keskiviikko 19. heinäkuu 2017

Kotona ♡

HEIPPATIRALLAA IHANAT!

Ja terkkuja uudesta kodista! Saas nähdä, miten blogipostauksen tekeminen onnistuu ilman langatonta. Täällä meillä ei ole tuota 4G:täkään näkyvissä, mutta yritetään :) Kiitollinen. Siinä sana, joka kuvaa tämän hetkistä olotilaani hyvin. Ensimmäinen yö nukuttu uudessa kodissa ja vaikka aamulla alakertaan hipsiessäni vastassa oli punainen lainalaatikkomeri, niin silti askel oli kevyt. Väsymyksestä huolimatta. Takan edessä lattia narisi juurikin niin kotoisasti kuin muistin. Näkymä oli tämä kuin ylimmässä kuvassa.

Kuvia keskikerroksesta. Josta uusimme vain keittiön ja työhuoneeseen laitoimme säilytystilaa. Muuten mennään niillä pintamateriaaleilla, jotka täällä on viime vuodet ollutkin. Olohu0neen puolikas on nyt laitettu, samoin lukunurkkaus keittiön vieressä. Keittiökin on suht koht’ siisti. Olohuoneen toinen puolikas taas on täynnä niitä punaisia laatikoita, jotka ovat menossa mancaveen. Ensi viikon keskiviikkona, kun sinne saa viedä tavaraa. Olkkarin vieressä oleva huone piti oleman meidän ruokahuone, mutta niin ihanasti tuo lokoisa sohva ja senkki sinne sopivat, että se jää telkkarihuoneeksi. Tällä hetkellä päänvaivaa tuottaa ruokapöydän paikka. Sitä siis ei vielä ole. Tuohon keittiön viereen lukunurkkaukseen se menisi luonnostaan, mutta tila on vain 2 metriä leveä ja 180 cm pitkä. Olohuoneeseessa taas olisi leveyttä tilassa 2,5 metriä ja pituutta hur så mycket. Vanha pöytä jäi vanhaan kotiin, joten uusi pöytä täytyy hankkia. Te, keillä on 80-90 cm leveitä pöytiä, niin olisi kiva kuulla, onko helppo kattaa. Kiitos jo etukäteen :)

Olohuoneessa vie yhden seinän tuo piano, jolla olen Aaronit soittanut kannesta kanteen. Mummun ja papan (siis mun isovanhempien) istuessa sohvalla ja antamassa tuomionsa. Aika monet pianoläksyt tuli soitettua moneen kertaan, ennen kuin meni arvovaltaiselta raadilta läpi ;)

Mutta hei, nyt taas purkamaan laatikkomerta. Huomenna vanhan kodin vaatehuoneet ja varasto tyhjäykseen. Perjantaille sain onneksi siistijän avuksi tuon keittiön kanssa. Näin nopealla aikataululla, joten superonnellinen olen. Perjantai-iltana luovutetaan avaimet ja kurvataan kohti mökkiä muutamaksi päiväksi pakoon laatikkomerta (why do it today, there’s always tomorrow ;D).

IHANAA KESKIVIIKKOILTAA,


56 Responses to “Kotona ♡”

 1. Jonna sanoo:

  Happy for you – onnea uusvanhaan kotiin!!
  Hyvältä näyttää:)

  Helteisen nihkeitä terveisiä Balkanilta!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Jonna <3

   Ja hei terkkuja sinne Balkanille...saa lähettää lämpöä vähän tännekin päin ;)

 2. Kreetta sanoo:

  Moi, meidän ruokapöytä on 100cm leveä ja yhtään en kyllä ottaisi kapeampaa, välillä jopa kaipaisi kattauksessa vielä leveämpää. Mutta tää on vaan mun mielipide :). Tsemppiä!!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoiiii,

   meillä ei mahdu tuo 100 cm, mutta se olis kyllä luksusta :) Teidän pöytä on kyllä maailman kaunein <3

   Kiitsa ja terkkuja sinne <3

 3. Anna sanoo:

  Varmaankin me kaikki lukijasi odotamme lisää kuvia :)
  Olisi kuitenkin kiva saada myös niitä ei-sliipattuja kuvia eli sitä muuttotodellisuutta laatikoineen ja sotkuineen, elämäähän sekin on.
  Oletkos muuten huomannut, että sinulta on jäänyt vastaamatta kokonaan yhteen postaukseesi?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anna

   juu ja lisäkuvia on tulossa :) Ne muuttosotkut laatikkoineen on näkynyt tuolla Insta Storyn puolella ;)

   Juu, pahoitteluni – haluan vastata kommentteihin ajan kanssa <3

 4. Laura sanoo:

  Aivan ihastuttava❤️ Paljon onnea uuteen kotiin. :) Tuo lukunurkkaus on aivan täydellinen..kuppi kahvia, villasukat ja mieluista lukemista.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Laura <3

   Tuosta lukunurkkauksesta tuli oma suosikkipaikkani (syystä että siitä ei näe punaisien laatikkojen vallankumousta :D)!

 5. Sally sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! ♥ Ihanalta näyttää jo!

  Meillä kaaos vielä jatkuu.. Onneksi miehellä on enää kaksi työaamua ja sitten alkaa loma. Pihan kimppuunkin pitäisi päästä, mutta hyrrrr kun siellä on taas kylmä! Onneksi takkatuli (ja punaviini) lämmittää;)

  Mukavaa mökkiviikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sally <3

   Eilen illalla roudattiin loput tavarat tänne (tai no, peräkärryssä on vielä lasti) ja nyt on olohuone, työhuone ja tv-huone täynnä :D Onneksi ens viikolla saadaan alkaa viemään niitä alakertaan!

   Pihalle me ei päästä ennen ens kesää...

   Tsemppiä! <3

 6. Sari Riekkola sanoo:

  Ihanaa Maria , kun jaksoit vielä postailla <3 <3 Mie ainaki ootin niin kovasti uutta postia teidän uudesta kodista!!! Niin hyvältä ja kotosalta näyttää <3 ja mikä ennenkaikkea ihailluttaa tuossa teän muutossa on tuo sinun rauhallisuus ja se, että teet kaiken niin maltillisesti!!! Itse en varmaanpystyis samaan...

  Onnen ja ilon päiviä muuton keskelle <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kyllähän minä nyt postailen heti kun ehdin (ja jaksan) <3 :)

   Kiitos Sari <3 Hih, ihanaa että ulospäin näyttää rauhalliselta tämä touhu...se on kyllä välillä kaikkea muuta :D :D :D

   Kiitsa ja ihanaa perjantaita sinne <3

 7. Satu sanoo:

  Ihanan näköistä

 8. Onnea ihanaan uuteen kotiin koko perheelle! Siellähän näyttää jo niin kodikkaalta! Se taitaa olla vanhojen talojen taikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei kiitos ja samaa sinne <3

   Pikkuhiljaa hyvä tulee :) Juu, pitkästä aikaa matalat huoneet tuntuu varsin kivoilta ja kodikkailta!

 9. Heli P sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! Ihanalta näyttää. Voimia loppurutistukseen!

 10. Sade sanoo:

  Moikka, ihanalta näyttää! Täällä muutto myös perjantaina, joten samoissa fiiliksissä ja samaa tahtia liikkeellä :)

 11. Anu sanoo:

  Ihanalta näyttää, en voi käsittää, että teillä on jo taulutkin löytäneet paikkansa ja vasta muutitte. Lisää kuvia, niin ja onnea uuteen kotiin!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitsa Anu <3
   Mähän olen aika nopea käänteissäni ja ekana (kun keittiö on laitettu kuntoon) on sisustustyynyjen, lamppujen ja taulujen vuoro ;D

 12. Riina sanoo:

  90 cm leveän pöydän kans pärjää oikein hyvin. Kattauksista tulee kauniin tiiviitä! Nyt kun on leveämpi pöytä, kaipaa sitä kapeampaa ja sirompaa :)

  Onnea kotiinne ja kiva lukea lisää talostanne, pihasta yms. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina

   ja hei kiitos <3

   Ihana kuulla, että 90 cm pärjää hyvin! Totta muuten tuo kattausaspekti; aiemmassa pöydässä, jossa oli leveyttä ja mittaa tuntui, että astiat ovat kovin kaukana toisistaan :)

 13. Katja sanoo:

  Hei Maria ja onnea uuteen kotiin Olen seurannut sinun blogia jo muutaman vuen ajan ja nyt eka kertaa rohkaistuin kommentoimaan. Ihanalta jo näyttää teillä! Olit instan puolella kuvannu videota uudesta kodista ja niitä toivoisin lisää… Että huone kerrallaan esittelet, miltä teillä näyttää. Eikä haittaa, vaikka kaikki ei oliskaan vielä tiptop

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Katja
   ja kiitos <3

   Mä voisin tehdä sellaisen huoneturneen Instan puolella, mutta menee ensi viikkoon. Tällä hetkellä kun alakerran huoneissa pääsee vain olkkariin ja keittiöön. Muiden sisäänmeno on tukittu punaisten muuttolaatikoiden toimesta :D

 14. Tanja sanoo:

  Onnea uuteen ihanaan kotiin

 15. Anu sanoo:

  Näyttää kauniilta! Onnea uuteen kotiin!

 16. Maaruska sanoo:

  Mulla kans 90 leveä pöytä kuudelle, ihan hyvin mahtuu. Joskus täytyy käyttää luovuutta mutta ihan hyvin on toiminut kuitenkin☺

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Maaruska,

   taidetaan siis päätyä tuohon kapeampaan pöytään…ihan jo olosuhteidenkin pakosta, kun ei isompi mahdu :)

 17. Marjoanna sanoo:

  Siis laskitko jo, kuinka monessa kommentissa on sana ”ihana” ? Suitsutusta riittää.
  Mitenköhän ovat tuota mieltä parin kuvan perusteella ?
  Ööö tuota… sinä siis pari postausta sitten hehkutit, että keittiö on melkein muutettu ja valmis.
  Nyt kuitenkin taas kehut, kuinka ”sait” (= suomeksi maksoit) ”siistijän” avuksi KEITTIÖÖN ??? Siis etkö ihan oikeasti ”muista”/ tiedä, mitä olet kirjoittanut pari päivää sitten vai alatko ihan oikeasti dementoitua vai ihan suorastaan valehtelet tänne rakkaaseen blogiisi ?
  Kuka ihminen tarvitsee ulkopuolisen ”siistijän” avuksi 4 hengen huushollin muuttoon, kun itse ei käy töissä, lapsia ei tarvitse enää vahtia, muuttoaikataulu on joustava ja apuna on oma perhe ja sukulaisia ? Olet aina hehkuttanut, kuinka läheisiä olette veljenne perheen kanssa, eikö heistä ole nyt sinulle mitään apua ? Eikö miehesi auta muutossa vai suostuuko hän osallistumaan vasta ”Mancaven” (Oh My God, mitä amerikkalaishapatusta ja ihannointia, käytät muutenkin omituisen paljon englannin kielisiä sanoja ja sanontoja,no kai se on hienoa ja sivistynyttä) valmistuttua ? Teillä on kuitenkin ollut muutto tiedossa / aikaa tehdä ja suorittaa muuttoa ruhtinaallisesti verrattuna normi muuttoihin, joissa kamat on siirrettävä pakkaamisen jälkeen paikasta toiseen yhdessä päivässä. Ihmettelen vaan näiden postausten logiikkaa…

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marjoanna
   ja voihan vitsit, kommenttisi sai minut hihittelemään – harvoin saan enää näitä täyslaidallisia. Kiitos :) Senpä takia ajattelin ottaa aikaa ja vastata sinua askarruttaviin asioihin. Vaikkakin kommenttisi oli tarkoitus ehkä tietyllä tapaa provosoida. Mutta eipä se sitä tarkoitusta kyllä palvellut.

   Eipäs viitsitä minun blogini kommentoijien sanavalintoja morkata. Itsellänikin kun tuo ”ihana” vilahtelee teksteissä ehkä hivenen liian monta kertaa.

   Uuden kodin keittiö on ollut valmis jo aikapäiviä sitten, vanhassa keittiössä taas on ollut työtä ja puhdetta. Palkkasin siistijän tekemään loppusiivouksen vanhaan kotiin, jossa keskittyy keittiöön. Uunin, jääkaapin ja jätekaapin pesuun.

   Miten niin en käy töissä? Teen itse asiassa kahta eri työtä, mutta kotoa käsin. Onko se sama kuin olisin työttömänä? Työtunteja tulee viikkoon noin 45-50 ja näin lomallakin vähintään 20. Onnellinen olen, että saan tehdä kahta työtä.

   Mistä olet saanut päähäsi, ettei veljen perheestä ole ollut apua? Tai ettei mies auta muutossa? Tottakai auttaa, sehän on ihan selvä!
   Meillä vaan muutto on ollut vähän kinkkinen siitä syystä, että uusi koti ei valmistunut muuttoon mennessä. Mutta totta, olisimmehan voineet pakkailla etukäteen sun muuta. Mutta mieluummin teimme kaiken kerralla. Eikä se itse asiassa ollut lainkaan hassumpi vaihtoehto. Suosittelen :)

   Eihän sen pitäisi tuottaa päänvaivaa kenellekään, miten me hoidamme muuton…kukin taablaa omalla tyylillään ja toivottavasti pitää huolen siitä, että toisten onni ei ole itseltä pois.

