perjantai 26. toukokuun 2017

Kesäisestä illasta & elämästä nauttien

HEI HELLUREI IHANAT!

Se olisi perjantai, joka tosin tuntuu eilisen vapaan jäljiltä maanantailta, mutta en laita siltikään pahakseni. Viikonloppu on edessä. Ennen kuin nämä kesäiset kelit saapuivat sitä ei muistanutkaan, mikä kesässä on parasta; lämpimät ja leppoisat kesäillat, kun ei ole kiire minnekään. Kun saa nauttia elämästä tärkeiden ihmisten kanssa. Hyvä ruoka ja viisasti nautittu lasillinen hyvää juomaa. Lintujen laulu ja mökkirannan ohi lentävät viisi joutsenta. Kaupallisen yhteistyön merkeissä Solera tarjosi meille tilaisuuden maistella laadukasta Hardys Crest -viinisarjaa. Lämmin ja leuto kesäilta kutsui istumaan iltaa mökin terassille. Syömään pientä hiukopalaa ja nauttimaan.

Elämä kun on muuten näin ruuhkavuosien aikaan niin hektistä, tulee tarpeen ihan tietoisesti välillä himmata tahtia. Istua alas ilman kiirettä nousta ylös. Katsella luontoa ja olla ihan hiljaa. Olen kertonutkin, että siinä missä aiemmin tykkäsin olla äänessä on vaihtunut kuuntelemiseen. Ympäristön havainnoimiseen ja elämän yhden ison osa-alueen haltuunottamiseen; kykyyn nauttia hiljaisuudesta. Tuossa eräänä kauniina lauantai-iltana teimme miehen kanssa mökillä pientä iltaruokaa ja istuimme terassisohvalle. Mansikkavuohenjuustosalaatti, siemennäkkärit ja juustot maistuivat taivaalliselle. Niitä täydensi laadukas australialainen kuohuviini Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut.

Joka ei muuten turhaan ole saanut kunniamainintaa Vuoden Viinit 2017 -kisassa. Hardys Crest -kuohuviini on tehty ensiluokkaisista Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleistä, jotka liitetään usein myös samppanjaan. Itse en rehellisyyden nimissä olisi tämän kuohuviinin kohdalla pystynyt sanomaan onko kyse kuohuviinistä vai samppanjasta. Kippistimme alkaneelle kesälle ja elämälle. Välillä elämän ihanuuden ymmärtäminen vaatii sen täydellisen pysähdyksen hetkeen. Ja se tunne tuolla jossain syvällä sisimmässä, kun tajuaa että elämässä on kaikki niin kovin hyvin – se tunne on sanoinkuvaamattoman ihana. Muistakaa siis pysähtyä hetkeen ja nauttia. Kesä on tähän mitä otollisinta aikaa. Jos olen viimeisen parin vuoden aikaan oppinut ottamaan haltuun tuon mahtavan kyvyn nauttia hiljaisuudesta, niin olen opetellut myös toisen elämän isoista osa-alueista; yksinolemisen jalon taidon. Aiemmin olen ollut jossain määrin läheisriippuvainen. Ollut kotona yksin nauttimatta siitä. Odottanut muuta perhettä kotiin, jotta voin jatkaa normaalia elämää. Hengittää normaalisti ja nauttia elämästä. Tänä päivänä nuo ihan pienetkin hetket omassa seurassa ovat sangen rentouttavia. Yleensä noina hetkinä pyrin nollaamaan ajatukseni. Tuijotan usein jotain kiintopistettä ja yritän olla ajattelematta mitään. Mikäli ajatusten nollaaminen ei jostain syystä onnistu, niin silti koen näiden hetkien olevan varsin hedelmällisiä.

Itse pakenin eräänä kauniina kesäiltana mökillä miehen katsoessa jääkiekko-ottelua terassille. Aurinko alkoi painumaan mailleen ja järven pinta tyyntymään yötä vasten. Kaadoin lasiin Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot 2016 -punaviiniä ja yritin löytää sen kaikki vivahteet. Runsaan hedelmäisen punaviinin nuorekkuuden, paahteisuuden, vaniljaisuuden ja tammisen makean mausteisuuden. Rakastan täyteläisiä punaviinejä. Vaikka tämäkin laadukas punaviini soveltuu parhaiten paistettujen tai grillattujen tummien liharuokien kanssa, niin se sopi myös tuohon hetkeen täydellisesti. Joskus olin ehdottomasti sitä mieltä, että punaviini kuuluu vain syksyyn ja talveen. Kesät mennään valko- tai kuohuviinillä. Iän karttuessa olen löytänyt viineistä sen monipuolisuuden, joka mahdollistaa niiden nauttimisen ympäri vuoden.

Pala laadukasta suklaata, lasi punaviiniä ja viltti hartioille. Edes viilenevä alkukesän ilta ei tuntunut liian kylmältä. Meillä odottaa maistamista vielä tuo Hardys Crest Chardonnay Sauvignon Blanc 2016 -valkoviini, mutta uskoisin, että tänä lauantaina pääsemme sitä maistelemaan. Tarkoituksena on savustaa kesän ensimmäiset kalat ja mikäs sen parempaa ruokajuomaa tuohon tarkoitukseen kuin laadukas ja elegantti valkoviini. ”Tuoksu on sitruksinen, ja siitä voi aistia mehevää hedelmäisyyttä, hentoa paahteisuutta ja herkkää mausteisuutta. Maku on puolestaan kuiva, raikkaan persikkainen ja veriappelsiininen. Hento mausteisuus toistuu myös maussa, tuoden viiniin mukavasti rakennetta ja ryhtiä.” Näitä Viinilinnan sivuilta kopioituja lauseita lukiessani alkaa jo tuntumaan siltä, että pitäisiköhän meidän savustaa se kala jo tänään, perjantainta? 😀

Yhtä paljon kuin rakastan hyvää ruokajuomaa, kesää ja elämää, rakastan tarinoita. Historiaa asioiden takana. Näissä Hardys Crestin etiketeissä tuo vaakuna edustaa viininteon laatua. Hardys Crest -tuoteperhe on luotu Hardyn suvun neljännen sukupolven jäsenen, Sir James Hardyn kunniaksi, joka on saanut ritarin arvon saavutuksistaan purjehduksessa. Suvussa on tapana, että kullekin perheen viinitraditioihin merkittävästi vaikuttaneelle henkilölle on luotu oma nimikkotuote kunnianosoitukseksi Hardyn suvun viinihistorian eteenpäinviemisestä. Aika ihanaa!

Ihanaa on myös se, että reilun parin tunnin päästä suuntaamme saareen kuvien maisemiin. Tosin vain täksi päiväksi. Huomenna on jos jonkilaista ohjelmaa kaupungissa, mutta ainakin saamme nauttia mökillä viikonlopun aloituksesta 

PERJANTAITERKUIN,

Huom. Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja ei voida julkaista!

YHTEISTYÖSSÄ SOLERA


4 Responses to “Kesäisestä illasta & elämästä nauttien”

  1. Ah, kesä on kyllä niin ihanaa aikaa. Olen itsekin fiilistellyt ihan täysillä sitä että näin kesäisin tuntuu että iltaisinkin töiden jälkeen on aikaa tehdä vielä vaikka mitä kun on kivat kelit ja valoisaa. Näihin tunnelmiin on hyvä aloittaa viikonloppu!

    • Maria sanoo:

      Moikka Laura,

      kesä on ihan parasta aikaa <3

      Ja nimenomaan tuo valoisuus! 🙂

      Ihanaa viikonloppua <3

  2. Niina sanoo:

    Oi mikä tunnelma tässä postauksessa! Mistä nuo tuolit ovat peräisin? 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Niina 🙂

      Kesä on niin ihanan tunnelmallista, sateineen kaikkineen <3
      Nuo tuolit ovat Kodin1:sestä aikoinaan ostettu!

      Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne <3

Kommentoi