tiistai 04. heinäkuu 2017

Törmäyskurssilla sisustamisen suhteen

CIAO CIAO!

No niin, hyvinhän tämä mun eilen aloittamani kesäloma sujuu, vai mitä? :D Kesälomalla otetaan rennosti, joten saa palata blogiin aina silloin kun haluaa. Näin on. Hei, tuossa muutama kuukausi sitten juteltiin vähän huonekaluista uuteen kotiin. Kerroin, että otamme vanhat huonekalumme sinne mukaan (tietysti!), mutta koska saamme noin 100 neliötä lisää, niin huonekaluja tarvitsee ostaa lisää. Ajan kanssa, mutta muutamia sellaisia heti ostettavia on listalla. Varsinkin kellarikerrokseen, mancaveen.

Ensimmäistä kertaa ikinä me ollaan ehkä vähän törmäyskurssilla tuon rakkaan aviomieheni kanssa. Sisustamisesta. Ei mitenkään pahasti eikä kumpikaan ole aloittanut mykkäkoulua. Ei ole tapana. Naureskellen olemme vielä voineet sisustamisjutuista puhua. Tiedän, että tuo kellarikerros on miehen valtakuntaa ja hänelle olen ilomielin suonut vapaat kädet sisustaa sen, mutta. Mutta. Ensinnäkin kulmasohva kotiteatterihuoneeseen. Vaikka tunnen tuon mieheni enemmän kuin hyvin, niin en silti ole ihan varma höpöttääkö toinen tosissaan sellaisesta keinonahkaisesta recliner-sohvasta. Tiedättekö, missä tulee kaikille ne jalkatasot sieltä sohvan alta esiin samalla kun selkänoja kaartuu taaksepäin…hmmm. 

Mancaven bistroon (siis just siihen, jota olen aiemmin nimittänyt virheellisesti Marian bistroksi ;)) tulee baaritiski, johon tottakai tarvitaan baarijakkarat. Mielessäni näen sellaiset mustat metalliset Hayn baarijakkarat. Hän näkee nahkaiset baarijakkarapallit, joissa on Boston Bruinsin logo. Siinä missä itse haaveilen bistron takaseinään subway-tiiliseinää ja jotain ihanaa mustavalkoista taulua pariisilaisesta kahvilasta, suunnittelee tuo bestikseni sinne Cheers -kapakan kylttiä. Onneksi ei kuulemma tarvitse olla valokyltti vaan peltinen sellainen riittää.

Tässä välissä haluan korostaa, että tarkoitukseni ole mitenkään mollata toisen sisustusmakua vaan kertoa teille, kuinka meillä ollaan vähän eri mieltä kellarikerroksen sisustamisen suhteen. Edelleen annan miehelleni vapaat kädet sen tehdä ja onnellinen olen, että hän haluaa tehdä siitä oman näköisensä. Miehen sanoja siteeraten: ”Se on mancave, naisen kädenjälki ei saa näkyä!” Ihana nähdä lopputulos!

Sohvan viereen sopisi tosi kivasti senkki, jonka päälle tulisi kaksi identtistä pöytävalaisinta. Seinälle mustavalkoisia valokuvia mustissa kehyksissä. Mutta niin siihen kuulemma sopisi myös sikarituoli (tästä ideasta mä kyllä tykkään) ja surffilauta. Surffilauta siihen seinälle. No, mieluummin se kun pari jääkiekkomailaa. Rappusten alle saisi aivan mielettömän kivan lukunurkkauksen. Paikan, joka kutsuisi lueskelemaan ja rauhoittumaan. Sen kuulemma voi tehdä muuallakin kodissa. Miehen kerros, miehen säännöt. Rappusten alunen on kuin tehty viinikellariksi (saan kuulemma sinne yhden hyllyn, johon säilön omppuhillot ;).

Elämme kerrassaan mielenkiintoisia aikoja. Onneksi kuvia niistä sivupöydistä, joiden jalat koostuivat jääkiekkoilijan jaloista ja mailasta ei ole enää mulle vilauteltu. Muutenkin ajattelin pitää suuta vähän soukemmalla, sillä sellainen sormenjälkitunnistusovenavautumismekanismi (voiko tuo olla yhdyssana?!) kuulemma on saatavilla rappusten yläpäähän :D

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


24 Responses to “Törmäyskurssilla sisustamisen suhteen”

 1. Nina sanoo:

  I feel you!!!

