keskiviikko 03. toukokuu 2017

Remppakuulumisia / muutama vaihekuva

HEISSAN IHANAT!

Ja anteeksi, että olen ollut niin laiska remontin välivaihepostaaja. Jotenkin kuvien otto keskeneräisistä nurkista ei ole niin kovin mieluisaa ;) Rempan välivaihepostauksia aina kyselette, joten nyt sellaisen vuoro. Yläkerta eli makuuhuonekerros alkaa olemaan jo aika kivalla mallilla. Kolmen makuuhuoneen katot on valmiit, seinät pohjamaalattu (yksi huone pintamaalissa), kylppäri on saanut kaakeleiden päälle kalusteet. Loppuviikosta saapuu putkari, joten saadaan wc-istuin ja hanatkin laitettua.

Ei siitä kauaa ole kuin tila näytti tältä (ylemmät kuvat tuosta seinän vierestä heti oikealla):

Tuo kuopuksen vintille tehty huone on niin tavattoman ihana, että olen yrittänyt saada sitä meidän vanhempien käyttöön. Turhaan ;) Lähtötilanne oli varsin pimeä. Kapean uuden ikkunan ansiosta valo tulee virtaamaan aina rappukäytävään asti. Oveksi tulee valkoinen seinän sisään liukuva liukuovi. Vielä seinät maalaten, lattia ja listat. Avot! Pienistä ikkunoista näkee auringonlaskun ja koko huone värjäytyy silloin lämpimän sävyllä. Senpä takia pitäydytään (täälläkin huoneessa) viileissä sävyissä seinissä ja lattiassa.

Pari kuukautta takaperin huone näytti tältä:

Käyn kuvailemassa meidän muiden makuuhuoneita, kunhan saadaan raivattua niitä vähän tyhjemmiksi. Sillä aikaa vilkaistaan nopsaa vielä keskikerroksen kylppäriin, josta tulee vieraskylppäri. Näin jälkikäteen olen niin onnellinen tuosta Aitokiven Carrara -marmorilaatasta, jonka seinään valitsimme. Käynti veskiin on aulasta ja vessan ovisuun vieressä on kiiltävästä kaakelista tehty takka. Mätsää kuulkaas niin hienosti tuohon veskiin. Ja veski takkaan :)

Tästä lähdettiin. Veski on alunperin rakennettu pikkuwc:n ja vaatehuoneen tilalle:

Aikamoinen muutos jo nyt, eikö? Lattiaan olisimme halunneet isoa laattaa kylppäreihin, mutta valitettavasti vanhan talon rakenteet & muut tekijät eivät sallineet unidraineja. Joten mennään sillä 10 x 10:llä. Kellarikerroksen lattiavalu kuivuu vielä ja vahvasti olen sitä mieltä, että antaa kuivua rauhassa. Saadaan nämä muut tilat valmiiksi toukokuun loppuun mennessä ja kesäkuu rakennetaan miehen mancavea. Tai no, eihän me mitään rakenneta vaan ne meidän kultaakin kalliimmat remppamiehet!

Kaikki suunnittelu- ja remppapostaukset muuten löydätte täältä. Nyt kohti…ette ikinä arvaa mitä! Jep, jos ne jäät eivät ole sulaneet, niin jopa meitsinkin positiivisuus on koetuksella ;D Itkupotkuraivarit siinä tapauksessa nähtävissä tuolla InstaStoriesin puolella…

ILOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,


10 Responses to “Remppakuulumisia / muutama vaihekuva”

 1. Westend Mum sanoo:

  Tuo Carrara on niin upean näköistä! Tosi kiva nähdä ennen ja jälkeen -kuvia :)
  http://westendmum.fi

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta,

   ja kiitos! Mä olen aivan samaa mieltä, se on niin kaunis :)

   Juu, viralliset jälkeen -kuvat ovat tulossa, kun remppa on valmis!

   Mukavaa torstaita!

 2. Micu sanoo:

  Aivan upealta näyttää! En jaksa odottaa lopullisia kuvia <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Micu,

   en mäkään :D Tuntuu, että tää iäisyysprojekti on nyt vihdosta viimein ihan pian valmistumassa :)

   Aurinkoista torstaita!

 3. Oooooh! Näyttää niiiiin hyvältä <3
  Ihan pikkuisen iskee remppakuume. Täällä iskee ensi vuonna putkiremppa ja olis niin ihana saada tehtyä kylppäri uusiks siinä samalla. Ei auta kuin lotota (tai myydä pois kiireesti koko kämppä...) :P

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta Tiia

   ja suuresti kiitoksia <3

   Nyt alkaa pian näyttämään siltä, että hahmottaa jo lopputuloksenkin ;)

   Meillähän on tässä nykyisessä kodissa vain tuo yksi veski tehty ja kaikki muut on vuodelta nakki. Mintunvihreineen kaakeleineen. Joten pieni päivitys uuden kodin myötä tulee tarpeen :D

   Ihanaa torstaita <3

 4. Poletti sanoo:

  Näyttää oikein hyvälle. :-) Kertoisitko mikä on tuo materiaali mitä olette laittaneet sisäkattoon? Kenen valmistajan mallistosta kyseinen kattopaneeli löytyy? Meillä on yläkerran rakentaminen/remontoiminen alkamassa ja tuo teidän käyttämä kattopaneeli näyttää todella hyvälle. Rauhalliselle, selkeälle ja valoisalle. :-)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan

   ja kiitos :)

   Tuo sisäkatto on mdf-paneelia ja jos en väärin muista, niin Cellon. Käyn vielä illalla työmaalla ja palaan asiaan, jos oli jotain muuta :)

   Kivaa torstaita!

 5. Riikka sanoo:

  Ai jai jai, annan pienen miinuksen siitä että ikkunalistat eivät ole jiiriin sahattuja (kts. vessan pikkuikkuna)Vielä ehtii korjaamaan…Muuten mukava katsella noita kuvia. Mä nyt oon vaan sellanen, että kiinnitän tähän asiaan huomiota, ja mielestäni tämä on kamalinta millä voi pilata muutoin hienot rempat.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riikka!

   No hyvä huomio :)

   Ikkunassa on näemmä samat listat kuin ennenkin remppaa!

   Ihanaa lauantaita <3

Kommentoi