sunnuntai 25. kesäkuu 2017

Juhannushuumaa

HEIPPATIRALLAA!

Toivottavasti siellä on vietetty mukavat juhannukset! Arvatkaas mitä mä tänä vuonna näin juhannuksen aikaan totesin? No että ei tämä juhannus ole lainkaan hassumpi juhla. Aiempina vuosina jotenkin juhannus on ollut sellainen ”No vietetään aikaa uusien perunoiden ja kalan äärellä, koska niin kuuluu tehdä.” -juhla. Ilman sen kummempia juhannusfiiliksiä. Tähän asti se on ollut joulu ja pääsiäinen, jotka ovat olleet allekirjoittaneen lempijuhlapyhiä. Tänä juhannuksena kyllä tuntui, että juhannus kiilasi tuohon joulun ja pääsiäisen väliin. Vaikkei ilma ollut niin kesäinen kuin ehkä olisi toivonut. Mutta kaikki muu sitten natsasikin ihan täysillä. Monta tuntia korttien lätkintää, ruokaa vähän joka välissä, hullun pitkiä yöunia, saunomista. Neljä päivää meikittä ja mökkivaatteissa. Tuloksena onnellinen ja virkeä ex-väsynyt bloggaaja. Juhannusloma tuli tarpeeseen. Saatiin muuten vähän lisäaikaa muuton suhteen, sillä tuo kellarikerros ei valmistu kuun loppuun mennessä. Kaksi ylimmäistä kerrosta olisi muuttovalmiina, mikäli joku tulisi ja kävisi olkkariin säilötyt tavarat vielä läpi sillä silmällä.

Tai vastaavasti löytäisi niille hyvän säilytyspaikan :) Mutta odotellaan, että kellari on valmis ja sitten muutetaan vasta.

Kuten muutkin juhlapyhät, niin juhannuskin on aika ruokavoittoinen ;) Juhannusaattona saatiin saareen maailman paras anoppi ja appiukko. Toivat vielä mukanaan niin herkullisia ruokiakin, että oksat pois. Yleensä ollaan laitettu nieriä savustuspönttöön, mutta nyt appiukko oli graavannut sen. Niin hirmuinen himotus tuli graavinieriään, että sitä on pakko tehdä pian uudelleen. Lisäksi juhannuspöydästä löytyi uusien perunoiden ja graavinieriän lisäksi savustettua lohta ja ribsejä. Muutamaa eri dippiä ja salaattia. Illalla paistettiin vielä muurinpohjalettuja ja nukkumaan käytiin varsin kylläisten vatsojen viereen.

Juhannuspäiväiltana saatiin saareen hyvät ystävät, naapurimme. Hätsynpikaisesti tein pavlovan markenkipohjan, joka sitten otti ja ruskistui. Ei edes irronnut leivinpaperista. Tuloksena supertrendikäs kulhojälkkäri pavlova bowl. Toimi aika hyvin kuulkaa niinkin. Marenkia, mascarponekermavaahtoa, mansikoita ja kinuskikastiketta. Ystävien kaksi tyttöä jäivät meille yökylään ja tänä aamuna heräiltiin uuteen päivään yhdentoista maissa. En edes muista, koska olen niin myöhään nukkunut! Jopa tuo karvakorva koisasi komeusuniansa niin pitkään ja olisi varmasti nukkunut pidempäänkin.

Siinä, missä keskiviikkona mökille suunnattiin hieman ylivirittäytyneessä tilassa arjen kiireistä, niin tänään palattiin kotiin rentoutuneena ja naureskellen. Siinä missä keskiviikkona saareen suuntasi pieni ja valkoinen koirasuloisuus, palasi tänään kotiin yksi iso huovuttunut takkupallo, jota joskus koiraksi kutsuttiin :D Nyt tuumasta toimeen ja suihkun kautta takkujen selvitykseen!

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,


5 Responses to “Juhannushuumaa”

 1. Tuo teidän mökki on sitten ihana!<3 Epämökki-ihmisenä tunnen aina outoa kaipuuta tuollaiseen paikkaan sun kuvia katsellessani.;D

  Minä sinkoilen tällä viikolla miehen mukana sinne tänne, mm. Tampereelle pääsen jälleen käymään.:) Ainakin Pyynikillä pitää käydä munkkikahvilla...Mitä ruokapaikkaa suosittelisit arki-iltana Tampereella?
  Energistä viikkoa Maria!<3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Taina

   ja kiitos <3 Tuo möksä on kyllä sellainen paikka, että näin kaupungissa ollessa on jatkuva ikävä sinne :)

   Oih, tervetuloa Tampereelle! Jos pitsa maistuu, niin ehdottomasti suosittelen Sitko pizzapaikkaa. Tai sitten Napolia (myös erinomaiset pastat). 2h+k :ssa on ihan tajunnanräjäyttävän hyviä toasteja (iiiisoja kuin mitkä). Tapaksille menisin Ineziin. Jos Cafe Pispala on ko. iltana auki, niin menkää ehdottomasti sinne. Ette tule pettymään :)

   Ja hei, meillä Mansessa tykätään syödä siipiä, joten jos sellaiset kiinnostaa niin Siipparit (Siipiweikot) Aleksanterinkadulla is the place to be :)

   Kiitos ihana ja sinne myös <3

 2. Mia sanoo:

  Moikka!
  Meillä on samanlainen ulkotunnelmatuli. Teillä on siinä päällä tuollainen muurinpohjataso. Mistä olette hankkineet sen? Ootteko hommannu sen siihen ihan mittojen mukaan? Ihan näppärä olisi tosiaan paistaa letut tuossa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Mia,

   hei toi ulkotunnelmatuli on ihan ässä :)

   Tuo muurinpohjataso on muistaakseni Tokmannilta ostettu ja Muurikka -merkkinen…siinä tuli jalatkin mukana :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi