lauantai 27. toukokuu 2017

Stressitöntä mökkeilyä

HEIPPAHEI IHANAT!

Ja terkkuja kaupungista :) Eilen iltapäivästä kurvailtiin mökille ja vietettiin ihanan rentouttava päivä ja ilta. Tuuli tuiversi pohjoisesta hiukka viileästi, mutta se ei haitannut. Mökin eteläpuolella kelpasi paistatella auringossa. Tein vähän työhommia (mukavia ja makoisia sellaisia ;), lueskeltiin, saunottiin ja syötiin. Kesän ekat grillihampparit maistuivat taivaalliselle; varsinkin tuon miesmahataudin viikolla sairastaneelle. Lapset uiskentelivat vaikka kuinka kauan ja vaikka kovin uumoilin, niin eipäs onneksi vilustuttaneet itseään. Auringon laskiessa taivaanrannan taa lähdimme ajelemaan kohti kaupunkia. Ei sitä tarvita kuin pikkuinen pyrähdys tuonne happy placeen ja taas jaksaa.

Muutenkin ollaan yritetty tehdä mökkeilystä mahdollisimman stressitöntä. Mökki ei ole työmaa. Monet kysyvätkin, että kuinka jaksatte; omakotitalo (pian) ja mökki. Kaksi paikkaa, jota pitää kunnossa. Elämä on valintoja ja tämä on yksi niistä :) Mökillä ei ole ensimmäisenä vastassa leikattava nurmikko. Ei ole marjapuskia, joissa kykkiä ennen räkättirastaita. Ei ole niitä arkisia juttuja toisin kuin täällä kaupungissa. Toki mökilläkin tekemistä piisaa, mikäli haluaa niitä tehdä. Puusavottaa riittää vaikka muille jakaa ja terassi pitkospuineen kaipaisi öljyämistä. Mutta kun ottaa sen asenteen, että ne on kaikki omaan hyvään, niin hommista tulee mukavia. Suu irveessä klapikoneen äärellä ei ole kivaa. Senpä takia meillä hurtti huumori lentää ja nauru raikaa, kun teemme askareita.  ID

Ruoan suhteenkin mökkeily on aika stressitöntä. Ruokaa tehdään varsin lyhyen kaavan mukaan (niin kuin kyllä kotonakin). Jos ei jaksa tehdä edes sitäkään, niin aina mökin pakkasesta löytyy grillimakkarapaketti :) Kaupungissa tulee oltua ylitarkka siitä, että lapset vaihtavat ruokalistan kertovan paidan samantien puhtaaseen, mutta sekään ei ole mökillä mikään pakko. Itsekin haahuilen siellä niissä samoissa kauhtuneissa vaatteissa. Joissa saattaa löytyä rinnukselta ketsuppitahra. Hiuksetkin saavat saunan jälkeen kuivua niille sijoilleen ja meikkipussia ei juuri mökillä avata. Paitsi, jos tulee vieraita. Mun mielestä mökkeilyn perusidea on, että siitä ei oteta stressiä. Että se on paikka, jossa ne pakolliset puhteetkin sujuvat omalla painollaan ja jossa ei äksyillä väsymystä. Onko sielläkin omaksuttu sama stressitömän mökkeilyn ihanuus? 

Jos joku pikkuisen mökkeilyssä ihistää on se, että sinne ei pääse tarpeeksi usein :D Pari viikonloppua tässä on täynnä ohjelmaa, mutta sitten kyllä on jo kokonaisen mökkiviikonlopun aika. Ja voipi olla, että kun lasten kesälomat alkavat, niin muutamme hetkeksi taas saareen. Aika näyttää. Vissiin pitäisi pakatakin jossain välissä muuttokuormaa. Nyt lapset kohti Särkänniemeä ja itse lenkille. Miehen tullessa golfkisoista suuntaamme pitkästä aikaa kaksin syömään. Katsotaan, josko sitä illalla Särkänniemen sulkeutumisen jälkeen kurvailtaisiin mökille yöksi…