   Oikein mukavia kesäpäiviä sinne, muistahan nauttia – kaikesta huolimatta <3

  • Anu sanoo:

   Olipas siinä katkeraa vuodatusta.miks ihmeessä käyt täällä Marian blogissa pahoittamassa mieltäsi?
   Mä luen tätä koska saan täältä iloa itselleni.siitäkin huolimatta,että itsellä ei ole kaikkea mitä vaikka Marialla niin voin iloita niistä muilla..ei ole mun onnesta pois.sitäpaitsi kaikilla on muutakin elämää kuin mitä netissä kerrotaan:)

  • Sanna sanoo:

   Korkki kiinni,pliis.Aika noloa jo!

 18. -A- sanoo:

  Kaunista, niin kaunista….onnea uuteen kotiin ja kaikkea hyvää perheellesi!

  -A-

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis

   ja terkkuja sinne Saksaan <3 Vai olittekohan te muuten nyt nauttimassa Suomen hellekesästä? :D

   • -A- sanoo:

    Hah! :D Emme päässeet nauttimaan superlämpimistä ;) Suomen-keleistä, mutta onneksi etukäteen ennen Suomeen tuloa nautittu Kreikan aurinko auttoi asiaan. Kaikkea hyvää teille uuteen kotiin. ♡ p.s. Ja älä välitä kaikenmaailman ’pahanmielenpurkaja-kommenteista’, onhan näitä kaikenlaisia. Suurin osa kommenteista varmasti ystävällisiä ja mukavia. :)

    • Maria Maria sanoo:

     No mut hei, onneksi pääsitte Kreikkaan :D

     Kiitos, en mä näistä satunnaisista mielensä pahoittajista harmistu – kuitenkin 99,9 % kommentoijista on asialla hyvällä sydämellä ❤️

 19. Marja sanoo:

  Heips, tuohon vaan keittiön kupeeseen ruokapöytä mitoista viis sopu sijaa antaa hyvätä näyttää!!- Marja

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marja,

   ja kiitti <3

   Voi kun siitä ei pääse välttämättä kulkemaan pöydän ohi keittiöön...mutta se olisi kyllä luonnollisin paikka pöydälle :)

 20. Frida sanoo:

  Voi, kuinka siellä näyttää jo niin kauniilta. Onnea uuteen kotiin <3

 21. Sanna sanoo:

  Ihanan näköistä!Meillä metrin leveä pöytä ja pärjättäis ihan hyvin kapeammalla.Ainoastaan jouluna ja juhlissa tekee tiukkaa,kun niin paljon sörsseleitä pöydässä.Mutta nehän voi pitää tasollakin.Itse vaan tykkään ettei tarvitse joka kerta nousta hakemaan.Lisää kuvia kiitos:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja kiitos <3

   Katos just tuollaista tasoa sitten mietin myös...jos sen saisi mahtumaan pöydän päähän. Tai sitten ostaa niin pitkän pöydän, että tarjottavat saa toiseen päähän ja siitä laitetaan niitä kiertämään :)

 22. Niina sanoo:

  Tämä blogi on niitä harvoja, jotka ei ansaitse tuollaisia kommentteja (tuo tuolla hieman ylempänä). Kommentista huomaa myös sen, ettei kommentoija ole perillä teidän historiasta. Olisi myös mielenkiitoista kuulla teoria siitä mistä siivooja saisi palkkansa, jos kukaan ei ostaisi häneltä palveluja?! Olipahan vuodatus.

  IHANA Maria ja IHANA blogi <3 Toisen onni on harvoin pois keneltäkään muulta.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kiitos Niina ❤️

   Aivan näin, tuin suomalaista työtä ja hei, meillä ei ole koskaan ollut niin puhdasta jääkaappia, uunia tai jätekaappia :D

   Kiits ❤️❤️❤️❤️❤️

 23. Nina sanoo:

  Moi,

  (Ensinnäkin:
  Todella hämmentävää miten jollain on aihetta närkästyä teidän perheen asioista…???)

  Ihana blogi, ihana koti, ihana mökki, ihana koira, ihana miehesi, ihanat tyttäret ja ihana sinä, Maria!

  Kiitos blogistasi!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi Nina,
   miten mulla on mennyt tämä kommentti ihan ohi?

   Kiitos ihana sinulle ja hei oikein ihania mökkipäiviä <3 On luvattu aikasta kivaa keliäkin :)

 24. […] kanssa. Kiitos teille eiliseen postaukseen vinkkejä antaneille♥ Tuossa tilassahan meillä oli lukunurkkaus ja sen jälkeen ruokapöytä. Nyt lukunurkkauksen tuoli on olohuoneessa eikä sitä kärsi sieltä […]

 25. […] kuten InstaStoriesissa seuraavat ovat ehkä todenneetkin ;) Törmäsin tässä vähän aika sitten postaukseeni, jonka olin tehnyt viime heinäkuussa. Sinä iltana, kun olimme muuttaneet tänne lapsuudenkotiini. […]

Kommentoi