keskiviikko 31. toukokuu 2017

Elämästä ja ikääntymisestä nauttien

MOIKKAMOI!

Olenkin kertonut teille, että vastoin kaikkia ennakko-odotuksiani, elän nyt 41-vuotiaana elämäni parasta aikaa. Elämäni parasta aikaa naisena. Se, missä kolmekymppisenä stressasin ensimmäisiä uurteita otsassa on vaihtunut tietynlaiseen ylpeyteen. Ylpeyteen siitä, että on vanhentunut arvokkaasti. Ylpeyteen siitä, että osaa rakastaa itseään ja hyväksyy itsensä. Juuri tällaisena kuin olen. Toki eletyt vuodet näkyvät peilistä katsottaessa, mutta ajattelen asian niin, että ilman juonteita silmäkulmissa, en olisi todennäköisesti nauranut niin paljon. Ilman juonteita otsassa en olisi todennäköisesti nähnyt koko elämän skaalaa. Pääsin kaupallisen yhteistyön myötä ranskalaisen apteekkikosmetiikkamerkin, Vichyn kanssa kertomaan teille oman tarinani. Tarinani siitä, kuinka tärkeää on pysähtyä kiireen keskellä ja nauttia arjen pienistä kultareunoista. Sen sijaan, että kuluttaisi energiaa iän tuomista ulkonäkömuutoksista huolehtimiseen. Hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on.

Ikääntyminen antaa ja ottaa. Olen päättänyt ottaa kaiken irti vuosien tuomista positiivisista puolista. Olen päättänyt myös käydä käsi kädessä vanhenemisen kanssa, ilman että rimpuilisin vastaan. Kaunis iho on yksi naiseuden valttikorteista. Osa ulkonäköasioista on annettu meille perintönä. Niille emme mahda mitään. Mutta sille mahdamme, miten elämme elämämme ja pidämme itsestämme huolta. Miten osaamme kiireisen arjen keskellä hengähtää ja rentoutua. Rentoutua niin, että kasvojen ilme pehmenee. Huolirypyt silmien välissä oikenee ja kevyt mieli hehkuu ulospäin.

Vichyn visio on ”Kauneus alkaa hyvinvoinnista.”. Hyvinvointihan on tämän vuoden kantava teemani. Olen huomannut, että kun on sisäisesti hyvä olla, niin se heijastuu myös ulkonäköön. Kun elämä on kaikilta osin balanssissa, kun on helpompi hengittää. Omasta itsestäni huolehtiminen on viime vuosina noussut arvoon mittaamattomaan. Ne varastetut hetket arjen keskellä, kun tuntee rentoutuvansa. Osaltaan olen myös oppinut opettelemaan rentoutumista. Pikkulapsivuosien jälkeen se tietynlainen superäitinä olo oli jäänyt päälle. Kunnes huomasin eräänä päivänä olevani yksin kotona, lapsien ollessa ulkona ystäviensä kanssa ja miettiväni, että tästä ajasta täytyy ottaa kaikki irti. Noina hetkinä on hyvä pysähtyä ja kuulostella. Käydä dialogia itsensä kanssa ja kysyä, että mitä mulle oikein kuuluu.Siinä missä aiemmin en osannut rentoutua hiljaisuudessa on muuttunut hiljaisuuden kaipuuseen. Kun viimeinenkin kikattava koululainen laittaa ulko-oven kiinni aamulla perässään ja saan olla ihan hiljaa sen 10 minuuttia. Santsikahvikupillisen kanssa. Joskus, jos koen hengittäväni pintahengitystä ja miettiväni päivän askareita keskityn hengittämiseen. Yleensä se jo auttaa rentoutumaan. Toisinaan tarvitsen puhelinapplikaation rentoutusohjelmaa. Tavoitteenani kuitenkin olisi, että oman hengityksen ja ajatusten nollauksen kautta pääsisi sellaiseen zen-tilaan, jossa olisi hetken pakopaikka arjen kiireiden keskellä.

Vichyn Slow Âge -filosofia tarkoittaa sitä, että hyväksymme ikääntymisen. Olemme itseemme tyytyväisempiä kuin koskaan ja kannamme ikämme ylpeydellä. Ikääntyminen on luonnollista ja otamme sen avosylin vastaan. Ikääntyminen ei kuitenkaan tarkoita, että kauneudenhoitorutiineista ja ihonhoidosta voisi sen varjolla laistaa; päinvastoin haluamme ihomme kuitenkin näyttävän kauniilta niin pitkään kuin mahdollista. Koska aikaa ei voi pysäyttää emmekä voi poistaa eletyn elämän jälkiä, niin oikeastaan ainoa, mitä voimme tehdä on pitää huolta ihon tulevaisuudesta. Minua lohduttaa se, että minun ei tarvitse näyttää ikäistäni nuoremmalta. Vaan voin rinta rottingilla todeta, että otan ikääntymisen arvokkaasti vastaan samalla pitäen ihostani huolen parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Se tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä sitä, että nautin terveellistä ruokaa. Juon riittävästi vettä. Huolehdin ihon aamu- ja iltapuhdistuksesta, kosteutuksesta ja käytän kasvonaamiota ja -kuorintaa tarpeen mukaan. Pyrin nukkumaan vähintään kahdeksan tuntia yössä ja liikun riittävästi. Käyn happirikkaassa ilmassa rauhallisilla kävelylenkeillä ja nautin elämän joka osa-alueesta. Hidastan tahtia, kun on sen aika. Hymyilen ja rakastan. On olemassa tekijöitä, jotka vaikuttavat meidän ihoomme koko elämän ajan. Ravinto on yksi tällainen tekijä, mutta myös ympäristö- ja elämäntapatekijät, UV-säteily ja saasteet ovat merkittäviä tekijöitä. Iho on suurin elin, jonka tehtävä on suojella kehoa.

Nuo edellä mainitut tekijät vaikuttavat suoraan ihon kuntoon ja sitä myötä ikääntymiseen. Ihon suojaaminen ja vahvistaminen hidastavat ikääntymisen merkkien esiintulemista. Ikääntyminen ei täten ole mikään hallitsematon prosessi, joka kiitää hallitsematonta vauhtia eteenpäin. Ikääntymisen merkkien esiintuloa voidaan hidastaa.

Vichyn Slow Âge -tuoteperheeseen kuuluu kolme tuotetta, jotka eivät ole niin sanottuja anti ageing -tuotteita vaan pro ageing -tuotteita; ne hidastavat juurikin näiden ikääntymisen merkkien esiin tulemista. Sen lisäksi ne vähentävät jo esiin tulleiden ikääntymisen merkkien näkyvyyttä. Sarjaan kuuluu kaksi eri ihotyypeille soveltuvaa päivävoidetta sekä silmänympärysvoide. Vaikuttavina avainainesosina tuotteista löytyy antioksidanttisen vaikutuksen omaava baïcalinjuuriuute, ihoa vahvistava probiottinen bifilus sekä mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa -lähdevesi.

Tuotteet vahvistavat ihoa ravitsemalla ja suojaamalla sitä ympäristön rasituksia vastaan. Ne suojaavat ihoa UV-säteilyltä, saasteilta ja stressin aiheuttamilta vanhentavilta vaikutuksilta. Mutta silti meidän itse pitää huolehtia elämän tasapainosta. Siitä, että hidastamme tarpeen mukaan. Pysähdymme hetkeen ja kuulostelemme kehoamme ja mieltämme. Nautimme elämästä ja teemme ihonhoidostakin ylellisyyden, joka kuuluu jokaiseen päiväämme. Slow Âge -tuoteperheen tuotteet ovat varsin laadukkaita ja hinnaltaan monien kukkarolle sopivia. Tuotteiden hinnat ovat noin 30 euron tietämillä. Tuotteet sopivat myös herkällekin iholle.

Omaksi suosikikseni nousi tuo täyteläisempi päivävoide normaalille ja kuivalle iholle. Vaikka se onkin täyteläinen, imeytyy se ihooni nopeasti jättäen ihon pinnan silkkiseksi. Siinä on suojakerroin 30, kun taas kevyemmässäkin päivävoiteessa (joka on muuten kätevässä pumppupullossa) on suojakerroin 25.

Elämän jokaisesta osa-alueesta nauttiminen tekee hyvää niin keholle, mielelle kuin ihollekin. Mikä onkaan otollisempaa aikaa elämästä nauttimiseen kuin kesä? Tuoreet marjat ja kasvikset, ihoa hellivä lämpö ja suomalaisen järven hellä syleily. Pysähtyminen auringonlaskun aikaan ja luonnon äänien kuunteleminen. Emme voi pysäyttää aikaa, mutta voimme hidastaa elämää 

Mikäli sinäkin innostuit Vichyn Slow Âge -tuotteista, niin saat tilattua kätevästi näytepakkauksen tuosta kevyemmästä, Slow Âge Light Day Cream –voiteesta täältä.

Mitkä hetket arjessa pitävät teidän elämän tasapainossa? Osataanko siellä ruudun toisella puolella nauttia elämästä ja hidastaa tarpeen tullen?

ELÄMÄNILOA KESKIVIIKKOONNE TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Elämästä ja ikääntymisestä nauttien”

 1. Westend Mum sanoo:

  Loppujen lopuksi, mistäköhän on lähtöisin se ajattelutapa, että vanheneminen olisi jotenkin negatiivista? Lähes kaikki eri kymmenyksillä olevat 30v./40v./50v. sanovat elävänsä elämänsä parasta aikaa (eri syistä toki). Taitaa olla niin, että jokainen lisäkymmen tuo lisää jonkinlaista viisautta ja harmoniaa elämään.
  Jos näin ei ole, älkää rikkoko kuplaani ;D
  http://westendmum.fi

  • Maria Maria sanoo:

   No ihan justiinsakin niin! Aina vanhenemista jotenkin kammoksutaan, mutta tämähän on ihanaa :)

   Kyllä tosin itsekin muistan parikymppisenä ajattelevani, että nelikymppiset on ikäloppuja :D

   Ollaan samassa kuplassa <3

Kommentoi