maanantai 08. toukokuu 2017

Lupaus kesästä

HEIPPAHEI!

Menipäs myöhäiselle tämän päivän postaus; päivä kului leipoessa. Ei kuvissa näkyvää pavlovaa vaan jotain ihan muuta. Lisäksi pääsin pitkästä aikaa istahtamaan kampaajan tuoliin. Kesä otetaan vastaan blondina napakan polkan kanssa. Katsotaan, josko huomenna saisi blogiinkin asti kuvia. Hei, tuossa kampaajan tuolissa istuessani satuin katsomaan ulos ja ai että, tuli kyllä kuulkaa ihan mieleen ne ensimmäiset lumisateet loka-marraskuun taitteessa. Tosin tällä kertaa lumisade ei saanut sitä pakahduttavan lämmintä fiilistä leviämään tuonne syövereihin niin kuin ensilumen aikaan. Varsin talvisesta säästä huolimatta olen vakuuttunut, että kyllä se kesä sieltä tulee. Olo on odottava ja toiveikas! Viikonloppuna mökin kesähuoneessa oli varsin kesäinen tunnelma. Tai ainakin lämmittävä aurinko antoi lupauksen kesästä, jos ei muuta. Varma kesän merkki meillä on ensimmäinen leivottu pavlova. Pidempään mukana olleet lukijat taitavatkin muistaa, että kolmisen vuotta sitten menin sekaisin pavlovan laskuissa siinä kohtaa, kun sitä oli tullut tehtyä 17 kertaa. Yhden kesän aikana. Jep, pari vuotta meni vähän vähemmillä pavlovilla, mutta nyt pavlova taas maistuu. Täytteitä varioimalla saa vaihtelua. Milloin päälle pääsee kermavaahto, mustikat ja valkosuklaaraaste, milloin rahkakermavaahtoa ja marjoja. Vaahtoutuva vaniljakastike, bastogne-keksit ja mansikat. Jouluaikaan pavlovaan menee hienosti luumukermavaahto, karpalot ja kinuskikastike.

Tällä kertaa pavlovan täytteeksi pääsi purkki kermaa vatkattuna, purkki kuningatartuorejuustoa ja ripaus sokeria. Mansikoita ja pensasmustikoita. Koristeeksi sitruunamelissaa. Pavlovan pohjan olen tehnyt aina alla olevalla superhelpolla ohjeella. Ei jaksa alkaa kikkailemaan etikoiden ja maizenoiden kanssa. Unohdin kuinka tehokas mökin uuni on ja marenkipohja otti hieman rusketusta enemmän kuin piti. Makuun ei onneksi vaikuttanut.

PAVLOVAN MARENKIPOHJA

3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

-vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi
-lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää
-levitä vaahdosta lusikalla leivinpaperille noin 1,5 cm korkea ympyrä
-paista 120 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 100 asteeseen.
-jatka paistamista noin 1,5 tuntia, kunnes marenki on kovaa.

Pavlovahan on mitä parhain vierasvara mökillä. Ja paranee vain seuraavan päivän rääppiäisiin. Hei, palataan kommentteihin illemmalla. Kiitos niistä ihanat! Meillä on täällä pienimuotoinen suursiivous kesken ja nyt on kuulemma lattiapesun vuoro. Ja se on mun hommiani! Ai niin, piti teillekin kertomani, että saatiin tänään Tobyn tutkimusten tuloksia ja virtsatieinfektiota ei ollut. Pelkästään noita kivuliaita kiteitä pissassa. Joten saadaan lopettaa ab-kuuri. Kipulääkettä jatketaan vielä muutama päivä. Toivotaan, että kiteet sulaa ruokavalion myötä eikä kipukohtaus uusiudu. Ainakaan mökillä kaukana lääkäristä, jos saa valita 

ILOISIN MAANANTAITERKUIN,

PS. viime viikolla tyhjennettiin veljen vaimon kanssa mummulan keittiö ja löysimme tuollaisen ruusukannun. Mitään merkkejä siitä ei pohjasta löydy, joten tuskin on rahallisesti arvokas. Itselleni sitäkin arvokkaampi. Ihanaa mummulameinikiä saatiin myös mökin kesähuoneeseen kannun myötä :)


2 Responses to “Lupaus kesästä”

 1. Anu sanoo:

  Aa että miten ihania kuvia<3
  ihana kannu ja ennenkaikkea tuo kesähuone on niin helmi!mä haluaisin meillekkin mökille lasit terassille,mutta se maksais maltaita..terassi on niin iso ja haluaisin uudet lasit,koska uusi mökki..mutta ehkä joskus:)

  Näyttää kyllä ihan kesälle..mutta ei kyllä tunnu:D
  väkisinkin meinaa tuo kylmyys masentaa.eilen pesin ikkunoita eikä kyllä koskaan oo ollut toukokuussa niitä pestessä näin kylmä.
  Pieni kevätflunssakin yrittää tulla.
  Mutta ei lannistuta!mökeille pääsee ja vaatteita löytyy:))
  Mukavaa päivää ja rapsutuksia Tobylle!toivotaan,ettei uusiudu<3

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Anu

   ja kiitos <3

   Toi kesähuonehan on Suomen kesässä pelastus lämpölamppuineen :D Noi on muuten ihan himskatin kalliita nuo lasiratkaisut; takapihalle joskus pyydettiin tarjousta ja mentiin reippaasti yli 10 000 euron. Se jäi sitten. Tuon mökin kesähuoneen on mun mielestä tehty ns. edullisemman kaavan mukaan, kun on alaosa puusta eikä niitä sellaisia koko lasiseiniä.

   Hei täällä sama, kevätflunssa yrittää puskea päälle, mutta en ajatellut antaa sille tilaa. Helpommin sanottu kuin tehty ;) Just eilen sanoin M:lle, että pitäiskö pestä ikkunat, mutta päätettiin että pestään sit mummulassa :D

   Kiitos ja ihanaa tiistaita sinnekin <3

Kommentoi