tiistai 30. toukokuu 2017

New York on my mind

HEIPPAHEI VAAN!

Tällä hetkellä ei voisi uskoa, että iltapäivälle ja illalle on luvattu sellaisia rankkasateita. Jos jotain positiivista, niin tekee tulevat sateet ainakin luonnolle hyvää! Tässä istuessani autossa Helsinki-Vantaan parkkipaikalla ajauduin jälleen leikkimään tuttua mielikuvitusleikkiä. Minne lähtisin, jos saisin valita ihan minkä kohteen vaan?

Täytyy myöntää, että viime viikkoina olen ajatellut paljon New Yorkia. Jos mielikuvaleikkini kävisi toteen, niin hyppäisin 14.10 lähtevään New Yorkin koneeseen. Ai että, ottaisin taksin keskustaan, jotta pääsisin fiilistelemään lähestyvää kaupunkia taksista käsin. Ollakin, että matka ruuhkista johtuen kestää ja kestää…siinä samalla on hyvä vaihtaa kuulumisia taksikuskin kanssa. Hyppäisin pois taksista hotellini edessä. Koska tällä mielikuvitusreissulla luottokortin raja on loputon (ja siis sitähän ei tarvitsisi itse kuitata nollille ;), niin majoittuisin sympaattiseen ja kauniseen The Nomad hotelliin. Keskellä alkuillan ruuhkaisuuttakin kaupunki näyttäisi parhaimmat puolensa. Veisin laukkuni huoneeseen, vaihtaisin kengät mukavimpiin ja lähtisin kulkemaan kohti Nolitaa. Sinne emme viime lokakuisella reissulla ehtineet.

Etsisin hyvän ruokapaikan, joka toimisi samalla ihmisten katselupaikkana. Illalla kävisin tuon elämäni rakkauden kanssa Broadwaylla katsomassa jonkun hyvän musikaalin. Ai niin, unohdinko muuten mainita, etteivät lapset halunneet tälle reissulle mukaan? Bummer :D
Kaipaan kaupungin energisyyttä, ruokapaikkoja, ihmisiä. Kiireen tuntua ja kuhinaa. Sohon Dean & DeLucaa. Kiireettömiä iltapäiviä Central Parkissa, kun saa istahtaa alas. Brooklynin teollisuusrakennuksia ja Harlemin katuja. Syyslomalle oli suunnitteilla reissua länsirannikolle, mutta niin kauan kuin lentolippuja ei ole tilattu, niin on vielä mahdollisuus vaihtaa matkakohdetta.

Hei, onko teillä muuten kokemuksia Washingtonista? Jotenkin houkuttelisi käydä paikan päällä katsomaan, missä se Rouva Ministeri oikein telkkarissa kulkeekaan. Koska se lapseton loma oli vain toiveajattelua (en itse asiassa sellaiseen tällä hetkellä edes suostuisikaan…napanuora on liian tiukalla), niin onkohan Washingtonin nähtävyydet lasten mieleen…? Toisaalta, pystyyhän sielläkin viettämään lomaa lasten ehdoilla. Mikä tarkoittaa tasaisin väliajoin piipahdusta Disney-kauppaan, Victoria’s Secretiin, Starbucksiin tai Hollisterille.

Mä jatkan nyt mielikuvamatkailua ja ihmisten bongausta. Ehkä pian päästään takaisin kohti Tamperetta. Mutta ihan virkistävä tällainen mini ”etelänlomakin” oli. Taas jaksaa! :)

TIISTAITERKUIN,

PS. vinkkinä teille, jos olette suuntaamassa itärannikolle; Boston. En ole vieläkään ihan varma, kumpi kaupunki vei sydämeni; sympaattinen Boston vai energinen New York. Tai ehkä se oli ne molemmat yhteensä. Tiedä häntä, mutta onneksi niiden ei tarvitse kilpailla keskenään.


8 Responses to “New York on my mind”

 1. Siiri sanoo:

  Tulipa hyvään saumaan postaus! Kirjoittelen täältä roadtripin varrelta, Ohion osavaltion pikkukylästä lähellä Clevelandia. Tänään suuntana Niagaran putoukset, huomenna Washington DC ja perjantaina New York! Voin raportoida että kuinka meni DC:ssä, meillä on yksi kokonainen päivä aikaa kiertää ne päänähtävyydet :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Siiri

   ja ei vitsit, ihanaa reissua teille!! <3 Sattuipa hauskasti tämän postauksen julkaisu ajankohta :)

   Juu, olisi ihanaa, jos kävisit muutamalla sanalla kertomassa, että onko Washington DC worth it :)

   • Siiri sanoo:

    Noniin, nyt on DC tsekattu! Tai se, mitä nyt päivässä ehtii nähdä, ja mun mielestä ihan riittävästi.

    Aloitettiin päivä Arlingtonin sotilashautausmaalta, joka oli yli 400 000 haudallaan erittäin vakuuttava paikka. Lisäksi tsekkasimme nämä päänähtävyydet, eli Lincoln Memorialin, kävelimme Reflecting Poolin viertä (erittäin vahvat Forrest Gump -vibat) Washington Monumentille ja sieltä kaarsimme Capitolin kautta White Houselle. Kaikki näkemisen arvoisia ja vaikuttavia kohteita, mutta tosiaan mäkin yhdistäisin Washingtonin vaikka siihen Nykin lomaan, en itse varmaankaan viihtyisi täällä juurikaan paria päivää kauempaa. Etenkin kun huomenna odottaa kahdeksan päivää Nykissä :D

 2. Hanna sanoo:

  Hei,

  Oon käynyt Washingtonissa kerran. Olihan se mahtavaa nähdä kaikki ne tv:stä tutut paikat, mutta kerta riitti ja pari päivää. Boston vei myös mun sydämen, eikä NYC pahasti kakkoseksi jäänyt. Nykyin ja Bostonin välillä kannattaa tutustua myös Yalen kotikaupunkiin (joka ei tosin just nyt tuu mieleen…)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja hei kiitos vinkistä! Tuon Washingtoninhan voisi sitten yhdistää tosiaan esim. NYCin lomaan :)

   Boston on niin <3 Ja kiitti New Haven täytyy ottaa travel bucket listille myös :)

 3. Kaura sanoo:

  New Yorkin lennot varattu kesälle. Ihana postaus, fiilistelin mukana tuttuja paikkoja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Oioi,

   saanko tulla salamatkustajana mukaan? :D Niin ihanaa!

   Kiitos, mä palaan myös näihin kuviin aika ajoin ikävissäni. New York <3

 4. Miia sanoo:

  Washington DC on ehdottomasti yksi lempikaupungeistani, olen käynyt siellä 10+ kertaa enkä koskaan kyllästy (tosin, nykyisin kierrän kaikki vanhat kantispaikat läpi pikemminkin kuin jaksan lähteä etsimään uutta). DC on hyvä yhdistää esim Nykin lomaan, ja paras aika matkustaa DC:hen on kevät cherry blossomin vuoksi, mutta syksy on hyvänä kakkosena. :) Kesällä ei kannata mennä läkähdyttävän kuumuuden vuoksi. Lapsille spesifisti en niin tekemistä osaa vinkata, mutta Georgetownin kaupoissa he viihtyvät varmasti, ja siellä lempikaupat tulee nopeammin koluttua läpi kompaktin kokoisen shoppailualueen vuoksi.

Kommentoi