sunnuntai 28. toukokuun 2017

Muistojen mummula ♥

”Otan tutun avaimen esiin ja väännän sitä lukossa. Ulko-oven kahva tuntuu käteen samalta vanhalta. Ovi narisee tavalla, jolla se on narissut jo viimeiset parikymmentä vuotta. Eteisessä tuoksutan tuoksun, joka tuo edelleen paljon lohtua ja joka tulvii muistoja.”

 

HEI HELLUREI IHANAT!

Juuri eilen taas puhuttiin miehen kanssa siitä, että mitä ihmettä tässä on viime vuosien aikana tapahtunut. Ei sitä oikein ymmärrä vieläkään. Se oli ihan just, kun päätettiin käydä tien toisella puolella moikkaamassa mummua ja vaaria. Huudettiin moi ovelta ja saatiin pirteä ”moi” huuto takaisin. Yleensä keittiöstä. Iskä löydettiin usein istumassa lukunurkkauksestaan uppoutuneena sotakirjoihinsa. Lukulasien toinen sanka suussa roikkuen. Äiti kurvasi paikalle essu päällä köökin puolelta. Istukaa nyt kiireemmikseks, keitetäänkö kahvit? No tottahan toki meillä oli aikaa istua. Lapset istuivat yleensä suoraan keittiön pöydän ääreen ja alta aikayksikön siellä oli kaksi jätskipartaista kullannuppua 🙂 Me miehen kanssa parkkeerasimme olohuoneen upottaville sohville. Sohvapöydältä löytyi uusimmat Avotakat sun muut sisustuslehdet.

Nyt siellä olohuoneessa ei ole enää upottavia sohvia, lukunurkkauksen lukijakin on jättänyt sotakirjat jälkeensä. Keittiöstä ei tulvahda enää hirvipaistin tuoksu eikä liiemmin ole essullekaan ollut viimeisen vuoden aikana käyttöä. Välillä sitä on tämän lapsuudenkodin remontoinnin yhteydessä hieman hirvittänyt; muutetaanko me tuota talovanhusta liikaa? Katoaako muistot muutosten mukana? Ihana on ollut huomata, että vaikka seinät ovat saaneet uusia pintoja, niin silti tuoksu on sama. Kodin tuoksu. Tuttu ja turvallinen.

Yleensä lohduttautun sillä, että vaikka aika iso remontti tehdäänkin, niin mielestäni meillä on oikeus tehdä kodista meidän näköinen. Sellaisen, jossa jatkaa kodin tarinaa. Joku päivä se on tuo mieheni, joka uppoutuu lukunurkkauksessa kirjoihinsa. Minä, joka pyyhällän essu päällä keittiöstä vastaanottamaan vieraita. Vieraita, jotka ovat tulleet siitä ovesta, joka narisee tuttua narinaansa. Onneksi on asioita, jotka eivät muutu. Toivottavasti meidänkin tytöt jäävät yöjalasta kotiin tullessaan kiinni tuon oven narinan takia ;D

Vaikka karsiminen on näinä päivinä pop, niin tuo lapsuudenkotini ei ole konmarittamisen piirissä. Siellä saa valokuvat olla muistoina seinillä ja perheraamatut aitiopaikalla antiikkipöydän päällä. Siellä saa näkyä eletty elämä ja muistot. Samalla, kun tehdään uusia muistoja. Me ollaan koko perhe niin onnellisia tulevasta muutosta, että ei malteta odottaa muuttoa 🙂 Sydän sanoo, että tämä oli ainoa oikea ratkaisu. Onneksi meillä oli siihen mahdollisuus ♥ Joka ilta käydään haahuilemassa tuolla ja mallaamassa huonekalujen paikkoja. Fiilistelemässä.

Tuo valokuva, joka kuvissa vilahtelee on otettu meidän häistämme reilu 10 vuotta sitten. Siinä on äiskä ja esikoinen. Ihan hetki kuvan ottamisen jälkeen, mumtsi joutui juoksemaan kirkosta ulos reilu 1-vuotias sylissään pakoon urkujen ääntä, joita pikkuinen niin kovin pelkäsi 🙂 Tuo kuva pääsee kyllä paraatipaikalle uudessa kodissa. Eiks ole ihanaa, että on olemassa valokuvia? Harmillisen usein tänä päivänä valokuvat ovat tallessa koneella tai kännykässä. Pitäisi ryhtyä vanhan ajan malliin ja teettää niitä kansioihin!

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


16 Responses to “Muistojen mummula ♥”

  1. Iukku sanoo:

    Oot kyllä tosi paljon sun äidin näköinen, luulin ensin että sinä olet kuvassa.

    Teidän kodista tulee kaunis ja teidän oma koti. Eikä se entinen mummulla voi museokaan olla. En malta odottaa lopputulosta.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Iukku,

      vanhemmiten (ja varsinkin silloin kun mulla on ollut tummat hiukset) olen kyllä alkanut muistuttamaan äiskää 🙂

      Kiitos ja just näin, museomeininki on kaukana 😀

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  2. Sanna sanoo:

    On ihanaa,että lapsuudenkodin tarina jatkuu teidän tavallanne.Talossa aukeaa uusi sivu,ja uudet muistot.Ne vanhat ovat aina sydämessä.Valinta on varmasti ainoa ja oikea.

