lauantai 29. heinäkuu 2017

Kesän makoisin & helpoin mustikkapiirakka

SE OMMORO!

Tamperelaisittain, nääs :) Hei, niin paljon jäi tuo eilinen grillipizzatouhu päälle, että meillä tosiaan ne hampurilaiset korvattiin tänään grillipizzalla. Alunperin meinasin paistaa myös tuon mustikkapiirakankin grillissä, mutta koska kaasupullo enteilee loppuaan, niin paistoin piirakan uunissa. Siinä, missä parhaimpina vuosina ollaan poimittu mökin pihapiiristä reilut 20 litraa mustikoita vaihtunee tänä vuonna reiluun viiteen litraan. Ensinnäkin mustikoita ei tule niin paljon kuin aiempina vuosina ja toiseksi meillä seikkailee täällä tontilla tuollainen valkoinen karvainen otus, joka syö mustikoita mielellään. Suloinen näky varvikossa, kun kieli pitkällä marjastaa mustikoita 

Tänään tuli leivottua kesän ensimmäinen mustikkapiirakka. Puolet mustikoista otin pakkasesta ja loput lähiruokana tuosta terassin kupeesta. Olen tainnut joskus aiemminkin jakaa tämän maailman helpoimman piirakkareseptin, joka taipuu niin mustikka- kuin omenapiirakkaankin, mutta koska se on niin hyvä, niin laitetaan uudelleen tulemaan. Joskus, jos on aikaa, valmistan pohjan alusta asti itse. Nyt mentiin kyllä kaupan valmiilla muropohjalla. Ei ole väärin mennä välillä siitä, mistä aita on matalin. Varsinkaan näin aurinkoisena lauantaina ;)

MAKOISA MUSTIKKAPIIRAKKA

1 muropohja

Täyte
mustikoita
1 dl sokeria
1 muna
1 kermaviilipurkki
2 tl kanelia

-painele sulanut muropohja vuoan pohjalle ja reunoille
-ripsottele mustikoita pohjan päälle niin, että pohja on kauttaaltaaan peittynyt
-sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle
-paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia
-anna jäähtyä hyvin

Kupillinen kahvia ja pala mustikkapiirakkaa. Fjällbackan murhamysteeriä ja leppoisan lauantai-illan fiilistelyä. Myöhemmin taidetaan mennä kokeilemaan kuhaonneamme; meillähän on kolme kiinni ollutta kuhaa päässyt irti ja jotenkin on jäänyt noista hampaankoloon. Kyllä me vielä se kuha sieltä saadaan. Ettei tarvitse huomisen kalasopan takia kurvata kaupan pakastealtaan kautta ;)

Huomenna on muuten luvassa blogihistorian varmastikin pisin postaus. Toivepostaus valokuvauksesta. Konkreettisia vinkkejä ja neuvoja tunnelmalliseen valokuvaukseen. Siinä missä Tony Hawkin motto on ”Skate or die” on allekirjoittaneen motto ”Shoot or die” ;) Niin koukussa tuohon valokuvaustouhuun 

IHANAA LAUANTAI-ILTAA,

PS. mun lempikasvini kanerva alkaa olemaan pian kukassa. Joka vuosi havahdun siihen, että syksy lähestyy, kun kanervat alkavat kukkimaan.

 


2 Responses to “Kesän makoisin & helpoin mustikkapiirakka”

 1. Moikka Maria,

  Pitkästä aikaa! Mulla ei ole tähän postaukseen liittyvää asiaa, vaikka mielettömän herkulliselta näyttääkin. Törmäsin sinun aiempaan postaukseen, siis vuosia sitten kirjoitettuun lattiapohdintaan. Tähän http://atmarias.indiedays.com/2013/05/18/lauantaiset-lattiapohdinnat-mita-laitetaan/

  Tuliko teidän valittua silloin korkkilattia? Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia, sillä meillä on lattiavalinta edessä. Olin jo ihan 100%:n varma, että meille tulee saarniparketti, mutta useiden pelottelujen jälkeen aloin tutkailla muitakin vaihtoehtoja. :)

  Terkuin,

  Katriina (Hetkiä -blogista)

  • Maria Maria sanoo:

   No moikka Katriina

   ja hei, miten mulla on mennyt sun uusi blogi ihan ohi?
   Täytyy käydä ajan kanssa tutustumassa :)

   Juu, tuohon lattiaan päädyttiin ja se oli ihana! Lämmin jalalle ja hyvännäköinen. Itse asiassa täällä uuden kodin yläkerrassa meillä on melkein samanmoista.

   Ihania suunnitteluja sinne ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi