perjantai 19. toukokuu 2017

Lukutoukan uudenlainen lukukokemus & alekoodi

MOIKKAMOI!

Rakastan kirjoja ja rakastan lukemista. Uppoutuminen hyvään kirjaan on parasta viihdettä, mitä tiedän. Samaistuminen johonkin kirjan hahmoon on koukuttavaa. Usein sitä odottaa iltaa, että pääsee työpäivän jälkeen kirjan pariin. Ehkä hieman epäsosiaalista, mutta kaiken kiireen keskellä varsin rauhoittavaa tekemistä. Ennen tätä kaupallista yhteistyötä Adlibriksen kanssa olin vakuuttunut, että suuri osa lukemiskokemuksen miellyttävyyttä on kirjan tuoksu ja paperisivujen tunne sormenpäissä sivua käännettäessä. Pohdin, miltä tuntuu lukukokemus ilman konkreettista, perinteistä kirjaa. Ilman sitä tuoksua ja paperisten sivujen tunnetta.

Sain kampanjan myötä testattavaksi Letto Frontlight -lukulaitteen. Äänikirjoja olen joskus lukenut, mutta e-kirjojen lukeminen ennen tätä kampanjaa oli laskettavissa yhden käden sormilla. Tai paremminkin yhdellä sormella. Siihen kyllä tuli nyt muutos, sillä vastoin kaikkia ennakko-odotuksiani en osannut edes kaivata kirjan tuoksua tai paperin tuntua sormissa. Mökille saareen olen selkä väärälläni vienyt kirjoja, mutta eräänä kalsean kylmänä perjantaina mukanani oli kevyt kantamus, joka ajaa saman aseman. Letto Frontlight -lukulaite on erittäin kevyt, olematta kuitenkaan liian heppoisen oloinen. Sen mukana tuli kaksi e-kirjaa ja lisäksi ostin kaksi e-kirjaa lisää. E-kirjoja voi ostaa joko Letto -lukulaitteella tai sitten Adlibriksen kotisivuilta. Ne latautuvat henkilökohtaiseen digitaaliseen kirjastoosi ja ovat sieltä luettavissa. Paikasta tai ajasta riippumatta.

Ensimmäiset lukukokemukseni juontavat ala-asteaikaan. Ahmin eräällä kesälomalla Merri Vikin Lotta-sarjaa. Sen jälkeen vuorossa oli Merja Jalon hevoskirjat, jonka jälkeen vaihdoin jännitykseen. Tuon ikäiselle jännitystä tarjosi Neiti Etsivät :) En muista aikaa, etteikö yöpöydälläni olisi ollut kirjapinoa. Kautta aikain suosikkikirjailijani on ollut Danielle Steele. Joka joulu saan Danielle Steelen kirjan lahjaksi ja viimeistään tapaninpäivänä sen olen jo lukenut. Tällä hetkellä olen aivan koukussa Camilla Läckbergin Fjällbacka -sarjaan ja yllätyin iloisesti, kun huomasin että myös tuon sarjan kirjoja löytyy e-kirjoina Adlibriksen sivuilta. Koska en ollut aiemmin tutustunut e-kirjojen maailmaan, yllätyin kuinka kattavasti e-kirjoja on saatavilla.

Kuten totesin, niin tuo Letto Frontlight -lukulaite on ihanan kevyt. Pieni ja pippurinen. Siellä on tilaa noin 4000 e-kirjalle. Eiköhän niillä jo yhden kesäloman pärjää ;) Letto -lukulaitteeseenhan mahtuu koko perheen kirjat. Tuskinpa edes minä, lukutoukkana, tulen edes lukemaan 4000 kirjaa elämäni aikana. Akku kestää parhaimmillaan jopa kuukauden! Kuulostaa sellaiselta laitteelta, joka on tullut jäädäkseen. Näen jo silmissäni ne kesän hellepäivät ja mökin terassin. Varjoisan paikan viltin päällä. Vierellä kannu kylmää mehua ja pähkinöitä käden ulottuvilla. Lapset, jotka puuhailevat säyseästi omiaan ja mies, joka osaa olla käyttämättä moottorisahaa sillä hetkellä, kun kaipaan hiljaisuutta.

Niin, Letto -lukulaitteen näyttö mahdollistaa sen käytön sisätilojen lisäksi myös ulkona. Näyttö on selkeä ja itsevalaiseva, eikä heijasta – tämän vuoksi lukuelämys on luonnollinen ja miellyttävä silmille. Sen yhden e-kirjan, jonka aikoinaan luin, luin puhelimestani. Jotenkin se ei ollut miellyttävä lukukokemus. Puhelin painoi paljon ja sängyssä puhelinta on vaikea kannatella pään päällä kädet suorassa (kyllä, lukutapansa kullakin). Letto Frontlight on niin ultimaattisen kevyt, että edes kädet ei väsy tuossa hieman ehkä hassussakin lukuasennossani.