  Mutta, mutta… eihän sinne todellakaan kehtaa vetäytyä herraseurassa, jos on se naisen kädenjälki näkyvissä. Hih. :)

  Ja täytyyhän sun se vaan hyväksyä, koska muuten löydät todellakin itsesi sieltä sormenjälkitunnistimen takaa :)

  Täältä lähtee siis ääni Mikalle!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Nina

   no hei just niin – kyllä mä tässä asiassa taidan antaa periksi :D

   Hehee, Mika kiitti nöyrästi äänestä (äänistänne…mä kuulemma hävisin tän keissin sata nolla ;D)!

   Ihanaa keskiviikkoa <3

 2. Jonna sanoo:

  Oo, recliner!
  Maailman amerikkalaisin, maailman mukavin ja maailman ehkä rumin.
  Mutta hei – mancave.
  Antaa palaa!!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna,

   se on niin hyvä istua…mutta silmät särkyy sitä katsoessa ;D

   Just niin, mancave <3

   Ihkua keskiviikkoa! <3

 3. Susaanna sanoo:

  Joo reclinerit ja nahkapallit :) on kyllä ulkonäöltään, hmmm, haastavia, mutta on ne vain kaikkein mukavimpia löhöilyyn ja baaritiskin reunalla seurusteluun! Vitsit kun niissä olis edes jotain parempia kuoseja saatavilla, niin minäkin harkitsisin… :D

  • Maria Maria sanoo:

   Hihii,

   mennään mukavuus edellä – mutta kompromissein ;D

   Sehän on totta, että näyttävät pääasiassa ihan hirveiltä, mutta ovat niin peijakkaan mukavia. Jos pidän silmät kiinni kun menen mancaveen enkä tee sieltä ikinä postausta, niin sitten ajattelin harkita ;)

   Kivaa keskiviikkoa! <3

 4. Sari sanoo:

  AIVAN IHANAA TARINOINTIA!! Siulla on ns.sana hallussa, sait miut hymyilemään monta, monta kertaa. Ja ymmärrän niiiin hyvin tuon sisustusrintaman johon toisinaan törmää näihen miespuolisten kanssa ;D
  Aurinkoviikkoa siulle ja rentoja sisusteluja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja hei kiitos – mä olen sellainen tarinatäti ;)

   Meillä ei ole vielä särmiä jouduttu tähän mennessä hiomaankaan tuon sisustamisen suhteen, joten oli korkea aika :D

   Kiitos ja sinne myös aurinkoa <3

 5. Tiina sanoo:

  Hei!
  Kysäisen aiheen vierestä,mutta kuvissa näkyvästä isosta pyöreästä lasimaljakosta,että mistä se on hankittu? Vastaavanlainen on etsinnässä,eikä löydy mistään!
  -Tiina

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Tiina,

   tuo maljakko on ostettu Hemtexistä muutama vuosi taaksepäin :)

   Ihania kesäkuun päiviä <3

 6. Marjaana sanoo:

  Hei! Minustakin nuo tuolit ovat ihan kamalat, mutta joudun vähän peruuttamaan. Katsopa Laurin talon elokuvahuone. Ei ihan kamalat sittenkään. Pääsisittekö kompromissiin valkoisista?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marjaana,

   hei pitääpä tsekata Laurin elokuvahuone! Kiitos vinkistä <3

   Meillä tulee mancavesta tummanpuhuva, joten en ehkä itsekään halua valkoisia...mutta toisaalta ne voisivat tuoda raikkautta :)

   Ihanaa keskiviikkoa <3

 7. Hertta sanoo:

  Ihana juttu :) Ja ymmärrän sua erittäin hyvin! Mutta samalla luulen tän blogin kautta myös tuntevani sua sen verran hyvin, että annat miehesi toteuttaa hänen unelmansa, koska just näin hyvä avioliitto toimii – vaikkei aina olla samaa mieltä, tunnistetaan silti ne asiat, jotka tekevät toisen onnelliseksi. Ja annetaan sille tilaa, puolin ja toisin. Sun kädenjälki näkynee sitten kuitenkin kahdessa muussa kerroksessa aika suvereenisti :) Toi sun suunnitelma oli kyllä aivan ihana, mutta tosi mielelläni viettäisin rentoa iltaa myös miehesi sunnitelman kaltaisessa viihdekeskuksessa. Huippuja iltoja luvassa ystävien ja perheen kanssa!

