sunnuntai 09. heinäkuu 2017

Lomapuuhasteluja

HEIPPAHEI!

Joku viisas on sanonut, että loma on ihmisen parasta aikaa. Yhdyn tähän täysin. Tosin olen kyllä vakaasti sitäkin mieltä, että arki on ihmisen parasta aikaa. Näin lomalla toki tuntuu, että just nyt on se paras aika. Kuuluun siihen koulukuntaan, joka ei juuri välitä mitä keliä kesälomalla on. Se kun on niitä juttuja, joihin emme pysty vaikuttaa. Sen takia olemme kehitelleet tässä vuosien varrella mieluista lomatekemistä, jota tehdä myös sadekelillä. Mistä tuli muuten mieleeni, että niin aurinkoisena kuin tämä sunnuntai valkenikin, niin tuossa oli juuri parin tunnin pätkä, kun sataa ripsotteli ja oli kylmä. Niin kylmä, että kaivoin villasukat jalkaan :D 

Päikkärit. Tämä on oman lomapuuhastelulistani top 1. Ollut jo monet vuodet. Harvoin sitä arjessa tulee annettua itselleen lupaa päikkäreille, mutta lomalla – hei jos siltä tuntuu, niin peitto korviin :)

Palapelit. Eikä mitkään heittämällä tehtävät palapelit vaan sellaiset vähän haastavammat. Palapeli, jonka voi levittää huolella olkkarin pöydälle ja jatkaa sitä aina kun siltä tuntuu. Note to self: liika taivas palapeleissä on hieman liian haastava. Kuten myös valkoinen Taj Mahal.

Korttipelimatsit. Aivan parhaita. Me ollaan parin vuoden ajan läiskitty porukalla räväytystä. Joka myös vissiin shanghaina tunnetaan. Pitäisi muistuttaa mieleen taas ristiseiska ja muut klassikot.

Lukeminen. Aijettä. Olen täysin nyt hurahtanut tuohon Letto-lukulaitteeseen, mutta yhden kirjan jouduin ostamaan pokkarina, kun sitä ei Lettoon saanut. Edelleen jatkan Fjällbacka -sarjan lukemista. Aloitin sen silloin maaliskuussa Thaimaassa ja veikkaan, että saan ko. sarjan loppuun syksyllä.

Saunominen. Aamusauna, päiväsauna ja iltasauna. Puusaunan lempeitä lämpöjä ei voita mikään. En tykkää olla kovin kovissa löylyissä tai saunassa kerrallaan kovin pitkään, joten vilvoittelutauot saunan terassilla kuuluu omaan saunomisrituaaliini. Jääkylmän vissylasin kanssa.

Syöminen. Syöminenhän on aina hyvä vaihtoehto eikö? :) Lomalla ruoanlaitto mennään joko sieltä missä aita on matalin (makkarat avotulelle) tai sitten nysvätään ruokaa vähän pidempään. Tälle ekalle lomaviikolle meillä on ruokalistalla savustettua kalaa, pulled porkia, sitruunaista broileria, hampurilaisia ja kyllä, yhdelle päivälle myös grillattuja makkaroita.

Kaikenlainen nysvääminen. Tiedättekö, kukkien laittaminen, kakun koristeleminen, paikkojen kunnostaminen. Sellainen mukava puuhastelu ilman kiristävää vannetta otsalla. Omaan ja muiden viihtyvyyteen panostaminen.

Leipominen. Mun ja tyttöjen yhteinen harrastus. Meillä esikoinen leipoi tänään mutakakun sillä aikaa, kun itse olin suorittamassa tuota lomatekemisten kunkkua (ks. kohta yksi). Mutakakun kuuluu olla sisältä juuri tuollainen valuva. Vain vaniljajäde puuttui, muuten makuelämys hipoi täydellisyyttä 

Nyt pilvet onneksi kaikkosivat, joten takaisin ulos kirjan kanssa. Ehkä se on kuulkaas taas se kultainen keskitie, ei aurinkoa ilman sadetta. Ei nautintoa ilman hieman kärsimistä. Elämä ottaa ja antaa, mutta pääasia, että balanssi säilyy ja osaa joka hetkestä nauttia 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


5 Responses to “Lomapuuhasteluja”

 1. Noi sun listaamat jutut on kyllä ihan parhaita lomatekemisiä! Ja niinpä, eihän sille säälle voi tehdä mitään. Lomasta kannatta nauttia ka oppia ottamaan ilo irti myös niistä sadepäivistä! Täällä Briteissä asuminen on opettanut siihen että sään ei voi antaa vaikuttaa elämään liikaa, täällä kun välillä sataa ihan liikaakin. Sen kanssa pitää vaan pppia elämään :)

 2. Piia sanoo:

  Aivan ihania kuvia ja miten herkullisen näkönen kakku <3 Sinun listalta löytyikin kivoimmat lomatekemiset, nysvätessä ja lueskellessa päivä kuluu ihan huomaamatta (liian) nopeasti.

 3. Ihan täydellinen lista!<3 Ja mikä kakku! Lapsi on äitiinsä tullut.:)
  Leppoisaa lomaa, on se ihmisen parasta aikaa.;)

 4. KastehelmiB sanoo:

  Ihania kesäjuttuja ja miten herkullisen näköinen kakku. Ihanaa ja rentouttavaa kesää.

 5. Aivan ihana teksti, kuten sinulla tuppaa aina olemaan. <3

Kommentoi