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna

      ja hei kiitos, sanos muuta – ihana jatkaa kodin tarinaa 🙂

      Aurinkoista alkanutta viikkoa <3

  3. Eeva sanoo:

    Ihana mahdollisuus teillä,kun voitte muuttaa sinun lapsuuskotiin,tehdä siitä teidän näköisen oman kodin. Ja silti siellä on sitä jotain vanhaa, muistoja, tunnelmia, jotain niin tuttua ja turvallista. Muistot. Ja vaikka jotain muuttuukin, ne muistot siellä sydämessä säilyvät aina samanlaisina. Aina yhtä rakkaina. Elämä on.

    Voimia ja ilon hetkiä alkavaan viikkoon <3

    • Maria sanoo:

      Heippa Eeva
      ja kiitos <3

      Sehän se onkin, että uudesta kodista tulee sekoitus uutta ja vanhaa. Vanhoja muistoja kunnioittaen ja uusia tehden 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  4. Anu sanoo:

    jotenkin tosi haikea olo tuli itselle tätä lukiessa..<3
    Onneksi saitte asua naapurissa monta vuotta.täytyy muistaa piipahtaa vanhemmilla niin kauan kuin se on mahdollista.
    Saanko olla utelias ja kysyä mitä teitte sun vanhempien huonekaluille?muistelin,että he ostivat ainakin uuden sohvan remontin yhteydessä ja joku ihana vitriini jäi mieleen.
    Tsemppiä loppurutistukseen<3

    • Maria sanoo:

      Sanos muuta Anu,
      välillä se haikeus valtaa mielen <3

      Sepäs se onkin, että onneksi asuttiin tässä naapurissa...eikä anoppikaan ollut sellainen, joka olisi tuota vävypoikaa alvariinsa häiritsemään 😉

      Saa olla utelias; sohvat ja vitriini pääsivät veljen perheelle hyvään hoitoon. Me saadaan sängyt ja kirjoituspöytä. Sekä tuo antiikkipöytä. Katsotaan, josko jotain pitää vähän realisoidakin...

      Kiitos ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

  5. Irma sanoo:

    Ihana pöytä.Muistan sen aikaisemmista mummulan kuvista. Olen miettinyt,että mikähän on pöydän kohtalo? :)Ihanaa,että säilytät sen.Kuva on kaunis.Se kosketti minua jostakin syystä paljon.Olen onnellinen teidän puolesta,että saitte toteuttaa unelmanne. Olen innolla odottanut kotinne valmistumista.Toivonkin erittäin kovaa kuvatulvaa.
    Meillä sataa nyt vettä, räntää ja lunta vuorotellen ja lämpötila 0. Ihana kesän alku. Kaikesta huolimatta mennään huomenna mökille. Järvessä on vielä jäät.
    Antoisaa uutta alkavaa viikkoa.
    Irma

    • Maria sanoo:

      Heippa Irma

      ja kiitos <3

      Pöytä jää taloon 🙂 Kiitos, tuo kuva on täynnä jonkinlaista seesteisyyttä. Vaikkei siitä ilo välity ensimmäisenä, niin se on jotenkin rakas 🙂

      Voi ei, puuskuttelen täältä sinne lämpimämpiä ilmoja ja aurinkoa 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  6. Ihana kirjoitus. Pidän siitä että tavaroilla on tarinansa ja että kotoa löytyy omaa historiaa, muistoja, kertomuksia. Ja siitä että uusi yhdistyy vanhaan, sopivassa suhteessa. Siitä muodostuu se kodin henki ja ilmapiiri joka tekee kodista ainutlaatuisen <3

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos <3

      Mä tykkään kanssa, että tavarat saavat kertoa tarinaansa 🙂 Se tosiaan tekee kodista kodin!

      Aurinkoista alkanutta viikkoa <3

  7. Sari Riekkola sanoo:

    Ihana kirjoitus Maria, äitisi on niin kaunis, paljon muistuttaa sinua ja voi pikkuista <3
    Aivan huippua, että lapsuuskotisi saa teistä uudet asukkaat, niin pitääkin, kun tarpeeksi kuuntelee sydämen ääntä, tekee lopulta oikeita ratkaisuja.
    Ihanaa, kun pääsette pian muuttamaan.

    Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

    • Maria sanoo:

      Heippa Sari,

      ja kiitos kaunis <3

      Äiti oli maailman kaunein 😉

      Samoilla linjoilla ollaan, itse ollaan niin innostuneita tästä koko jutusta. Pikkuhiljaa kannamme sinne muuttolaatikoita ja yhtäkkiä huomaammekin, että asumme jo uutta kotia 😀

      Ihanaa viikkoa sinnekin <3

  8. Marita sanoo:

    Tämä kirjoitus pysäytti ja herkisti! Toisaalta niin haikeaa, mutta kuitenkin mukana tulevaisuus ja onnellinen odotus. Osaat hyvin pukea tunteesi sanoiksi. Ihana oli myös nähdä nuo perheraamatut paraatipaikalla 🙂 Ja kyllä – äitisi oli tosi kaunis!

    • Maria sanoo:

      Moikka Marita
      ja kiitos <3

      Just näin, haikeutta on ilmassa, mutta niin on onnea ja kiitollisuuttakin 🙂
      Äiti oli näin tyttären näkökulmasta katsottuna maailman kaunein...tietysti 😉

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi