maanantai 24. heinäkuun 2017

Mustikkamaitoa & maanantaisia mietteitä

…ja erittäin ryppyisiä mökkihousuja.

HEIPPATIRALLAA IHANAT!

Ja suloista (tosin myös sateista!) maanantai-iltaa ♥ Tänä maanantaina päällimmäisenä on ollut kolme asiaa. Toisistaan riippumattomia juttuja, joita olen päiväunien ja arkiaskareiden lomassa miettinyt. Joskus on hyvä kirjata ne ajatukset alas, jotta ne jäsentyvät.

YHDESSÄ. Suomi 100 -juhlavuoden kantava teema. Mitäs jos kaikki noudatettaisiin tuota yhdessätekemisen meininkiä, mantraa josta kaikille tulee parempi mieli. Kaikkihan me tiedämme, mitä yksi mätä omena tekee koko kulholliselle omenoita. Jep, mädännyttää pikkuhiljaa ne kaikki. Joten jos käännetään niitä suvaitsevaisuuden, ystävällisyyden ja toisten kunnioittamisen volyyminappuloita edes pikkuisen kovemmalle. Ei vielä sinne volat kaakkoon taajuuksille vaan edes pikkuisen sitä kohti.

Keskityttäisiin yhteiseen hyvään ja nautittaisiin toisten onnistumisista. Heitettäisiin kannat kattoon ja oltaisiin ylpeitä myös niistä omista saavutuksistamme. Luotaisiin ympärillemme sellainen positiivinen kierre, jolla saataisiin koko Suomi nousuun. Lähimmäisen rakkaudella ja välittämisellä. Tekemisen meiningillä. Ei turhia kyräiltäisi toisten tekemisiä, sillä uskon että kukin meistä elää oman elämänsä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla.

Itse koen, että meillä täällä Suomessa on niin pienet piirit, että kaikki hyötyisivät siitä, että niitä pahimipia kilpailijoitansa pitäisi sen sijaan kollegoina. Kollegoina, joilta oppia. Kollegoina, jolle antaa. Joiden kanssa yhdessä rakentaa sitä yhteistä juttua. Ei vetää mattoa toisten alta ja pyrkiä kepulikonstein eteenpäin. Näyttää, että on myös lempeämpi tapa saavuttaa jotain. Yhdessä.

BACK IN BUSINESS. Hei, mä olen tänään kaivannut kaupunkiin. Ihan vain, jotta saan työhuoneeni valmiiksi. Heinäkuussa on tullut pidettyä pientä lomaa blogistakin ja nyt on luonnoksissa jo taas vaikka kuinka monta postausideaa. Välillä sitä tarvitsee etäisyyttä, jotta luovuus ja inspiraatio lähtevät nousuun. Tuntuu tosin, että on tullut lomailtua ihan jo liiaksikin. Hassua, vaikka se viime viikkoinen muutto verottikin aikalailla.

Blogitöiden lisäksi kaipaan sinne töihin töihin. Tietäen, että syyskuun 5.päivä saapuu nopeasti. Siitä se taas lähtee. Kunnon työarki. Se kun ei voi jäädä kotitoimistolle haahuilemaan tukka pystyssä ryttyisissä haaremihousuissa. Pääsen vihdosta viimein pitämään niitä 3/4 -hihaisia kotelomekkoja, joita viime syksynä ostin monta kappaletta.

Kalenteriin pitää vielä tilata uusi sisältöpakkaus ja päivittää sinne työlistaa. Tähän asti olen likipitäen mennyt muistinvaraisella kalenterilla, mutta viime vuosien aikana olen huomannut, että se ei ehkä enää riitä 😉

TYVIKASVU & LUONNOLLISUUS. Meinasin jo tilata ajan tyvikasvun raidoittamiseen menneellä viikolla, mutta unohdin. Sitten aloin taas pähkäilemään tätä jokasyksyistä ”mennäkö kohti tummempaa hiusväriä” -juttua. Argh.  Ei ole helppoa olla nainen. Sitten mieleeni juolahti vielä tuo artikkeli, jonka luin shampoottomasta elämästä. Josko sitä veisi luonnollisuuden vielä pidemmälle. Olisiko minusta siihen, sitä en tiedä. Ajatuksen tasolla houkuttelee kovin.

Mutta jotenkin kroppa kaipaa luonnollisuutta. Ulkoisesti ja sisäisesti. Kuten kerroinkin tai tuo kroppa kertoi silloin aiemmassa postauksessa. Vaikka se varsinainen ”Helli itseäsi terveellisimmillä valinnoilla” -kausi alkaa 15.8, niin pikkuhiljaa olen alkanut menemään sitä kohden. Mustikkamaito mantelimaitoon tehtynä on tehnyt hellinyt eilistä pavlovan kyllästämää vartaloani 🙂

Sellaisiin tunnelmiin, sellaisiin mietteisiin. Toivottavasti myös siellä on viikko alkanut mukavasti 

MAANANTAITERKKUSIN,

 


2 Responses to “Mustikkamaitoa & maanantaisia mietteitä”

  1. KastehelmiB sanoo:

    Juurikin niin. Kunpa me oppisimme tukemaan toisiamme enemmän, kotona ja työpaikalla sekä jättämään pois kritisoinnin ja kateuden, niin kaikilla olisi parempi olla. Oikein kivaltahan nuo lökäritkin näyttävät päälläsi.

    • Maria sanoo:

      Heipsuli
      ja anteeksi, kun vastaus vähän kesti.

      Näin juuri, veikkaan että näillä pienillä asioilla olisi pitkässä juoksussa kovin suuri merkitys <3

      Kiitos, nuo ovat mökkilökärit parhaimmasta päästä 🙂

      Ihanaa pian alkavaa viikonloppua <3

Kommentoi