LEPPOISAA LAUANTAITA,


9 Responses to “Stressitöntä mökkeilyä”

 1. Nina sanoo:

  Moikka,

  ja terkut mökiltä! Juuri eilen naureskelimme mieheni kanssa toisillemme ja ennenkaikkea itsellemme miltä näytimme. Mun luonnonkihara tukka sojotti suoraan kohti taivasta, kun en ollut ehtinyt harjaa niille näyttää ja kuljin kahvitahrat rinnuksilla. Mies oli täysin samaa kaliberia. Kaksi mökkimenninkäistä. <3
  Mökillä saa ja voi olla juuri tällainen. Ei tarvitse silitellä vaatteita niinkuin arkena vaan voi heittää aamusta ne polvipussiset collegeverkkarit jalkaan eikä tarvitse pahemmin peiliin vilkuilla. Se on ihanaa. :)
  Mökillä tehdään töitä rennosti, silloin kun huvittaa. Ja jos ei huvita niin silloin heittäydytään koko päiväksi sänkyyn hyvä kirja kädessä. Avataan makkarin ovi, annetaan tuulen hellästi henkäillä verhojen välistä ja kuunnellaan lintujen sirkutusta pihapuissa...

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nina

   ja hei niin ihanalla kuulostaa teidän mökkeily <3 Sadepäivä peiton alla kirja kädessä on just niin mua :D

   Mua ihan ihistää, kun aattelenkin, ettei päästä pariin viikkoon kunnolla mökille. Huh!

   Hei ja teidän remppa on siis valmis mökillä? Oi ihanaa, nauttikaa :)

   • Nina sanoo:

    No kun ei ole. Remonttimiestä ei ole edes näkynyt! Jos hän ei pidä viimeisintään lupausta siitä, että lauantaina hän vihdoinkin siellä aloittaa, vaihtuu mies. Ei siis mulla vaan tää remppareiska!
    Sanonko?
    Sanon.
    Voi ”#¤%¤#”.

    …juhannussauna on my mind….

 2. Anu sanoo:

  Heippa!

  Tuttuja ajatuksia mökkeilystä!
  Kotona,jos alkaa hommat ahistaa niin paras olis päästä mökille:)
  Meillä on iso talo ja piha ja niistä tulee stressattua varsinkin näin keväällä..mutta mökillä en ota samoja paineita.
  joskus sitte,kun ollaan kaksin niin haluan pienemmän huushollin,mutta nyt vielä näin.
  Mökki on onneksi helppohoitoinen,ei oo nurmikkoa eikä
  pensaita.
  mun mies on siitä ”erikoinen”,että hän rentoutuu tekemällä mökillä:)jos muuta ei keksi niin puita voi aina pilkkoa..nauttii pienestä puuhailusta ja rakentelusta.
  Ainut mistä mä en tingi mökilläkään on siivous/tiskaus ennen ku lähetään kotia.se tehdään aina,että saa tulla taas siistiin mökkiin seuraavan kerran:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissulivei Anu,

   hei sun miehes kuulostaa ihan mun mieheltä tuon rentoutumisen suhteen – oonkin sanonut, että saat hösätä, kunhan et velvoita, että mä hösään koko ajan :D

   Sama juttu, aina siivotaan ennen kotiin lähtemistä. On sit ihana palata <3

 3. Ulla sanoo:

  Heippa
  Oot varmaan kertonutkin, mutta en enää muista. Kuinka pitkä matka teiltä kotoa on mökille, kun pystytte sinne noin vaan ”kurvailemaan”? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Ulla,

   meillä on tasan 78 kilsaa kotiovelta mökille eli noin tunnissa ajaa :) Jos ruuhkaa, niin saattaa mennä vähän yli, mutta nopeimmillaan on kuravattu tuo 46 minuuttiinkin :D

   Hyvä matka siis suhailla!

 4. Anu sanoo:

  Ihania kuvia ja tunnelmia. Tuollainen mökinpitääkin olla, tehdään jos tehdään tai sitten ollaan tekemättä, ei sellainen työsiirtola, jossa aina on tehtävä jotain. Kiitos kun valaisit myös tuota mökkimatkan pituutta, mehän voidaan siis laajentaa etsintää, minä kun olen ajatellut, että noin 50 kilsaa olisi kotoa se maksimi

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anu

   ja kiitos!

   Just näin, ei mitään työsiirtolaa kiitos :D

   Hei, meilläkin oli aluksi tuo 50 km raja…kunnes jouduttiin sitä pikkuisen viilaamaan ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi