljeina. Tänne alle valkoinen kauluspaita, niin asusta saa vielä vähän muodollisemman.

Roosa toimii loistavasti valkoisten farkkujen kanssa, mutta syvyyttä asuun saat denim-sinisillä farkuilla. Nanna Cropped -farkut ovat ensimmäiset cropped-malliset farkut vaatekaapissani. Yleensä kun sieltä löytyy piukkoja, vartalonmyötäisiä farkkuja tai sitten ääripäitä eli löysiä boyfriend-farkkuja. Mallaillin ja mallailin näitä enkä osannut päättä onko ne minua vai ei. Mutta siinä mallailun ohessa tulin tulokseen, että ovat mukavat päällä. Menevät hienosti valkoisten tennareiden kanssa. Mukavuutta tuo korkea vyötärö ja särmää muuten naiselliseen asuun nuo kulutetut yksityiskohdat.

Tänä päivänä tulee tehtyä melkein kaikki vaateostokset netistä. Tykkään Elloksen verkkosivujen kattavasta valikoimasta; muodin lisäksi nettikaupasta löytyy tuotteita aina kauneuteen, sisustamiseen ja elektroniikkaan liittyen. Viime vuosina on tullut enemmän selailtua tuota sisustuspuolta, mutta yllätyin erittäin positiivisesti vaatevalikoimankin suhteen. Elloksen omien tuotemerkkien lisäksi löytyy iso valikoima muita lempivaatemerkkejäni. Tilauksen teko on helppoa ja mikä tärkeintä, toimitus erittäin nopea ja luotettava.

Miten teillä näkyy kesän vaihdos syksyyn vaatekaapissanne? Jos rehellisiä ollaan, niin olen aina keskittynyt vain lasten välikausivaatetukseen. En ole ajatellutkaan, että onhan meillä aikuisillakin tarvetta välikausipukeutumiselle. Usein teemme sen kyllä tiedostamatta. Lisää inspiraatiota välikausimuotiin löydätte Ellos Transition Collection -välikausivaatevalikoimasta, joka hivelee ainakin allekirjoittaneen silmää. Muutama kukkapaita sieltä vielä huutelee nimeäni :)

IHANAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

 


6 Responses to “Aikuisten välikausivaatetuksesta”

 1. sanna sanoo:

  Onpa ihania asuja! Tuo roosa college solmittavine hihoineen on tosi kiva. Mullakin on aina suunnitelmissa käyttää töissä sisäkenkinä korkkareita, mutta niin ne vain aina tennarit jalkaan eksyy. Mutta tuollaisia mokkaisia korkkareita olen itse asiassa pohtinutkin pitkään, täytyy tsekata Elloksen valikoima vaatteiden ja kenkien osalta.

  Muutenkin tosi kiva nähdä verkkokaupan vaatteet ns. tavallisen ihmisen päällä. Näin näistä vaatteista saa niin paljon paremman kuvan, kuin pelkistä kollaasikuvista tai luisevien mallien päällä esiteltynä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna!

   Kiitos :) Mäkin tykkään aina katsoa vaatteita muidenkin ns. supermallien päällä :D

   Hei, tänä syksynä tsempataan niitten korkkareiden kanssa…kerta viikkoon korkkaripäivä töissä?

   Kivaa keskiviikkoa <3

 2. Ella sanoo:

  Kivat asut. Pitää vaan kertoa, että mulla tulee tuosta välikausivaate-sanasta aina vaan lasten ulkovaatteet mieleen. Otsikon nähtyäni eka ajatus olikin, että esittelet jotain omia uusia ulkovaatteitasi :) Kivempi toki näitä katsoa kun niitä oikeita vk-ulkovaatteita.

  Ellokselta olen välillä tilannut, kun siellä on jotain alekamppiksia.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Ella!

   No näinhän se minullakin aluksi tuli, mutta jutun idea oli just se, että välikausivaatteet voivat tarkoittaa muutakin kuin niitä kurahaalareita ja muita ulkovaatteita, joiksi itse ainakin tuon sanan olen aiemmin mieltänyt :)

   Hih, katsotaan josko tänne joskus ulkovaatteitakin pukkaisi ;)

   Kivaa pian alkavaa viikonloppua <3

 3. MaaritN sanoo:

  Hei Maria. Miten luonnehtisit rosan collegen kokoa? Onko malli kapeaa vai väljää? Nettikaupassa näyttää olevan koot 38/40 ja 42/44. Itse kun arvelen olevani kokoa m 40/42. Ehkä lähempänä 40, mutta tuo 38 hiukan hämää. Olisikohan 38/40 liian pieni.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Maarit!
   Mielestäni on väljä malli. Mulla kuvissa koko 38/40 ja normaalisti käytän 38 (tai m) yläosia, joissain merkeissä myös kokoa 40 :)

   En usko, että on liian pieni!

   Kivaa tiistai-iltaa <3

Kommentoi