maanantai 17. huhtikuu 2017

Sinun arkesi on jonkun lapsuus

ID

HEI HELLUREI

ja jälleen terkkuja lakeuksilta! Justhan se oli menomatkalla, kun niitä täältä teille lähettelin :) Ihana miniloma takana ja uudella innolla lasketellaan kohti kotia ja arkea. ”Tee arjestasi sellainen, että sinulla ei ole tarvetta lomalle.” -sanonnan olen kuullut jonkun viisaan sanomana. Kerrankin taidan olla hieman eri mieltä. Vaikka rakastan arkea ja arki on ihmisen parasta aikaa, niin kyllä ainakin itse tarvitsen silloin tällöin lomaa. En välttämättä omalta kantiltani katsottuna, mutta lasten takia.

Lomaa arjesta. Lomaa, jotta jaksaa taas nauttia arjesta. Lomaa kiireestä ja ennen kaikkea lomaa sitä varten, että saadaan olla siinä omassa perhekuplassa. Ilman töitä ja koulua. Nytkin taidettiin hengittää ihan samaa ilmaa neljä yötä ja kolme päivää. ”Sinun arkesi on jonkun lapsuus” -sanonta saa aina välillä sydämeni sykkyrälle. Niinä päivinä, kun on töitä aamusta iltaan ja niinä aamuina, kun tuntee olonsa väsyneeksi yöllä kiinni kurottujen deadlinejen takia. Niinä päivinä, kun tuntuu, että äiti on vähän väsynyt. Onneksi noita päiviä on erittäin harvoin.

Sen takia olen sillä kannalla, että vaikka arjesta koittaa tehdä kuinka siloitellun ja pehmeän, niin silti loma tulee aina tarpeeseen. Epäitsekkäästi ajateltuna lasten kannalta, mutta itsekkäästi ajateltuna myös meidän vanhempienkin kannalta. Saa nauttia 100% lasten seurasta ja samalla saa antaa 100% itsestään ja ajastaan. Ja toisaalta, saa nauttia 100% myös aikuisten ajasta. Vaikka edelleen olen sitä mieltä, että arki on myös parisuhteen parasta aikaaniin eihän se lomailu parisuhteellekaan hallaa tee :)

Tällä hetkellä istun takapenkillä yhden pikkuisen kullannupun ja yhden karvaisen kaverin kanssa. Ensimmäinen on nukkunut kauneuspäikkärit olkaani vasten ja jälkimmäinen nauttinut takkujen poistosta. Arvokasta yhdessäoloa sekin. Etupenkillä istuu kuskin paikalla se isoin rakkaus, jolla hottistakin hotimpi sänki muistuttaa vietetystä lomasta. Repsikan paikalla istuu tuo yhdessä silmänräpäyksessä isoksi kasvanut esikoinen, josta on kuoriutunut varsinainen laskijamestari.

Joten huomenna kun arki alkaa, niin yritetäänhän muistaa se, että meidän arki on jonkun lapsuus. Joten tehdään siitä paras mahdollinen, jooko? 

MAANANTAI-ILTATERKUIN,


Kommentoi