  Ihania olette <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hertta

   ja kiitos <3

   Tottakai, hyvin olet minua lukenut :) Meillä on tasa-arvoinen liitto ja siihen kuuluu myös se, että mies saa sanoa sisustukseen omat sanansa <3

   Kyllä, miehen on tuo mancave -kerros ja mulla kaksi kerrosta ;D

   Mä hei vien teidät sinne mancaveen virtuaalimatkalle, kun se on valmis <3

   Ihania heinäkuun päiviä <3

 8. Ansku sanoo:

  Hei! Ihana postaus! Kyllä miesten hyviä ideoita kannattaa toteuttaa. Taatusti yllätyt kuinka mukavaa on katsella elokuvaa siinä reclinerissä. Itselleni kävi niin.Mielestäni rahaakin upposi meidän kotiteatteriin älyttömästi. Mutta lopputulos miehen toteuttamana on huippu. Ei muuta kuin innolla sisustamaan miehen maun mukkaan..

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Ansku <3

   No musta tuntuu, että mitä enemmän luen teidän ihania kommenttejanne, niin alan olemaan reclinerin puolella :D Uppotua sinne perjantai-iltaisin töiden jälkeen katsomaan leffaa... :)

   Juu, mies saa päättää! <3

   Ihanaa keskiviikkoa <3

 9. Sanna sanoo:

  Hahhaaa:)ymmärrän tuskasi,meillä sama käyty läpi…..Mutta ehkä olisi reilua,jos yksi tila minkä mies saisi sisustaa kokonaan oman makunsa mukaan?Kuitenkin meillä naisilla näppimme pelissä keittiössä ja muuallakin sisustuksen suhteen….

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna

   ja hei oikeesti – aluksi tuskastelin asian tiimoilta, mutta nyt olen innoissani, mitä tuleman pitää :D

   Just näin, mies saa sisustaa mancaven!

   Ihanaa keskiviikkoa <3

   • Sanna sanoo:

    Ainoa,mikä miehellä jäi yritykseksi,oli sotkan nahkasohva.(mitenkään sotkaa halveksimatta)sanoin niin jyrkän ein,että siihen taipui:D

    • Maria Maria sanoo:

     Apua, kuulostaa siltä, että meitsikin sanoisi jyrkän ein :D Tosin ei täälläkään mitään Sotkaa vastaan! :)

 10. Maaruska sanoo:

  Hauska kirjoitus! Toi hymyn huulilleni! Uskon, että lopputuloksesta tulee hyvä ja miesmäinen☺ näyttääkän sitten meillekin mihin päädyitte, vai pääsetkö edes portista sisään

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti :)

   Mä uskon kanssa, että lopputuloksesta tulee hyvä! En malta odottaa, että näen sen valmiina…mikäli siis tosiaan pääsen portista sisään ;D

   Ihanaa sunnuntaita ❤

 11. Seija sanoo:

  Moi! Ahh ja hihhii.. kuulostaa niiiin tutulta! Mutta kyllä mies osaa sitten sisustaa todella kivasti, kunhan vain pikkaisen tsekkailee isompia rönsyjä. Joten kyllä siitä tulee hieno ja varmasti on kuullut sun vinkkejäkin !!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Seija

   ja ihanaa, että muillakin on miehet avuliaita sisustuksen suhteen :D

   Kyllä miehet osaa ❤ Juu, mä autan kyllä tarvittaessa – muuten toinen saa laittaa ihan omannäköisensä!

   Suloista sunnuntaita ❤

Kommentoi