perjantai 28. heinäkuu 2017

Fredagsmys

MOIKKAMOI!

Pitkästä aikaa perjantaimyyssejä. Koska alkanut arki. Lomallahan jokainen päivä on vähän kuin perjantai tai lauantai, mutta nyt kun ollaan taas viikon päivät totuteltu työn tekoon (minä, mies vielä lomaillut), niin perjantai-ilta tuntuu sitä auvoisammalta. Tämä eka loman jälkeinen viikko on ollut sarjassamme pehmeä pudotus arkeen. Parina päivänä on hommia painettu kellon ympäri, mutta parina päivänä tehty vähän omia juttuja siinä töiden ohella.

Perjantaimyyssit tulevat tänään mökiltä. Itse odotan kyllä ihan hurjan paljon ekoja perjantaimyyssejä uudesta keittiöstä. Mökkimyysseissä kun ei ole ihan sitä samaa tunnelmaa; vaikka tänään työpäivä olikin, niin silti aivot olivat jotensakin lomalla ;) Mökillä kun arki ei ihan tunnu arjelta, vaikka kalenterin mukaan niin onkin.

Grillipizza. Oletteko kokeilleet? En tiedä missä umpiossa olen viimeiset pari vuotta ollut, mutta paljon olen grillipizzareseptejä nähnyt lehdissä ja blogeissa. Jotenkin kuvitellut, että ehkä ne ovat vähän liian vaivalloisia valmistaa. Ummistanut silmäni näiltä ihanuuksilta. Kunnes tänään yhtäkkiä muistin grillipizzojen olemassaolon. Sen jälkeen, kun olimme esikoisen toiveesta valmistaneet tom yum keittoa kanalla. Ja fettucinella :D Hei, fuusiokeittiö on ihan parasta.

Alkupalaksi pizzoja pääruoaksi tom yumia ja jälkkäriksi mustikoita suoraan puskista. Ei paha. Grillipizzat paistoimme leivinpaperin päällä sellaisen alumiiniritilän päällä. Pizzakivi meni ostoslistalle! Jostain luin, että nämä pystyy valmistamaan myös grilliparilan päällä. Sarjassamme helposti hyvää. Pitääkin muuten taas koostaa alkaneen arjen kunniaksi helposti hyvää arkeen -ruokapostaus. Jotenkin ihana ajatella, että aikataulut asettuvat pian uomiinsa koko perheellä. Sitä ennen tosin pitää saada tyttöjenkin nukkumaanmenoa/heräämisaikaa aikaistettua neljällä tunnilla ;)

Pizzoihin palatakseni; pohjista tuli aivan älyttömän rapeta. Ilmakuplat taikinan sisällä paisuivat isoksi aivan kuin villeimmissä pizzahaaveunissa. Jos jotain, niin olisin lisännyt pizzoihin reilusti mozzarellaa. Meillä kun ei täällä mökkijääkaapissa juuri juustoja löytynyt ;)

GRILLIPIZZA
2 kpl

2 dl lämmintä vettä
puoli pussia kuivahiivaa
4-4,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
loraus hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä

-sekoita pari desiä jauhoja, suola ja kuivahiiva keskenään
-lisää lämmin vesi ja hunaja
-lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa
-vaivauksen loppupuolella lisää oliiviöljy
-anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia
-leivo kaksi pyöreää pizzapohjaa
-lisää pohjille tomaattipyreetä sekä juustoa
(meillä toisessa pizzazza juustona tavallisen juuston lisäksi feta)
-lisää haluamasi täytteet
(tyttöjen pizzassa kinkku & ananas, meidän pizzassa kinkku, valkosipuli ja kevätsipuli)
-grillaa pizzoja grillin kuumuudesta riippuen noin 10-15 minuuttia
(toinen pizza tuli 8 minuutissa valmiiksi)

Nyt taisi käydä kyllä niin hassusti, että huomiselle suunnittelemamme hampparit jää väliin ja aamusta kurvailemme kohti mökkikylän maitokauppaa; grillipizzaan tuli himo ja puolikas sellainen jätti mahan huutamaan lisää :D Illan ohjelma jatkuu leppoisissa perjantaitunnelmissa. Seuraavaksi katsomaan leffaa koko perheen kesken ja nauttimaan vienosta jyrinästä tuolla jossain. Valtakunnassa kaikki hyvin 

IHANAA ALKANUTTA VIIKONLOPPUA,


4 Responses to “Fredagsmys”

 1. Tuula sanoo:

  Ihanan näköisiä (ja varmaan myös makuisia) pizzoja. Kyllä te olette ihan onnen pekkoja kun saatte viettää vapaa-aikaa noin mahtavissa maisemissa mökillänne. Siellä on kyllä niin kaunista. Ja samoin kuvat uudesta kodistanne – niin kodikasta ja viehättävää. Kaikkea hyvää kesäänne.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tuula

   ja kiitos, nuo pizzat olivat sen verran maukkaita, että tehtiin tänäänkin grillipizzaa :)

   Ja kyllä, tiedämme olevamme onnekkaita saadessamme viettää aikaa tällaisessa paikassa <3

   Ihanaa lauantai-iltaa <3

 2. Sari sanoo:

  Onpa herkun näköistä pizzaa, pitää ottaa resepti testiin. Luin äsken vanhempia blogejasi ja jäin miettimään onko sinulla jäänyt vastaamatta ”Onko ihan ok olla vaan” -blogiin? Hyvää kesän jatkoa ja viikonloppua;)! Sari

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sari

   ja kiitsa, suosittelen – grillipitsojen jälkeen ei tee mieli muunlaista pizzaa :)

   Juu, pahoitteluni että ko. postauksen (ja sen lisäksi toisenkin postauksen) kommentteihin vastaaminen ottaa aikaa. Haluan tehdä sen ajan kanssa. Onneksi nyt alkoi arki ja ehtii taas muuton jälkeen keskittymään blogiin!

   Kivaa lauantai-iltaa <3

Kommentoi