torstai 29. kesäkuu 2017

GIRL ON FIRE

MOIMOI!

Ja ehei, ei tarvitse pelätä siellä, että meikä on leikkinyt tulella ;D Otsikko kuvaa tämän hetken olotilaani. Alkuvuodesta puhuinkin teille siitä elämisen hyvästä flow’sta. Tilasta, jossa tuntuu olevan yhtä aikaa sinut itsensä kanssa. Harmoniassa. Mulle tällainen tila on sellainen, jossa voin olla tyytyväinen tehtyihin asioihin. Tila, jossa saan paljon aikaan. Rästihommia pois alta. Siinä missä eilinen meni pienoisen ketutuksen kourissa (se alituinen aivasteleminen ja niistäminen), on tänään ollut aamusta alkaen erittäin hyvä buugi.

Tekemisen meininki. Mikä siinä onkaan, että esimerkiksi laskupinoa ei saa maksettua kuin kerran kuussa? Mä olen oikein laskujen jyväjemmari. Aivan ääripää tuosta miehestä, joka maksaa kaikki laskut samantien, kun ne postilaatikosta löytyvät. Tai ainakin syöttää ne eräpäivällä maksupalveluun. Aamulla kurvasin töihin laskupinojen kera. Kyllä, kolme eri muovitaskua; kuolinpesän laskut (oikeesti, kuinka paljon niitä vielä tulee!), omat ja yhteiset laskut.

Kun sain laskut maksettua olin niin onnellinen. Ihan kuin iso taakka olisi tippunut harteilta. Muutama lasku jäi odottamaan palkkapäivää, mutta silti ne on valmiiksi syötetty sinne nettipankkiin. Pari muuta työtä pois listalta ja sitten siirryin kotitoimistolle. Hyvä buugi jatkui töiden suhteen ja kirjoittelin erään postauksen valmiiksi, jonka olin ajatellut kirjoittaa tänään iltamyöhään. Deadline on vasta huomen aamulla klo 10, joten olin varsin ajoissa liikenteessä :)

En lainkaan aliarvioi levon tarvetta, mutta tiedättekö, että silloin kun on tämä tällainen flow meneillään, niin ei auta kuin mennä ja olla tehokas. Saada aikaan. Ilman veren makua suussa. Ilman tarvetta suorittamiselle. Tälle illalle suunnitelmissa vielä juoksulenkki, uuden kodin keittiön loppusiivous, keittiötavaroiden muuttaminen osittain ja eilisen postauksen kommentteihin vastaaminen.

Itseltänihän hyväksyn tämän tekemisen flow-tilan, mutta mitäs, kun lapsilla on tuo tila päällä? Little girl on fire ei ole aina kovin tuottavaa, mutta pääasia, että toiset viihtyy muutenkin kuin luuri kädessä. Pikkuisempi tuossa juuri kysyi, että ei meillä sattuis olemaan piilolasinestettä. Ajatteli kuulemma tehdä jotain limaa, johon sitä tarvitaan. Eipä löydy, joten saippualla, liimalla ja maissitärkkelyksellä mennään. Lisätään tuohon tämän illan tekemisiin muuten sitten keittiön siivoaminen. Vähän sen näköistä touhua on, että joutuu kaivamaan imurin esiin ;)

Nyt äkkiä pakoon limatalkoita sinne mummulaan keittiön loppusiivousta tekemään. Ollaanhan ystävät taas kuulolla 

TEHOKKAIN TORSTAITERKUIN,

PS. Insta Storyn puolella limajuttuja :D


8 Responses to “GIRL ON FIRE”

 1. Marika sanoo:

  Voi apua, mun täytyy myös tunnustautua laskujemmariksi ja todella ajattelin olevani maapallon ainoa sellainen! Ihanaa (ja hauskaa!) kuulla, että muitakin kohtalotovereita siis löytyy Ihanaa Torstaita sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Ihanaa, sinä kohtalotoveri <3

   Mäkin luulin olevani ainoa :D Yritetään yhdessä tsempata, kyllä se siitä. Niitä on niin kurja aina maksaa hurja kasa kerrallaan.

   Ihanaa torstaita sinnekin <3

 2. Jenni sanoo:

  One word: e-lasku ;)

  • Maria Maria sanoo:

   I hear you Jenni :D

   Vitsit, osa tulee jo e-laskuista…pitäis näpylöidä loputkin!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

 3. Riikka sanoo:

  Laskut jemmaan laatikkoon ja toivon aina siinä välissä lottovoittoa, vaikka en lottoa. Se säätö niiden eräpäivien kanssa on rasittavaa, ja tunnustan että harvoin maksan eräpäivänä mitään.

  Hei, tuo liman tekeminen on sellaista puuhaa, että antaa lasten tehdä sitä. Siinä se känny lepää odottamassa, ja lapset oppivat mukavasti kemiaa tietämättään. Meillä on ollut limatehdas pystyssä jonkin aikaa ja alkuun mua ärsytti koko touhu. Sitten ajattelin että olkoot, annoin rahaa piilolasinesteeseen ja liimaan. Luin tyttärelleni tuon kirjoittamasi lima- pätkän; hän kysyi että onnistuiko se?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riikka,

   kohtalotoveri :) Samat systeemit on käytössä laskujen kanssa, tosin laatikon sijaan ne ovat hyvässä tallessa erinäisissä kasoissa :D

   Mä olen kanssa samaa mieltä, että antaa lasten leikkiä! Tuo lima ei oikein onnistunut…jäi sormiin kiinni. Meillä on tehty varmaan viidellä eri ohjeella limaa. Yksi niistä onnistui hienosti. Harmi,kun lapset ovat nyt ulkona, etten pysty kysymään, että mitä resepti sisälsi :)

   Kivaa sunnuntai-iltaa sinne <3

 4. sari sanoo:

  Laskujemmari täälläkin… Ja todellakin ,kun on saanut lasku-urakan tehtyä,on kuin olisi suuremmastakin urheilusuorituksesta selvinnyt! Hauskaa myös tämä lima- juttu. Meillä tarvitaan piilolinssinesteen lisäksi glittereitä,nestemäistä pyykinpesuainetta jne. Kauppareissuilla tutkitaan liimat,pitää olla jotain p:llä alkavaa ainesosaa. Neidillä ikää 11v….

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sari,

   just näin – menee ihan maratonista tuo laskujen maksu :D

   Hei ihana kuulla, että muillakin nää limat on ihan pop! Meillä on käytetty jo kaikki kaappien maizenat ja perunajauhot. Liimat myös. Glittereitä eivät ole vielä hoksanneet käyttää ;)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

Kommentoi