sunnuntai 16. heinäkuu 2017

Syömään! (& karamellisoitu nyhtöpossu)

MOIMOI

ja terkkuja täältä punaisten muuttolaatikoiden keskeltä. Muistuttakaa mua seuraavan kerran, että vannoin kautta kiven ja kannon etten enää ikinä muuta. En ymmärrä ihmisiä, jotka muuttavat usein; miten te sen teette? :D Ei vaiskaan, kyllä tämä tästä. 26 muuttolaatikkoa on nyt täynnä, sohvat purettu atomeiksi, päällyset pesty (kukahan ne silittäisi…), lasten huoneet paketoitu. Meillä esikoinen tokaisi tänään, että inhoaa asua muuton keskellä. Niin mäkin. Onneksi kyse on vain väliaikaisesta järjestelystä. En tosin malta odottaa, että pääsemme muuttamaan. Mummulasta tuli niin ihana  Odotan sitä, että saan ekan kerran makaronilaatikon ulos uunista ja pääsen huutamaan tuon niin lohdullisen ja turvaa tuovan ”syömään” muulle perheelle. Meillä on viime viikko menty kokolailla ulkoruokinnassa, joten ruokaremppaa luvassa heti, kun on asetuttu aloillemme. Eilen mökillä kuitenkin tehtiin kyllä oikein pitkän kaavan mukaan ruokaa. Tosin helposti eli uunissa. Karamellisoitu pulled pork on täällä vilahtanut aiemminkin, mutta koska se on niin järkyn hyvää, niin laitetaanpas resepti uudestaan tulemaan.

KARAMELLISOITU PULLED PORK

800g kassleria
Marinadi
1 solo valkosipuli pilkottuna
1 tuore chili pilkottuna
1 tl paprikajauhetta
1 dl + 1 dl bbq-kastiketta (mä käytin Huntsia)
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
– laita liha pakastepussiin ja lisää marinadiaineet pussiin (huom! vain 1 dl bbq-kastiketta)
– anna tekeytyä yön yli jääkaapissa
– ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista
– laita uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia (kunnes saanut väriä)
– kiedo liha folioon ja jatka paistamista 125 asteessa 4-5 tuntia
– revi haarukalla säikeitä uunivuokaan ja lisää folion sisältä marinadiainekset + 1 dl bbq-kastiketta
– paista 225 asteessa noin vartti, kunnes liha rapsakoituu

Syötiin nyhtöpossua uusien perunoiden ja ciabattan kanssa. Mukana oli myös marinoituja punasipuleita sekä chilimajoneesia. Ja hei ihan älyttömän hyvää tyttöjen valmistamaa salaattia.

VIINIRYPÄLESALAATTI

1 rasia vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
1 parsakaali
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä pienisteltynä
homejuustomurua maun mukaan

-pese ja halkaise viinirypäleet
-pese ja pilko parsakaali (kukinnot)
-sekoita kermaviili, valkosipulin kynnet ja homejuustomuru
-sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa (mitä pidempään sen parempi)

Sitten vielä muutama laatikko täyteen rojua (kuka ihme sitä on hamstrannut), loppuihin kommentteihinne vastaukset ja suihkun kautta unille. Hassua ajatella, että viiden päivän päästä me jo asutaan tuolla uudessa kodissa. Toki sitä on joutunut tämän unelman toteutumisen edessä luopumaan paljosta. Rakkaista ihmisistä. Kaikista ihanin tilannehan olisi, että äiskä ja iskä olisivat täällä paikan päällä näkemässä, kuinka pieteetillä olemme heidän kotiaan, lapsuudenkotiani laittaneet. Jossain sisimmässäni kuitenkin uskon, että he näkevät sen kyllä. Ja ovat mahdottoman onnellisia ja ylpeitä 

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,


One Response to “Syömään! (& karamellisoitu nyhtöpossu)”

  1. Sinikkka sanoo:

    Kyllä he näkevät ja ovat ylpeitä hienosta tyttärestään <3

    Ihania juttuja ja kauniita kuvia jälleen kerran.
    Kiitos ja tsemppiä teille muuton & loppusiivouksen pyörteisiin!

    Sinikka

Kommentoi