keskiviikko 26. huhtikuun 2017

Gluteenittomia herkkuja vappupöytään

MOIKKA!

Tiedättekö, kun joskus jotkut asiat vaan tapahtuvat kreivin aikaan. Tupsahtavat eteen tuoden vastauksen kysymykseen, jota olet pähkäillyt. Näin kävi tämän kaupallisen yhteistyöpostauksen Schärin kanssa. Saamme vapuksi ihanan ystäväperheen luoksemme. Joko saareen tai tänne kotiin. Tarjoilut tulevat olemaan gluteenittomia ruoka-aineallergian takia. Olin jo alustavasti miettinyt tarjoiluja, mutta en ollut saanut aikaiseksi tehdä testausversioita. Mutta hei, nyt sain! Eräänä perjantaina vietin mukavan päivän gluteenittomia herkkuja valmistaessa ja kuvaillessa. Viikonloppu kului sitten niitä oman perheen kesken syöden 🙂 ID

Aina silloin tällöin vaihdan oman ruokavalionikin hetkellisesti gluteenittomaksi. Olen huomannut, että aika ajoin vaivaavat nivelkivut katoavat parissa viikossa ruokavalion muutoksen jälkeen. Lisäksi ilmapallona välillä pömpöttävä vatsa rauhoittuu jo muutaman päivän kuluessa. Olen tainnut kertoakin teille, että myös esikoisen taiveihottumat rauhoittuvat huomattavasti gluteenittomalla ruokavaliolla. Ilokseni olen näiden vuosien aikana huomannut, että tänä päivänä gluteenittomia tuotteita löytyy runsaasti myös ihan tuosta meidän pikkuisesta kotikaupastakin.

Schärin luontaisesti gluteenittomat keksit pääsevät meidän vappupöytään. Ne eivät sisällä vehnätärkkelystä ja koska Schär valmistaa vain gluteenittomia tuotteita tehtaillaan, niin riskiä gluteenin joutumisesta tuotteisiin ei ole. Helpointa on tehdä kaikki tarjoilut vappupöytään gluteenittomana, ihan jo kunnioituksena tuota ruoka-aineallergiasta kärsivää vierastakin kohtaan. Meillä on kaapissa aina muuten paketti gluteenittomia keksejä, yllätysvieraita varten. Tosin nuo keksit maistuvat kaikille ja välillä kun niitä tarvittaisiin löytyy kaapista tyhjä keksirasia. Huikeasti on tultu eteenpäin niistä ajoista, kun gluteenittomat keksi eivät maistuneet juuri millekään. Nykyisin en itse edes maun tai koostumuksen perusteella erottaisi onko keksi gluteeniton vai ei.

Schärin kattavasta gluteenittomasta keksivalikoimasta valitsin vappupöytäämme tuotteita, joita maistuvat sellaisenaankin, mutta joista pystyy kehittelemään myös leivonnaisia tai suolaisia pikkunaposteltavia. Vappupöydästä meillä löytyy aina poikkeuksetta kakku. Kakku joka tuo tuulahduksen tulevasta kesästä. Schär Chocolate O’s -keksit toivat sitruunajuustokakkuun ihanan suklaisen maun täydentämään sitruunatäytteen kuohkeutta.

GLUTEENITON SITRUUNAJUUSTOKAKKU

Pohja
1 pkt Schär Chocolate O’s -keksejä
75 g sulatettua voita
-hienonna keksit esimerkiksi morttelissa ja sekoita ne sulatettuun voihin
-painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle
-laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Täyte
2 pkt (á 200 g) sitruunatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
-laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi
-vatkaa kerma kuohkeaksi
-lisää siihen notkistettu sitruunatuorejuusto
-lisää sokeri varovasti sekoittaen
-puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois
-kiehauta sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen
-valuta koko ajan sekoittaen kermajuustoseokseen
-kaada irtopohjavuokaan ja anna tekeytä jääkaapissa yön yli


Schär Digestive Choc -kekseistä päätin tehdä pitkästä aikaa s’mores -keksejä. Tuo suklaa kun tulee kekseissä kaupan päällisenä, niin sitä ei tarvitse itse lisätä. Keksien sisään laitoin isoja vaahtokarkkeja kolmeen osaan pienisteltynä. Veikkaanpa, että nämä maistuvat myös pienemmille vappujuhlijoille. Kuten nuo sellaisenaan tarjolle laitettavat Schär Biscotti con Cioccolato -suklaakeksitkin.

GLUTEENITTOMAT S’MORES -KEKSIT
(6 kpl)

12 kpl Schär Digestive Choc -keksejä
6 gluteenitonta vaahtokarkkia
-aseta kuusi Schär Digestive Choc keksiä leivinpaperin päälle suklaapuoli ylöspäin
-pienistele vaahtokarkit ja levitä suklaan päälle
-aseta kanneksi keksit suklaapuoli alaspäin
-paista 200 asteisessa uunissa, kunnes vaahtokarkit hieman sulaneet
-anna jäähtyä!

Vaikka olenkin perso makealle, niin silti yleensä pidän vielä enemmän pikkusuolaisista. Leivistä, joiden päällä on jotain levitettä. Suupaloista, joita saa napsia illan mittaan pöydän ääressä istuessaan. Uutuuskeksi Schär Snackersin päälle tein tuorejuustolevitteen, jossa maistui sitruuna ja tilli. Päälle vielä graavilohta ja tuoretta tilliä

GLUTEENITTOMAT LOHILEIPÄSET

Schär Snackers -voileipäkeksejä

Levite
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
sitruunapippuria
suolaa
tilliä
-sekoita aiheet keskenään ja levitä Snackers -voileipäkeksien päälle

Päälle
graavilohta
tilliä

Kuka sanoi, että suolakeksejä kuuluu syödä vain juustojen kanssa? 🙂 Niin herkullinen kuin tuo yhdistelmä suolakeksi + juustolautanen onkin, niin silti kaipasin erittäin maukkaille ja rapsakoille suolakekseille muutakin seuraa. Maukas dippi oli juuri se kaveri, jota näille sympaattisille suupaloille kaipasin.

GLUTEENITTOMAT SUOLAKEKSIT & DIPPI

Schär Saltí -suolakeksejä

Dippi
1/2 prk gluteenitonta tuorejuustoa (esim. ruohosipulituorejuusto)
1 prk kermaviiliä
savupalvikinkkurouhetta
mustapippuria
persiljaa
suolaa
-sekoita dipin aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa

Toivottavasti näistä oli teille vinkkiä vappupöytään! Ja miksei hei nämä tarjottavat sovellu myös vappupiknikillekin 🙂

ILOISIN VAPUNODOTUSTERKUIN,

YHTEISTYÖSSÄ SCHÄR


3 Responses to “Gluteenittomia herkkuja vappupöytään”

  1. Riikka sanoo:

    Hei,

    mistä näitä Schär-tuotteisaa saa? 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Riikka!

      Ainakin Prismoissa ja Citymarketeissa sekä meidän lähi S-marketissa näkyi olevan 🙂

  2. Anjuska sanoo:

    Täytyykin testata juustokakkua, nam;). Minkä kokoinen vuoka sinulla on käytössä?

Kommentoi