Testasin Letto -lukulaitetta mökillä eräänä lauantai-iltapäivänä. Aluksi lukeminen tuntui hieman oudolta, tottakai. Mutta jo muutaman sivun luettuani en edes huomannut, että kädessäni oli jokin muu kuin perinteinen kirja. Fonttia ja tekstin kokoa saa muutettua, kuten myös taustan ja tekstin väriä. Itse olen sen verran nopea lukemaan, että säädin tekstin koon melko pienelle. Sivun kääntäminen onnistuu nappia painamalla tai kosketusnäyttöä vierittämällä. Mökkiolosuhteissa tehdyssä testauksessa Letto sai täydet pisteet. Enkä yhtään epäilisi, etteikö tämä pieni kirjakauppakaverini toimisi yhtä hyvin myös muuallakin. Ulkomailla uima-altaan äärellä, lentokoneessa, junassa tai vaikka pariisilaiskahvilassa lattea siemaillessasi.

Hei, mikäli innostuitte uudenlaisesta lukukokemuksesta, niin nyt helpotan hieman kynnystä kokeiluun! Klikatkaahan itsenne kampanjasivuille.
Kampanjakoodilla ATMARIA10, saat 10% alennusta kaikista e-kirjoista ja Letosta!

Tarjous voimassa 30.6.2017 saakka.

Kesä ja kesäloma tulee, perinteiseen tapaan voisimme jälleen jakaa kirjavinkkejä kommenttiboksin puolella. Aiempina vuosina niistä on ollut erittäin paljon hyötyä ja kiitos teidän – olen löytänyt rakkausromaanien tilalle myös dekkareita ja elämänkertoja. Itse suosittelen tuota yllä mainitsemaani Camilla Läckbergin Fjällbacka -sarjaa. Lisäksi mikäli ette ole vielä lukeneet, niin suuri suositus Carlos Ruiz Zafónin kirjoille 

PERJANTAITERKUIN,

YHTEISTYÖSSÄ ADLIBRIS


6 Responses to “Lukutoukan uudenlainen lukukokemus & alekoodi”

 1. Hertta sanoo:

  Laitan viestiä nyt ihan väärän postauksen alle, koska toivon saavani pikaisen vastauksen, enkä ole varma, palaatko enää vanhoihin juttuihin kommentoimaan ;)

  Olet tehnyt paljon Pavlova-kakkuja ja meillä on pian isot juhlat, joihin haluaisin sitä kokeilla. Sanoit hiljattain, että Pavlova vain paranee seuraavaksi päiväksi ja ajattelin vielä varmistaa, että onko siis ihan tarjoilukelpoista vieraillekin silloin (vaiko vain kotiväelle :)), eli voiko tehdä täytteineen valmiiksi jo edellispäivänä? Monissa ohjeissa kehotetaan täyttämään vasta juuri ennen tarjoilua.

  Aurinkoista viikonloppua! ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hertta!

   Kun on juhlat kyseessä, niin suosittelen täyttämään pavlovan juuri ennen tarjoilua :) Oman perheen keskrn syötynä se on parempaa seuraavans päivänä :D

   Ihanaa viikonloppua <3

 2. Tuula sanoo:

  Hei
  Ihania kuvia kesäpaikalta, kyllä teillä on siellä oikein paratiisi.
  Noista e-kirjoista sen verran, että itse olen nyt vuoden verran lukenut niitä. Ostan kyllä edelleen paperikirjoja, koska esim. nukkumaan mennessä en halua käyttää konetta vaan lukea sängyssä ihan perinteistä paperikirjaa. Mutta esim. matkoilla nuo e-kirjat on ihan lyömätön vaihtoehto, ei tarvitse kantaa kirjoja mukana tilaa viemässä. Itse luen e-kirjoja puhelimesta tai tabletilta, lukulaitetta en ole tullut hankkineeksi, koska esim. tabletti ajaa ihan saman asian. Puhelimesta kun lukee niin sivuja saa selata aika tiheään. Ja valikoimaa niissä tosiaan riittää ja hintakin on ihan kilpailukykyinen.
  Mukavia lukuhetkiä ja ihanaa kesää.
  Tuula

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Tuula

   ja kiitos, tuo mökki on sellainen henkireikä <3

   Mä olen nyt aivan koukuttunut e-kirjoihin. Ja nimenomaan matkoilla tuo tulee olemaan ihan lyömätön - matkalaukunkaan kilorajat eivät pauku, kun ei ole kirjoja mukana :D

   Kiitos ja hei sinne myös, ihanaa kesää <3

 3. Pipa sanoo:

  Moikka!

  Pystyykö Letolla ostamaan äänikirjoja mistä tahansa? Voiko sillä käyttää esim. Bookbeatia tai Storyteliä?

  Jokin kevyempi vaihtoehto kun kirjojen kantaminen reissussa kiinnostaisi kovasti.

Kommentoi